Keresés

Részletes keresés

sittimfa Creative Commons License 2013.07.14 0 0 12

haj, haj... elnézést kérek, eltévedtem...

 

Előzmény: sittimfa (11)
sittimfa Creative Commons License 2013.07.14 0 0 11

Tegnap szóba került Jézebel szelleme, hogy ez egy démoni fejedelem, stb.

Aztán vele kapcsolatban a varázslás is, amiről azt mondja Isten Szava, hogy testi cselekedet.

Gondolkoztam ezen, és hogy a testi cselekedeteknek, amiket felsorol a Galata levél:

Gal 5:19  A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás,
Gal 5:20  bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, versengés, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás,
Gal 5:21  irigység, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, hogy akik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek.

 

Egyes gyülekezetekben midnegyikhez kötnek gonosz szellemeket, démonokat, hogy azokat kell kiűzni és akkor az illető megszabadul.

Ez nem így van, mert pontosan azért testi, hogy az ember úrrá tud lenni rajta, ezt a hatalmat kapta Krisztus Jézustól, hogy ellenálljon ezeknek, a kívánságoknak.

 

Eszembe jutott a parázna asszony története: János 8:1-11;

Ján 8:11  Ő így válaszolt: Senki, Uram! Jézus pedig azt mondta neki: Én sem ítéllek el, eredj el, és többé ne vétkezzél!

Jézus ebből az asszonyból nem űzött démont, a paráznaság démonát, csak annyit mondott neki, ne vétkezzen többé, tehát ne paráználkodjon!

Nem gondolom, hogy Jézus tévedett volna, vagy elfelejtette volna kiűzni a paráznaság démonát a nőből!

Nem űzte, mert nincs ilyen!

 

Tehát ezek a felsoroltak emberi, testi-leleki reakciók, viselkedések, amikért az ember a felelős, és neki kell ezekkel felhagynia.

Azt gondolom, hogy ha nem testiek lennének ezek a felsorolt bűnök, és Isten nem adna legyőzésükre erőt és hatalmat Krisztusban, és így a gonosz szellemek lennének ezekért felelőlsek, akkor Isten nem tilthatná ki azokat, akik ilyeneket cselekszenek, a mennyből, mert nem lenne igazságos, szvsz.

 

 

Aminah Creative Commons License 2009.07.06 0 0 10
"Nekem a DaVinci kód is tetszett."

Úgy, hogy előtte olvastad a könyvet? :-)
Előzmény: Jessica Fan (9)
Jessica Fan Creative Commons License 2009.07.01 0 0 9
Nekem a DaVinci kód is tetszett. De az Angyalok és démonok is jó!:)))
Előzmény: Aminah (4)
Andris_2 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 8
Én ma néztem meg a filmet és tetszett.
Nem bántam volna ha a végén nincs az a nagy fordulat.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 7
belőlem Ewan-rajongót csinált a film. A férjem kivan attól, hogy azóta valamennyi filmjét megnéztem, ami elérhető:)
Aminah Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6
Igen, az lett a pápa:-)
Előzmény: me.sziszi (5)
me.sziszi Creative Commons License 2009.06.02 0 0 5
szia,

te láttad a filmet, akkor légyszi erősíts meg: aki végül a pápa lett, az ugye az akit megmentett a kútban!? (a férjemmel nem tudunk ezen a kérdésen dűlőre jutni:-)

köszi
Előzmény: Aminah (4)
Aminah Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4
Sziasztok!

Na, megnéztem a filmet. Miután (szerintem) a Da Vinci kódot úgy elcseszték, ahogy csak el lehetett, a legrosszabbra készültem. Valamint az nlcafe kritikájában olvastam, hogy fanatikus Dan Brown rajongók csak benyugtatózva üljenek be a moziba, mert elég lazán kezeli az eredeti sztorit, már tényleg semmi jóra nem számítottam...na de meg kell mondjam, hogy ez most nem is lett olyan rossz....nem is lett olyan rossz...a szereplőket úgy megkavarták, hogy tulajdonképpen kíváncsian ültem a moziban: vajon mi lesz ennek a vége? :-) Végül is szerintem élvezhető, kerek sztori lett belőle.

