Keresés

Részletes keresés

caterina3 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 82
Köszönöm szépen! :-)
Előzmény: locsemege (81)
locsemege Creative Commons License 2009.02.01 0 0 81
Konkrétan nem tudom, de mivel a termékekre vannak emissziós határértékek, EU-s irányelvek - gyártói oldalról szívtam ezzel -, úgy gondolom, ezek betartatása is valakinek a feladata. Talán Nemzeti Hírközlési Hatóság?
Előzmény: caterina3 (80)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 80
Ilyen vizsgálatot hol lehet kérni? Mert a nyaralónkban tényleg zavarja egy átjátszó a készülékeinket (nemcsak nekünk, de a szomszédságnak is), és a mobilszolgáltatóval nem mentünk semmire.
Előzmény: locsemege (79)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 79
- miért álljak meg a zebránál ha ha dönthetek úgy is hogy nem engedem át a gyalogost ? ha átengedném az rám nézve hátrányos: 10s időveszteség, 1fröccsnyi benzinköltség, stb.

Ez nem is kérdés, a gyalogosnak van elsőbbsége. A gyalogos az ostoba, ha lemond erről. Én olyan helyzetről beszéltem, ahol nincs zebra, de van buszmegálló, forgalmas az út. És úgy, ahogy mondod, tényleg nem engedik át a gyalogost.

a kérdező adataiból látszik hogy ezen eszköz nem nagyobb teljesítményű mint a szomszéd WLAN-ja

Így van, de ez a vita még akkor alakult ki, amikor nem láttuk a specifikációt. Tegyük hozzá, némileg furcsállom, hogy a telefon 1 W-tal nem éri el falon át a bázisállomást, miközben falon kívül ez az eszköz 40 mW-tal igen. Nem lehetetlen, csak némileg szokatlannak érzem. Tudom, kétirányú a kommunikáció.

amiből a lakók nyakába is több jut.. tehát a lakók ekkor rosszabbul járnak

Semmi gond, EMC vizsgálatot kell kérni, majd megszüntetni a zavarforrást.
Előzmény: Doky586 (78)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 77
Ez sehol sem mond ellent az állításaimnak. A kapásból kizárt pedig éppen annyira szubjektív részedről, mint az én korábbi becslésem. (Ugye akkor még nem láttuk a specifikációt.)
Előzmény: halaloszto (72)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 76
Köszönöm szépen! :-)
Előzmény: locsemege (75)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 75
Ez alapján rábólinthatsz. Hasonló nagyságrend, mint egy wireless router.
Előzmény: caterina3 (60)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 74
Neten úgy látom, bázisállomások néhány 10 W-tal is adnak akár. De ez eldőlt a specifikáció alapján: az eszköz 16 dBm, azaz 40 mW-os adóteljesítménnyel rendelkezik, tehát semmi gondot nem okoz a használata.
Előzmény: halaloszto (72)
Doky586 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 78

Nem tudtam eldönteni ezen hozzászólásodról hogy megerősíteni akarod-e amit mondtam vagy sem... Megint visszajutottunk a morális döntéshez..

Természetesen az alábbiakkal nem értek eggyett:

- miért álljak meg a zebránál ha ha dönthetek úgy is hogy nem engedem át a gyalogost ? ha átengedném az rám nézve hátrányos: 10s időveszteség, 1fröccsnyi benzinköltség, stb..

- miért engedném meg hogy a szomszédom WLAN routert / TV-t / MP3-lejátszót / stb.  -t vegyen ? lehet hogy zavarna az EMC.. A gyári adatokat nem hiszem el, a hatósági szabályzásoknak nem hiszek, nem hiszem hogy betartják..

Mint írtam a kérdező adataiból látszik hogy ezen eszköz nem nagyobb teljesítményű mint a szomszéd WLAN-ja.. És biztos drágább, márkásabb is annál, de a szomszéd meg se kérdezett amikor megvette a wlanját / TV-jét.. itt meg megkérdeznek..

halaszto virág-hasonlata nagyon találó :)

"Ha meg sokat kotekedtek, felrakjak a fal belso oldalara az irodajukba es kesz." (inkább az ablakba)

És akkor már persze nagyobb teljesítményű adóval kell szerelniük.. amiből a lakók nyakába is több jut.. tehát a lakók ekkor rosszabbul járnak, de elégedettek lesznek, mert a külső antennát megakadályozhatták, a belsőhöz meg nem kell a lakókat megkérdezni.. Végeredményben mindenki rosszul jár: a lakók is, meg a kft is.. (de a lakók örülhetnek hogy sikerült valamit megakadályozni)

Előzmény: locsemege (67)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 73

Sajnos pont erről (is) van szó, hogy semmiféle hivatalos papírt nem mutattak be, hogy ez egyáltalán jóváhagyott készülék Mo.-on, ezt írtam is lejjebb.

