Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 5 napja 0 0 11849

A hazudozásoddal szemben az az igazság, hogy az akkori magyar kormány nem tehetett semmit az oláh haverjaid rablásai és fosztogatásai ellen, mivel nem rendelkezett semmi olyan eszközzel (pl. fegyveres erő, "köszönet" a hazaáruló Károlyinak és kormányának), amivel ezeket megakadályozhatta volna. Így teljesen lényegtelen az is, hogy milyen "híred" van, mivel ez általában merő hazugságból áll...

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11847)
barkasarja Creative Commons License 5 napja 0 0 11848

A rabló, oláh haverjaid rekvirálásnak nevezett lopkodásai, fosztogatásai (nem beszélve most a teljesen törvénytelen, önkényeskedéseikről, amelyekbe számos ártatlan ember halála is beletartozik), természetesen sem az idevonatkozó nemzetközi-, és sem a magyar jog szerint nem voltak jogosak. De mivel sajnos az Antantot sem érdekelte különösebben, hogy mit csinálnak a kis rabló szövetségesei a megszállt Magyarországon, így hazánk sajnos teljesen ki volt szolgáltatva a megszállók kénye kedvének... :(

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11846)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 5 napja 0 1 11847

A rabló, oláh haverjaid csak akkor jogosultak volna halálbüntetések végrehajtására, ha betartották volna a nemzetközi jogot

 

 

Rossz hírem van: teljesen jogosan rekviráltak, a magyar kormány legitimálta azt.

Nézzél már utána, ki fogadta el a románok pofátlan feltételeit magyar részről.....

Előzmény: barkasarja (11845)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 5 napja 0 1 11846

Az előzmények az embertelen és kegyetlen bánásmód-, és a rekvirálások (amelyek egyértelműen rablások, fosztogatások voltak) elleni tiltakozások voltak

 

 

Csak azok a rekvirálások a magyar jog szerint is teljesen rendben voltak jogilag, ergo a románok

azzal nem követtek el jogsértést, mivel az alábbi megalázó feltételeket valaki magyar részről elfogadta.

Na  ki volt az?

 

A románok által diktált fegyverszünetet kemény feltételeket szabott Magyarországnak. Amikor 1920 elején a román csapatok végül kivonultak Budapestről, kifosztották a várost.[10] A magyaroknak át kellett engedniük valamennyi hadifelszerelésüket, kivéve azokat, amelyekkel a Horthy irányítása alatt álló sereg rendelkezett. Ezenkívül át kellett adniuk a románoknak teljes hadiiparukat, a magyar vasúti kocsik felét, az állatállomány 30%-át, a mezőgazdasági eszközök 30%-át, illetve 35 ezer vagon gabonát és takarmányt.

Előzmény: barkasarja (11843)
barkasarja Creative Commons License 6 napja -1 0 11845

A rabló, oláh haverjaid csak akkor jogosultak volna halálbüntetések végrehajtására, ha betartották volna a nemzetközi jogot és ennek ellenére történtek volna olyan események, amelyek jogossá tették vona a halállal járó büntetést...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11840)
barkasarja Creative Commons License 6 napja -1 0 11844

"A hadijog szerint az adott területet megszálló erő gyakorolja a felügyeletet és a hatóságot."

 

Ez csak abban az esetben van így, ha a megszállók katonák, és valóban betartják a megszállt területen az ide vonatkozó nemzetközi jogot.

Viszont az oláh haverjaid nem katonák voltak, hanem rablók, és semmit sem tartottak be az idevonatkozó nemzetközi jogokból, a megszállásuk minden tekintetben egyenlő volt a rémuralommal, mint ahogy azt Bandholtz, amerikai tábornok, a Szövetséges Katonai Misszió Magyarországra akkreditált tagja is leírta a naplójában:

 

„Miközben valamennyien örülünk, hogy hazafelé indulunk, mégis némileg sajnáljuk, hogy el kell hagynunk Magyarországot. Jómagam úgy jöttem ide, hogy nagy részben elnézem és nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a román eljárásmódnak, de fölháborító magatartásuk révén, amely sértette a nemzetközi jogot, a tisztességet és minden emberiességi megfontolást, a magyar ügy támogatójává váltam. Átadni Magyarország területének egyes részeit, a civilizált és kifinomult lakosságot alkotó emberekkel, olyan dolog, mintha Texast és Kaliforniát adnánk át a mexikóiaknak. Szégyelljék magukat a Szövetséges Nagyhatalmak mindazért, amit a fegyverszünet után ebben az országban megengedtek..."

