Csak az igazság kedvéért: Az egyetlen valódi, bejegyzett szabadalommal védett anyag ebben a témakörben, a GBH Resalcon.
www.gbhresalcon.hu
Sem a Veklának, sem a Löglen-nek, sem a Magorthermnek, sem a Rogathermnek, sem a Hyperthermnek nincs, és nem is lesz soha bejegyzett szabadalma erre az anyagra.
En biztos nem. Az elozo epitkezesnel (2005) meg szo se volt rola, amiota meg cikkeznek folyamatosan szkeptikus vagyok (olyan _homogen_ anyag, aminek nagy a hotomege, nagy a teherbirasa ES jo a hoszigetelese is, olyan az en nem tul mely fizikai tudasom szerint nem lehetseges, es bar ezt allitjak igy egyben "az" anyagrol, majdnem biztos hogy kulon-kulon keverekekre ertik, akkor meg mar ott vagyunk ujra a reteges szerkezetnel - ami lehet keskeny teherhordo teglafal + sok hoszigetelesbol is).
Hat ezt en igy ilyen nyiltan nem mertem leirni, de egyetertek, hogy gyanusabb az a valtozat. A szovegezes is valahogy inkabb szocsavaro jogaszra vall...
Azert eleg vicces a bme-s meg emi-s semmitmondo papirocskak mutogatasa... Azert az egyikben benne van, hoyg az "adott funkcioju" ep.szerkezet szempontjabol vizsgaljak, de nincs ott, hogy melyik az az adott...
Régen nem jártam itt, rég nem foglalkoztam (olvastam) a VEKLA-val. Ma tévedtem újból a fórumra és azt nem mondhatom, hogy megdöbbenve, de mindenesetre érdeklődéssel olvastam a fejleményeket. Elolvastam KM cikkeit, Kuremszkiék honlapját is átböngésztem... Tény, hogy jó nagy átverésnek tűnik az egész VEKLA-projekt.
Sajnálom, hogy a feltaláló nem nagyon nyilatkozik, mert Kuremszkiék véleményét már ismerjük. Talán ez a cikk, amit az ingatlanmenedzser oldalán találtam, kicsit megvilágítja előttünk Veres Klára véleményét is:
Itt már Veres Klára nem milliós nagyságrendű ruhapénzről beszél, a Ferrari is igaz, sőt még anno Aston Martinról is rebesgettek, amit ugyan gyorsan tovább is kellett adnia Kuremszkinek...
Veres Klára végig a szabadalma ellopásáról, és annak megszerzési kísérleteiről beszél.
A WIPO (világ szabadalmi szervezet) honlapját böngészve ismerős névvel találkozik az ember egy valamiféle füstölt krumplis termékkel kapcsolatban:
Én sajnos nem sokat értek ebből, de felvetődött bennem a kérdés, hogy talán mégsem igaz minden, amit Kuremszki állít? Talán ő valamiféle businesst lát a szabadalmak megszerzésében?
Én magamban levontam a következtetést:
- át lettünk vágva
- a két oldal kölcsönösen lehúzta, kihasználta egymást
Ez egyre durvább. Úgy szerettem volna hinni, hogy valóban létezik és fellendítheti a gazdaságot picit, munkahelyeket teremt majd, stb. Megint naiv voltam. Most már azon lennék meglepve, ha valaha a VK. által vázolt képről derülne ki, hogy minden igaz, amit állított. Saját fülemmel hallottam még talán szeptemberben az egyik kereskedelmi adón az ő szájából olyan dolgokat, amik ezek szerint egyszerűen hazugságok voltak. Pl. Szentendrei társasház.