A műszaki adatokból én nyilvánvalóan nem tudom megítélni, mi a helyzet, ezért kérdeztelek Titeket. :-) Ha virágról kérdezel hozzá nem értőként, szerintem jobban jársz, ha hallgatsz rám. :-))) Ha mondjuk szeretnél egy fehér rózsát, és elmondom Neked, hogy a két Általad kinézett fehér fajta közül az egyik kedvező, a másik pedig pedig hátrányos tulajdonságokkal rendelkezik, talán mégis befolyásol valamennyit a döntésben. Ízlésről nem lehet és nem is érdemes vitatkozni (fehér-piros), de ettől még vannak olyan reális szempontok, amelyeket figyelembe vehetsz a döntésednél, és ebben jól jöhet egy hozzáértő segítsége.

Előzmény: halaloszto (68)
halaloszto Creative Commons License 2009.01.31 0 0 72
0 es 18 kozott barmi lehet ha haziasszonyok vagyunk. ha van egy kis lovesunk a temarol, akkor tudjuk, hogy egy mobiltelefon 2-3watt, es tobb km-re levo bazisallomasig elhallatszik, ergo kapasbol kizart hogy a kutyu 2wattnal tobbet tolna.

aztan azt is tudjuk, hogy egy ilyen ado hatasfoka durvan jo lenne 50%-nak, ergo max 9watt lehet.

aztan azt is tudjuk, hogy egy tapigenyt rahagyassal szokas megadni.

nem is folytatom.

vajk
Előzmény: locsemege (69)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 71
Nagyjából rendben van a hozzászólásod, de ez a zseblámpa teljesítményére való hivatkozás durva csúsztatás. Mindig a hatás számít. Zseblámpányi - illetve alig nagyobb - teljesítménnyel megfelelő körülmények között embert lehet ölni. (Gondolok itt arra, hogy a hámréteg átégése után az ember akár 1-2 kohm ellenállású elktrolit, 50mA körüli áramnál simán ottmaradhat, különösen ha az áram a szívizom felé halad, s mindez 50 Hz körül. Igen, most az áramütéses balesetet hoztam példaként.)
Előzmény: Doky586 (65)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 70
Hol írtam ilyet? Próbáld meg a sugározhat feltételes módot értelmezni, talán neked is sikerülni fog.
Előzmény: halaloszto (63)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 69
Ugye elolvastad, mit írtam? Ha nem, akkor kezdd elölről! Írtam, 0 és (jóval) kisebb 18W között bármi lehet. Én úgy látom, nem a tápegység adatai vannak megadva, hanem a készülék áramfelvétele, névleges feszültsége. Természetesen a benne lévő számítógép is eldisszipálhatja gyakorlatilag az egész teljesítményt. A becslés éppen arról szól, hogy valamiről nincs infónk, van egy alsó és egy felső limitünk, aztán közte mondunk valamit.

A PC-t ne keverd ide, az egy moduláris, bővíthető berendezés, ott nem lehet mást tenni, mint a tápegységet specifikálni, feltételezni, hogy nagy teljesítményigényű eszközök kerülhetnek bele, gyorsítani kell a HDD korongokat, a CD/DVD lemezt, stb. Ez az eszköz mozgó alkatrész nélküli, statikus felépítésű, sokkal pontosabban meghatározható a teljesítményigénye.
halaloszto Creative Commons License 2009.01.31 0 0 68
Abbol is kiderul egy csomo minden, de Neked arra semmi szukseged nincs, mert olyan dolgok derulnek ki belole, amiket nem ertesz. Jol irta itt valami, tok felesleges muszaki informaciokat hajtani, amikor nem muszaki dontes fog szuletni.

