Ezek az aláírók elszámolás nélküli parlamentet szeretnének? Esik majd erről szó a kampányban? Seres Márián és a Civil Mozgalmon kívűl mindenki elfogadja ezt?
Olcsón olcsójánosokat lehet venni, ebben igazad van. Épp csak most drágán vesszük őket. Szvsz ez nem bót.
Szerintem jobb lenne, ha dühöngés helyett higgadtan elolvasnád azt, amit írtam. Azt és nem mást. Akkor talán rájönnél, hogy amit beleképzelsz, - az nincs benne.
Én nem álcázom magamat civilnek, hanem civil vagyok. Két évig voltam egy párt tagja, lassan 5 éve még cask párttag sem vagyok. És nem is irigylek senkit, mert a magam részéről ennyi pénzért biztos, hogy nem szeretnék ilyen alakokkal összezárva lenni egy légtérben. Pláne nem az őket interjúvoló, kilóra megvett sajtómunkásokkal.
Egyetlen dolog indíthatna arra, hogy ezeket kibírjam, és az nem a pénz.
Nem mondtam, hogy utazzanak, ha nem kell. Utazni akkor kell, ha kell. Arra az esetre pedig minden parlamenti képviselő részére ingyenesen áll rendelkezésre az összes állami és önkormányzati tulajdonú közlekedési vállalat. MÁV, Volán, BKV stb.
Amúgy a japán dobozhotelekben olyan ürgék is szállnak meg, akik mellényzsebből ki tudnák fizetni a komplett magyar parlamentet, összvagyonostul, csicsapalotástul.
Amúgy, ha olyan folyamatos vagyonvizsgálat és vagyonnyilvántartás működne hazánkban is a politikusokról és azok közvetlen családtagjairól, mint amilyen pl. Kanadában vagy Svédországban, akkor teljesen rendben lenne akár havi több millió forintos fizetés is. De ilyen nincsen. A legtöbbje csak a korrupciós jattok mellé, zsebpénznek veszi fel a fizetését.
A költségátalány meg teljességgel baromság, mert egy budapesti lakos képviselőnek szinte semmi költsége nincsen pár repiajándékon kívül, míg egy borsodinak van szállásköltsége, és utazási költsége is lehet. A tényleges költségek kifizetése ellen semmi kifogásom.
Az azért talán nem ténylegesen felmerült költség, hgy Kónya és neje minden áldott nap külön-külön autóban hazament Pestről vidékre, és vissza. Duma. Hogy ne csak maszopnyik legyen, gondolom, a pesti fidesznyica önki képviselőnél sem tényleges, a képviselői munkával összefüggésben felmerült költsége a kölkei zongorabérleti díja.
Ez a süket duma, nem az, amit én mondok.
Lényeg a lényeg: a polgárok közti alkotmányos egyenlőség elvével összeegyeztethetetlen, hogy elszámolhatók legyenek áfás számlával nem igazolt, alkalmasint fiktív költségek, hasraütéses alapon. Akkor is, ha valamiféle költségátalányról tv-t hoznak. Mert ha nincsen tényleges költségtétel, arra nem lehet átalányt megállapítani. Bár ilyen törvényt hoztak, az alkotmányellenes. Vagy ha nem az, akkor az összes vállalkozónak és cégnek is lehetővé kell tenni, hogy saját költségeik elszámolásánál ilyen módszerekkel éljenek. Holnaptól az éves várható árbevételt nevezné megminden cég mint éves szinten elszámolható költségátalányt. :-)
Ez egy zsebkendőnyi ország. Évi egy milkából és Máv+Volán ingyenbérlettel minden évben minden egyes települését fel lehet keresni személyesen is. Plusz lehet lakást bérelni is, legfeljebb nem a Rózsadombon és netán egy 5-6 szobás villát 5-6 képviselő is bérelhet. Nem az állandó lakhekyük. Majd összedobják a rávalót.
Horribile dictu, ha a gazdag japán üzletembereknek elég jó a dobozhotel, akkor talán a hazai képviselőknek is lehetne egy ilyet rendszeresíteni akár a képviselői irodaházban is. Tudod, a Fehérben, a Margit pesti hídfőjénél, a déli oldalon.
Az, hogy a közpénzek elköltését átláthatóvá akarom tenni, az se nem irigység, se nem boszúvágy. Az egy jogállam alapvető vonása. Lenne.
ugatni? Te vinyítasz itt szegény szerencsétlen képviselőkért.
Ajánlom a szinvonaladnak megfelelő reklámot nézd meg, ahol a főnök csirkét zabálva
mondja a beosztotjának hogy nem tud több pénzt adni, a prémiumot elosztja önmagának, a kiscsajnak meg azért nagyobb a fizetése mert neki Nagy adotságai vannak.
