Keresés

Részletes keresés

füegy Creative Commons License 2022.08.30 0 0 2336

Láttad a Mátrix c.  filmet ? 😉

 

Előzmény: treefa (2333)
justNick Creative Commons License 2022.08.30 0 0 2335

"Egyrészt fura az, hogy ami zavaró vagy amivel nem értek egyet, az mind kapásból és egyértelműen a tudatalatti elvárásaim számlájára írható. Vagyis én akartam azt, én váltottam ki. Biztos?"

 

A világnézet szerint, ami hozzám a legközelebb van, biztos. Egyszerűen így működik a világ a nézet szerint.

 

"Honnan tudjuk, hogy a tudatalattinak nem más lenne épp az elvárása, ha egyszer tudatalatti?"

 

Lásd fent.

 

"hol van az ő szabad akaratuk"

 

Senki sem egy monolit típusú entitás, már ami a vágyakat, preferenciákat illeti. Bizonyos keretek között szélesebb a spektrum, hogy mit csinálna meg vagy mit szeretne csinálni. Mindez függ például az aktuális hangulattól. Pl. az orvosnak is időnként elege lehet, hogy odateszi magát, szeretne néha csak letudni dolgokat (természetesen a megfelelő, vagy elégséges szolgáltatás nyújtása mellett)

 

Ha a tudatalattidba az lett betáplálva, hogy az orvosok általában csak letudják a dolgokat, akkor egy konkrét beteg orvos kapcsolatban azt hozod ki az orvosból, ami benned él róla (akár konkrétan, akár általánosan) a te valóságodban. Ettől még megmarad az orvosnak az az énje is, aki lelkiismeretes és mással találkozva az jön ki belőle. Mindenki, akivel összehoz a sors a tudatának csak egy rétegét mutatja feléd, azt a réteget, amit előhívsz belőle.

 

"És viszont, ha tőlük függ az, hogy mit kapnak tőlem/belőlem, hol van az én szabadságom?"

 

Ez fordítva is igaz. Neked is vannak "jobb" és "rosszabb" napjaid. Mindenkinek azt mutatod (elkülönült idősíkokban), amit előhívnak belőled, amilyen réteg magukban is megtalálható.

 

"tudatalattit a robotpilóta mód évek alatt tölti fel előítéletekkel, elvárásokkal, fals meggyőződésekkel?"

 

Olyan tartalommal, ami egykor talán releváns és helyes volt, de már elavult. Pl. hogy nem szabad szóba állni idegennel (gyerekkorodban). Ha elég mélyen és erősen beléd lett ez ültetve, akkor az befolyásossal van a felnőtt életedre is (úgy, hogy nem is tudsz róla, mert nem annyira nyilvánvaló). A tudatalatti nagy része gyermekkorban telítődik.

 

"ezeket kiürítve, férkőzünk közel a tudatalatti eredeti szándékaihoz?"

 

A tudatalattinak nincs eredeti szándéka. Az egy raktár, amit te magad illetve a környezeted tölt fel.

 

"Nem veszélyes ez? A történelmünk pont attól olyan siralmas, amit az ember eddig tudatosan akart és véghez vitt."

 

De veszélyes, ezért kell ésszel csinálni, illetve ezért nagy a tudatalattinak a tehetetlensége, hogy ne lehessen minden kósza gondolatot megvalósítani, csak azt, amit nagyon szeretnél vagy amitől nagyon félsz. Amikor raktározol az érzelem intenzitása, ami a gondolathoz, vágyhoz vagy félélelemhez  társul nagyon fontos, mert az határozza meg, hogy milyen gyorsan tudja a tudatalattid megvalósítani, amit beleültettél.

 

Ezért kell előbb önmagadat tisztába tenni, az igazi éneddel szinkronban lenni, mert akkor csak olyan dolgokat szeretnél csinálni, olyan vágyaid keletkeznek, amelyek neked és a környezetednek is jó szolgálatot tesznek.

 

Előzmény: treefa (2332)
füegy Creative Commons License 2022.08.30 0 0 2334

🤗  !

Előzmény: treefa (2333)
treefa Creative Commons License 2022.08.30 0 0 2333

Ilyen bizonyosságom? Egyedül, valami természeti dologra rábambulva.

Illetve mostanában valamivel tudatosabban is keresgélem ezt a rokonságélményt.