En nem ertek a viragokhoz. Akarmennyi szakmai informaciot hozol nekem a viragokrol, akkor is az alapjan fogok donteni a viragkerdesben, hogy a piros nem tetszik a feheret meg szeretem.

Ez a keszulek egy hivatalos szolgaltato keszuleke, gondolom rendelkezik HIF engedellyel, magyarorszagon jogszeruen hasznalhato. Ha nem hiszed el hogy amit a hatosagok jovahagytak az nem karos, akkor nagy bajban lehetsz, mert onnantol nem vehetsz meg semmit a boltban, hiszen lehet hogy a hatosagok jovahagytak, de attol lehet hogy mergezo!! VOlt mar ra pelda!!

Ha meg sokat kotekedtek, felrakjak a fal belso oldalara az irodajukba es kesz. Ugyanugy fog sugarozni, csak Nektek semmi kozotok nem lesz hozza.

Mit szolnal hozza, ha a szomszed neni leszedetne a kabeltv kabelet ami a lakasodba megy, mert azt hallotta hogy az rakot okoz?

vajk
Előzmény: caterina3 (64)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 67
Nem értek veled egyet. Ha már itt tartunk, engem tényleg zavar az, hogy teljesen feleslegesen, pusztán kényelemből van boldog-boldogtalannak autója, ezzel megfulladunk a szmogban, egyes helyekre ha az ember kéri, akkor sem festenek gyalogátkelőhelyet, noha buszmegállóhoz kellene, barátnőm van, hogy 5 percet vár, mire átengedik, de van, hogy 5 megállóval hamarabb száll le, hogy az illető úttesten ne kelljen átmennie, inkább gyalogol. Az egészségügyi határértékeket meg nem egészségügyi szempontok határozzák meg, hanem az, hogy az eddigi környezetpusztító életmódon ne kelljen változtatni. A konkrét példában egyébként én is írtam, itt nem az egészségügyi probléma lesz igazán gond, hanem az EMC zavar lehet - ez is feltételes módban - probléma. Ha hobby-ból a szobámban csinálok valamilyen elektronikát, és zavarja a mérést, akkor egy ilyen cég miatt adjam el a frissen megvett lakásomat, költözzek máshová? Vagy mégis hogy gondolod? Neki van lehetősége másik szolgáltatóra migrálni némi adminisztráció által. Vagy szeretnék nyugodtan zenét hallgatni, kikapcsolódni, de a háttérben a demodulált mobil cicergést hallgassam? Ha ennek lehetőségeit kizárhatom, miért ne zárjam ki?

A műszaki kérdésekben a nem hozzáértők nyilatkozatai, félelmei szintén inkább viccesek mint hasznosak.

Ez általában igaz is lehet. De ha megnézed, ebben a topic-ban talán minden hozzászóló villamosmérnök a kérdező kivételével, de ő kérdezett.
Előzmény: Doky586 (61)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 66
Köszönöm szépen az infókat! :-)
Előzmény: Doky586 (65)
Doky586 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 65

bocs, nem neked szántam. Te helyesen és jól cselekszel..

Viszont a lakók, akik mad döntenek, biztos nem hozzáértők így az ő döntésük ezáltal csak morális (és nem műszaki) jellegű lesz..

Ha csak azt mondom hogy "nem okoz problémát" azt miért is hinnéd el.. ?

írod: Pout (uplink): 16 dBm

ez 40mW adóteljesítmény. Ez tizedannyi sincs mint egy zseblámpa.

Amit iocsemege belinkelt azis hasonló, az 200mW-os. még mindig nem közelíti meg egy zseblámpa teljesítményét..

Ezért kell a külső faliantenna hogy ezen kis teljesítményt se pazerolja arra hogy visszajusson az épületbe és abban vesszen el, hanem attól elfelé a levegőbe (a távoli GSM bázisállomás felé) juttassa..

A WLAN eszközök amit használnak az emberek az internetezéshez, szabadon megvásárolhatják és otthon használják: azok 100mW -osak..

A GSM telefonok ami az emberek zsebében lapul az max.2W -osak (azaz nagyságrendel többel adhatnak), mégse tiltakozik senki ha van a szomszédjának mobilja..

A GSM900 -as sávban megy a kütyü ezért nem lehet forgalomba hozni csak olyan cégek tulajdonában lehet akinek van szolgáltatói joga (pl.:Voda)..