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11838)
barkasarja Creative Commons License 6 napja -1 0 11843

"Mintha lett volna némi előzménye a dolognak....."

 

Így van, oláh kiskatona!

Az előzmények az embertelen és kegyetlen bánásmód-, és a rekvirálások (amelyek egyértelműen rablások, fosztogatások voltak) elleni tiltakozások voltak, ahol a rabló oláh haverjaid az ezek ellen tiltakozók közé lőttek, ami jogos felháborodást váltott ki a tiltakozók között, és ezek után természetesen megpróbálták megvédeni magukat a megszálló oláh rablóbanda ellen! Az ilyen ugyani nem hadsereg, mert így csak egy fegyveres rabló, fosztogató csürhe viselkedik! És egy rabló, fosztogató, gyilkoló fegyveres csürhével minden eszköz felhasználása mregengedett a védekezéshez. Sajnos az ellenállás eleve kudarcra volt ítélve, de minden elismerésem az egykori apátfalvi emberekért, akik szembeszálltak a megszálló, oláh önkénnyel...

 

De, mintha már írtam volna neked, hogy addig, amíg a saját piszkos dolgaitokat nem rendezitek, addig neked itt semmi szavad nem lehet! A véleményed már eddig sem számított, és én is csak azért állok még szóba veled, mert nem tudom szó nélkül hagyni a pofátlan hazudozásaidat...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11834)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 6 napja 0 1 11842

Tehát már törvényi csűrcsavar is van arra, hogy a magyarság még csak nem is küzdhet a megszállói ellen.

 

Küzdhet, de akkor számoljon azzal, hogy a megszálló hatalom megtorolja az ellenállást.

A megszállt terület lakossága köteles együttműködni a megszálló hatósággal. Ha nem ezt teszi,

akkor a megszálló jogosult kényszerintézkedéseket alkalmazni.

 

 

És gondolom mindez az 1942-es újvidéki partizánellenes razziára nem vonatkozik, mert ott változatlanul a magyarság a bűnös, amiért saját országán belül embereket végeztek ki a honvédeinket ért orvtámadás után.

 

Újvidéken a partizánok a megszálló karhatalmi egységeket támadták, konkrétan a csendőr járőröket.

Most jöhetsz azzal, hogy Apátfalván is a megszálló karhatalmat támadták a magyar parasztok.

De:

Az állomásfelé igyekvő tömegre rálőtt a román őrszem,erre az amúgy is ideges nép felbőszült, és a katonákra rohantak. Azok szétszaladtak, de futtukban a Maros felé, még lőttek visszafelé. Az oláh katonák több lövést is leadtak,és Sóki GarajkóAndrást és Juracsek Istvántmegölték. A végletekig elkeseredett apátfalviakat ez nagyon felbőszítette,a férfiak csoportja -vasvillával, ásóval, kapával és néhány lőfegyverrel fölszerelve -megrohamozta a román katonákat. Az 52 oláh katona elmenekült a faluból Makó felé. A harcban három román katona vesztette életét, agyonverték őket.

http://www.apatfalva.hu/ertektar/Az%20ap%C3%A1tfalviak%20h%C5%91sies%20helyt%C3%A1ll%C3%A1sa%201919-ben.pdf

Előzmény: egy hazafi (11841)
egy hazafi Creative Commons License 6 napja -1 0 11841

Értem.

Valószínűleg megszállónak lenni jogilag sokkal jobb helyzetet jelent, mint az azok ellen küzdő felszabadítónak.

Tehát már törvényi csűrcsavar is van arra, hogy a magyarság még csak nem is küzdhet a megszállói ellen.

És gondolom mindez az 1942-es újvidéki partizánellenes razziára nem vonatkozik, mert ott változatlanul a magyarság a bűnös, amiért saját országán belül embereket végeztek ki a honvédeinket ért orvtámadás után.

A lényeg, hogy mindig mindenütt az jöjjön ki, hogy a magyarság a bűnös, ugyebár?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11840)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 6 napja 0 0 11840

Ez volt az I. VH alatt és után érvényes jog a hadviselésben.

 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=91300043.TV

 

 

Ez meg feljogosítota a románokat a kivégzésre.

