Keresés

Részletes keresés

Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.04 0 0 482

Hagyd már a HVG-t. Semmi köze a megítéléshez.

És még csak nem is kizárólag a pedofilía eltitkolásáról van szó (amiben egyébként élenjárnak az egyházvezetők, mármint az eltitkolásban). Mert beszélni kellene itt sok mindenről.

A homofóbiáról, az életszerűtlen és prűd szexuális képlátásról, sok mindenről.

Ha lenne annyi benned, hogy szembe merj ezzel nézni, akkor érdemes lenne erről vitázni.

POLITIKAILAG független ugyanis ez a téma. És kérlek, ne is próbáld oda elvinni. Ha a HVG-t akarod fikázni, akkor nyiss egy HVG fikázó topikot, de ez itt OFFnak számít. Nem erről van itt szó.

Előzmény: Törölt nick (481)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.04 0 0 481

Csak most neked a legfrisebb:

"Újabb pedofil zsidó bukott le - rabbinak készült az ortodox iskola tanára
További részletek: "

Nem véletlenül nincs link, nem a HVG-re muta, de ebből már tudod hol keresd.

Meg kellene értened, a pedofilizmus nem katolikus probléma, még akkor sem, ha a HVG szerint igen.

Ezért nem vitatkozik veled senki.

Persze, nem olvasom el. Bevallom a zsidókét sem szoktam, elég nyilvánvaló, hogy az összes pedofil gyerekközelben van, vagy oda akar menni. Tökmindegy, hogy egyébként a vallása milyen.

Persze te és a HVG átkönvertálhatja ezt katolikus problémává, de attól, hogy a HVG csak a katolikusokat közli, attól még nem az.

Na egyébként ezért ne olvass HVG-t, mert nem a pedofil téma itt a lényeg, hanem a szemléletük.

Előzmény: Coke Girl :-D (478)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.04 0 0 480

Ez is bizonyítja, hogy magától is akad az egyháznak elég baja ...

IV. Pacacár Creative Commons License 2012.05.04 0 0 479

"Már megint tök ostobaságokat beszélt a HIV-vel és a gumióvszerrel kapcsolatosan!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!! Komolyan mondom, ilyenkor sírni tudnék!"

Miért? Nem jön fel az óvszer?

Előzmény: Coke Girl New (441)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 478

Ja, és nem a keresztényekről írtam, általában, hanem konkrétan a katolikusokról.

Előzmény: Törölt nick (476)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 477

Igazán??? Azért nézz egy kicsit körül ... de úgy, hogy megismerni sem vagy hajlandó az ellenhangokat ... pont ez a hozzáállás az, ami nem segít rajtunk.

Előzmény: Törölt nick (476)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 476

Nem akarlak elkeseríteni, de a keresztények híre sokkal jobb mint a zsidóké, vagy a liberálisoké.

Azaz én inkább e tájon kaparásznék, persze helyedben, hiszen engem nem zavar.

Előzmény: Coke Girl :-D (475)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 475

Ez nem igaz, mellesleg ... de ettől függetlenül pl. lehetne beszélni azokról a dolgokról, amelyek a katolikusok jóhírét aláássák.

Előzmény: Törölt nick (474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 474

OK. De nem tűnik fel, hogy senki nem vitatkozik itt?

A HVG az önmagában azt jelenti, hogy elfogult.

Ha vitázni akarsz, akkor pedig ne a HVG cikkeit tartsd magad el, azokkal érthetően senki nem akar itt vitatkozni, hanem fejtsd ki érveidet és várd rá a reakciót.

A HVG véleménye itt nem érdekel senkit, szvsz. még a ballibsiket sem.

Előzmény: Coke Girl :-D (472)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 473

Szerintem ezt nem lehet oldalakhoz kötni. Én katolikus vagyok, mégsem vagyok jobboldali beállítottságú. Sokan vagyunk így.

Vannak problémák, amikkel szembe kell nézni, beszélni kell róla.

Előzmény: Törölt nick (471)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 472

Miért ne lenne vitaképes?

Az ott található személyes vélemények és benyomások jelen vannak, ha tetszik, ha nem.

Vitatkozni lehet velük, a legjobb lenne cáfolni ... de ab start kijelenteni, hogy ők nem vitaképesek ...

Előzmény: Törölt nick (469)
adrf Creative Commons License 2012.05.03 0 0 470

amikor a Kamenyeck Podolszké

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 469

Ja, így vagyok én is a kuruccal jó pár témával kapcsolatban.

Az a helyzet, hogy a HVG ebből a szempontból nem vitaképes, ahogy egyébként sok esetben a kuruc sem. 

Előzmény: Coke Girl :-D (468)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 468

Midnegyik HVG - egy témát jár körül katolikus illetve minket támadó oldalról is. Akárhonnan ered, a kritika jogos, el kell gondolkozni rajta. És beszélni kell róla!!!

Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 467

4 link közül 3 HVG, gondolom a negyediknek sincs túl sok köze a keresztény valláshoz.

Jó, hogy nem a Vidám Vasárnap - tól hozod a linkeket.

Előzmény: Coke Girl :-D (466)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 466
Coke Girl :-D Creative Commons License 2012.05.03 0 0 465

Szerintem a Szentatyának van ennél komolyabb problémája is.

Lemondani meg nem gyakran szoktak ... még betegen sem. II János Pál sem tette, pedig nagyon beteg volt.

Előzmény: Törölt nick (464)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 444

Veszélyben a katolikusok jóhíre

Mért, van olyan?

Coke Girl New Creative Commons License 2009.09.11 0 0 442

Rég jártam erre ... úgy látszik újabb ügy nem volt ... vagy csak a nyár miatt?  :-D

Azért a kérdés marad. ...

