Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11596

Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-eimet, akkor azt is olvashattad volna, hogy a magyar fél csak annyit állított, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy atemetőben román katonákat is eltemettek volna. Ez viszont nem zárja ki, hogy ne lennének, azaz hogy jobban megértsd - mert úgy látszik, hogy komoly bajok lehetnek a felfogóképességeddel -egyáltalán nem tagadták, hogy esetleg ne lennének a temetőben románok is eltemetve, csak nem a "román" parcellájukban

 

 

Hát akkor talán idézek:

Felújítás címén formálnának át egy Úz-völgyi magyar katonatemetőt

Drámai hangú nyílt levélben kérik a nyilvánosság segítségét azok az erdélyi magyarok, akik egy gyanús körülmények között, a román hatóságok erőteljes támogatásával gazdát cserélő Úz-völgyi magyar katonatemető védelmében küzdenek.

A média nyilvánosságát keresik a helybeliek egy Úz-völgyi magyar katonatemető védelmében, miután eddig hasztalanul tiltakoztak a román hivatalos szervek állami közpénzből, felújítás címén végrehajtott kegyeletsértő akciói ellen.

A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület nyílt levele szerint arról van szó, hogy

a székelyföldi Hargita megyével határos Bákó megyében található Dormánfalva (Darmenesti) önkormányzata „valamilyen fondorlatos módon” a Bákó megyei Darmanesti város birtokába vette a Hargita megye területén fekvő Úz-völgyi magyar katonatemetőt.

Mint írják, a magyar katonatemető iránti tiszteletlen provokációnak számos jele van, így például az, hogy abba román kereszteket tettek, valamint már egy világháborús román emlékművet is felállítottak.

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/felujitas-cimen-formalnanak-at-egy-uz-volgyi-magyar-katonatemetot-1547305/

Előzmény: barkasarja (11594)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11595

Az sem mellékes, hogy Gergely András kijelentése egyébként teljesen megegyezik a bekopizott térkép adataival is...

 

 

Akkor  l a s s a b b a n  gépelem a kedvedért, hátha megérted:

a térképen 4 sorban soronként 11 sír szerepel.

A temetőben a 2017-es és a mostani képeken 3 sorban 25 sír van.

A tény az, ami fotókon szerepel.

Tehát vagy rossz a térkép (ez a jobbik eset) vagy hamis.

 

Előzmény: barkasarja (11594)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11594

"Tehát mégiscsak nyugszanak ott román katonák?"

 

Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-eimet, akkor azt is olvashattad volna, hogy a magyar fél csak annyit állított, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy atemetőben román katonákat is eltemettek volna. Ez viszont nem zárja ki, hogy ne lennének, azaz hogy jobban megértsd - mert úgy látszik, hogy komoly bajok lehetnek a felfogóképességeddel -egyáltalán nem tagadták, hogy esetleg ne lennének a temetőben románok is eltemetve, csak nem a "román" parcellájukban. Ez lenne az egyik oláh kiskatona...

 

A másik pedig az, hogy ott, ahol a románok a betonkeresztjeiket teljesen önkényesen állították fel, ott biztosan nem nyugszanak román katonák, mert ott a még jelöletlen sírokban magyar katonák nyugszanak. Ennyit állított Gergely András, akinek az állítását te "jó" román kiskatonához illően ünkényesen kiforgatod, meghamísítod...

 

Az sem mellékes, hogy Gergely András kijelentése egyébként teljesen megegyezik a bekopizott térkép adataival is...

Előzmény: Törölt nick (11589)
Riogrande Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11593

Muszáj ezt csinálnod?

Előzmény: barkasarja (11588)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11592

Ez a gyanú a román védelmi minisztérium 2019. június 24-én kelt, a Glasul.info-nak küldött levele olvastán ráadásul be is igazolódik. Abból ugyanis kiderül, hogy 1985. november 16-án a védelmi és kulturális tárca Úzvölgyében járt szakemberei a katonai temetőben csak alig körvonalazott, jelöletlen, fűvel borított és helyenként fenyőfákkal takart sírokat találtak. 1990-ben tehát már nem is léteztek azok a fejfák, amiknek rosszhiszemű lecserélésével vádolják a magyarságot."