Azt mondjuk fájlaltam, hogy Vittoria szerepét úgy lebutították. Egy (női szemmel) csúnyácska, konzervatívan öltözött nő egy cserélhető aksival a táskájában futkározik Langdon után. (persze a döntő pillnatban az aksi sajnos nem működik, micsoda pech.) Akit megöltek, az nem az apja, hanem a kollégája, (a CERN igazgatója pl. nem is szerepel a filmben), semmi érzelmi szál, semmi szenvedély :-(

Peti_011 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 3
http://molnarfarpad.wordpress.com/2008/11/09/az-illuminatusok-eredete-es-a-fold-bolygot-iranyito-hatalom/
Peti_011 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2
Galilei is illuminátus volt. Az elmélete miatt ölette meg az egyház. Pedig igaza volt.
Nem a Föld a Naprendszer középpontja.
Peti_011 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 1
Teljesen más mint a Da Vinci kód, aki olvasta mindkét könyvet, az tudja.

Angyalok és Démonok szerdától (május 13) a mozikban.:)))
blogger Creative Commons License 2009.02.20 0 0 0
A sztori könyvben vetekszik a Da Vinci kóddal. Sokat ki lehet hozni belőle, de biztos kéz kell hozzá.

Drábik elkezdhetne fikciót is írni az egyéb könyvei mellett, és lehet, hogy ő is világhírű lenne. :)
andzsin Creative Commons License 2009.02.20 0 0 topiknyitó
Idézet Drábik János munkájából:

"Az illuminátusok új világrendje" című tanulmányban (Leleplező 2001/4. száma) részletesen foglalkoztunk az illuminátusok nagyrészt titkos és zárt hálózatának a kialakulásával, céljaival és történelemformáló szerepével. Az illuminátusok természetesen nem tartják szervezetüket és annak nemzetközi hálózatát sem pártnak, sem internacionálénak. Sőt hálózatuk létét is tagadják, mivel annak hatékony működése csak az ismeretlenségbe burkolva biztosítható. De a neves amerikai történész, Carroll Quigley, bebizonyította, hogy ez a HÁLÓZAT létezik és funkcióját tekintve egy hatékony internacionálé tulajdonságaival rendelkezik. Az illuminátusok nem azonosak a szabadkőművességgel, de a két mozgalom fokozatosan közeledett egymáshoz, és már 1782. július 16-án közös nemzetközi tanácskozást tartottak Wilhelmsbadban. Számos történelmi körülmény támasztja alá, hogy azóta együttműködnek. Noha már igen sokat írtak a szabadkőművességről, de még a 20. század végén és a 21. kezdetén is nagyrészt tájékozatlan a társadalom e részben nyíltan, de nagyobb részt titokban tevékenykedő társaság valódi céljait illetően. Számos könyv ellenére a szabadkőművesség, azon belül az illuminizmus belső lényege ma is titoknak számít. Maguk a szabadkőművesek úgy állítják be szövetségüket, mint amelyik történelmileg a tényleges fizikai építőtevékenységet folytató kőműves céhekhez kötődik. Ezek az építész céhek tekintélyes zártkörű szervezetek voltak, amelyek a középkorban csodálatos katedrálisokat, és biztonságos erődítményeket építettek. Akik ezt a munkát végezték, három fokozatba voltak osztva: tanulók, legények, és mesterek. Egyik fokozatból a másikba csak különleges teljesítmények és rítusok közepette lehetett kerülni. Egymás között olyan jelképeket használtak, mint a kalapács, a mérő, a vonalzó, a körző, és a szögmérő. A középkort követő időkben már nem épültek katedrálisok, a gótikus építőművészettel eltűntek az építész céhek is. De nem tűntek el, hanem egyre nyíltabban működtek azok a szabadkőműves páholyok, amelyeknek a tagjai már csak jelképesen végeztek "építészeti tevékenységet". Ezek a társaságok, amelyek páholyoknak nevezték magukat, egyre több olyan műveltségével, tehetségével kitűnő személyt választottak soraikba, akiknek már az eredeti építőmesteri tevékenységhez semmi közük nem volt. Ezek a nemesek, gyakran főnemesek, tudósok, gazdag polgárok, művészek, politikusok végül átvették a páholyok vezetését. A korábbi munkaeszközök pedig szabadkőműves jelképekké alakultak. Mindezt maguk a szabadkőművesek állítják szervezetükről és annak megszületéséről.