Előzmény: füegy (2331)
treefa Creative Commons License 2022.08.30 0 0 2332

Ez nekem - a jelen szintemen - kicsit ellentmondásos.

Egyrészt fura az, hogy ami zavaró vagy amivel nem értek egyet, az mind kapásból és egyértelműen a tudatalatti elvárásaim számlájára írható. Vagyis én akartam azt, én váltottam ki. Biztos? Honnan tudjuk, hogy a tudatalattinak nem más lenne épp az elvárása, ha egyszer tudatalatti?

Másrészt értem, hogy a társaimmal valahol, valamikor oda-vissza megegyeztünk valamiben, hogy ők mivel segítenek engem, én mivel segítem őket. Az, hogy tőlem függne, ahogy ők viselkednek, azért visszás, mert akkor hol van az ő szabad akaratuk (különböző mértékű elhajlások, akár pozitív, akár negatív irányba a tervtől, késések, gyorsabb fejlődések, stb.). És viszont, ha tőlük függ az, hogy mit kapnak tőlem/belőlem, hol van az én szabadságom?

'A tudatalattit a robotpilóta mód évek alatt tölti fel, amit viszont néhány hét vagy hónap alatt, kilépve a robotpilóta módból át lehet programozni és így azt kapod továbbra is a tudatalattidnak köszönhetően, amit tudatosan is szeretnél.'

Jól értem, ha ezt úgy fordítom le: a tudatalattit a robotpilóta mód évek alatt tölti fel előítéletekkel, elvárásokkal, fals meggyőződésekkel? És hogy ezeket kiürítve, férkőzünk közel a tudatalatti eredeti szándékaihoz? Illetve ezeket a meggyőződéseket felülírva megváltoztatható a tudatalatti tartalma, és így az általa behívott események? 

Nem veszélyes ez? A történelmünk pont attól olyan siralmas, amit az ember eddig tudatosan akart és véghez vitt.

Előzmény: justNick (2329)
füegy Creative Commons License 2022.08.28 0 0 2331

"te is a Teremtő, a Teremtés része vagy' .

 

Gyakran eszembe jut, de semmi elszállás, csak a puszta tudatosság szintjén. 

Fanfárok, lila köd , hókuszpók nélkül csak a bizonyosság, hogy nem lehet másképp. 😉😊

 

Neked volt ilyesmi élményed ? 

Előzmény: treefa (2326)
füegy Creative Commons License 2022.08.28 0 0 2330

Justy már meg is válaszolta. 😉

Előzmény: treefa (2327)
justNick Creative Commons License 2022.08.28 0 0 2329

Az, hogy 'itt minden köréd csoportosul' nem azt jelenti, hogy nincsenek mások, hogy nem lehet közös célt meghatározni, elérni.

 

Azt jelenti, hogy másokkal, akikkel amúgy egy lélekből vagy, még a fizikai világba érkezésed előtt meghatároztátok a célt és itt ebben a világban minden pillanatban azt a verziójukat kapod belőlük, ami tőled ered, amit tudat alatt elvársz (és nem azt, amit tudatosan szeretnél) Pl. a magát odatevő vagy mindent csak letudó orvost. Más szóval tőled (a tudatalattidtól) függ, hogy ők hogyan viselkednek. tőled függ, hogy eléritek-e a közös célt. A tudatalattit a robotpilóta mód évek alatt tölti fel, amit viszont néhány hét vagy hónap alatt, kilépve a robotpilóta módból át lehet programozni és így azt kapod továbbra is a tudatalattidnak köszönhetően, amit tudatosan is szeretnél.

 

Ez viszont igaz rájuk is, hogy minden pillanatban azt a verziót kapják belőled (végtelen idősíkot létrehozva minden döntésnél), amit elvárnak (szintén tudat alatt), de a saját világukban.

Előzmény: treefa (2327)
treefa Creative Commons License 2022.08.27 0 0 2328

'Olyan szempontból, hogy megfelelni egy külső követelménynek, nincs vizsga.'

Követelménynek megfelelni? Semmi esetre sem. Szabad akarat van, vagy mifene.:-)

De mi van, ha valamiféle belső vagy felső(bbrendű) vagy inkább 'csak' egyetemes lehetőségekről van szó? Egy keretrendszerről, amin belül föl s alá lépegethetünk, ugrálhatunk, röppenhetünk/zuhanhatunk, saját aktuális belátásunk, szeszélyünk vagy hülyeségünk szerint? 