 

Na megint hazudnak az útlevélmagyarok....

És kik lehetnek a 650 fő és 1000 fő különbözete?

 

Az egyesület az évek során 650 keresztet állított az 1916–1918 közt az Úz völgyében elesett és eltemetett magyar és német katonáknak. Állítottak egy kettős apostoli keresztet mikóújfalusi andezitből az 1944. augusztus 26-án betörő orosz csapatoknak áldozatul esett magyar katonák emlékére, és egy Lengyelországból idekerült eredeti német vilmoskeresztet is elhelyeztek a temetőben, olyant, amilyen 1914-ben rendszeresítve volt az elesett német katonák sírjainak megjelölésére.
– Hogy hány katona lehet eltemetve Úz völgyében? Az adatok néhol homályosak, pontos számot nem tudni. Van egy 650 nevet tartalmazó veszteségi listánk, de a temetőben több mint ezer sírhantot számoltunk meg, és nem minden hantot lehetett beazonosítani,

https://www.3szek.ro/load/cikk/94725/erdok_es_keresztek_jelen_idoben_az_uz_volgyerol

Előzmény: barkasarja (11588)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11591

A román katonáknak állított betonkeresztek egy részét a temető sétányára, másik részét a magyar katonák még meg nem jelölt sírjaira állították

 

Na ez a tömény uszítás és hazugság.

Szóval felújítottak egy teljes temetőt, évekig készen volt, most meg egyszerre eszünkbe jut,

hogy egy részt mégsem újítottunk fel és ott mégis vannak magyar sírok.

Akkor a kérdés, hogy ki újította fel magyar pénzből úgy, hogy nem végzett teljes munkát?

Vagy teljes munkát végzett, csak most utólag kellene magyar sírokat "csinálni".

Előzmény: barkasarja (11586)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11590

Te nem cáfoltál semmi bolsikám, csak a saját sunyi mellébeszéléseidet és hazudozásaidat próbálod kétségbeesetten bizonygatni a tények önkényes kiforgatásával, de hát a tények makacs dolgok...

 

Akkor országgyarapító nemzetes uramnak egy egyszerű logikai kérdés:

ha a 2017-es fotón 3 sorban van 3x25 magyar katonai sír,

a 2019 júniusi fotón, a román keresztek felállítása után SZINTÉN és UGYANOTT

3 sorban van a 3x25 magyar katonai sír,

akkor milyen magyar sírokra állították a románok a kereszteket,

 

Válaszok:

A.) tényleg, hazudtunk, nem a magyar sírokon vannak a román keresztek

B.) de hát jogsértés, Trianon, mindent vissza, sírgyalázás, kegyeletsértés, bolsik

C.) le vannak takarva fekete szemeteszsákokkal, mint azt a magyarok tették a román keresztekkel

D.) még nincsenek a román keresztek alatt magyar katona sírok, de már dolgozunk rajta

Előzmény: barkasarja (11586)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11589

Gergely András az úzvölgyi csatákban elesett román katonákra nézve is sértőnek találta, hogy nem ott létesítettek számukra emlékhelyet, ahol ténylegesen nyugszanak."

 

Újabb félpályás öngól.

Tehát mégiscsak nyugszanak ott román katonák?

Eddig két pofára tagadtátok.......

Előzmény: barkasarja (11586)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11588

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 661. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Újabb magyarellenes hazugságok

2019.07.08.

 

Az úzvölgyi magyar haditemető meggyalázása kapcsán újból bebizonyosodott, hogy Bukarestben állampolitikai rangra emelték a hazugságot.

 

Dormánfalva polgármestere, a belügyi szervek, valamint a honvédelmi és külügyminisztérium után a szenátus is elferdítette a valóságot. Megdöbbenten vettük ezt tudomásul, mert a demokrácia egyik alapintézménye, a jogállamiságot biztosítani hivatott kétkamarás törvényhozás felsőháza vált hiteltelenné ennek következtében. Szomorú és tragikus fejlemény ez, ami súlyos, az ország demokratikus fejlődését is veszélyeztető következményekkel járhat. Éppen ezért fel kell hívni a hazai és nemzetközi közvélemény figyelmét erre az áldatlan helyzetre és állapotra.

