Keresés

Részletes keresés

Agathiasz Creative Commons License 2024.02.12 -2 0 6934

Ráadásul, az "egyidejű jelenlét" - egy olyan tény, amit nem is lehet tagadni... és nem is tagadnak.

 

UvL:

"Persze ebben a folyamatban vannak olyan pillanatok, amikor mindhárom helyen szinte egyszerre vannak magyarok"

 

Most már akkor csak az időintervallumot kell meghatározni.

 

Az időhatár - a Türk-Komár szerint - kb 800 - 900 - között van. Ez ugye 4 - generáció... az Uráltól - a Kárpátokig. Ha igaz, hogy a "honfoglalók 500. 000 - is lehettek" akkor az 4 millió - olyan ember akinek a sírja az adott területen kell legyen... a régészek dolga volna ezek közül, legalább a vezető réteg sírjait megtalálni. Vannak is ilyen "nyughelyek"... a kurgánok... magyarul... kunhalmok... és környezete... talán ha nem mindenféle "finnugrisztikus" - szemellenzővel néznének a valóságra... még meg is találnák azokat a "honfoglaló indikátorokat"... de persze azzal az "urálvidéki szűrővel"... az agyakban, valóban kissé nehézkes... a "jólátás"...!!!

Agathiasz Creative Commons License 2024.02.12 -2 0 6933

Terelés!

* "...egyidejű jelenlét a startnál és a célnál is!

   Minden régészeti alap nélküli mese.

 

Minden alap ugyan az, mint Komárnál és Türknél. Nem kell megismételnem, de tehetném, csak hosszú és felesleges, mert már kidolgozták. Csak a következtetés nem a gyors vándorlás, hanem az egyidejű jelenlét mindkét helyen, ami szintén kimutatható, hiszen abból indultak ki! Tehát az alapok ugyan azok, a mese más! :)

 

 A „gyors vándorlás” – elméletének következményeit már bemutattam egyszer… de akkor ismételjük át újra… kedves gyerekek!

 

Az a - türk - szövetség, amelyet a DAI - ból megismerünk kilenc népből állt. ( Kabar-Nyek-Megyer-Kürt- Gyarmat-Tarján-Jenő-Kér- Keszi ).... ebből kettőt ( Nyék-Megyer) – tartanak ugorosnak, és 7 – pedig „törökös” – nek.

Fura módon, mégis mind egységesen a „türkök másik nyelvét” – beszélik, amit nem tudunk másnak tartani, mint hogy az a magyar – nyelv… hiszen más nyelv nem maradt fenn.

Ha tehát azt feltételezzük, hogy mind a nyolc nép a magyarnak egy nyelvjárását beszélte, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a Révész – szerinti (dagadó-hógolyó) – elv szerint a (mindenkori helybéli ) csatlakozók is, a magyar nyelv egy változatát beszélték. Hiszen a – Komár-Türk- féle „gyors vándorlás” – teória nem igen engedi meg, a viszonylag lassú nyelvi átvételt.

Ha meg azt feltételezzük – amit az Türkék feltételeznek, hogy arra az „elinduló hógolyóra” – csak lazán és vékonyan – tapadtak az útközben érintettekből, akkor meg „ölég” – hatalmasnak kellett lennie annak a „hógolyónak”…! Sőt ha azt is hozzávesszük, hogy az a másik „hógolyó” amely – valamilyen oknál fogva – nem indult el „görögni nyugatara” – hanem ott maradt, az sem lehetett kicsiny… hiszen úgy 1235 – környékén olyan tettet hajtott végre - amit csak kevesen – hogy, visszaverték a „tatár” – támadást.

Ha tehát azt a teóriát fogadjuk el, hogy a honfoglalók „sokan” – voltak ( 500. 000 ) – ( hogy rátudják erőltetni a nyelvüket az itt talált "nem mygar nyelvű" lakosságra ) akkor az a népesség az Urál környékén, amely kettészakadt  - nem tudjuk miért – elérhette az 1 milliós létszámot is.

Egy ekkora népességnek ( abban a korban ) látszania kell az írott forrásokban… Kérdés… kik is voltak ők…???... milyen néven is nevezték meg ezt a hatalmas „egynyelvű” néptömeget…???