Emiatt nem vonatkozik rá a kötelező magyar nyelvű használati utasítás szabálya, vagy a CE forgalombahozatali cetli, és mivel nem sokan tudják megvásárolni (3db vásárló/ország) ezért a neten se lehet könnyen megtalálni őket. Ettől függetlenül szabályosak és legálisak. Több száz (vagy akár ezer) működik belőlük az országban, és az emberek észre sem veszik őket, legfeljebb csodálkoznak hogy "jéé, itt a pincevendéglőben is van térerő?"...

Előzmény: caterina3 (62)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 64
Szia! A begépelt táblázat alapján kiderül valami érdemi infó?
halaloszto Creative Commons License 2009.01.31 0 0 63
hahaha. 12V 1.5A bol egyenes kovetkezik hogy 18W-ot fel is vesz, es 5-ot le is ad, mi?

gondolom akkor a Te pc-d is 400W-ot vesz fel.

mernok. ehh.

vajk
Előzmény: locsemege (33)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 62

Az lenne a tiszteletteljes kérésem, ha lehet, ne vigyük el a topicot a "moralizálás" irányába, ugyanis konkrét műszaki segítséget, információkat kértem. Ha igazad lenne, és élből elutasítottam volna mint számvizsgáló, akkor nem töltenék immár napok óta  több órát azzal, hogy megpróbáljak tisztességesen utánanézni a dolognak, hogy felelősségel engedélyezhető-e vagy nem. (Szabadúszó szekesztőként ez nekem konkrétan a végzett munkámat és így az árbevételemet csökkenti.) Ugyanis a lakóknak felelősséggel tartozom, ha engedélyezem, és utána valakinek valamilyét zavarja, engem hibáztatnak, ugyanis leszereltetni akkor már valóban nem lehet, vagy csak nagy nehézségek árán. A pénzről (és a pénzéhségről) csak annyit, hogy elég komoly összeget eltelefonálgattam már a 30-as mobilomról 70-est hívogatva és tartva ebben a témában, aminek a költségét nem térítik meg nekem, és a  számvizsgálói tevékenységet is ingyen végzem...

Csak megjegyzésként írom, és ez persze más, de ahol a nyaralónk van, felállítottak egy nagy Voda tornyot pár éve (persze nem kérték ki a nyaralótulajdonosk véleményét erről), és azóta sokan tapasztaljuk "áldásos" hatásait, például sokszor alig lehet használni a 30-as telefonokat, zavarja a tévéadást, CD-játszót stb. Legalábbis nem tudunk másra gondolni, ami zavarhatná, és többen tapasztaljuk a jelenséget. Hiába jelentettük be többen, nem történik semmi. Amikor azt mondták, hogy kint voltak bevizsgálni, szerintünk nem volt ott senki, mert kint voltunk folyamatosan, és észlelnünk kellett volna az idegen kocsit stb. Szóval ennyit erről...

Tehát egészen röviden teljesen méltánytalan lenne, ha konkrétan két iroda érdekében megváltoztatnánk a fennálló helyzetet a lakók hátrányára, ha ebből hátrány származhat. Ennek a tisztázása feladat most, hogy származhat-e ebből hátrány, vagy tutira nem.

Bizonyítási kényszer  nem terheli a társasházat, mivel nem köteles engedélyezni. Nyilvánvalóan ha a leghalványab esélye van, hogy ebből a lakóknak bármiféle hátránya származhat, akkor erkölcsileg sem várható el az engedély megadása.

Előzmény: Doky586 (61)
Doky586 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 61

Nekem az a fura hogy itt a 60 hozzászólásból senki nem tanusított együttérzést azokkal akik segíteni próbálnak magukon, mert nem tudnak telefonálni..

Senki nem próbálja beleképzelni magát egy fordított helyzetbe..

Sajnos a történelmünk során egy közeli szakaszában nem lehetett nemet mondani. Ezért mostanában inkább divat ellenezni mindent ami nem a saját hasznukra van.

Ha már mondhatunk nem-et, miért ne mondanánk..? ezért tartunk itt..

Az embertársainknak nyújtható passzív segítség fel se merül mostanában :-(

A ciki az hogy egyáltalán felmerül hogy egy közösség ellenezzen olyasmit ami nekik nem jár anyagi előnnyel, 'csak' másnak jelentene nagy segítséget..