 

Az erdélyi magyar közösség egészét befeketítő és ezért rágalomnak is tekinthető hazugságokra a szenátus július 3-án keltezett sajtóközleményében akadtunk rá, amely Liviu Marian-Pop és Titus Corlățean szenátorok által az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elnökéhez intézett levél tartalmát ismertetik.

 

Ebben a neves testületben Romániát képviselő hon­atyák ugyanis azt állítják, hogy a ’90-es évek elején megszüntették az 1916-ban létesített és a két világháborúban elesett magyar, román, osztrák, német, szerb, olasz és orosz katonák végső nyughelyéül szolgáló úzvölgyi haditemető soknemzetiségű jellegét. Így például az eredetiek helyett magyar nemzeti jelekkel ellátott fejfákat helyeztek a más nemzetiségű hősi halottak sírjai fölé. Mindehhez pedig a túlnyomó többségben magyarok lakta Csíkszentmárton község hatóságai által kezdeményezett felújítási munkálatok teremtették meg a lehetőséget. Állításaikat azonban nem támasztják alá bizonyítékokkal, ami eleve megkérdőjelezi a valóságtartalmukat.

 

Ez a gyanú a román védelmi minisztérium 2019. június 24-én kelt, a Glasul.info-nak küldött levele olvastán ráadásul be is igazolódik. Abból ugyanis kiderül, hogy 1985. november 16-án a védelmi és kulturális tárca Úzvölgyében járt szakemberei a katonai temetőben csak alig körvonalazott, jelöletlen, fűvel borított és helyenként fenyőfákkal takart sírokat találtak. 1990-ben tehát már nem is léteztek azok a fejfák, amiknek rosszhiszemű lecserélésével vádolják a magyarságot."

 

Bedő Zoltán / Székely Hírmondó

 

https://www.erdely.ma/ujabb-magyarellenes-hazugsagok/

 

barkasarja Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11587

Mivel a többi hsz-eid, ugyanazoknak a korábbi hazugságaidnak az ismételgetései, amelyekre már megkaptad a választ, teljesen fölöleges ismételni magam...

Előzmény: barkasarja (11586)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.10 0 1 11586

"Akkor ezt a veretes hazugságot, amire az egész magyar hisztit alapozzátok, szépen ismét lépésenként cáfolom."

 

Te nem cáfoltál semmi bolsikám, csak a saját sunyi mellébeszéléseidet és hazudozásaidat próbálod kétségbeesetten bizonygatni a tények önkényes kiforgatásával, de hát a tények makacs dolgok...

 

"Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere az MTI-nek adott nyilatkozatában önkényesnek, kegyeletsértőnek, és hatalomfitogtatónak tartotta a dormánfalviak temetőfoglalását. Azt mondta, az úzvölgyi katonatemető az általa vezetett község leltárában szerepel, a település vagyonát pedig legutóbb 2010-ben erősítette meg a román kormány egy kormányhatározattal. Mint mondta, a temetőt az 1916-os román betörés, majd a románokat kiszorító csatákban elesett osztrák-magyar katonák számára létesítették 1917-ben. Azt is mondta,

 

az itt eltemetett katonák többsége a miskolci 10-es gyalogezredhez tartozott, és legtöbbjük magyar volt.

 

A polgármester azt mondta, a temetőt az elmúlt években az önkormányzat forrásaiból, a magyar Honvédelmi Minisztérium és magánszemélyek adományaiból újították fel. A bekerített, székelykapuval ellátott emlékhelyen mintegy hatszáz fakeresztet állítottak, melyekre felkerültek az Úz folyó völgyében vívott csatákban elesett magyar katonák nevei. A felújítás még nem fejeződött be, további két sor fakereszt felállítását tervezték. A román katonáknak állított betonkeresztek egy részét a temető sétányára, másik részét a magyar katonák még meg nem jelölt sírjaira állították. Gergely András az úzvölgyi csatákban elesett román katonákra nézve is sértőnek találta, hogy nem ott létesítettek számukra emlékhelyet, ahol ténylegesen nyugszanak."