 

Persze – ha nem kötjük be szándékosan a szemeinket, és nem fogjuk be füleinket… akkor ott vannak azok… úgy hívják őket - külső megnevezéssel...  hogy  - ugor…ogor…ugur…onogur…onogor…utrigur…kutrigur… szavard… méd…hun…stb…. önmagukat pedig úgy nevezik meg, hogy:  ( Nyék-Megyer-Kürt- Gyarmat-Tarján-Jenő-Kér- Keszi ) – aztán ezek közül marad a megnevezésükre e vezértörzs neve… a megyer=magyar. 

Hogy mindkét helyen a „magyar” – volt az önelnevezés, az símán eredhet abból, hogy a vezető törzs – ugyan kettészakadt, de ennek ellenére mindkét helyen megőrizte szerepét – és ugye, mint tudjuk, sokáig tartották a kapcsolatot.

 

 

Ezek az érvek mind az "...egyidejű jelenlét a startnál és a célnál ... " - koncepciót támogatják. 

B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 1 6932

Hát ez a riposztok riposztja, nem találok rá szavakat ...

Előzmény: Agathiasz (6931)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 -1 0 6931

Mindenki a maga színvonalán képes megérti az "őstörténetet"... úgy látszik Te megrekedtál az 5. - osztályos szinten.

Előzmény: B. Hernát (6929)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6930

Így van helyesen:

 

"A kievi vezér a maga seregével eléjük vonult, és most már a kunokkal ( kumánokkal = Kuma-vidékiekkel ) gyarapodva, sok fegyveressel Álmos ellen nyomult."

 

Nem, így egészen helytelenül van, hiszen a "Kuma vidékkel" semmiféle kapcsolata nem igazolható a honfoglalóknak (mint pl. Etelközzel mázsányi hagyaték formájában), ostoba névmágia ez is a részedről.

 

 

csak később alakult ki hogy "kumánok" = kunok - tévesen.

 

Nem is később és nem is tévesen, hiszen ott a Petrarca kódex "Codex Cumanicus" névvel, azaz korabeli kun szószedet (szótár), a velük kereskedő EU-s kalmároknak szánva.

Előzmény: Agathiasz (6928)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6929

Azt sem tudjuk, kik a csángók, vagy a székelyek.

 

Hát magyarok, mint a többi magyarul beszélő népcsoport.

 

 

akik soha nem tudtak rendesen megtanulni magyarul, 

 

Anyanyelvén minden egyes ember "rendesen" tud beszélni, műveltségi szintjével összhangban, ahogy éppen nálad is látjuk ...

 

 

Augsburgi - csata után kergették ki őket a KM - ből... ( gyászmagyarok- akiket örök koldulásra ítéltek ) -

 

Az augsburgi csata után a magyar sereget kergették haza a Lajta mögé, a gyászmagyarokat szintúgy.

 

 

magadtól meg nem tudod összerakni az eseményeket, úgysem.

 

 


Erre itt nincs szükség, hiszen általános iskolai tananyag, amiről te éppen hiányozhattál.

Előzmény: Agathiasz (6927)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 -1 0 6928

Igy van helyesen:

 

"A kievi vezér a maga seregével eléjük vonult, és most már a kunokkal ( kumánokkal = Kuma-vidékiekkel ) gyarapodva, sok fegyveressel Álmos ellen nyomult."

 

Nem Kijev mellettiek... hanem a Kuma-vidékről érkezettek - ezért Kumánok. A kunok ekker még a sárga folyónál kergetőztek a kínaiakkal - és később amikor megékeztek a Kárpátokhoz akkor is "KUNI" - volt a nevük - csak később alakult ki hogy "kumánok" = kunok - tévesen.

Előzmény: B. Hernát (6924)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6927

Azt sem tudjuk, kik a csángók, vagy a székelyek. Még az is elképzelhető, hogy ők a "kabarok" - akik soha nem tudtak rendesen megtanulni magyarul, és az Augsburgi - csata után kergették ki őket a KM - ből... ( gyászmagyarok- akiket örök koldulásra ítéltek ) - de neked ez úgy is magas! - hiszen nincs hozzá "idéznivaló nagygombú" - hogy a hatamögül kikukorékolhass - magadtól meg nem tudod összerakni az eseményeket, úgysem.

Előzmény: B. Hernát (6925)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6926

Bocs a "KM - ben alakult ki" - azt nem úgy kell érteni, hogy a neolítikumtól csak itt beszélték, és aki ide jött az átvette a nyelvet. Ráadásul a szövegben is benne van, hogy a 9.-10. - században.