Coke Girl New Creative Commons License 2009.03.27 0 0 441

Új fejlemény:

A Szentatya már sajnálja a kinevezést és kivizsgáltatja a körülményeket.

EZ JÓ HÍR!!!

Ami nem jó hír:

Már megint tök ostobaságokat beszélt a HIV-vel és a gumióvszerrel kapcsolatosan!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!! Komolyan mondom, ilyenkor sírni tudnék!

Coke Girl New Creative Commons License 2009.02.10 0 0 440

Szerintem baromira két különböző dologról beszélünk. A boldogság és a hűtlenség két külön téma - szvsz.

A hűtlenség elítélendő, de nem ez az egyetlenegy veszélyforrás, és önbecsapás biztonságban éreznünk magunkat az által, hogy hűek vagyunk, és úgy feltételezzük (mert biztosak nem lehetünk benne) a másik is hű. És ilyen értelemben az óvszer igenis megoldás egy potenciális veszélyhelyzet elhárítására.

De hangsúlyozom, a dolog morális vetületében egyetértek veled.

Előzmény: oncogito (439)
oncogito Creative Commons License 2009.02.09 0 0 439
Csak abban az esetben ütközik, ha valakinek a boldogság = élvezetek hajszolásával.

Ezt inkább annak kellene mondani, aki hűtlen, aki csal, nem?
Vajon hányan mondják ezt másnak, amikor az óvszert ajánlják?
Ismétlem, nem az óvszer ellen vagyok, hanem azt helytelenítem, hogy megoldásnak tekintik.
A tolerancia pedig nem ezt jelenti az én fogalmaimban.
Előzmény: Coke Girl New (438)
Coke Girl New Creative Commons License 2009.02.09 0 0 438

Nem aszkétizmusról beszélek, hanem arról, hogy a boldogság mást jelent a hívőnek és megint mást annak, aki a világnak él.

Szerintem simán összhangban lehet mindkettő. Egyáltalán nem mond ellen a földi bodogság a mennyei boldogságnak.

Csak abban az esetben ütközik, ha valakinek a boldogság = élvezetek hajszolásával. Ha a boldogságra így gondolsz, akkor az valóban nem vezet Istenhez.

Viszont igenis lehet Isten törvényei szerint élni ÉS MELLETTE a földi életünkben kiteljesedést és boldogságot találni.

A hűséggel kapcsolatban pedig: az mit sem ér, ha a partner nem hűséges, nem igaz?

Ha hű vagyok, nem jelentek veszélyt a partneremre, de attól még a partnerem lehet rám veszélyes, ha neki viszont akadnak kalandjai. Következésképpen: megint oda lukadtunk ki, hogy az óvszer a legmegbízhatóbb védelem, hűen is.

Előzmény: oncogito (437)
oncogito Creative Commons License 2009.02.07 0 0 437
Annyiban igazad van, hogy az Istent szeretőnek örömöt jelent engedelmeskedni.
Azonban ez nem azt jelenti, hogy a világban boldogulni fog, vagy boldog lesz.
Sőt, akit Isten törvényei vezetnek, azt rendszerint meggyűlöli a világ.

"És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik."

"És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom."

Az apostolok talán a boldogságukra törekedtek?
Nem aszkétizmusról beszélek, hanem arról, hogy a boldogság mást jelent a hívőnek és megint mást annak, aki a világnak él.
Előzmény: Törölt nick (436)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.07 0 0 436

Isten törvényeinek betartása egy önzetlen ember számára lehetővé teszi a boldogságot!

Sőt, mivel a törvények elvárják, mások tiszteletét, csak a Törvények betartása teszi lehetővé a Földön sok ember boldogságát!

Előzmény: oncogito (431)
oncogito Creative Commons License 2009.02.07 0 0 435
Annyira átlátszó ez az egész és egyszerű.
A pápa mást prédikál és mást cselekszik.
Ennyi.
Előzmény: PBGI (429)
oncogito Creative Commons License 2009.02.07 0 0 434
A hűség az egyik legfontosabb elem.
Meg a mértékletesség, meg annak tudatosítása, hogy "mindent szabad, de nem minden használ".
Vajon ezeket miért nem mellékelik az óvszerekhez, meg a fogamzás gátlókhoz...?
Előzmény: Coke Girl New (432)
Coke Girl New Creative Commons License 2009.02.07 0 0 433

Szolidaritás az lenne, ha a Vatikán revidiálná az álláspontját a rehabilitáció tekintetében, de minimum vizsgálatot rendelne el a kedves püspök ügyében.

Nem csak szóban kell világossá tenni, hogy elfogadhatatlan ami a zsidókkal történt.

Az egyáhz jóhírét pedig pont a kedves egyoldalúan gondolkodó író szerinti "nem katolikus" véleményformálók is öregbítik.

Előzmény: PBGI (429)
Coke Girl New Creative Commons License 2009.02.07 0 0 432

A boldogságot globális értelemben értettem - itt a földön és az életünk után, a mennyben is.

Egyébként nem elterelésnek szántam a témát, szerintem is nagyon fontos a hűség, de azt is megvilágítottam, hogy az csak az egyik elem.

Előzmény: oncogito (431)
oncogito Creative Commons License 2009.02.07 0 0 431
Ha hiszel - Isten törvényei nem arra vannak, hogy itt a Földön boldog lehess - az üdvösséged teszed kockára!
Persze, a ma emberének ezek elavultak - egyre kevesebb az, aki ilyesmikre emlékeztet...
Előzmény: Coke Girl New (427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!