 

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190429-roman-katonasirok-betonkeresztjeit-telepitettek-az-uzvolgyi-elso-vilaghaborus-magyar-katonatemetobe.html

 

 

Előzmény: Törölt nick (11579)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11585

Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának. Tehát fejezd be a mellébeszélést, és hazudozást!... 

 

A hazudozást talán a magadfajta nemzethy hazaffy országterebélyesítő tekintetes uramoknak kellene befejezni.

1.

először jött az a mese, hogy ez egy magyar haditemető.

Megbukott a mese, mert kiderült, 6 ország katonái nyugszanak ott.

2.

utána jött az, hogy magyar sírok fölé emelték a románok a saját keresztjeiket.

Aztán a 2017-es és a mostani felvételek összahasonlításánál kiderült, hogy mind a 3x25

magyar sír megvan sértetlenül, tehát a románok nem a magyar sírokra állították a kereszteket.

3.

majd jött az, hogy a románok erőszakkal bementek a temetőbe és rongáltak.

Csak arról szemérmesen elfeledkeztek, hogy a derék magyarok előtte fekete szemeteszsákokat

húztak a román keresztekre, majd jogtalanul elállták a temető bejáratát.

 

Mi lesz a következő hazugság?

 

 

 

Előzmény: barkasarja (11575)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11584

ertelek  a magyar terkep hamis

 

Csak a tények kedvéért:

1.

a magyar térképen a sírok 4 sorban van 11 sír,

a valóságban 3 sorban van 25 sír

2.

a térkép német nyelvű (ami akkor a hivatalos nyelv volt), de Romania van ráírva

a Weg (út) megjelölésnél, amikor németül Románia Rumänien

3.

A magyar verzió szerint ez egy magyar katonai temető, miközben a térképen

a "németek temetője" felirat van az egyik rész felett.

4.

a térkép magyar-német nyelvű vegyesen, amikor a német volt hivatalos nyelv

 

Előzmény: sobota (11582)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11580

Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának

 

Lásd előző hozzászólás, bizonyítandó, hol voltak magyar sírok a keresztek alatt.

A hamisított magyar térkép nem ér....

Előzmény: barkasarja (11575)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11579

A magyarok már bizonyították, hogy azokban a sírokban, amelyekre a román haverjaid betonkereszteket állítottak, magyar katonák nyugszanak.

 

Akkor ezt a veretes hazugságot, amire az egész magyar hisztit alapozzátok, szépen ismét lépésenként cáfolom.

 

1.

A temető állapota 2017-ben

https://szekelyhon.ro/aktualis/granittablakon-az-elso-vilaghaboruban-elesett-hosok-nevsora

 

Itt az első képen mit is láthatunk? Pont a vitattott parcellát, ahol HÁRMAS sorban

állnak a magyar katonák sírjain a keresztek.

És előtte az üres hely, ahová a románok később a kereszteket állították.

 

 

2.

A temető aktuális állapota

https://szekelyhon.ro/aktualis/uzvolgyi-katonatemeto-felrugtak-az-allamkozi-egyezmenyt#&gid=1&pid=20

 

És itt mit láthatunk? Milyen véletlen, az első képen itt is szépen HÁRMAS sorban állnak a magyar katonák sírjain a keresztek.

És érdekes módon nem hiányzik egy sem.

 

 

Akkor most országnagyobbító nemzetes uram mesélje már el nekünk, hol és milyen magyar sírokra emelték a románok a kereszteket......

Akkor most jön részedről a 120 Hz-es öööööööööööö..........

 

Előzmény: barkasarja (11575)
SzJ2 Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11576

Felesleges toluk barmit is kerdezni. A roman " torteneszek"-ugyanugy mint a tótok- barmikor barmilyen tortenelmi emleket kepesek krealni.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (11556)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11575

"A románok Romániában nem állíthatnak emléket a saját halott katonáiknak a magyar parcella mellett?"