 

Az én felfogásom szerint a gótok vándorlásáig egy viszonylag stabil „szkíta-világ” - volt a sztyeppén. A gótok ezt kelet – nyugat irányba kettévágták, ettől lesz a Dnyeper az Európai kultúra határa… jó sokáig. ( De lehet, hogy még ma is. )

A hunok pedig észak – dél irányba vágták ketté a földrészt… így a magyarság is négyfelé szakadt. A honfoglalás ezt a négy részt egyesítette a KM – ben – így alakult ki a mai magyar nyelv… és nép. Tehát az uráli magyaroknak, nem kellett a KM – magyaroktól megtanulniuk semmit - kár értük, hogy a mongol invázió megszüntette létezésüket.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (6922)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6925

Géki ezt annyival egészíti ki, hogy a magyar nép is a KM - ben alakult ki,

 

A csángók is magyarok, éppen nem a KM-ben.

 

Sok a rizsa.

Előzmény: Agathiasz (6921)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6924

Csak nem a "bolgárszívű" kazár vezérre "Menmarótra" - ( morva csődör ) - re tetszik gondolni... mert hogy ugye ő a honfoglalók ellenfele..

 

 

 De azért ez is ott van ám Anonymusnál -- egyezőleg egy másik forrással:

 

 

"...a magyarok Mén-Marótnak mondták, mégpedig azért, mert több asszonya volt; ezt a földet az a népség lakta, amelyet kozárnak mondanak. "

 

 

és nem a "csatlakozott társa"... azok a "Kumánok = Kuma-vidékiek"...

 

A te fantáziálásod érdektelen, meg amúgy is a "Kuma" nem Kijevnél folyik:  "A kievi vezér a maga seregével eléjük vonult, és most már a kunokkal gyarapodva, sok fegyveressel Álmos ellen nyomult. "

 

 

nem elég ám csak nézni a bötűket

 

Sőt, a mondatokat is értelmezni kell.

 

 

 

Előzmény: Agatiosz (6920)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6923

Kegyetlen az élet.

 

Hja. a világban tévelygő nyugdíjasnak mindenféleképpen, ha csak nem hajlandó az önművelésre és hallgat okosabb emberekre ...

Előzmény: Agatiosz (6919)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6922

Akikkel Juliánus beszélt, magyarul, azok nem tanulhatták a magyar nyelvet a KM-ben.

 

Úgyhogy indulhatsz a Holdról is, s kiegészítheted a Kismedvével, attól még butaság.

 

 

A mai magyar nyelv meg persze, hogy a KM-ben alakult ki, Juliánus magyarjai nem értenék a metró, puskapor, feketekávé, egyetem, nyakkendő, aktatáska, fénymásoló, stb., stb., stb. szavakat, s germanizmusokat sem használtak.

 

 

Valamint, a székelyek első ismert írásos említése bizony-bizony jóval-jóval honfoglalás utáni.

 

Előzmény: Agathiasz (6921)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6921

Felidézem mi volt az eredeti állítás:

 

Bilfer :   Maradjunk abban, ami kvázi megismerhető: a magyar nyelv a KM-ben alakult ki, a 9-11. században.

 

 Géki ezt annyival egészíti ki, hogy a magyar nép is a KM - ben alakult ki, egy olyan szövetség révén, amely szövetség legfontosabb tagjai a következők voltak - székely ( kabar - kumán ) - nyék, megyer-kürt-gyarmat-tarján-jenő-kér-keszi. Nevüket pedig a szokásoknak megfelelően a vezető elemtől MEGYER - től kapták.

A magyarság "etnogenezisét" - tehát ezen szövetségalkotók történetének felállításával lehet megalkotni... ebből esetleg ki lehet emelni a "megyeriek"... történetét... de szükség van a többi szövetséges elem történetének bevonására is.

 

A "kabarok" - felé a HB - vitte el a vitát... mert nem értette meg az alapállítást... mint ahogyan soha nem is értett még meg semmit - csak a tereléshez ért.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (6914)
Agatiosz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6920

Csak nem a "bolgárszívű" kazár vezérre "Menmarótra" - ( morva csődör ) - re tetszik gondolni... mert hogy ugye ő a honfoglalók ellenfele... és nem a "csatlakozott társa"... azok a "Kumánok = Kuma-vidékiek"... Látom alepvető problámáid vannak a a szövegértés terén... nem elég ám csak nézni a bötűket... ha összetudnád űket olvasni... talán még meg is értenéd... látom eddig még nem jutottál el... no gyakoroljál még kicsinyég... menni fog az.

