Politikai vs. törvényi felelősség Terézvárosban
MSZP: veszélyes precedens a képviselők felelősségre vonása
Az MSZP terézvárosi szervezetének elnöksége szerint "rendkívül veszélyes precedens", hogy "önkormányzati képviselőket igenlő szavazatuk miatt kollektíve büntetőjogi felelősség alá vonnak, gyanúsítottként hallgatnak ki"
Szerintem nincs joguk hulyenek lenni, Erkölcsileg mindenkinek joga van hülyének lenni. De természetesen ha kiáll a vonat elé, ne csodálkozzon, ha elüti. Ha lopik, különösen ha sokat, és feltűnően, akkor meg ne csudálkozzon, ha sittre kerül.
Az szavaz meg, amit akar - később legfeljebb felelőségre vonják.
Hogy egy ingtlannak mi a piaci értéke, az nem olyan egyszerű, mint a kenyéré.
De nem is magyarázok, minek.
Anno, a MAORT perben azzal vádolták a vezetőket, hogy szabotálták a zalai olajtermelést, mert azt már nem tudták ésszel felérni a vádlók, hogy ha túlszívják az olajkészleteket, akkor tönkremegy a készlet, elvizesedik. Ez az ő szemükben csak amolyan impilista magyarázkodás volt a termelés csökkenéséért.
Hasonló, még durvább eset volt, a MOTIM munkásvezetésének nem lehetett elmagyarázni az ötvenes években, hogy februárban azért 10 %-kal kevesebb a termelés, mint januárban, mert pont annyival kevesebb a napok száma.
Aki hülye vagy tájékozatlan az ne vállaljon felelősséggel járó posztot, ne akarjon komoly döntéseket hozni. Ha pedig önként vállalja a pozíciót, viselje a következményeit is. Még az utcaseprővel szemben is vannak követelmények, akkor odafent miért akarnak szabad kezet és végtelenített búcsúcédulát?
Nem oszlik fel a terézvárosi képviselőtestület. A feloszlást - amely esetén a kerületben új választást kellett volna rendezni - a Fidesz-KDNP kezdeményezte, ... ... A Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselője a voksolásban nem vett részt. ...
Komolytalan lehet ez az egész, lehet ezért mondta valaki, hogy politikai lejáratás a cél....
Természetesen ez amit írsz, nincs sehol törvényben és azt gondolom, nem is lesz, akármilyen Fidesz többségű Parlament is lesz...amit meg lehet, de nem kötelező, azé nem fogsz tudni senki felelősségre vonni...
Konkrétan szarok a szakértői jelentésre. Túl sok ingatlanfejlesztővel beszélgettem már, és túl sokat olvastam mindenféle ingatlanos cikkeket.
Ha eladják, és aztán a vevő záros határidőn belül tovább adja, legyen semmis a szerződés - és elidegenítési tilalmat is ki lehet kötni egy szerződésben. Aki ezt nem teszi meg, és meglopja a közösséget, teljes joggal áll a bíróság előtt.
az eladási árhoz hozzászámolták volna a felújítás árát és úgy néznék mi is van.
Én, mint állampolgár, nagy ívben tojok az innen-onnan szalajtott ingatlancégek érdekeire. Nekem az az érdekem, hogy a lehető legmagasabb áron adják el az ingatlanomat, értelemszerűen a környékre jellemző átlagos forgalmi értéken.
Ha ennél kevesebb kerül a zsebembe (illetve az én önkormányzatom zsebébe), akkor teljesen logikus, hogy bűncselekményre gyanakszom.
Van olyan eset, amikor igen. Ott a balettintézet. Műemlék és kötelezve volt az önkormi, a felújítására. Nem volt rá, több, mint 1 milliárdja, eladta. Most azt mondják áron alul, de nem olvastam olyant, hogy az eladási árhoz hozzászámolták volna a felújítás árát és úgy néznék mi is van. Nem akarom én ezzel egyiket sem védeni, csak nekem általánosságban furcsa ez a fajta eljárás és nem tudom megítélni, jogszerű, avagy sem...
A képviselőknek "joguk van hülyéknek" vagy egyszerűen rosszul tájékozottaknak lenni, legfeljebb nem választják meg őket újra."
Szerintem nincs joguk hulyenek lenni, tajekozatlannak meg plane nem. A munkajuk szerves resze, hogy tajekozodjanak. Tartozkodjanak a szavazastol, ha nem ertik, mirol van szo.
Te ugyanilyen konnyen elfogadnad, hogy mondjuk a sebesz orvosodnak is "joga van hulyenek es tajekozatlannak lenni"??
"Jogod" van legkozelebb mas orvost valasztani - lehetoseged nem biztos, hogy lesz.
Ezzel alaposan túllőttél akármilyen realitásnak a célkeresztjén.
Te nagyjából tudod, hogy mennyit a környékeden egy ingatlan négyzetméterára.
Mégis megszavazod, hogy töredékáron adják el. Hogy miért, nem tudjuk. Az eddig nyilvánosságra került ügyek alapján nagy eséllyel egyszerű készpénzes megvesztegetés miatt.
Majd fel vagy háborodva, hogy tudatos vagyonvesztés miatt eljárás alá vonnak.
Nem tudom, hogy és mi történt. Én is csak kombinálok. Aki vétkezett megbűnhődik nyilván. De eszembe jut a BAZ megyei fideszes ügy. Ott mi lehetett? A közgyűlés azt mondja, hasra csapva, vagy valamilyen szakértőre hivatkozva, hogy az az épület márpedig 1 milliárdot ér, aztán eladják végül az ötödéért, harmadáért...az mi? Ismeretes, ott is vizsgálódik a hatóság...
Ezzel alaposan túllőttél akármilyen realitásnak a célkeresztjén. Nem erről beszélek. Halvány fingja lehet, de eléggé általánosan, mert olyanokkal már képtelenség foglalkozni bármelyiknek, hogy pontosan milyen állagú a közmű, a pince, a födém, a tető...erre van a szakértő. Ha az összejáccik egy-két emberrel a testületből, akkor megvezetik az egész testülepet...
A csoportos rablás, vagy garázdaság is bűncselekmény. Attól, hogy valakik egy bizonyos csoportnak a tagjaiként követnek el bcs.-t, még simán kihallgathatók gyanúsítottként és el is ítélhetők. (pl. 1 év felfügg. szab. veszt. :))
"Milyen veszélyes lesz majd amikor az szdsz-mszp együtt megy börtönbe! :)"
Úgy van. Csapás lesz a társadalomra, ha a börtön közegében a kisstílű rablógyilkosokat, fegyver- és narkóneppereket, betörőket és testi sértőket kioktatják az MSZP és SZDSZ prominensei.