 

A  megszálló  Hatalom  a  64.  és  a  65.  Cikkeknek  megfelelően  kihirdetett  rendelkezéseiben  a  védett  személyekkel  szemben  halálbüntetést  csak  kémkedés,  a  megszálló  Hatalom  katonai  berendezéseivel   szemben   elkövetett   súlyos   szabotázscselekmények   vagy   oly   szándékos   bűncselekmények  miatti  elítélés  esetére  állapíthat  meg,  amelyek  egy  vagy  több  személy  halálát  okozták,  feltéve,  hogy  a  megszállott  területen  a  megszállás  előtt  hatályban  volt  jogszabályok  ezekre az esetekre szintén halálbüntetést állapítottak meg.

file:///D:/Users/sajat/AppData/Local/Temp/GENF4_hu.pdf

 


Előzmény: egy hazafi (11839)
egy hazafi Creative Commons License 6 napja -1 0 11839

Csak óvatosan az ilyen jogi szöveggel, mert a világ partizánjai nem fognak szeretni érte.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11838)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 6 napja 0 1 11838

A hadijog szerint az adott területet megszálló erő gyakorolja a felügyeletet és a hatóságot. Jelen esetben ez a román hadsereg volt, mivel a magyar hadsereg elhagyta a területet.

A megszálló csapatok elleni fegyveres ellenállást a joggyakorló jogosult a haditörvénykezés szabályai szerint megtorolni.

Előzmény: egy hazafi (11836)
egy hazafi Creative Commons License 6 napja -1 0 11837

Rohadt, tetű oláh banda! Ezeknek Erdélyt?! Ezeknek még a Kárpátokon túli "kifliterület", de még a dobrudzsai lepratelep is sok!

Napalmmal kéne felperzselni ezeket!

Előzmény: barkasarja (11831)
egy hazafi Creative Commons License 6 napja -1 0 11836

Gondolom te virággal és csóközönnel fogadtad volna a román megszállókat, miközben kiabálnád, hogy: "Bun venit! Bun venit!"

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11834)
egy hazafi Creative Commons License 6 napja -1 0 11835

Létezhet, és pont azért, mert ezen állam sovinizmusának célpontjai, vagyis a magyarok, képtelenek egységesen és egyöntetűen fellépni ellene.

Ha ugyanis normális ország és nemzet lennénk, akkor valószínűleg a földrajzilag legközelebb eső, a közvetlen szomszédságunkból eredő fenyegetéseket kezelnénk elsőrendű fontosságúként.

De Orbanisztánná lezüllesztett Csonka-Magyarország politikusai, vezetői még csak szóban sem hajlandók megnyilvánulni a román, szlovák, stb. magyarellenességgel szemben.

Ballibeink kimondottan a revízió ellen vannak és szintén tesznek az egészre, akik meg valóban összmagyarságban gondolkodnak és a területvisszacsatolásokért küzdenének, azokat egyformán támadja és igyekszik besározni az orbáni- és a ballib oldal.

Nem tudom még eldönteni magamban, hogy ilyen szar alakokat, akik évtizedek óta a magyarságot vezetik, a mi társadalmunk termelte-e ki vagy valami láthatatlan hatalom ülteti a nyakunkra?

Előzmény: barkasarja (11832)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 6 napja 0 1 11834

Mielőtt nagyon belelovagolnád magad az ügybe, ez is az általad hozott linken van.

Mintha lett volna némi előzménye a dolognak.....

 

Brutálisan kegyetlen módszerekkel próbálták kideríteni, hogy kik vettek részt az oláh katonák meggyilkolásában.

 

 

Ez meg a valódi ok:

 

Az apátfalviak 1919. június 23-án pár lőfegyverrel, kapával, kaszával szálltak szembe a felfegyverzett, megszálló román csapatokkal.

http://apatfalva.hu/index.php/kezdolap/cikkek/1018-pontositjak-az-apatfalvi-roman-verengzes-aldozatai-nevsorat

Előzmény: barkasarja (11831)
Laja73 Creative Commons License 2019.10.11 0 1 11833

Középkori selejt szarok. De a niggerek bosszút álltak a franciakon.

Előzmény: barkasarja (11832)
barkasarja Creative Commons License 2019.10.11 -1 0 11832

Hihetetlenül sötét barmok!

Ez egyszerűen nem lehet igaz, hogy Európában egy ilyen primitív, retek állam létezhet a 21.szd-ban... :(

 

https://www.erdely.ma/nyelvi-diszkriminacio-a-brassoi-brico-depot-aruhazban/

barkasarja Creative Commons License 2019.10.11 -1 0 11831

Igen, csakhogy tisztán lássatok, különösen az olyanok mint te (még akkor is ha nehezen megy), az eszmetársaid, a testvérkéid és a haverjaid (tótok, oláhok, stb.). Ugyanis csak akkor lehetne bizonyos erkölcsi alapotok a számonkérésre, és ítélkezésre ha a ti történetírásotok is legalább annyira feldolgozta volna a rátok nézve negatív történelmi eseményeket, mint ahogy a magyar ezt megtette.