 

Persze, csak nem ott, ahol már magyar katonák nyugszanak.

 

"A Bukarestben tárgyaló magyar ezredest a hadisírgondozó bizottságtól a románok már sarokba szorították azzal, hogy a magyar félnek 1917-es állapotról van térképe, a román félnek meg az 1944-es állapotról."

 

Ezt a hadovádat (tények kiforgatása) már egyszer előadtad, és akkor is elmagyaráztam neked, hogy a probléma tárgyi jellegű, ezért teljesen független az időtől. Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának. Tehát fejezd be a mellébeszélést, és hazudozást!... 

 

"A magyaroknak azt kellene bizonyítani, hogy ott nincsenek román sírok."

 

A magyarok már bizonyították, hogy azokban a sírokban, amelyekre a román haverjaid betonkereszteket állítottak, magyar katonák nyugszanak. Ezzel a probléma meg is lenne oldva, ha a román haverjaid beismernék az általuk elkövetett bűntettet, és nem maszatolnának, hazudoznának, és nem a tények kiforgatásával próbálkoznának, mint azt itt te is teszed, oláh kiskatona... 

 

Előzmény: Törölt nick (11570)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11574

"...az első két állításod simán cáfoltam és bizonyítottam azt, hogy a románok nem a magyar sírokra állították a keresztet..." 

 

Nem cáfoltál semmit, sőt megpróbálod a tényeket meghamisítani (tényleg jó oláh válna belőled, vagy talán az is vagy?) egy olyan parcella képbehozásával, aminek semmi köze a problémához. Tehát továbbra is mellébeszélsz, maszatolsz és hazudozol, sőt, hamisítasz is. Tudod még fokozni, bolsi?...

 

 

Előzmény: Törölt nick (11566)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11573

"a térképen (már ha hiteles) a magyar sírok 4-es sorokban vannak, egy sorban 14 sír."

 

Pontosan!

 

"A fotón viszont a magyar parcellában 3 sorban vannak a sírok, egy sorban 25 sír."

 

Igen bolsikám, ebben neked még igazad is lehet, mert elképzelhető, hogy azok is magyar katonák sírjai lehetnek, csakhát nem azokról a sírokról van szó, hanem az előttük fekvő parcella sírjairól, és amit a térkép is egyértelműen igazol, sőt, még arról is tájékoztat, hogy melyik magyar gyalogezred katonáinak sírjaira állították a betonkereszteket. Idézet a "Székelyhon" forrásából:

 

"A birtokunkba jutott 1917-es osztrák katonai temetőtérkép minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a dormánfalviak múlt hónapban a magyar királyi 10. (miskolci) honvéd gyalogezred I. számú temetőjének III. és IV. sorai fölé állították a betonkereszteket.

 

A térképen kiolvashatók az ott nyugvó honvédek nevei, így bizonyíthatóan kegyeletsértés történt."

 

Nos bolsikám, akkor ki is a vadászkutya?

 

"A fotó kicsit hitelesebbnek tűnik."

 

Igen a fotó biztos, hogy hiteles, de mint már korábban is írtam (szintén forrásokra hivatkozva), ebben az 1916-ban létrehozott temetőben osztrák- és túlnyomórészt magyar katonák nyugszanak. Tehát nagy a valószínűsége, hogy az általad említett 3 soros parcellában is magyar katonák nyugszanak, csak az a bibi, és itt buktál ismét egy nagyot, hogy nem erről a parcelláról van szó...

Előzmény: Törölt nick (11564)
újkarak Creative Commons License 2019.07.09 -6 0 11572

Vastag a zománc, a NASA már ismeri az összetételét s nem kaptál még felkérést az eladására? 

Előzmény: Törölt nick (11570)
egy hazafi Creative Commons License 2019.07.09 0 0 11571

"szerinted teljesen normális az, ha mondjuk egy Mo.-i katonai temetőben az oroszok elkezdik fekete szemeteszsákokkal letakarni a magyar katonák sírjait, mert ott szerintük csak oroszok nyugszanak?"

