Keresés

Részletes keresés

napoli008 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 26
Értettem én elsőre is:)
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.10 0 0 25
Mondom ugyfelem :)

Tenyleg hihetetlen, hogy ez most jutott eszebe.
Előzmény: napoli008 (24)
napoli008 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 24
Ő lehet nem az ország csődjétől tart hanem a sajátjától, persze ezt nem fogja mondani. Az esetleges hitelezők pedig bottal üthetik a pénzt. (feltételezés)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.09 0 0 23
Erdekes, az egyik ugyfelem most akarja kimenekiteni a penzet az orszagbol, mielott csodbe megy. Az orszag. Eloszor euroba akarta valtani, de megkerdeztem tole, hogy biztos-e benne, hogy ahhoz hozza fog ferni. Most ki akarja vinni, es keres valami bankot neki.

Nem tudom, lehet, hogy o meg valahol telen jar, vagy valami jovolato.
Zsani_cg Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22

Sziasztok!

Tudna valaki információt adni arról, hogy hogyan lehet külföldön számlát nyitni?Milyen papírok kellenek hozzá?

napoli008 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 21
Ki kell utazni. Tuti:(
Előzmény: levmaster (19)
Evicke Creative Commons License 2009.03.06 0 0 20
hát aláírni nehezen tudsz itthonról.... :-)
amúgy fogalmam sincs.
Előzmény: levmaster (19)
levmaster Creative Commons License 2009.03.06 0 0 19
Ahoi!
Szerintetek érdemes most külföldi bankszámlát nyitni (pl. német vagy svájci)? Egyáltalán megoldható ez itthonról, vagy ki kell utazni hozzá?
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 18
A topikcím-kérdést - ráérős nyugalommal - minden nap fel fogom tenni.
horex Creative Commons License 2009.03.05 0 0 17

Széfet akartam bérelni

Nem, voltak ez ugyben sokan :)

by horex

Előzmény: BigBacon (16)
BigBacon Creative Commons License 2009.03.05 0 0 16

"Épp ma voltam tájékozodni"

Sokan voltak rajtad kívül tájékozódni hasonló ügyben? :-))

Előzmény: horex (15)
horex Creative Commons License 2009.03.04 0 0 15

Hozzáértő szerint a széf nem zárolható/bár voltak már kunbélák :) / mármint államcsőd v. bankcsőd esetén, viszont pénzt  hivatalosan nem lehet betenni, káresemény esetén nem tériti a bank.

Épp ma voltam tájékozodni

by horex

Előzmény: x20fan (14)
x20fan Creative Commons License 2009.03.04 0 0 14
Ha bankban tartod az eurót, akkor bejön az a kockázat, hogy bár van rá kamat, de esetleg nem akkor kapod vissza, amikor szeretnéd, zárolják pl. egy időre. Ha nem sürgős a felhasználás, akkor ez jónak látszó módszer. Hogy teljesen lenyelje egy nagyobb bank, annak kis esélyt adok csak.
A pörgősebb az árfolyam figyelése. Most 302/313 pl. a CIB-nél a vétel/eladási árfolyam, ez nagyjából 3.5 %. Tehát ha most veszel, és megy még föl mondjuk 4 %-ot, akkor máris van 0.5 % nyereséged. Minél jobban fölmegy, annál több a nyereség. De ha esni fog az árfolyam, mert mondjuk megemeli az MNB az alapkamatot, akkor nagyon gyorsan el kell adni, mert hamar veszteség lehet belőle.
Viszont nagyobb összeget otthon tartani is egy kockázat, betörés, tűz pl. Esetleg meg lehet nézni a bankok széf szolgáltatását, mi van, ha bezárnak, ráteszik-e a kezüket a széfek tartalmára is.
Előzmény: Evicke (13)
Evicke Creative Commons License 2009.03.04 0 0 13
ja, visszaolvastam - nem olyan egyszerű ez... :-(
Evicke Creative Commons License 2009.03.04 0 0 12
sziasztok!
azt hiszem, ide kapcsolódik a kérdésem: bankbetétem van Ft-ban (nagyobb összeg), kérdésem, hogy tekintettel az egyre romló Ft-árfolyamra, váltsam-e át (a bankon keresztül) és kössem-e le inkább Euróban? esetleg utaljam-e át egy német bankszámlára?
horex Creative Commons License 2009.03.04 0 0 11

Sőt, a tulajnak /mármint akinek a tartozása és a pénze van/ "megsugták" a mult héten, hogy hétfőig várni kell a váltással

Ma meg azt sugták,várjon csutörtökig :)

Most várja a sültgalambot, az én betétem meg kamatozik máris

Persze nem az én pénzem, csak meggyoztem, a tized része nem számit ugyse ha államcsőd van :)

by horex

Előzmény: horex (10)
horex Creative Commons License 2009.03.04 0 0 10

Forintban van a tartozás

Én ugy gondolkodtam, hogy....

a tartozás nem fog nőni, /sőt csökkenhet, ha elengednek belole/

ha EUR-t veszek most, lehet nem emelkedik anynira hogy a vételi ára magasabb legyen a mai eladásinál, tehát visszaváltásnál HUF-ra már veszitettem is.

ha meg 3 honapot kibir a határidő, addig lekötötten kamatozik rendesen.

