Keresés

Részletes keresés

hertova Creative Commons License 2019.04.29 0 0 11

Hogy szokjak le a cigiről - https://nicorix.com

Boldogság76 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 10

Gondoltam készítek egy kis videót!

Dohányzás leszokás! KAMU VAGY NEM?

Köszi ha megnézed..

https://www.youtube.com/watch?v=pelztCNS0ak

maganyosutas Creative Commons License 2009.04.05 0 0 9
Ha még nem léptél soha kiköpött rágógumiba és majd otthon csodálkozol, hogy mitől ragad a lábad , vagy honnan került a pecsét a szőnyegbe akkor igazad van 0 értelme a topiknak. De aki nem szereti a rágcsálók hagyta nyomokat az utcán az, azt mondja igenis van értelme. Mert mint szivaras ha eltaposom a csikket nem gyúl fel semmi de a rágcsáló nem tapossa a saját cipőjére a kiköpött rágót. NEM SZÉP TŐLE.
Előzmény: Akarkij (0)
frimi Creative Commons License 2009.03.01 0 0 8
Most láttam a híradóban, hogy Szegeden(?) is korlátozzák a nyílt téri dohányzást egyes helyeken, amit a nyilatkozók nagyon helyeseltek. Bizonyos mértékig egyet is értek ezzel. Ám, egyikük a csikkek növekvő számára hivatkozott. Nyilván a rágógumi felkkek növekvő mennyisége, amelyek ma már lényegesen nagyobb hányadban borítják a flasztert, mint csikkek, neki nem tűntek fel. Mert talán maga is "termeli"...
frimi Creative Commons License 2009.02.16 0 0 7

Izlés kérdése, hogy ki hogy ítéli meg...

Neked nyilvánvalóan tetszik, hogy a város a nagyobb gyalogosforgalmú helyeken telis-teli van a járdához ragadt, eltávolíthatatlan kiköpködött rágógumival. Nézz talán körül a Vörösmarty téren, az Örs vezér téren, a Boráros téren, Moszkva téren, de akár csak egy buszmegállóban valahol a városban...

Hasonlítsad össze a szétszórt csikkek mennyiségével. Ez utóbbi lényegesen kevesebb és az egy idő után elenyészik. A kiköpött rágó nem... Az eltávolíthatatlanul odaragad. Méág a grafittik is eltávolíthatók, a rágó nem...

S nyilvánvalóan az is tetszik neked, hogy az eddig turhákat köpködők körét most már messze túlkompenzálta a kiköpködö rágózók, amely lényegében ugyanazt a baktériumflórát tartalmazza, amit a szép sárgás--zöld váladék. Ami azért lebomlik, míg a gumi nem.

Nekem meg nem tetszik. Egyáltalán nem tetszik!

Amikor párhuzamot vonatam a dohányzással, - ha figyelmesen olvastad volna/olvastátok volna, amit írtam - nem állítottam, hogy a dohányzás ártalmatlan. Érdekes lett volna, ha felfigyelsz/felfigyeltetek volna arra, hogy ezt sehol sem állítottam, sőt azt írtam, hogy az egyénre nézve kifejezetten ártalmas és terheli a környezetet is. Pusztán azt szerettem volna írni, hogy a rágózás sem ártalmatlan! Az egyénre nézve előnyös (tisztítja a fogakat, illatosítja a leheletet, segít levezetni az idegfeszüültséget), de a kiköpködött rágógumi a környezetre kifejezetten ártalmas, ártalmasabb, mint a dohányzás melléktermékei!

Tudod/tudjátok, van egy régi mondás: az üléspont határozza meg az álláspontot. Ezért különbözik a véleményünk. Magam (már) nem dohányzom és (már) nem rágózom. Nem is tartom izlésesnek általában sem a köpködést. Nagy valószínűséggel totálisan ellentétben veled/veletek.

Előzmény: LebegőpontosÁllndó (3)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.02.15 0 0 6
Épp ezért bizonyára akadnak olyanok is a rágózók között, akik épp a dohányzás szájszagra gyakorolt hatását akarják ily módon kompenzálni...
Előzmény: Híd (5)
Híd Creative Commons License 2009.02.15 0 0 5
Sőt a száj se büdösödik a rágótól.
Előzmény: Hierro Nyh. (4)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.02.15 0 0 4
És a kismama rágózása sem ártalmas a magzat fejlődésére.
Előzmény: Perillustris (1)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.15 0 0 3
Nagy érdeklődéssel klikkeltem ide....de ekkor marhaságot még nem olvastam...méghogy a rágózás a dohányzás párja...

ezzel az erővel arról is nyithatnál topikot, hogy dohányzás vs meteorok
Előzmény: frimi (-)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2
Legyen inkább nyalóka, az legalább eltűnik a használat során.

Persze a pálca ott is megmarad, de legalább nem ragacsos.
Perillustris Creative Commons License 2009.02.15 0 0 1
Amit többnyire a cigaretta szívás helyett rágnak.

Többnyire?

És csupán ebben különbözik a dohányzástól.

Nem éppen. Pl. a rágógumi-csempészet nem jellemző bűncselekmény.
Előzmény: frimi (-)
Akarkij Creative Commons License 2009.02.15 0 0 0
0 értelme van ennek a topicnak is...
frimi Creative Commons License 2009.02.15 0 0 topiknyitó

A dohányzás ellen hatalmas. olykor már az abszurditás határát súroló kampányok folynak (egykori dohányosként, ma már régen antinikotinistaként is értetlenül szemlélmem ezeket): hogy mennyire káros a dohányfüst a környezetre, az egészségre, no meg a szétdobált csikkek mennyire szennyezik a környezetet stb ., , azt úton-útfélen hallhatjuk. És ez részint igaz is...

Ugyanakkor a rágógumi okozta károk senkinek fel sem tünnek! Noha kártétele megítélésem szerint vetekszik a dohányzáséval. Nem az egyén, hanem a környezet tekintetében. És csupán ebben különbözik a dohányzástól.

Ma már nem csak a cigarettacsikk és az amúgy igen gusztustalan köpködés okozza szerintem a városi (belvárosi) környezet egyre fokozódó szennyeződését, hanem a kiköpködött rágógumi! Ha kicsit körülnézünk és nem csak a kirakatokat, meg a járókelőket bámuljuk, hanem lenézünk a járdára - minnél forgalmasabb helyen járunk, annál több szürkésfehér pöttyöket láthatunk. Nagyon feltűnő ez pl. a Boráros téri aluljáróban, mert a kiköpőködött és a járófelületre ragadt és eltaposott rágógumi flekkekböl akár le is mérhető, hogy merre halad a gyalogosforgalom. Szinte sávot alkotnak a foltok...

Azon kívül, hogy elrondítják a környezetet - hiszen tömegével fordulnak elő az alig elkészült díszburkolatokon is pl. a belvárosban - a kiköpött gumik egyúttal rögzítik a járdán egykori rágójának szájbéli baktériumflóráját -, hogy azután mások belelépkedve azt behurcolják lakásukba is - személyes használatra. Nagyon jó dolog ez - különösen influenzás időben!!!

Hát, kérem szépen, a füst elszáll, a csikket elemészti az idő. A rágógumi maradványok meg eltávolíthatatlanok. És akik tiltakoznak a dohányzás miatt, feltehetőleg teljes lelki nyugalommal köpködik szét a szétrágott gumit. Amit többnyire a cigaretta szívás helyett rágnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!