Előzmény: B. Hernát (6917)
Agatiosz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6919

Igen... ők már Etelközben elkezdtek "magyarosodni"... azután szépen elfogytak... mivel ők voltak az elővéd"... mint a holdvilág. Ez az "elővéd"... egy kicsivel humánusabb volt mint a "kiirtás"... és egy kicsivel hasznosabb is... bár mindkettő a gyakorlatilag a kihaláshoz vezetett. - Kegyetlen az élet.

Előzmény: B. Hernát (6918)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6918

A szöveg szerint a "kabarok" - tudtak a "türkök másik nyelvén" - is... és nem a türkök tanulták meg a kabarokét. Ez óriási különbség.

 

Na látod: a kabarok MÁR odakünn kezdtek magyarosodni.

 

Kis inkoherencia megint becsúszott ...

Előzmény: Agatiosz (6916)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6917

Én tényeket közlök, Te meg hőzöngesz!

 

A jegyzőkönyv rögzít.

 

 

A "Rusz" meg skandináv germánul. - Nem is nagyon ismerik el az oroszok!.

 

Egyfelől kit érdekel, másfelől elismerik, harmadsorban meg egy gyomros neked az előző butuskádra: önelnevezés = idegen eredetű is lehet, attól senkinek nem lesz zabigyereke.

 

 

 

tehát ... vagy igaz - vagy nem... a kétnyelvűség.

 

Vagy elfogadod a forrást vagy nem, tök érdektelen az álláspontod.

 

 

 

A magyar krónikákban a nevüket sem ejtik ki... ott "kumánok = Kuma-vidékiek" - szerepelnek... de azoknak a nyelvéről sincs egy árva kukk se.

 

Ott  van Anonymusnál a "Kozárok népe", tessék már megismerkedni a gimnáziumi tananyaggal.

 

Előzmény: Agatiosz (6915)
Agatiosz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6916

"Vagy hova teszed a 35 % körüli szarmata eredetű népességet."

 

Nem tudjuk, hogy ők "törzsként" - csatlakoztak- e.

Sem genetikailag - sem régészetileg - sem nyelvileg - nem tudjuk elkülöníteni őket - tehát rossz a kérdés.

Valaki biztos tudja... én nem!... mert nincs információm.

 

Egy generációt 25 - évenk szoktunk számolni... de a 4. - generáció - az egy légbőlkapott szám, mint ahogyan a kabarok csatlakozására megadott évszám is az... teljesen érdektelen... azonban, mivel a "kabarok kétnyelvűségét nem tagadtam"... a nyolc - törzs azonban nem volt kétnyelvű... ők nem beszélték a "kabarok nyelvét"... erről nincs szó a DAI - ban.  A szöveg szerint a "kabarok" - tudtak a "türkök másik nyelvén" - is... és nem a türkök tanulták meg a kabarokét. Ez óriási különbség.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (6914)
Agatiosz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6915

Kár - hogy egy értelmes véleményt nem tudsz magadból kipréselni...!!!

 

Én tényeket közlök, Te meg hőzöngesz!

 

A "Rusz" meg skandináv germánul. - Nem is nagyon ismerik el az oroszok!... és nem azt mondtam, hogy "nincs példa" - hanem azt, hogy - ritka! - és a nyolc törzsnévből egy sincs - az mind a türkök másik nyelvén van.

 

(magyarok + kavarok) MÉG kétnyelvűek voltak

ÉS?... Én is ezt írtam... csak régészetileg ezt nem lehet igazolni... mert nem lehet őket megkülönböztetni... tehát ... vagy igaz - vagy nem... a kétnyelvűség.

A magyar krónikákban a nevüket sem ejtik ki... ott "kumánok = Kuma-vidékiek" - szerepelnek... de azoknak a nyelvéről sincs egy árva kukk se.

 

Kár a billentyűtetedért - jobbat érdemelne.