Előzmény: justNick (2325)
treefa Creative Commons License 2022.08.27 0 0 2327

'itt minden köréd csoportosul'

Olyan leszűkítőnek, énesnek (azért nem egósnak, önzőnek, de) nagyon az egyénre (egy-én-re) irányulónak tűnik ez így. Mintha nem egy anyagból, egy lélekből valók lennénk. Mintha nem segíthetnénk egymásnak, akár tevőlegesen, akár mintaként, akár csak a jobb törekvéseink, kisugárzásunk által. Hmm?

Előzmény: füegy (2323)
treefa Creative Commons License 2022.08.27 0 0 2326

'Mások nem vizsgáznak a te világodban, itt minden köréd csoportosul.'

:-) Az én világomban akárhogy is, de bizony mások is benne vannak. Mondjuk egy családi krízishelyzetben a közvetlen családtagok, meg mindazok, akik képesek az adott szituációban segíteni vagy hátráltatni. Pl. egy orvos, aki odateszi magát, és makacsul keresi a megoldást vagy pont nem, csak letudja a vizsgálatot és rázza le, tolja tovább a delikvenst. Pl. egy kívülálló, aki segít, vagy épp félrenéz, esetleg be is szól. A vizsgahelyzet kinél-kinél mást tesz próbára: az adott ember szeretetképességét, odafordulását, segítőkészségét, felelősségérzetét, elhivatottságát, türelmét, beleérző képességét, megértését, bölcs belátását, stb. Ez mindenkinek a maga megmérettetése, kisebb-nagyobb próbája, egy közös szituációban. Egy gócpontban, ahol a különböző életszálak épp összetalálkoznak.

A mások vizsgája a mások vizsgája. Nem tőlem, az én szempontjaimtól, erkölcsi elvárásaimtól, fölényes mindentudásomtól függ, nem nekem kell megfelelni. Csak esetleg olyan a helyzet, hogy egyszerre, párhuzamosan vagy egymást keresztezve, többen megméretünk. Valami ilyesmire gondoltam, hogy volt-e olyanotok, hogy kicsit ráláttatok magatokra (ami valszeg a magunkra, a működésünkre irányuló tudatosság ébredezése), meg esetleg másokra is (ami meg lehet a közös sorsra, a közös-ségünkre ébredezés – olyan 'tat tvam aszi', 'te is Az vagy', 'te is az Önvaló vagy', 'te is a Teremtő, a Teremtés része vagy' értelemben).

'A te mindennapjaidat ez mennyiben befolyásolja ? Hogy talán  te és a többiek vizsgahelyzetben vannak ?'

Az élesebb szituációk, krízishelyzetek azért nem mindennaposak, de tény, hogy a megfelelés mértéke aztán mindenképp kihat a későbbiekre, így a mindennapokra is. Nemcsak ok-okozat módján, vagy utólagos jóérzés/lelkifurdalás útján, de úgy is, hogy – vélhetőleg – arról a szintről folytatjuk, amit megugrottunk (vagy nem).

De hogy konkrétabb legyek, pl. az, hogy most rálátni véltem valamire, biztos vagyok benne (mert érzem is), hogy a későbbi szemlélődésemet, figyelgetéseimet is meghatározza: a közömbös, tehát nem kiemelkedő jelentőségű pillanatokban is mintha egy kicsit másképp nézném a dolgokat, embereket, valahogy távolabbról, felülről, mondhatni, felelősebben. 

Előzmény: füegy (2323)
justNick Creative Commons License 2022.08.27 0 0 2325

Igazából nem lehet sok mindent hozzáfűzni, megvan az eredménye a sokéves keresésnek :)

 

Olyan szempontból, hogy megfelelni egy külső követelménynek, nincs vizsga.

Viszont az jó, hogy ha "szituáció" van, akkor megállunk egy pillanatra és próbálunk rájönni, hogy MIÉRT? Miért történik éppen ez? Mire mutat rá önmagunkkal kapcsolatban? Minél gyakrabban lépünk ki az automatikus gondolatfolyamból, minél többször irányítjuk a figyelmünket önmagunkra, minél tovább tudjuk önmagunkat "kívülállóként" megfigyelni, annál jobban megismerjük önmagunkat.