 

Nem, nem normális. Viszont Erdély tekintetében más a helyzet, mert az egy románok által hazánktól elrabolt országrész, és amit a románok csinálnak, az egyszerűen a magyar emlékek eltörlése, a rájuk való telepedés, hogy még a maradék látszata is eltűnjön annak, hogy az valaha magyar terület volt, hiszen az oláh rablóbanda állandóan attól retteg, hogy kiderül és győzedelmeskedik az igazság, és hogy Erdély visszakerül magyar anyaországához.

Előzmény: Törölt nick (11570)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11570

1. csak hát a fakeresztek a honvédok sírján állnak, nem a pusztaságban, ergo ami közvetlen mellettük van sz úgyszintén;

A románok Romániában nem állíthatnak emléket a saját halott katonáiknak a magyar parcella mellett?

Mi tiltja ezt?

 

 

2. blabla....

Akkor ezt vegyem úgy, szerinted teljesen normális az, ha mondjuk egy Mo.-i katonai temetőben az oroszok elkezdik fekete szemeteszsákokkal letakarni a magyar katonák sírjait, mert ott szerintük csak oroszok nyugszanak?

 

 

3. ja, de nem románoké.

A Bukarestben tárgyaló magyar ezredest a hadisírgondozó bizottságtól a románok már sarokba szorították azzal, hogy a magyar félnek 1917-es állapotról van térképe, a román félnek meg az 1944-es állapotról.

A magyaroknak azt kellene bizonyítani, hogy ott nincsenek román sírok.

A románoknak meg azt, hogy vannak.

Melyik az egyszerűbb?

Előzmény: újkarak (11569)
újkarak Creative Commons License 2019.07.09 -5 0 11569

1. csak hát a fakeresztek a honvédok sírján állnak, nem a pusztaságban, ergo ami közvetlen mellettük van sz úgyszintén; 

2. blabla....

3. ja, de nem románoké. 

Hazudsz, provokálsz, pofátlankodsz. 

Előzmény: Törölt nick (11568)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11568

Akkor neked is

 

A temető aktuális állapota

https://szekelyhon.ro/aktualis/uzvolgyi-katonatemeto-felrugtak-az-allamkozi-egyezmenyt#&gid=1&pid=20

 

A temető állapota 2017-ben

https://szekelyhon.ro/aktualis/granittablakon-az-elso-vilaghaboruban-elesett-hosok-nevsora

 

 

1. Érdekes, sok képen ott  a magyar fakereszt a betonkereszt mellett! Hogy került akkor oda?

Azok akkor is ott voltak, most is ott vannak, a románok nem a magyar sírokra tették a kereszteket.

 

2. Felavatás előtt az emlékműveket le szokták takarni, nem tudtad? A fekete takaró meg illett a helyszínhez.

Ha fekete szemeteszsákokkal letakarják a magyar sírokat, az gondolom nálad teljesen oké, mikor azon vísitozol, hogy a románok hogyan viselkedtek a temetőben. A helyükben ezért nem csak lökdösődtem volna, hanem jól meg is vertem volna a magyar provokátorokat.

 

6. Az egyetlen még élő szemtanú szerint legfeljebb egy, de a románok szerint is 11 román sírja lehet ott, de azok meg minden valószínűség szerint szintén honvédok voltak!

Az egyetlen élő szemtanúnak nem tűnt fel, hogy a temetőben legalább 700 katona van eltemetve, és legalább 6 ország halottai? Ööööööööö.....

Előzmény: újkarak (11561)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11567

Szóval, rajta bolsi, bizonyíts, vagy duglj el az undorító hazudozásaidda együtt!...

 

Bizonyítás megvolt, akkor most kettőnk közül kinek kell eldugulnia az undorító hazudozásaival együtt?