Előzmény: B. Hernát (6913)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6914

A főként ugor eredetű törzseknek nem lehet valószínűleg török eredetű törzsneve, a főként szarmata eredetűeknek viszont lehet? Vagy hova teszed a 35 % körüli szarmata eredetű népességet, ill. kevert népességet? Nekik nem volt törzsük/törzseik? S (legalább részben) fegyveres népeink voltak ők is, nem név nélküli szolganépek, lásd nem oly régi leletek (genetikai szempontból "iráni" eredetű, előkelő honfoglaló harcos) ...

 

Amúgy szerinted a honfoglalás idején hány év egy generáció, egy új nemzedék "nomád körökben"?

Csak hogy te is tudd, mivel is számolsz ...

 

Előzmény: Agatiosz (6912)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6913

A népnév etimológia azt tartja, hogy nyilvánvalóan az ie - előtt a népek önelnevezése, szinte kizárólag a "saját nyelven" - lehetséges. Az ölég ritkán fordul elő, hogy egy nép egy külső megnevezést vegyen magára. 

 

 

A "magyar" magyarul van. A "Rusz" meg skandináv germánul.

 

 

Ez az ellenvéleményed tehát - kilőve - marad a szokásos tudálékoskodás.

 

 

 

Minden állításom példával igazolom -- amit te sosem tudsz. (Különben is a hivatkozott "vélemény" nem az enyém, hanem többeké. pl. Makkay, Révész éppen).

 

 

Lehetne… csak ugye a csatlakozás után nem telt el 4. generáció… sőt a Levédiai – és az Etelközi – tartózkodás és 950 – között sincs meg a szükséges idő!

 

 

Csak, ugye, miért is éppen 895-re kellett volna elmagyarosodniuk a kavaroknak. Etelköz és 950 közt amúgy éppen 100 év van. Továbbá éppen azt mondom a DAI nyomán, hogy a honfoglalók (magyarok + kavarok) MÉG kétnyelvűek voltak.

 

 

Tehát egy újabb… tárgyi tudást nélkülöző – hőzöngésnek lehetünk tanúi.

 

Semmi tárgyi tudás nem kell ide: középiskolai anyag.

 

 

nem akkor ( 400-800 ) – amikor annak az 1 milliónyi népességnek a Volgátol – keletre lévő területen – ugye Ti ide teszitek a 830 – körüli indulást  - kellett tartózkodnia.

 

 

Te egymillióztál itt, és nem én. És tekintve, hogy a magyarokról forrás csak 800 utánról szól, nem is hivatkozhattam korábbira.

 

 

úgy hívják őket, hogy  - ugor…ogor…ugur…onogur…onogor…utrigur…kutrigur… szavard… méd…hun…stb…. 

 

 

Már akit, ahogy, amikor.

 

 

Maradsz blablázó, akarattal sem lehetnél más.

 

Előzmény: Agatiosz (6912)
Agatiosz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 6912

„Tulajdonnév etimológiája nem determinálja viselőjének az ethnoszát.

 

A népnév etimológia azt tartja, hogy nyilvánvalóan az ie - előtt a népek önelnevezése, szinte kizárólag a "saját nyelven" - lehetséges. Az ölég ritkán fordul elő, hogy egy nép egy külső megnevezést vegyen magára. Tehát még ha esetleg a hét név közül lehetne is egy kettő ... ami külső elnevezésből származik… a zöme az biztos hogy a "türkök másik nyelvén" - nevezte meg önmagát.

 

Ez az ellenvéleményed tehát - kilőve - marad a szokásos tudálékoskodás.

 

„4 generáció erre bőven elégséges:”

 

Lehetne… csak ugye a csatlakozás után nem telt el 4. generáció… sőt a Levédiai – és az Etelközi – tartózkodás és 950 – között sincs meg a szükséges idő!

Tehát egy újabb… tárgyi tudást nélkülöző – hőzöngésnek lehetünk tanúi.

 

„Látszanak is, gyötrik a nyugatot, szépen írnak róluk, a visszamaradottakról is az arabok meg a perzsák (Hudud)”

 

Ismét a hiányos tárgyi tudásból fakadó nagyképűsködés … ezek mind a honfoglalás utáni időkben történnek és nem akkor ( 400-800 ) – amikor annak az 1 milliónyi népességnek a Volgátol – keletre lévő területen – ugye Ti ide teszitek a 830 – körüli indulást  - kellett tartózkodnia.