 

Addig is, míg idáig eljuttok, ajánlanám neked - és a többi veled egy húron pendőlőnek is - az alábbi események tanulmányozását, amelyek sajnos jóval korábban megtörténtek az oláh haverjaid részéről, és amelyekről - "jó" szokásukhoz híven - mindeddig mélyen hallgatnak. Tehát neked oláh kiskatona semmi jogalapod nincs a másik felet kérdőre vonni mindaddig, amíg a saját portádon nem csinálsz rendet. Addig neked kuss a neved!...

 

"Erdélyi vérengzés (1848-49)"

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C3%A9lyi_v%C3%A9rengz%C3%A9s_(1848%E2%80%9349)

 

"Köröstárkányi magyarirtás: egy valóban megtörtént tragédia 100. évfordulója

2019-04-19 17:27

 

A faluba 1919. április 19-én, húsvét nagyszombatján bevonuló román csapatok és a velük tartó oláh félkatonai alakulatok Köröstárkányon 91 magyar polgári lakost, a Fekete-Körös másik oldalán fekvő Kisnyégerfalván (Gradinari) pedig 17 magyart lőttek le."

 

https://nemzeti.net/korostarkanyi-magyarirtas-egy-valoban-megtortent-tragedia-100-evforduloja-14698058.html

 

"Pontosítják az apátfalvi román vérengzés áldozatai névsorát

 

Az I. világháborús emlékmű felújításával együtt az 1919-es román mészárlás újabb 21 helybéli áldozata neve is felkerül a névsorba.

21 névvel bővítik az első világháborús emlékművön olvasható névsort – döntött róla legutóbbi ülésén az apátfalvi képviselő-testület."

 

https://makohirado.hu/2019/03/29/pontositjak-az-apatfalvi-roman-verengzes-aldozatai-nevsorat/

 

Ezeknek a primitív, oláh állatoknak a vérengzéseiről az alábbi link ad részletesebb tájékoztatót:

 

"Az agyonvert, agyonlőtt embereket nem engedték 4-5 napon át eltemetni a nyári melegben. Utána a nők és gyerekek temették el halottaikat, papot nem engedtek hozzájuk.

 

A kivégzettek csontjait puskatussal törték össze. Napokon keresztül tartott az oláhok eszeveszett vérengzése. Szó nélkül agyonlőttek két mezőőrt: Varga Istvánt, Farkas Istvánt és olyanokat, akikről azt hitték sok pénz van náluk: Antal Antalmészárost.Azzal a váddal,hogy kommunista súlyosan összeverték, azután elhurcolták a Maros töltésére ésott agyonlőtték.

 

Kivégezték a községi előfogatost,(Simon János23 éves legényt)aki a halott oláh katonákat szedte össze a nép haragja előlés vitte a hullaházba. „Imre József62éves beteges öreg embert mert lakása ajtaját talán lassan nyitotta fel szó nélkül a szobájában agyonlőtték. Varga Mátyás64 éves öreg embert többi hozzátartozója szemeláttára mert egy oláh katona támadóját vélte benne felismerni az istállóban agyonlőtték.

 

Összeszedték a férfiakat és 10-15 fős csoportokba összekötözték és puskatussal, vizes kötelekkel verték, a ruhájuk leszakadt, csorgott a vérük. A községháza udvarára zárták be őket, és megkezdték a vallatást. Brutálisan kegyetlen módszerekkel próbálták kideríteni, hogy kik vettek részt az oláh katonák meggyilkolásában. A község elöljáróságát úgyszólván hullává verték. Szabó Nyíri Péterné Simon Mária háza előtt egy halott oláh katonát találtak. Szó szerint leverték róla a húst, megölték és egy falon található szegre felakasztották, hogy öngyilkosságnak látszódjon.

 

A mészárlást szabad rablás követte 1 hétig, versenyeztek ki tud többet és kegyetlenebbül zsarolni. Három napig tartott a szabad rablás, a 3. napon kihirdették a „szabad nőhasználatot”. A rablásban a környékbeli, magyarcsanádi, nagylaki oláh civilek is részt vettek. Elvettek a lakosságtól mindent: ruhát, ékszert, pénzt, eszközöket, jószágot, gépeket. 4000 lovat és szarvasmarhát elhajtottak Oláhországba."