Nyilván ezen közösség azt is ellenezné hogy az utcán autók járjanak (a kft ügyfelei) mert ez zavarja őket. Ha csak madárcsicsergést lehet hallani mint egy távoli hegyvidék paradicsomi környezetében, az a jó, minden más 'zavarja' őket ezért ellenzik.. ("rossz szomszédság török átok")

A műszaki kérdésekben a nem hozzáértők nyilatkozatai, félelmei szintén inkább viccesek mint hasznosak.

Szerintem ellenezni valamit csak akkor jogos ha bizonyíthatóan jelentősen zavarna, magyarán a törvényes határértékeket túllépné, ami itt biztos nem áll fenn..

caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 60

Írom a táblázatot, a szomszéd nincs itthon:

Frequency band:

Lower band (uplink): 890,2...897,2 MHz band

Upper band (downlink): 935,2...942,2 MHz band

Gain in the lower band at the midband frequency (uplink): > 55 dB

Pout (uplink): 16 dBm

Gain setting: 0...--31 dB/1 dB step manual or adaptive

ALC control range: min. 30 db

IP3 (uplink): +36 dBm

Gain in the upper band at the midband frequency (downlink): >55 dB

Pout (downlink): 16 dBm

Gain setting: 0...--31 dB/1 dB step manual or adaptive

ALC control range: min. 30 dB

IP3 (downlink): >36 dBm

Attenuation at channel 39 and 80: >35 dB

Outband attenuation: >60 dB

Center ferquency setting step: 50 kHz

Ripple in the band: +-- 2 dB max

Delay time: max. 5 (mű, nem tudom beírni)s

Group delay flatness: 200 ns/200 kHz

Indication of high level/self oscillation: LED (red color)

Auto shutdown: 19 dBm

RF connector type: N 50 Ohm female

Noise factor: <8 dB (at maximum gain)

Maximum input level (survival): +13 dBm

Spurious emission: < --36 dBm/<1 GHz

<--30 dBm/>1 GHz

Temperature compensation: yes

External dimesions W×L×H: 128×110×70 mm whirhout connectors

Housing: IP20 non-intrusive design

Operating temperature range: --0...+40 C

Supply voltage (DC): 12 VDC/1,5 A

Mains power supply voltage (AC): 230 V AC/50 Hz

MTBF: min. 50.000 h

B Pali Creative Commons License 2009.01.31 0 0 59
Hmmm. Erről olvastam anno egy cikket, "Muzsikáló káposztaföldek" címmel. Érdekes volt :)
Előzmény: locsemege (38)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 58
De, úgy emlékszem írtam lejjebb, hacsak el nem szállt a hozzászólásom, ami az Indexen nem lehetetlen. A társasház udvarára nyílik az irodájuk, és a saját irodájuk külső falára tennék (az udvar felé). A földszinten pici garzonok sorakoznak egymás mellett, szóval ha a saját lakása falára teszi kívülről, onnan mondjuk két-három méterre akkor is másik lakás van.
Előzmény: locsemege (55)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 57

Engem nem, remélem, nem is fog. :-) Legutóbb elég ingerült volt, hogy nem írtam alá még. Mondjuk azt eléggé zaklatásként élem meg, hogy rendszeresen becsönget hozzám, noha már többször kértem, hogy postaládán át kommunikáljunk, ezt a kérést figyelmen kívül hagyja.

De állítólag a cég egyik üv.-nek volt már lakóval komolyabb afférja, így hallottam lakóktól.

Előzmény: locsemege (53)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 56
Jó éjt Neked is!
Előzmény: caterina3 (54)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 55
Azt még mindig nem mondtad, melyik falra tennék. Lakás van mögötte, lépcsőház, vagy koaxon tetőre vinnék az antennát, vagy mi van.
Előzmény: caterina3 (52)
caterina3 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 54

Nekem nincs szkennerem, de holnap megkérem a szomszéd srácot, neki van.

Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, tanácsokat! :-)

Holnap felteszem a pontos adatokat.

Jó éjszakát kívánok! :-)

Előzmény: locsemege (50)
locsemege Creative Commons License 2009.01.31 0 0 53
Ha kifejezetten fenyeget, akkor már csak azért sem.
Előzmény: caterina3 (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!