Előzmény: barkasarja (11562)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11566

Mivel a hsz-ed maradék része ugyanennek a beteges hazodozásodnak a "logikájából" sarjadzik (emlékezzünk csak a korábbi "zseniális" okfejtésedre, miszerint, ha valamit nem tudunk bizonyítani, az nem valós, azaz nem létezik), semmi értelme foglalkozni velük...

 

 

Jelezném tisztelettel, az első két állításod simán cáfoltam és bizonyítottam azt, hogy a románok nem a magyar sírokra állították a keresztet,  mint ahogy a magyar sajtó és te is hazudozod.

Akkor talán a többi okfejtésem is sanszosabb hogy igaz, mint a te hőbörgésed.

Előzmény: barkasarja (11562)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11565

De ha- mint állítod - nem magyar sírokra, akkor hova?

 

A románok a kereszteket a magyar parcella mellé közvetlenül állították, de nem a magyar sírokra. Lásd előző hozzászólás.

Előzmény: barkasarja (11562)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11564

Meséld már el, hogy ki derítette ki, hogy a sunyi román haverjaid nem magyar sírokra helyezték a keresztjeiket, mikor tényszerűen is igen

 

Ez most vadász, vadász lett.....

Akkor az általad annyira kedvelt linkről a bizonyítás:

a térképen (már ha hiteles) a magyar sírok 4-es sorokban vannak, egy sorban 14 sír.

A fotón viszont a magyar parcellában 3 sorban vannak a sírok, egy sorban 25 sír.

Akkor vagy a magyar "bizonyíték" térkép hamis (amire már utaltam), vagy a fotó.

A fotó kicsit hitelesebbnek tűnik.

https://szekelyhon.ro/aktualis/uzvolgyi-katonatemeto-felrugtak-az-allamkozi-egyezmenyt#&gid=1&pid=20

 

 

Itt pedig a cikkben egy 2017-es kép ugyanerről a parcelláról, ahol szintén 3 sorban vannak a magyar sírok

https://szekelyhon.ro/aktualis/granittablakon-az-elso-vilaghaboruban-elesett-hosok-nevsora

 

Ergo nem a magyar sírokra állították a románok a kereszteket.

Előzmény: barkasarja (11562)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 11563

Olvasnivaló országnagyobbító tekintetes uramnak.....

https://kuruc.info/r/3/198247/

 

Az Úzvölgyi Civil Akciócsoport nevű szervezet csütörtökön műanyag zsákokkal takarta le az úzvölgyi magyar katonatemetőben illegálisan elhelyezett betonkereszteket a „helyzet rendeződéséig”. Egy petíciót is közzétettek,
Forrás: https://kuruc.info/r/3/198247/

Előzmény: barkasarja (11562)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11562

"azt állítottad, magyar katonák sírja fölé emelték a kereszteket, az súlyosan kegyeletsértő és sírgyalázás.

Mint kiderült, nem a magyar sírok fölé emelték a kereszteket."

 

Én nem állítottam semmit, hanem tényeket közöltem.

De te bolsikám, már annyira pofátlanul és ocsmányul hazuduzol, hogy símán vered a soknickű haverodat, pedig ő sem piskóta.

Meséld már el, hogy ki derítette ki, hogy a sunyi román haverjaid nem magyar sírokra helyezték a keresztjeiket, mikor tényszerűen is igen! De ha- mint állítod - nem magyar sírokra, akkor hova? De ne a rögeszmés képzelgéseiddel és spekuációiddal gyere, hanem hitelt érdemlő bizonyítékokat kérek! Ha ezt a kérésem mégsem tudnád hitelt érdemlően bizonyítani, akkor elmész te most már a vérvörös büdöslyukba, hogy finoman fejezzem ki magam!...

 

Mivel a hsz-ed maradék része ugyanennek a beteges hazodozásodnak a "logikájából" sarjadzik (emlékezzünk csak a korábbi "zseniális" okfejtésedre, miszerint, ha valamit nem tudunk bizonyítani, az nem valós, azaz nem létezik), semmi értelme foglalkozni velük...

 

Szóval, rajta bolsi, bizonyíts, vagy duglj el az undorító hazudozásaidda együtt!...

Előzmény: Törölt nick (11560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!