Az ilyesmit megérzi az ember. És viszonozza is. A mi parlamenti képviselőnk fényes nappal már nem is mer a városban mutatkozni. Vásárolni is máshová jár, ahol nem ismerik. A lakásába csak sötétedés után megy, és amikor elmegy otthonról, a sofőrje akarom mondani titkára akarom mondani fia odaáll az ajtaja elé, ő beugrik a kocsiba és sipirc! Állítólag folyamatosan piázik.
Gondolom ég a pofáján a bőr. Remélem elviszi a gyomorfekély nagyon gyorsan.
Meg fogsz lepődni: Ha a piacon valamit feléért is megcsinálnak, akkor lefeleződnek a bérek. Csak a képviselőink vannak olyan helyzetben, hogy maguknak állapítják meg a bérüket, arcbőrvastagság alapján. Nekem ez nem tetszik. Jövőre megnézhetik a választási eredményüket.
A fejesek meglesznek ezután is, van annyi pénzük mint a nyü. Én azt nem értem, a talpas, megélhetési MSZP, Fidesz képviselők mi a bánatért mentek bele, hogy aláírják saját halálos ítéletüket.
Nyakó István és felesége fejenként havi 90 ezer forint szállásdíj-térítést kapott, noha a kétszeresen mért támogatás ellenére egyetlen lakást bérelnek a fővárosban. A pár fejenként havi 288 ezer forint utazásiköltség-térítést is igénybe vett, ennyi benzinpénzből az év minden napján le és vissza lehetett volna autózni a választókörzetükbe, Borsod megyébe. Fejenként 18 millió 158 ezer forintot kaptak a fenti jogcímeken a négy év alatt.
Húzzanak el oda, ahova Kóka szokta küldeni a haverjait!
Már nem kell bemondaniuk sem, mert beleolvasztották saját alapbérükbe.
Egyébként nem kerestek ez előtt se rosszul, kár volt emelni, hiszen látható, mekkora tülekedés van a képviselői helyekért. Ha megfeleznénk a képviselői bért, akkor is ugyanekkora tülekedés lenne.
A parlamenti képviselők ellenőrizetlenség miatti elpimaszodása egyébként általános jelenség. Egy UK-béli cimbora mesélte, hogy ott azt írja a szabály, hogy a parlamenti képviselőnek jogában áll ingyen laptopot kérni a műszaki osztályon. No, volt olyan képviselő, aki 11 db laptopot kért. Hiszen azt nem mondja a szabály hogy csak egy darabot kérhet. Ahányszor bement, annyiszor kért, és adtak is neki egyet.
Igen én irígy vagyok. Nem veszi be a begyem, hogy nekem a fénymásolópapírról is áfás számlát kell kérnem, a T. (tetű) képviselőink meg bemondásra veszik fel a zsét, és amikor ennek a lehetőségnek a szavazók véget akarnak vetni, akkor saját szavazóik képébe röhögve egy barba trükkel alapbérbe olvasztják a költségtérítést.
Ennek az 591741 aláírásnak sunyi és aljas összjátékkal való negligálása újkori politikatörténetünk egyik legszégyenletesebb húzása! Abcúg parlamenti képviselők abcúg alkotmánybírák, abcúg mocsadék hatalmi alja"elit"! Hányok tőlük.
Mivel ezt az AB elmeszelte, remélem, a következő kérdés majd úgy fog hangzani, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak az áfás számlával alátámasztott, elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés, évente és képviselőként legfeljebb 1 millió forint értékben?" Egy milláért sokat lehet utazni is, meg lakást bérelni is. Ja, és szabadjegyük van a MÁV és a Volán összes járatára is, de talán még a helyi városi közlekedési társaságokra is, pl. BKV. Alighanem, ha igénybe vennék ezeket a szolgáltatásokat, egyből tisztába jönnének vele, hogy milyen szép is az "idegen", meg a "más". Természetesen csakis a külföldi turistacsoportok szép embereire gondolok itt. ;-)
Arra a kérdésre háromszor ennyi aláírás is összejöhet.
Az elsőre én személy szerint csat 10-et gyűjtöttem, de erre megtöltöm az ívet akkor is, ha egy buszmegállóban vagy aluljáróban kell állnom érte pár órát.
"Seres Mária gyorsasági rekordot állított fel spirk | 2009. május 8., péntek 17:28 | Frissítve: 49 perce A képviselők számlás elszámoltatásáért népszavazást kezdeményező Seres Mária néhány napos pártja 18700 ajánlószelvényt gyűjtött a péntek délutáni leadási határidőig. A Civil Mozgalom indulni ugyan nem tud az EP választáson, de egy kopogtatócédula-gyűjtési gyorsasági rekord valószínűleg az új párté.
