Keresés

Részletes keresés

pasa_ Creative Commons License 2009.02.22 0 0 29
Te jol vagy? ;-)

Abbol hogy en nem akarom oket szamolgatni, hogy kovetkezik hogy dogoljenek meg?
Előzmény: locsemege (28)
locsemege Creative Commons License 2009.02.21 0 0 28
Te is tudod, hogy az újtól való félelem és a kompatibilitás az ok. De ez lényegtelen, elég elkeserítőnek érzem, ha úgy gondolod, az a maradék néhány százalék dögöljön meg. Vagy legalább is csináljon, amit akar.
Előzmény: pasa_ (27)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 27
a bongeszesi statisztikak a browsereknel elegge szornak, az OS-nel viszont eleg egyontetuek, es ez a halmaz jeleni a ~90%-ot, stabilan.

Lehet ezt nem szeretni, de akkor is ez van, mire jo a maradekhoz kotni a karot, hacsaknem leplezendo hogy nincs puskapor?
Előzmény: locsemege (26)
locsemege Creative Commons License 2009.02.21 0 0 26
Ja, úgy könnyű. Erre írtam a második sort.
Előzmény: pasa_ (25)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.21 0 0 25
>Már itt helytelen a feltételezés

Ez nem "feltetelezes", hanem ebben a halmazban tettem fel a kerdest.

Előzmény: locsemege (24)
locsemege Creative Commons License 2009.02.21 0 0 24
Már itt helytelen a feltételezés: adott egy win (xp/vista/+) user. Helyesen ez lenne: adott egy böngészni vágyó felhasználó.

Ez olyan, mintha ezt írnám: adott egy Linux felhasználó. Milyen előnye van neki az IE8 létezéséből? Ja, semmi. De tényleg semmi.

Ha az IE8 biztonságos lesz, lesz egy nyílt felülete, amelyre addon-okat lehet írogatni, rendszeresen frissítve lesz, a webes szabványokat követi, akkor a Windows-t használónak megfelelő lesz. De csak neki. Viszont ha FF-et használ, az sem jár semmilyen hátránnyal. Mellesleg a presztízsen kívül az MS miért erőlteti a böngészőjét az oprendszerbe?
Előzmény: pasa_ (23)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23
ja hogy az egesz IE magaban lehet hogy sunyi kemprogram? Es az osszes tool ugy van idomitva, hogy rejtegesse?
Szvsz ez vegkepp komolytalan erv egy nem-nyilt oprenceren futo dolognal. Ha a MS akarna valamit, azt tehetne magaba a win-be es alanyulhatna a foxnak is.

Ha figyelembe vesszuk, hogy mennyi exploitot talalnak kulsosok forraskod nelkul, szerintem pont 0 az eselye hogy egy direkt beepitett malware modul elkerulne a kozfigyelmet.

Visszaterve az eredeti, nem tag es filozofikus kerdesemre: adott egy win (xp/vista/+) user. Neki milyen elonye van hogy foxot rak fel es hasznal ie8 helyett?
Szeretnek valami komoly eletszeru ervet hallani, ami gyakorlati kulonbseget kepez.
Előzmény: locsemege (22)
locsemege Creative Commons License 2009.02.20 0 0 22
Az IE8 nyílt forrású? Nem is tudtam! A nyílt forrást nem csak a plugin-ekre értettem.
Előzmény: pasa_ (21)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.20 0 0 21
bocs, ez az erv mire vonatkozik?

Az IE-ben van mindenre lehetoseg, hogy hasznalj plugint, hogy ne hasznalj, hogy darabonkent megmondd, akarod-e, ill. a 8-ban meg azt is, hogy akarod, de csak bizonyos helyekhez kotve.
Ha csak nyilt forraskoduakat akarsz engedni, semmi akadalya.

Mi lehetne plugin ugyben lejesebb szoolgaltatas?

Btw a fox mit ad?

Előzmény: locsemege (20)
locsemege Creative Commons License 2009.02.20 0 0 20
Például a plugin-ek, az a tény, hogy a zárt forrásban nem bízom, mert nem deríthető ki, hogy van-e backdoor benne, a platformfüggőség. Ez éppen elég ok.
Előzmény: pasa_ (19)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.20 0 0 19
Mivel az IE van hazon belul, a kerdes megforditasa nem tul ertelmes.
Plane a szep abra kontextusaban.

Mar termeszetesen win platformon belul. De nem ugy tunik mintha a tobbi komolyan fenyegetne a haztartasokat, es erdekes szempont lenne.

Egyelore a valtashoz kell motivacio. A regi IE szolgalt ilyenekkel, es meg is volt a trend, bar eleg lassu -- ujra megkerdezem, mi szolgaltatna ezt a motivaciot a jovoben?

Előzmény: Törölt nick (18)
locsemege Creative Commons License 2009.02.20 0 0 17
Például azt, hogy az IE8 csak Windows platformra létezik. Úgy tudom. De az FF is fejlődik, lesz abból 3.1 talán nem is olyan sokára.
Előzmény: pasa_ (16)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.20 0 0 16
Szep. :) Viszont erdemes lesz archivalni, mit tud a roka egyhamar felhozni az IE8 ellen?
Előzmény: locsemege (13)
pasa_ Creative Commons License 2009.02.20 0 0 15
a default zonaban nem kell engedelyezni a szkript futtatast. Ugy egyaltalan. Csak a megbizhatoban. Ezzel problema orokre kipipalva.