 

Persze – ha nem kötjük be szándékosan a szemeinket, és nem fogjuk be füleinket… akkor ott vannak azok… úgy hívják őket, hogy  - ugor…ogor…ugur…onogur…onogor…utrigur…kutrigur… szavard… méd…hun…stb…. önmagukat pedig úgy nevezik meg, hogy:  ( Nyék-Megyer-Kürt- Gyarmat-Tarján-Jenő-Kér- Keszi ) – aztán ezek közül marad a vezértörzs neve… a megyer=magyar.  

Hogy mindkét helyen a „magyar” – volt az önelnevezés, az símán eredhet abból, hogy a vezető törzs –ugyan kettészakadt, de ennek ellenére mindkét helyen megőrizte szerepét – és ugye, mint tudjuk, sokáig tartották a kapcsolatot. Ez a kapcsolattartás csak a besenyő és varég vándorlás felerősödésével szűnik meg.

 

Bár azért megjegyzendő, hogy a KM – ben élő „magyarokat” - külső források, nagyon ritkán emlegetik ezen a néven. Még a tatárok is a „kerel” – nevet használják, amely Harmata János szerint … akár a királyi szkíták önelnevezéséből is származhat.

Előzmény: B. Hernát (6911)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.09 0 1 6911

 ebből kettőt ( Nyék-Megyer) – tartanak ugorosnak, és hetet – pedig „törökös” – nek.

 

Tulajdonnév etimológiája nem determinálja viselőjének az ethnoszát.

 

Abszolút alap.

 

András királyunk sem görög, László királyunk sem szláv.

 

 

a – Komár-Türk- féle „gyors vándorlás” – teória nem igen engedi meg, a viszonylag lassú nyelvi átvételt.

 

Ez így van.

 

 

Miután a "kabarok" - alig száz év alatt teljesen asszimilálódtak - és még addig sem tudjuk őket megkülönböztetni régészetileg sem... így azt kell feltételezni, hogy az a "kazárok" - nyelve, és a "türkök másik nyelve" - nem eshetett oly nagyon messze..

 

 


Az arab szerint bolgár és kazár nyelve hasonló, az előbbiek után maradtak török nyelvi nyomok. Továbbá a pannon szlávok/gepidák/avarok/frankok is gyorsan asszimilálódnak, 4 generáció erre bőven elégséges. Csak a KM peremvidéke nem magyarosodik el, ahová életmódjuk szerint a magyarok nem költöznek.

 

 

 

Ha tehát azt a teóriát fogadjuk el, hogy a honfoglalók „sokan” – voltak ( 500. 000 ) – akkor az a népesség az Urál környékén, amely kettészakadt  - nem tudjuk miért – elérhette az 1 milliós létszámot is.

Egy ekkora népességnek ( abban a korban ) látszania kell az írott forrásokban

 

Látszanak is, gyötrik a nyugatot, szépen írnak róluk, a visszamaradottakról is az arabok meg a perzsák (Hudud).

 

 

milyen néven is nevezték meg ezt a hatalmas „egynyelvű” néptömeget…???

Önelnevezésük magyar, hiszen a hátramaradottaké is az, külső elnevezésük számos.

 

 

 

Előzmény: Agathiasz (6910)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.09 -1 0 6910

A DAI - 39- ben ezt lehet olvasni:

 

"Ennek következtében a kazárok nyelvére is megtanították ezeket a türköket, és mostanáig használják ezt a nyelvet, de tudják a türkök másik nyelvét is.

 

Itt tehát egyedül a "kabarok" - beszélik a "kazár" - nyelvet a többiek mind "a türkök másik nyelvét" beszélték.

 

Miután a "kabarok" - alig száz év alatt teljesen asszimilálódtak - és még addig sem tudjuk őket megkülönböztetni régészetileg sem... így azt kell feltételezni, hogy az a "kazárok" - nyelve, és a "türkök másik nyelve" - nem eshetett oly nagyon messze... lehet, hogy "elsőblikkre" - úgy nem nagyon értették egymást... de olyan nagyon távol sem állhattak egymástól.

 

Az a - türk - szövetség, amelyet a DAI - ból megismerünk kilenc népből állt. ( Kabar-Nyek-Megyer-Kürt- Gyarmat-Tarján-Jenő-Kér- Keszi ).... ebből kettőt ( Nyék-Megyer) – tartanak ugorosnak, és hetet – pedig „törökös” – nek.