 

Ha már nem csak a "szituációknál" figyelünk magunkra, a gondolatainkra, az érzéseinkre, hanem minden pillanatban, akkor tudjuk tudatosan élni, irányítani az életünket, akkor lépünk ki az robotpilóta üzemmódból.

 

Ki gondolja másként (a "szituációk" lényegét)? (Hogy legyen kérdés is :) )

Előzmény: füegy (2323)
füegy Creative Commons License 2022.08.26 0 0 2324

És a kérdés....

A te mindennapjaidat ez mennyiben befolyásolja ? Hogy talán  te és a többiek vizsgahelyzetben vannak ? 😊

Előzmény: füegy (2323)
füegy Creative Commons License 2022.08.26 0 0 2323

A "nem gond" van a 2. helyen....😉😊

 

Azt, hogy ők vizsgáznának, az nem fordul meg a fejemben, de hogy én igen, az gyakrabban .Inkább nem a ' vizsga' szót használnám, hanem az én esetemben, hogy menyire tudom használni a tanultakat. A tanítások mennyire jöttek át.  Mit értettem meg az eddigiek során.

 Mások nem vizsgáznak a te világodban, itt minden köréd csoportosul. 😉 Tudod,  mikor a Mátrixban látod, h fexenek a bölcsőjükben és álmodják az életüket. Na, ők az alvajárók.😊

Aztán jönnnek a 'megmentők' és kiemelnek onnan. Az én olvasatomban ezek a könyvek, tanítók, tanítások. A Felsőbb Segítség.😉

 

Justy, ha erre jársz, érdekelne a vélemenyed ezekről....., biztos jobban átlátod, megfogalmazod. 🤗

Előzmény: treefa (2322)
treefa Creative Commons License 2022.08.26 0 0 2322

:-)

Nekem meg az volt a tegnapi rádöbbenésem, hogy rendszeresen reagálok úgy, hogy "(Nem gond,) így legalább......" És ezen kicsit eltöprengtem.

Volt már olyanotok, hogy úgy éreztétek, na most, ez határozottan egy vizsgahelyzet, most nagyon nem mindegy, hogyan lépegetek, gondolkodok, vagy milyen érzéseket engedek meg magamnak? És felmerült olyan, hogy ebben a csomópontban most nemcsak én vizsgázok, hanem ő is, ezért meg azért, ő meg azért, ők meg amazért?

Előzmény: füegy (2321)
füegy Creative Commons License 2022.08.25 0 0 2321

..".... hogy a viharba ne "...😉, imádom ezt a kifejezést.... csak úgy....😉

Előzmény: treefa (2320)
treefa Creative Commons License 2022.08.25 0 0 2320

És a közkérdés:

 

Van-e olyan kifejezés, ami rád jellemző, gyakran használod vagy valamiért kedves neked, esetleg többletjelentést is hordoz, és mi ez?

treefa Creative Commons License 2022.08.25 0 0 2319

Hmm. Ma talán azt mondanám: hogy a dolgokat meglássuk a maguk valóságában.

 

"Nem véletlenül süllyedt az a hajó!"

 

Ha csak a rokon gondolkozásra gondoltál, OK. Ha nem, fejtsd ki, légy szíves.:-)

Előzmény: Jávorfácska (2316)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.08.21 0 0 2318

Hogy a holt fizikai világba értelmet vigyünk !

Előzmény: Jávorfácska (2316)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.08.21 0 1 2317

Mi az élet értelme?   A boldogan kacarászó gyerekek látványa.

 

Előzmény: Jávorfácska (2316)
Jávorfácska Creative Commons License 2022.08.21 0 1 2316

Amikor rájöttem, hogy feloldódhatok szorongásaimból a természetnek vagy embereknek köszönhetően, amikor lelki közösséget tudok vállalni azzal, ami kívülem van, nálam több, akkor talán éntelen vagyok. És azt hiszem olyankor is, amikor regényeket írok. 

 

Mi az élet értelme?

Előzmény: treefa (2315)
treefa Creative Commons License 2022.08.14 0 0 2315

Ami testedet, lelkedet megkínozza. No meg ami az énedet megkínozza.

