Én szabad, demokrata szavazó vagyok, és a bőrszín, emancipáció ügyében szakértőkre szavaznék, ha nem próbálták volna a nyakunkra ültetni a magán-egészségbiztosítókat, amikor nyilvánvaló volt, hogy a népnek ez nem kell. A spangli nem érdekel.
Szétnéztem, csak ezek szerint nem eléggé. Talán az örömkönnyek, amelyeg azért peregnek, mert az SZDSZ-nek van pénze hülyeségekkel kampányolni, elhomályosították a szememet. :)
A Szonda Ipsos február közepén végzett reprezentatív felmérése szerint nem jutna be a parlamentbe Fideszen és az MSZP-n kívül más párt. Az összes választókorú körében az SZDSZ, az MDF és a jobbik egyaránt 2-2 százalékot nyerne meg, a MIÉP 1 százalékot, míg a KDNP 0 százalékot tudhatna magáénak.
A százalékok mögött álló tömegekről a Szonda azt írja: a Fidesz-tábor 2,6 millió fős, az MSZP egymillió támogatóra számíthat, és körülbelül 150 000 szavazója lenne az SZDSZ-nek, az MDF-nek és a Jobbiknak is, ha most vasárnap lennének a parlamenti képviselőválasztások.
A FIDESZ (együtt az mdf-el) ÁTVEHETNÉ BUDAPESTET DEMSZKITŐL HA AKARNÁ !!! és ekkor az szdsz-nek végleg meszelnének...
itt a bizonyíték :
"BUDAPEST FŐVÁROS KÖZGYŰLÉSE
TARLÓS ISTVÁN FIDESZ-KDNP FRAKCIÓVEZETŐ RÉSZÉRE
Igen Tisztelt Tarlós István Frakcióvezető Úr!
Én abszolút egyetértek azzal, hogy Hunvald György ártatlan, amíg a bíróság a bűnösségét jogerősen meg nem állapítja. Láthattuk, hogy vannak, akik szimpátiatüntetést szerveznek mellette, de hiszen még a „viszkis rablónak” is van baráti köre.
Ugyanakkor nem értem, hogy Ön, Önök ott a Fővárosi Közgyűlésben, az Ön főnökei a pártban, mégis mire várnak? Hogy Hunvaldot kiengedjék a börtönből, és minden úgy menjen tovább, mint régen? Esetleg, hogy lemond mandátumáról és egy új MSZP-s képviselővel minden úgy menjen tovább, mint régen?
Bevallom, én is szándékosan vártam mostanáig, reméltem, hogy a Fidesz és a KDNP kezdeményezi a Közgyűlés feloszlatását. Csalódnom kellett.
Viszont, ha esetleg beavatna, hogy mégis miért, milyen nemzetmentő stratégia alapján nem kerül(t) sor erre, talán megnyugodnék. A nagy titok felfedése lehetne az egyetlen mentségük, különben azt kell mondjam; csúnya fricska ez a választóik orra alá.
Tudom, csak a 3 fős MDF frakcióval van 1 fős többsége a jobboldalnak, ők viszont valószínűleg nem támogatnák az önfeloszlatás. De legyen ez az MDF szégyene! Politikai szempontból a Fidesz-KDNP-nek kötelessége a kezdeményezés! Ellenkező esetben ez az Önök szégyene!
Még nem késő, lépjenek!
Budapest, 2009. február 16.
Mély tisztelettel,
Gyenge Zsolt s.k. önkormányzati képviselő Terézváros
Akinek halálhírét terjesztik még életében, az hosszúéletű lesz - mondja a szólás.
2002. óta mosolyogva idézgetem magamban ezt, a Szadi hetente megjósolt temetése kapcsán.
Igen, az a kérdés, hogy van-e a Szadi-szavazók részére elfogadható alternatíva, illetve a Szadi ellenpólusán lévő pártoknak (FIdesz, KDNP, meg az összes kisnyilas) mennyire sikerül a bizonytalan Szadi-szavazókat mozgósítania.
Szóval, hajrá, és ez úton is, előre is köszönöm! ;)
ezzel az erővel meg lehet kérdezni, kinek kampányolnak majd a kereszténydemokraták? biztosan több, mint 200 ezer keresztény hívő akad az országban, ennek ellenére, ha a fidesszel nem köt választási szövetséget, ma nincsenek bent a parlamentben gondolom, az eu választás után, miután enm szereznek egyetlen egy mandátumot sem, elgondolkodnak ők is egy mszpével kötendő választási szövetségben, és leszállnak a magas lóról
A választóikról alkotott véleményed lényegtelen, a népet - mint tudjuk - nem lehet leváltani.
A kérdés továbbra is az, hogy van e a palettán számukra elfogadható alternatíva. Mert ha nincsen ... ismét bejutnak. Legfeljebb a hívük befogott orral szavaz... :)
Mindegy, ha nem lesz se tragédia: a Tom Lantos alapítvány 3 milliárdjából annak is lesz valami szerény milliós állása, aki a szemét választók ostobasága miatt nem jut be a parlamentbe, de még Brüsszelbe sem.
És abban is bízhatunk, hogy fussa egy-két megszolgált aktivistának kifizetni a jól megérdemelt dohányt valamilyen tanulmányokért, amikben elemzik a toleranciát európai kitekintéssel és (újabb millákért) a hazai helyzetre applikálva.