 

http://www.apatfalva.hu/ertektar/Az%20ap%C3%A1tfalviak%20h%C5%91sies%20helyt%C3%A1ll%C3%A1sa%201919-ben.pdf

 

"A Kolozs megyei nemzeti tanács 1918. XI. 22-én jelenti:

 

Ort Márton mezőkecsedi jegyzőt a románok meggyilkolták. Jegyzőtársa, Pál Mátyás elbeszélése szerint előbb kezét, lábát levágták, szemeit kiszúrták s azután lelőtték."

 

https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Banlaky-banlaky-jozsef-a-magyar-nemzet-hadtortenelme-2/24-a-magyarorszagi-191819-evi-forradalmi-mozgalmak-es-a-voros-haboru-tortenete-7E17/a-a-karolyi-korszak-fobb-esemenyei-7E29/mellekletek-811F/14-szamu-melleklet-roman-atrocitasok-81A5/

 

Leírhatatlan, hogy milyen borzalmakat kellett elszenvednie a magyarságnak ezektől a mocskos, primitív oláh barmoktól... :(

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11829)
etomcat Creative Commons License 2019.10.10 -2 0 11830

Felgyújtották a trianoni ország-harmadolás emlékét meggyalázó, fajtalankodás párti plakátot:

 

https://444.hu/2019/10/10/felgyujtottak-az-arc-kiallitas-egyik-plakatjat

komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.10.10 0 1 11829

Csakhogy tisztán lássunk:

ezt milyen hadijog teszi lehetővé?

 

A katonai alakulat útközben Szilágynagyfaluba érkezett, ahol arról értesült, hogy napokkal korábban Ippen egy pokolgépes robbantásban két honvéd életét vesztette, így még aznap bevonultak Ippre, ahol széles körű razziát tartottak. A házkutatások során a honvédek 18 nem helybéli román lakost találtak, közülük 16-ot a helyszínen lelőttek (a hivatalos jelentés szerint erre azért került sor, mert a letartóztatott személyek szökni próbáltak).

A honvéd század aznap éjszakára a helyi iskolában szállásolta el magát, de hajnali három táján kezdetét vette a tulajdonképpeni mészárlás. Ennek kiváltó oka máig tisztázatlan, Bedő Zsolt jelentése szerint hajnali három táján a magyar honvédeket az utcáról golyószóró tűz érte, amit a honvédek viszonoztak és üldözőbe vették az „ellenséget”, mely súlyos veszteségeket szenvedett.

Ezt a verziót azonban Illésfalvi Péter hadtörténész kutatásai és a szemtanúk beszámolói is megkérdőjelezik. Eszerint szeptember 14-én hajnalban Bedő Zsolt főhadnagy fegyveresen kényszerített néhány helyi, magyar nemzetiségű személyt (a rendfenntartási céllal létrehozott, helybéli falusiakból álló ún. nemzeti őrség egyes tagjait), hogy megmutassák a falu mely házaiban laknak románok, majd a honvédek házról házra járva több helybéli románt lemészároltak, az előző napon kivégzettekkel együtt az áldozatok száma összesen 157 főt tett ki.

Másnap a karhatalmi század tovább folytatta útját, Somlyócsehiben további 1 főt, Kémeren 4 főt végezve ki.

 

 

A katonák között elterjedt az a hír, miszerint a robbanást egy almás kosárba rejtett pokolgép okozta. Az esetet kivizsgáló katonai bizottság azonban alaptalannak nyilvánította ezt a feltevést, megállapítva, hogy a robbanást néhány, a román hadsereg elhagyott margittai laktanyájából „zsákmányolt” kézigránát okozta, melyet a szabályzat értelmében még a helyszínen meg kellett volna semmisíteni. A vizsgálatot lezárták, a két elhunyt honvédet pedig a helyi temetőben helyezték nyugalomra, a lőszerszállító szekér pokolgépes felrobbantásának története azonban ennek ellenére továbbra is fennmaradt.

