Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.23 0 0 12

Khmm a topiknyitó többé nem lennyi.  :-(

b. Creative Commons License 2010.03.02 0 0 11
Nekem nem jött be a Lenny.
Frissítettem korábbi verzióról. Kb 1GB-tal több helyet foglal, kicsit lassabbak a programok, pl. wine, eltünt néhány hasznos program amit pedig használnék, (xmms, chbg), kérés nélkül csinált nekem vmi udev file rendszert, azóta sem megy normálisan. Mint utóbb kiderült ennek köszönhetően eltűntek az LVM bejegyzések a /dev-ből. (Még jó, hogy újraindítás előtt ellenőriztem, különben nagy szarban lettem volna.)
Előnyét még nem láttam, pedig jónéhány hónapja használom.
nyman Creative Commons License 2009.10.30 0 0 10
Par hete elokerult egy laptopom, amit meg vmikor 2000-2005 kozott hasznaltam. Egy Compaq Armada 1500 C, 400 MHz Celeron, 160 MB Ram, 10 GB Hdd, 800x600 kepernyofelbontas, 2 MB-os videokartya, tehat mar egy muzeumi darab.

Kiprobaltam jo nehany minilinux disztribuciot, DamSmallLinux, Slax, Fluxbuntu, Slitaz, stb. stb. de mindegyikkel volt valami apro problema, amit kisebb kuzkodesekkel sem sikerult megoldanom, beallitanom. A slitaz tetszett a legjobban, de a pcmcia halokartyat az istennek nem tudtam beloni. Volt ami felismerte, de mas hardverrel volt problema. Probaltam az ubuntu minimal CD-t, de azzal is elakadtam telepites kozben, a videokartyaval.

Vegul a Debian Lenny Network Install CD-jevel indultam neki, ezzel latszolag rendben volt minden, minden hardwart rendesen felismert. Majd X-window, XFCE, XDE es Iceweasel csomagbol torteno telepitese jott, ami csak par perc volt. Es kivalloan mukodik, ugyan a bongeszes nem egy hatalmas sebessegu es hat 800x600-on sem egy nagy elvezet, de vegul is minden rendben van. A minilinuxos dolgokkal is csak a bongeszest akartam kiprobalni, de vegul a Debian jott be a legjobban, ezzel kellet a legkevesebbet kuszkodni. Na jo az alap telepiteskor nehany olyan dolgot is feltett, amire nincs szuksegem, de azokat ledaraltam. Szoval pozitiv volt a tapasztalatom.

A mostani, masfel eves laptopomon (Core 2 T8300 2,4 Mhz, 4GB RAM) linuxmintet hasznalok. A Debiantol kicsit tartottam, de azt hiszem, ha lesz egy kis idom akkor nekialok egy telepitesnek emelle, kivancsisagbol.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 9
Sziasztok,

Van egy kis gondom. Fel akartam telepíteni egy Epson nyomtató drivert, csak nem deb csomagban volt meg, hanem egy futtatható bináris telepítő fájlban. Ez - elvileg - Lenny-hez készült. Mielőtt letöltöttem, egy csomó kérdésre kellett válaszolnom (oprencer, disztró, stb...).

Ez a telepítő látszólag simán lefutott. De ezután, ha a csomagkezelő futott, mindig felhozta, hogy:

dpkg: hibás feldolgozás: pips-snx100 (--remove):
pre-removal script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
pips-snx100

Ezt speciel akkor írta, amikor le akartam szedni. De a konfigurálással is hasonló gondjai voltak.

Kérdésem: hogyan lehet ezt a "pips-snx100"-at leszedni a gépről? Vagy most már várjam meg a debian 6.0-át és akkor amúgy is újra kell húzni? ;-)

Ha van válasz, kösz előre is.

(Debian 5.0 Lenny)
locsemege Creative Commons License 2009.03.02 0 0 8
Egyrészt Debian alapon sokan inkább Ubuntut használnak, aztán vannak olyan elvetemültek, akik nem Debian alapon Fedorát - pl. én :) -, meg különben is működik a Linuxunk.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7
Gyerekek, írjatok bátran, nincs lezárva a topik. :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 6
De eddig legalább volt segítségem a dpkg-reconfigure személyében. :) Namindegy, fő, hogy most műxik.
Előzmény: dj (5)
dj Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5
Csak lehetőség. Ugyan úgy megírhatod a configfájlt hozzá, mint eddig ...
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 4
Gondom (már) nekem sincs vele. Csak csodálkoztam, hogy az xorg is halad a plug&pray felé... :)
Előzmény: DMA (3)
DMA Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3
Én már jó ideje nyúzom, még az unstable kora óta, semmi gond nélkül. Jó gyors, igaz 64bites verzió, stabil. Az xorg.conf-ot meg kézzel túrom, sokkal célravezetőbb :-)
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 2
Végülis "csak" az xorg-gal gyűlt meg a bajom. Feltettem a rendszert, majd újraindításkor a gdm helyén csak a nagy feketeség volt. A monitorom meg egykedvűen közli, hogy neki ez a frekvencia ilyen felbontás mellett sok... igaz, nem a legújabb a monitorom, egy Dell 17" CRT, de az Etch-nek nem volt baja vele.

Mondom sebaj, reconfigure xserver-xorg. Na itt ért a meglepetés, mert az első kérdése a framebuffer volt, utána már csak billentyűzet meg egérbeállítás...

Kínomban visszaraktam az Etch-et, azon legalább ment az X. Gyorsan xorg.conf ment, majd Lenny install. Konzolról bemásoltam a helyére. Hurá, megy az X! Restart, majd hidegzuhany: a gdm nem indul.... ezzel nem tudtam mit kezdeni, ezért újabb reinstall. Most már működik minden. :)


Amúgy ami feltűnő változás, hogy gyorsabban indul, gyorsabban áll le és nincs benne az XMMS és az Iceape sem...
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1
Mesélj róla! Mennyiben új, miben más, miben jobb (vagy rosszabb) mint más Debian?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 0
Inf0?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Hát itt van. Még meleg, annyira friss és ropogós. Én háromszor telepítettem, mire végre normálisan működött az xorg...

Kinek mik a tapasztalatai? Beszéljük meg!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!