Bizonyos értelemben a szenvedés lehetsz te magad, vagyis te magad is kínozhatod magad.

Valószínűleg, amit el tudunk fogadni, az kevésbé kínoz meg. Ami ellen hadakozunk, amitől félünk, az viszont többszörös szenvedést okozhat.

 

Voltál már éntelen?

 

 

 



Előzmény: Törölt nick (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.06 0 0 2314

🤣🤣🤣

 

Előzmény: szőrinszálán (2313)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.08.06 0 0 2313

Ami bennem van, és a negyedik nap után sem akar kijönni, az aztán a szenvedés.

 

Lehet még ricinus olajat kapni?

Előzmény: Törölt nick (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.06 0 0 2312

Szerinted mi a szenvedés

 

 

Nincs rossz és jó válasz, nem fogalmi meghatározást szeretnék erre, hanem ami benned megjelenik válaszként. Ami benned van.

szőrinszálán Creative Commons License 2022.07.26 0 1 2311

Te is kivételes vagy, ha négylábú kérődzőket vélsz felfedezni benne.;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (2310)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.26 0 0 2310

Te nagyon tehetséges vagy . Egy ilyen rövid hozzászólásba ennyi marhaságot belepréselni csak kivételes emberek képesek  !

Előzmény: szőrinszálán (2309)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.07.26 -1 0 2309

A matematika szerint, egy mákszem felületén ugyanannyi (kiterjedés nélküli) pont van (található?), mint a Nap méretű gömb felületén, azaz végtelen sok. A végtelen pontok (száma) között nincs különbség, csak az általunk választott, megadott méretek, úgymint a Nap és a mákszem felületének mérete között? Ha egy a nullához tartó, de nem nullaméretű kiterjedt „objektum” felületén is végtelen számú matematikai pont van, akkor minden mérhető, és nem megmérhető kiterjedt objektum a pontok végtelenségével határos? Feltehetően, a gyorsulva táguló univerzum felülete is a pontok végtelenségével határos. Vagyis olyan (matematikai) kiterjedés nélküli pontok veszik körül, mint bármilyen más anyagi kiterjedt objektumot. Felmerül bennem a kérdés, hogy a kiterjedés nélküliség, a dimenziótalanság csak a valós kiterjedtségnek elméleti, „matematikai beburkolásaként” értelmezhető, vagy a valóságot képező tényező? Amennyiben valós tényező, létező a dimenziótalanság, úgy a végtelenbe táguló univerzum nem a semmibe terjeszkedik. A „valós kiterjedés nélküli pontok” megszámlálhatatlan végtelen száma nem csak egy elméleti fikció, nem egy projektív halmaz, hanem a valóság nem megmérhető része, a megmérhetők befogadó halmaza.

Amennyiben ezeket a pontokat egymástól megkülönböztethetetlennek tekintjük, akkor az egy pont, és a megszámlálhatatlan végtelen pontok között, csak a számosságban van különbség. A nulla, mint a számosság része az üres halmazt jeleni, amely nem tartalmazhat még „kiterjedés nélküli valós pontokat” sem. Ezért nem értem, hogy a nulla miért tartozik a számosság fogalmába? (A nulla, a semmi nincs, a számosság van.)

A valós számok végtelen halmaza úgy tölti ki a végtelen számú pontokból álló, már nem üres halmazt, hogy abban a képzetes számoknak is van helye. Persze csak addig, amíg léteztetjük őket a használatukkal. Valójában, amit használunk, akár mint gondolati segédeszközt, az is a valóság része, mivel a gondolatunk teremtette. A tudatunk, a teremtő gondolat ereje is létező, tapasztalható fenomén, még akkor is, ha nem anyagi formát visel. A szellem és az anyag olyan elválaszthatatlanok egymástól, mint a tér az időtől, mert egymás nélkül elvesztik az értelmüket, a lételemüket.

 

Kérdés: logikus ez a szösszenet?

Törölt nick Creative Commons License 2022.07.22 0 0 2308

Ez csodálatos! Leírhatatlan öröm... 

😘

Előzmény: 11_11 (2307)
11_11 Creative Commons License 2022.07.22 0 0 2307

 

Most már megtaláltam,  amit kerestem !!!!

De nem téged ,hanem Jézust ! J

 

 

Előzmény: 11_11 (2305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!