Előzmény: barkasarja (11828)
barkasarja Creative Commons License 2019.10.10 -1 0 11828

Én meg arra az apróságra szeretném felhívni a figyelmed, hogy békeidőben mégsúlyosabb a legitim állam (tehát nem megszálló, mint az oláh haverjaid) egyik meghatározó, rendfenntartó fegyveres szerve-, valamint a védtelen, civil lakosság ellen garázdálkodó, fosztogató és emberéleteket is követelő partizán merényleteket, orvtámadásokat végrehajtani. Ezek súlyos bűncselekmények voltak az oláh haverjaid részéről, amikkel szándékosan és felelőtlenül veszélybe sodorták román származású emberek életét is, mint ahogy az be is következett...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11827)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.10.10 0 1 11827

Talán nem kellett volna a számukra akkor már jogilag- és tényszerűen is ismét idegen területen garázdálkodó, gyilkolászó partizánakciókat kezdeményezniük a fegyvertelen magyar lakosság, és a törvényes magyar hatalom katonai szervei ellen, és akkor nem történik meg a tragédia sem...

 

 

Felhívnám arra az apróságra a figyelmed, hogy Észak-Erdély átadásakor NEM VOLT HADIÁLLAPOT a két ország között.

Ezért a magyar honvédség által alkalmazott lakosság elleni megtorlás sima bűncselekmény és tömeggyilkosság volt, ugyanis a magyar polgári büntetőtörvénykönyv alapján kellett volna eljárni.

Ráadásul annak mértéke még hadiállapot esetén is kirívő lett volna, tehát simán háborús bűntett lett volna hadiállapot esetén is.

Tudod ez az, amiben a magyarok mindig is le voltak maradva: gondolkodás+jog ismeret. Ennek lett a vége Trianon.

Előzmény: barkasarja (11826)
barkasarja Creative Commons License 2019.10.09 -1 0 11826

Mint ismert, a magyar honvédség katonái nem ok nélkül "gyilkolásztak", hanem az oláh haverjaid előzetes gyilkolászásai váltották ki a reakciót.

Talán nem kellett volna a számukra akkor már jogilag- és tényszerűen is ismét idegen területen garázdálkodó, gyilkolászó partizánakciókat kezdeményezniük a fegyvertelen magyar lakosság, és a törvényes magyar hatalom katonai szervei ellen, és akkor nem történik meg a tragédia sem...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11825)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.10.09 0 1 11825

Tök mindegy, hogy ki gyilkolt!

 

Jogilag nagyon nem mindegy. Ha a magyar honvédség gyilkolászik polgári lakosságot, az sima háborús bűntett, ha a román felheccelt csőcselék gyilkol, az tömegzavargásban részvétel.

Nem azonos a kettő súlyossága.

Előzmény: barkasarja (11822)
Laja73 Creative Commons License 2019.10.08 0 1 11824

A megszállók Székelyföldön gyakorlatoznak a hibrid háborúra

Kelemen Hunor meg hiába háborodik fel, lett volna ideje autonómiát kiharcolni. De az nem fizet olyan jól.

Laja73 Creative Commons License 2019.10.08 0 1 11823

És hát nyilván ki csinált filmet (és feltételezhetően hülyítik vele már iskolás korban a szőröstalpú nebulókat)? Naná. De az rendben is van, Az nincs rendben, hogy "magyar" emberek is a román gyilkosoknak szurkolnak.

Előzmény: barkasarja (11822)
barkasarja Creative Commons License 2019.10.08 -1 1 11822

Tök mindegy, hogy ki gyilkolt!

A lényeg az, hogy fegyvertelen, ártatlan embereket gyilkoltak az oláh haverjaid! Ráadásul az egész oláh lázadásnak már akkor volt egy nagyon erős idegengyűlölő vonulata, amit sajnos a pópáik (akiknek a keresztényi szeretetet kellett volna tanítani) szítottak közöttük... :(

 

De az oláh haverjaidnak ez a sötét, idegengyűlölő, rabló, fosztogató, gyilkoló természetük később sem változott, amit a magyar nép sajnos megtapasztalt az 1916-os orvtámadásuknál, és az 1918-as betörésüknél is...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11818)
eSzeS 65 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 11821

https://hu.wikipedia.org/wiki/1784-es_erd%C3%A9lyi_parasztfelkel%C3%A9s

 

Az elégedetlenség etnikai színezetet is kapott, mivel a földesurak leginkább magyarok voltak. Mária Terézia rendeletében így fogalmaz: „Kell, hogy már véget érjen az emberiségnek ez a rabszolgai lealázása”. Sejtelmes, szinte forradalmi szavait a román parasztság úgy értelmezte, hogy közös ellenségük a magyar nemes

 

 

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2019.10.08 -1 0 11820

-Hóra 

-Krizsán szólította hadba 

-román ortodox egyház támogatása mellett

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!