Most ott tartok, hogy "kitéptem" egy összeget, bettetem HUF lekötöt betétre

a többivel meg a tulaj várja a EUR/HUF jobb viszonyát, hogy EUR-ra váltsa

Én az olyan államcsődben 3-4 honapon belul nem hiszek, hogy a betéteket ne fizetnék ki.

Tudom, hinni ....

by horex

Előzmény: McLek (8)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.03.02 0 0 9
Esősorban a kockázatviselő képességtől függ.

Ha a tartozás forintban fizetendő és éppen megvan, akkor forintbetét.

Ha több van, mint a tartozás, akkor sanszos az Euro átváltás. ha 270-as áron kell visszaváltod, jöjjön ki belőle a tartozás. Ha 300-ért veszed, 3 hónap múlva lehet akár 320-330-is. De ez lutri.

Ha államcsődre számítasz ( én nem) akkor csak Euro párnacihában a jó megoldás. Vagy arany, de csak akkor, ha vidéken élsz és van mit enned. Mert az aranynak és az Eurónak is rossz a tápértéke. :-(((

Persze ezek tippek/megérzések. Mert ha biztosra tudnám, akkor nem itt neteznék, hanem a Bahamákon süttetném a hasamat.
Előzmény: horex (7)
McLek Creative Commons License 2009.03.02 0 0 8
Attól függ, hogy a tartozás milyen devizanemben van.
Ha forintban akkor forintbetét, ha euroban, akkor talán eurobetét.
Sajnos ebben csak szépek lehetünk okosak nem, hiszen lövésünk sincs mi lesz az árfolyammal.
Én bízom benne, hogy kb ezen a szinten fog meragadni.
Előzmény: horex (7)
horex Creative Commons License 2009.03.01 0 0 7

Beteszem ide, csak félig OFF :)

Más rovatban nem kaptam megfelelo érvvel védett/alátámasztott választ

Adva egy nem csekély tartozás mely vélhetőleg 3 honap mulva esedékes visszafizetni.

A pénz jelentős része +van, de......

Mit tennétek vele amig vissza kell fizetni, figyelemmel az "államcsőd" , valuta mozgás és tsa-ira??

Betenni a párnacihába HUF-ként?

betenni 10,5% lekötött forintbetét?

betenni EUR lekötött 4,25% betét?

átváltani EUR-ra, berakni a párnába és várni, majd esedékességkor visszaváltani HUF-ra?

by horex

KTTech_ Creative Commons License 2009.02.03 0 0 6
Bonyolult ez, ha nem elméletben kell okoskodni. Az államcsőd nagyon valószínűtlen, ha itt nézzük reálisan és nem egy politikai topikban. Az árfolyam változása kétséges, de nehéz úgy 300-ért eurót venni, hogy alig egy hónapja 265-ért is vehettem volna, ez persze csak érzelmi érv. Az átváltások költsége és a kamatkülönbség viszont biztos előny a forint javára. A külföldre menekítés már szélsőséges ötlet, az argentín államcsőd idején is csak annyi volt a kitétel, hogy csak helyi pénzben lehetett a devizaszámláról felvenni.
Előzmény: binlaci88 (5)
binlaci88 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 5

NEM azért kell eurot venni, hogy kereshessünk vele egy kicsit, hanem azért, hogy el ne veszítsük az összes eddigi megtakarításunkat ami forintban van jelenleg. IGEN, venni kell eurot és el kell ásni, bankot kerüni kell, mert ellopják. A házunk alá kereket kell szerelni és át kell húzni Ausztriába. stb stb

Előzmény: Csabikuci85 (4)
Csabikuci85 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 4
Én mint laikus azt mondanám, ne vegyél most Eurot. Nyáron kellett volna venni, most meg eladni!:-) Lenne rajta szép kis haszon!!

Miért most akarsz venni?? Jelenleg levesebb Eurot kapnál a pénzedért. De én nem vagyok közgazdász, se bróker.......lehet rosszul gondolkodom.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 3

Ez egy szabad ország. Miért pont eurót ne szabadna venni?

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 2
a forintárfolyamnak minden betesz sajnos :-(
Előzmény: KTTech_ (1)
KTTech_ Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1
Engem is érdekel, de felelős hozzáértőtől nyilvánosan erre nem fogunk választ kapni, ha igent mondana és tömegesen kezdenénk eurót vásárolni akkor az nyilván betenne az árfolyamnak.
Előzmény: Törölt nick (-)
Kincici Creative Commons License 2009.02.03 0 0 0
Eur0t m0st?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 topiknyitó
Ez érdekelne mostan engemet. A jelenlegi árfolyamon és egy hétre sem előre nem látással szabad-e most pusztán befektetési célzattal eurót venni? Az erre felhasználható forintom jelenleg forint alapú tőkevédett értékpapírokban van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!