Fura módon, mégis mind egységesen a „türkök másik nyelvér” – beszélik, amit nem tudunk másnak tartani, mint hogy az a magyar – nyelv… hiszen más nyelv nem maradt fenn.

Ha tehát azt feltételezzük, hogy mind a hét nép a magyarnak egy nyelvjárását beszélte, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a Révész – szerinti (dagadó-hógolyó) – elv szerint csatlakozók is a magyar nyelv egy változatát beszélték. Hiszen a – Komár-Türk- féle „gyors vándorlás” – teória nem igen engedi meg, a viszonylag lassú nyelvi átvételt.

Ha meg azt feltételezzük – amit az UvL – ek feltételeznek, hogy arra az „elinduló hógolyóra” – csak lazán és vékonyan – tapadtak az útközben érintettekből, akkor meg „ölég” – hatalmasnak kellett lennie annak a „hógolyónak”…! Sőt ha azt is hozzávesszük, hogy az a másik „hógolyó” amely – valamilyen oknál fogva – nem indult el „görögni nyugatra” – hanem ott maradt, az sem lehetett kicsiny… hiszen úgy 1235 – környékén olyan tettet hajtott végre - ami csak keveseknek sikerült – hogy, visszaverte a „tatár” – támadást.

Ha tehát azt a teóriát fogadjuk el, hogy a honfoglalók „sokan” – voltak ( 500. 000 ) – akkor az a népesség az Urál környékén, amely kettészakadt  - nem tudjuk miért – elérhette az 1 milliós létszámot is.

Egy ekkora népességnek ( abban a korban ) látszania kell az írott forrásokban… Kérdés… kik is voltak ők…???... milyen néven is nevezték meg ezt a hatalmas „egynyelvű” néptömeget…???

Előzmény: B. Hernát (6909)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.08 0 0 6909

És honnan tudjuk, hogy a Kaukázusiak, - ( Kabarok)  a Levédiaiak az Etelköziek, a KM - beliek...nem-e ugyan annak a nyelvnek az egyik válltozatát beszélték - amit később agyarnak neveztek 

 

A DAI-ból, amely kifejezetten adatolja a "kazárok nemzetségébe tartozó" kavarok kazár nyelvét.

 

A Kaukázusban meg amúgy sem mutathatók ki honfoglalókkal érkezett, a honfoglalást megelőzően ilyen hagyatékkal rendelkezők szállásai.

Előzmény: Agathiasz (6907)
Agathiasz Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 6907

És honnan tudjuk, hogy a Kaukázusiak, - ( Kabarok)  a Levédiaiak az Etelköziek, a KM - beliek...nem-e ugyan annak a nyelvnek az egyik válltozatát beszélték - amit később agyarnak neveztek ) mint az Urálvidékiek... Elég gyorsan egységesületek - ezt elmondta Révész is.

A Külömbség csak annyi volt, hogy az egyik csoport asszonyai balról- jobbra fűzték a cérnát a tűbe, a másiké meg jobbról- balra, az egyik csoport bordó cérnát, a másik meg kéket használlt, a marmadik meg nemzetiszínű bugyit hordot... a férfiaknál még ennyi különbség sem volt...ők "nemzetközi" - jelvényeket használtak. ( Ezt egyébként már a László Gyula is megmondta. )

Előzmény: B. Hernát (6906)
B. Hernát Creative Commons License 2024.02.08 0 0 6906

Úgyhogy a magyar őstörténet rendkívül sok szálra bomlik, amelyhez azok története is hozzátartozik, akiket a honfoglalók itt találtak.

 

Annyiban csak, hogy a magyar etnogenezis résztvevői lettek, előéletük viszont érdektelen, hiszen a gapida/szláv/morva/avar/bolgár/romanizált kelták, stb. történelme mitől is volna magyar történelem ??

Előzmény: Agathiasz (6902)
tol Creative Commons License 2024.02.08 0 0 6905

A szintasta kultura meg az ugor együtélés csak a te privát tudományos eredményed..

Előzmény: Agathiasz (6901)
tol Creative Commons License 2024.02.08 0 1 6904

Most Révészt sikerült nem megértened ,  lénygében  lassan benne is csalódni fogsz és ki fog derülni , hogy ő sem elég bátor ... ,egyébb hiányoságaira is ráébredsz lassan.

Előzmény: Agathiasz (6902)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!