Majdnem sikerült az EP-választási részvételhez szükséges 20 ezer támogató aláírás megszerzése az alig egy hetes Civil Mozgalomnak.
A Seres Mária által alapított vadonatúj politikai párt a péntek 16 órai leadási határidőig 18700 darab ajánlószelvényt gyűjtött össze.
Az építésznő tavaly ősszel robbant be a politikába, amikor az OVB elé terjesztette az "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" kérdést. Az engedélyezett népszavazási kezdeményezésre messze túlteljesítette a szükséges aláírás mennyiséget, 200 helyett végül 605 ezer támogatót gyűjtött össze.
A honlapján indított mozgalomból nőtte ki magát a párt is, mondta az Indexnek Seres Mária. Az aláírásgyűjtésben segédkezőkkel döntötték el, hogy az kezdeményezés sikere láttán leteszik a névjegyüket az EP választáson is.
Beláttuk, hogy a népszavazás nem a megfelelő intézmény. Egy kérdéshez egy év és négymilliárd forint kell, ezért más formában próbáljuk meg hallatni a hangunkat – mondta Seres Máris hozzátéve, hogy pillanatnyilag azt sem lehet tudni, lesz-e júniusban referendum, mert a népszavazást néhány magánember beadvánnyal támadta meg az Alkotmánybíróságon.
Seres szerint a hirtelen döntés miatt nem sikerült végül a 20 ezres határ elérése, de miután néhány nap alatt körbeutazta az országot, azt érzékelte, hogy az embere keresik az eddigi politikától elhatárolódó új kezdeményezés lehetőségét."
Momentán én is így gondolom. A sok lilaködös, tarisznyás bölcsésszel tele van a nemlétezőm, pedig magam is az voltam valaha. Csak azóta eltöltöttem az életemből 10+ évet azzal, hogy más végzettségű és szaktudású emberek, zömmel közgazdászok és jogászok kommunikációját segítettem. És megtanultam értékelni ezeket a tudáselemeket. Ettől még nem vagyok sem jogász, sem közgazdász, de értékelem a tudásukat,és főképpen tudom, milyen hasznosak, ha jó célok érdekében dolgoznak. Tudom, mire lehet őket használni.
Különösen az irritál, hogy a legtöbb reménybeli politikus azt képzeli, hogy az ő tisztességes ideáljai önmagukban elegendők a sikerhez. Közben meg segédfogalma nincsen a megvalósítás hogyanjáról. Sőt, ismerek olyan jótét lelket is, aki meg van róla győződve, hogy a számára rendelkezésre nem álló (jogi, közgazdasági és egyéb) ismeretek vagy nincsenek is, vagy haszontalanok, vagy megvetendők. Agyrém.
Nem a "mostani" Seres Máriával szemben élek fenntartással; hanem az esetleges későbbivel szemben.
Soha többé nem írok alá kitöltetlen csekket senkinek sem; de mindenben támogatni fogom őket -akár a mostani mozgalomként, akár később pártként-amíg nem kell csalódnom bennük.
Valakinek már ki kellene mozdítania a mostani Orbán-Gyurcsány kátyúból a politikai életet; Seresnél alkalmasabbat nehezen fogunk találni erre a feladatra.
Nem is arra gondoltam, hogy népszavazzunk ész nélkül! Hanem csak arra, hogy a kezdődő formációk közül az egy szál olyan, amelyik némi reálpolitikai jelleget fel tudna mutatni, az egy Seres-féle lehetne. Ab start nekem mint konz.lib.ökónak :-) kifejezetten rokonszenves, hogy a polgárok törvény előtti egyenlőségére alapozva fogja megnyerni a néni a népszavazást.
Plusz úgy tűnik, van fogalma arról, hogy ami a politikában működik, az a) pénzből működik; b) jogszabályok mentén működik.
Na, ezt magyarázhatnám a frissen indult ökopártok bármelyike vezetésének napestig.
Bocs, de én például liberális konzervatív vagyok, aki leginkább egy ilyen irányultságú, a fenntarthatóságot célzó ökopártot szeretne.
Püff neki, mi? :-D
----------------------------
Azt gondoltam mindenki számára nyilvánvaló, hogy én a konzervatív liberálisok hiányáról beszélek, nem pedig a liberális konzervatívokéról...))))
A Seres-féle pártalapítás kérdésével én még nem foglalkoznék; ahhoz szerintem még nagyon korai stádiumban van ez a mozgalom.
Egyébként sem biztos, hogy az esetleges következő kezdeményezésüket is támogatni fogom; nem vagyok ugyanis feltétel nélküli híve mindenféle, mindenbe belekotnyeleskedő népszavazásnak-sőt, ezen a mostanin kívül még egynek sem voltam.