Ennel eggyel gyerebb lehetoseg hogy a *.google-analytics.com megy a restricted zonaba.

(Azt nem tudom hogy ez a fajta cross-site script ellenorzes csak a 8-as explodertol mukodik rendesen vagy mar a 7-esben is a script lakohelye hatarozza meg a viselkedest es nem a kero oldale...)
Előzmény: annyi baj legyen (9)
locsemege Creative Commons License 2009.02.20 0 0 13
Ez jó kép! :))
Előzmény: Törölt nick (12)
KTTech_ Creative Commons License 2009.02.19 0 0 11
Tehát amikor éppen elhagyod azt az oldalt. Ez is logikus, információ.
Előzmény: HOH0 (10)
HOH0 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 10
nem az érdekel, hogy melyik oldal mit csinál, hanem az, hogy amikor már nem azon az oldalon vagyok akkor miért indul ki kérés gugli felé ? he ?
annyi baj legyen Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9
"persze mindenzt egyetemben a microfossal mert anélkül ezt valszeg nem tudná megtenni ?"

Hogyne, az analytics csak a Microsoftos látogatókat számlálja.
Különben profi cucc, én is használom.
Ha meg nem tetszik, hogy az oldal üzemeltetője statisztikát készít a látogatóiról, akkor ne menj arra az oldalra többet.
HOH0 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 8
nincs benne, csak tudom mit tettem bele....
Előzmény: KTTech_ (7)
KTTech_ Creative Commons License 2009.02.19 0 0 7
Nézd meg a html forrást, ott lesz benne pl. a http://www.google-analytics.com/urchin.js hivatkozás. Az oldal készítője tette bele, mert kíváncsi a látogatói mindenféle statisztikájára. Ha megismered az Analytics-et akkor te is kíváncsi leszel.
Előzmény: HOH0 (6)
HOH0 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 6
na szóval azzal a problémám, hogy miért akarja a gépem letölteni ezt a 3 fájlt?

tehát az alábbiról van szó:

berágtam, hogy bármelyik oldalra megyek mindenütt a rohadst gugli reklámok vigyorognak a fejembe.

ezért van a neten egy gép amit karbantartok, ezen a beállítottom a guglit és a gugli-anality oldalt arra a gépre namserveren és amiről netezek azon pedig a nameservert arra gépre állítottam, így az összes gugli kérés azon a gépen ér véget.
meg kell jegyezzem nagyon hatékony megoldás..

szóval ezen a gépen a logba szépen gyülekeznek a gugli kérések.

egyszercsak az túnt fel, hogy akkor is ha azon a gépen egy olyan oldalt nézek meg amin semmilyen reklám nincs, tehát az az oldal biztos, hogy nem akarja a nevezett 3 js-t letölteni, de a logban a böngészőtől mégis érkezik a letöltési kérelem.
ez csak ie böngészőben operűban nem csinálja.

szóval az a problémám, hogy jön gugli ahhoz, hogy csak úgy információkat szerezzen az én dolgaimról, persze mindenzt egyetemben a microfossal mert anélkül ezt valszeg nem tudná megtenni ?

KTTech_ Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5
Sokan használják a Google Analytics-et, ez ahhoz kell (az első biztosan), részletek a weboldalán.
Előzmény: HOH0 (-)
locsemege Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4
Megpróbáltam, így használom. Ahova kell, azokat az oldalakat felveszem a kivételek közé, de ott is csak szessön kukit engedek.
Előzmény: HOH0 (3)
HOH0 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3
próbálj meg kukit nélkül netezni.... egy sor helyre nem tudsz bejelentkezni....
Előzmény: locsemege (1)
locsemege Creative Commons License 2009.02.19 0 0 2
Jaj, ne fárasszál már! Mi köze a java script-nek az oprendszerhez? A JS-t a böngésző futtatja.
Előzmény: LUCzI FERencz (0)
locsemege Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1
de ha kitakarítom a cookies könyvtárat akkor megszűnik ez a letöltési kényszer

Miért, te bekapcsolva hagytad a c00kie-kat?
Előzmény: HOH0 (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2009.02.19 0 0 0
Linux, tesókáim, Linux! Oszt mehetnek a kémprogramok a p..ába.
Egy gépen szépen megvan magának a linux is és a winfos is, és ha netezni akarsz, a linuxot indítod, ha meg offline vagy, akkor a fost.

HOH0 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 topiknyitó
Halihó

Segítsetek megoldanom a téma leírásban vázolt kérdést.

Tehát pontosan mit is csinálnak ezek a kéretlenül a gépemről kifelé irányuló letöltési kérések melyek ezt a 3 fájl töltenék a gépemre:
urchin.js
ga.js
show_ads.js

Most itt nem a neten található nagyon kevés információra vagyok kíváncsi hanem attól többre.

pl. miért indul ki egyáltalán a gépemről ilyen kérés amikor olyan oldalt töltök le amin egyetlen gugli sőt semmilyen reklám sincs elhelyezve ?

de ha kitakarítom a cookies könyvtárat akkor megszűnik ez a letöltési kényszer.

mi köze van a gugli hirdetés letöltése után a guglinak, hogy milyen más web oldalakra járok.

Szerintem ez pont olyan mint kémprogram.

Vigyázz a gugli lesz a világ rákfenéje !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!