A szabadkőművesek a nyilvánosság felé mindig tagadják, leplezik, vagy kicsinyítik politikai tevékenységüket, befolyásukat. Ha viszont behatóbban tanulmányozzuk a történelmet, akkor egyre több bizonyítékkal szembesülünk, amelyek azt bizonyítják, hogy a páholyok tevékenysége állandóan összefonódott a politikával. Elsőnek az tűnik fel, hogy a szabadkőművesek mindig a hatalom közelében voltak találhatóak. Cáfolhatatlan tények tanúsítják, hogy aktívan részt vettek a 18., a 19. és a 20. század forradalmi mozgalmaiban. A francia forradalom óta folyamatosan kimutatható a szabadkőművesek befolyása, illetve cselekvő részvétele a bekövetkezett világeseményekben. Európában például valamennyi brit miniszterelnök, Franciaországban pedig az összes köztársasági elnök - De Gaulle kivételével - szabadkőműves volt. Ugyanez elmondható az ENSZ és szakosított intézményei irányítóinak a többségéről, valamint az Európai Unió bizottságáról, és annak apparátusáról. Ez utóbbiak, noha nem választják őket, egyre nagyobb hatalommal rendelkeznek, és utasításokat adnak az egyes tagországok választott kormányainak. Az a tendencia bontakozik ki, hogy a demokratikusan választott intézmények hatáskör nélkülivé válnak, a tényleges döntéseket pedig a nem választott, de szabadkőműves, vagy szabadkőműves befolyás alatt álló személyek hozzák.

Egy ilyen írás keretében nem lehetséges, és nincs is szükség rá, hogy felsoroljuk, ki mindenki volt a világtörténelemben szabadkőműves. Csak utalunk rá, hogy például Napóleon csaknem valamennyi marsallja, és a vele szemben álló hadseregek katonai vezetőinek a többsége is szabadkőműves volt. De szabadkőműves volt Dél-Amerika számos történelmi személyisége, mint például San Martin, Simon Bolivar, Porfirio Diaz. Mexikó talán az egyetlen ország a földön, amelyben a szabadkőművesség 1917 óta nyíltan gyakorolja a politikai hatalmat.

Az Egyesült Államok is szabadkőműves irányítás alatt áll. Csakhogy ennek a szabadkőművességnek egy jelentős irányzata történelmi okokból kezdettől fogva szemben állt, és szemben áll a mai napig az illuminátusokkal. A jelenlegi elnök, és elődje, Bill Clinton is, valamint további tizennyolc amerikai elnök, úgy mint Washington, Madison, Monroe, Jackson, Polk, Buchanan, A. Johnson, Garfield, McKinley, Theodor Roosevelt, Taft, Harding, F. D. Roosevelt, Trumann, L. B. Johnson, Ford, Reagan, és idősebb George Bush is szabadkőműves volt. Lincoln nem volt szabadkőműves, Eisenhover sem, de ő is a szabadkőművességet irányító pénzoligarchia támogatásával lett elnök. Kennedy is hiányzik a listáról. De olyan nagy befolyású személyiségek is szabadkőművesek voltak, és szorosan együttműködtek a nemzetközi pénzoligarchia saját elit szervezetével, az illuminátusokkal, mint Edward Mandell House, Wilson elnök bizalmasa, vagy Henry Kissinger, aki egyes források szerint a pénzoligarchia legbelsőbb koordináló intézményének az élén áll, vagy Boutros-Ghali korábbi ENSZ főtitkár, avagy a két Dulles, Allen, aki a CIA-t vezette, és John Foster, aki az Egyesült Államok külügyminisztere volt. A Dulles fivérek egyébként abból a nevezetes svájci családból származtak, amely a skót rítusú szabadkőművességet megalapította az Egyesült Államokban. A Dulles család tagjai nemcsak befolyásos szabadkőművesek voltak, hanem igen szoros kapcsolat fűzte őket a nemzetközi pénzvilághoz, a vezető bankdinasztiákhoz. A Dulles testvéreket nagybátyjuk, Robert Lansing, vezette be az amerikai politikai élet legfelsőbb köreibe, amikor külügyminiszter volt. Ugyancsak egyengette politikai karrierjüket a már említett House ezredes is.

Az illuminátus irányítás alatt álló angol szabadkőművesség a mai napig a maffia legfőbb protektora. Ezt a tényt erősítette meg a "Propaganda duó", vagy rövidítve P-2-es, nagyrészt a maffia által irányított római szabadkőműves páholy botránya 1982-ben. Az olasz kormány ebben az évben leplezte le, hogy a P-2-es páholy felelős jelentős mértékben Aldo Moro olasz miniszterelnök 1978-as meggyilkolásáért, valamint I. János Pál pápa haláláért. I. János Pált az követően tették el láb alól, hogy felfedezte: az illuminátus szabadkőművességhez tartozó magas rangú bankárok - a P-2 páholy Vatikánba beépített ügynökei segítségével - a Vatikáni Bankot is felhasználják a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosására. Az olasz kormány nyomozásának előzménye a II. János Pál pápa ellen 1981. május 13-án elkövetett merénylet volt. Ennek a merényletnek a szálai is a P-2-es páholyhoz vezettek. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szabadkőművesség húzódik meg a merénylet mögött, a Grand Orient szabadkőművesség által dominált francia kormány lépéseket tett azért, hogy a felelősséget a kommunista Bulgáriára hárítsa. A francia szabadkőművességhez közelálló párizsi napilap, a Le Monde, 1982. december 3-án a következőket állította: "A KGB korábbi főnöke, Jurij Andropov, belső ellenzékének tudható be, hogy fény derült az 1981. május 13-án II. János Pál pápa ellen elkövetett merénylet mögött meghúzódó bolgár kapcsolatra."

A mára már elérhető bizonyítékok tanúsága szerint a Le Monde cikkét a félretájékoztatás klasszikus példájának tekinthetjük. Az akkori bolgár kormány maga is nyomozásba kezdett azért, hogy tisztázza magát. Erőfeszítései fényt derítettek arra, hogy a sikertelen merénylet elkövetőjének, a török Ali Agcá-nak, a megbízója Bekir Celenk a török maffiának volt a tagja. Bekir Celenk viszont az utasításokat két Bulgáriában működő olasz hírszerzőtől kapta. A Bolgár kormány 1982. december 22-én bejelentette, hogy az említett két olasz kémet, névszerint Paolo Farsetti-t és barátnőjét, Gabriella Trevisini-t bíróság elé állítja. Az volt ellenük a vád, hogy a "Propaganda duó" római szabadkőműves páholy adta ki az utasítást a pápa meggyilkolására. II. János Pál tisztában volt vele, hogy ugyanazon P-2 páholy maffiás tagjai akarták meggyilkolni, akik elődjét is eltették láb alól. Ezért a pápa 1982 őszén felszólította az olasz kormányt, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Ezt követően a karabinerik, az olasz terrorista-ellenes rendőrség tagjai, akcióba léptek. Kiderítették, hogy a maffiát a brit szabadkőműves pénzoligarchia támogatja a 19. század közepétől, vagyis megalakulásától kezdve. Ez az információ akkor került nyilvánosságra (1982. szeptember 3-án), amikor Szicíliában merénylet áldozata lett Carlo Dalla Chiesa tábornok, akit három hónappal korábban azért küldtek a dél-olasz tartományba, hogy számolja fel a helyi maffia hatalmát. A tábornok egyik segédje névtelenül interjút adott a katolikus Sabato című lapnak, amelyben elmondotta:

"Szicília történelmét tanulmányozva Dalla Chiesa és én ugyanarra az eredményre jutottunk. 1796-ban a nápolyi Bourbonok Szicíliába menekültek, ahol a brit haditengerészet védelme alatt éltek egészen a Waterloo-i ütközet utánig. Ettől kezdve a sziget brit protektorátussá vált... Anglia támogatásával 1860-ban Garibaldi (egy 33-as fokozatú szabadkőműves tábornok) partra szállt Szicíliában. 1874-ben Anglia úgy döntött, hogy szükségessé vált a forradalmi baloldal hatalomra segítése, amely monarchistább volt, mint a király. Pénzt és financiális támogatást nyújtott az igen hatalmas szabadkőműves és angolbarát Florio családnak, hogy segítse Chrispi-t (egy szabadkőműves és maffia személyiséget), valamint csoportját. Az 1874-es választásokon a maffia segítségével a baloldal megszerzett 48 képviselői helyet a Szicíliát illető 48-ból..." Ez az interjú történelmi adatokkal támasztja alá, hogy a maffiát mind a brit haditengerészet, mind a szabadkőművesség egy egész évszázadon át támogatta. Mind az olasz, mind a bolgár kormány nyomozása hasonló eredményre jutott és megerősítette, hogy a brit pénzoligarchia szabadkőműves bankárjai, valamint a maffia és a P-2 szabadkőműves páholy együttműködött a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosásában a Vatikáni Bank útján. A pénznek ez az útja bizonyította annak a hálózatnak a létét, amelyet a brit Kelet-Indiai Társaság akaratából London hozott létre a második ópiumháborút követően."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!