Keresés

Részletes keresés

BaSand Creative Commons License 2009.02.02 0 0 47
Lux perpetua luceat ei...
sensei47 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 46
Nyugodjon békében!

==========================

Több százan kísérték utolsó útjára Szarka Ágotát + Képriport + Videó
2009. január 30. 18:15

MNO
Több százan kísérték utolsó útjára Szarka Ágotát, a Magyar Nemzet főmunkatársát. A lapunk újságírója múlt héten szerdán hunyt el. Munkásságát lapunk szerkesztősége Aranytollal jutalmazta. Szarka Ágota 42 éves volt.

Pályafutását belpolitikai újságíróként kezdte, majd rovatvezető-helyettes és rovatvezető lett. Írt a privatizációról, a mélyszegénységről és a cigány-magyar együttélésről is. A 2006-os jogsértések áldozatainak sorsát külön riportsorozatban dolgozta fel a véres tömegoszlatástól a felmentő bírósági ítéletekig.

Szarka Ágota 42 éves volt.

(hírTV)
===========================
macika85 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 45
"Sziasztok!

Szarka Béla vagyok, Ágota öccse. (Tomcat-tel egyeztettem, valóban én vagyok.)

Először is mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki akár ismeretlenül is részvétét nyilvánította.

Azért logoltam be, hogy eloszlathassak mindenféle összeesküvés-elméletet nővérem halálával kapcsolatosan.

A szikár tények: Ágota 20 évvel ezelőtt komoly műtéten esett át, amelynek kapcsán jelentős mennyiségű vért kapott. Akkoriban még nem szűrték úgy a vért, mint manapság (ámbár most is hallani, hogy ki milyen betegséget kapott vérrel...) így esett meg, hogy beszedett valamilyen vírust a fertőzött vérrel, amely hosszú lappangási idő után most tört ki rajta: egyszerűen felfalta a belső szerveit. A halála hirtelen volt, pár óra alatt elment, gyakorlatilag elvérzett, hiába pótolták a vért, nem fogadta be a teste.

Még egyszer köszönöm a részvétteli kommenteket!

Szarka Béla"

Forrás: http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1836
elemes2 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 44
A nevét sem tudja, de Németh Pétert azért így is mélyen megrendítette a halála.

Őszinte részvéte.
Előzmény: IDKFA (39)
vz55 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 43
Ha elhunyt, nincs pártállása, csak holtteste. Kijár a kegyelet Neki is. Béke poraira. (neki is.) Mátészalkán láttam két szovjet tiszt siremlékét. Nincs összefestve, de mindig van virág. Kérdeztem, miért. Válasz: mert elhunytak, kijár a kegyelet.
sziasztok.
zavarok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 42

Idézni csak pontosan és szépen ...

Requiem aeternam dona eis Domine:
et lux perpetua luceat eis.
Te decet hymnus Deus in Sion,
et tibi reddetur votum in Jerusalem:
exaudi orationem meam,
ad te omnis caro veniet.
Requiem aeternam dona eis Domine:
et lux perpetua luceat eis.

Kyrie eleison.
Christe eleison,
Kyrie eleison.

Előzmény: elemes2 (35)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.26 0 0 40
:((
Előzmény: elemes2 (38)
IDKFA Creative Commons License 2009.01.26 0 0 39
Ez elsőre fel sem tűnt.
Előzmény: elemes2 (38)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 38

Előzmény: IDKFA (37)
IDKFA Creative Commons License 2009.01.26 0 0 37

Tényleg reménytelen normálisnak maradni?"

Nekrológ (?)

Először az interneten találkoztam a hírrel: meghalt Szarka Ágota, a Magyar Nemzet újságírója. Negyvenkét éves volt, döbbenetesen fiatalon hagyott itt bennünket. A Magyar Nemzet nem a Népszava – nagyon nem az -, de ilyenkor kit érdekel ez? Újságíró, kolléga; tragédiája mindenkit megérint. Szerettem volna, azt hiszem természetesen, megtudni mi okozta halálát, erről azonban nem szólt a rövid tudósítás.

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

Gondoltam majd a saját lapja. És elolvastam a Magyar Nemzet nekrológját; arra kellett rádöbbennem, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben az országban. Hogy a politikai megfelelni vágyás ma mindennél fontosabb, adott esetben annál a tragédiánál is, ami közvetlen közelünkben, saját munkatársunkkal esik meg. Mert mi is olvasható ebben a nekrológban? Hogy Szarka Klárát „nem hagyta nyugodni a jogállamiságot hangoztató Gyurcsány-kormány által vezetett rendőrterror áldozatainak védtelensége és kiszolgáltatottsága, a Hír TV kamerája mellett mindig oda igyekezett bekapcsolt magnójával, ahol hallotta vagy észrevette, hogy ártatlan embereket vernek.”

Kollégák? Tényleg reménytelen normálisnak maradni? Tényleg lehetetlen, legalább a gyász pillanatira elfelejteni a Gyurcsány kormány gyalázását, vagy a Hír TV reklámozását?

Szarka Ágotát nem ismertem, csak az írásain keresztül.

Halála így is mélyen megrendített. Egy kolléga távozott, 42 évesen.

Nagyon-nagyon kevés jutott neki.

Németh Péter

Németh, Németh, a jó qrva..., hogy még ilyenkor is rúgnod kell egyet.

macika85 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 36
Olvassátok el a testvére hozzászólását.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1836
elemes2 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 35
Vagy mindkettő.
Előzmény: zavarok (34)
zavarok Creative Commons License 2009.01.23 0 0 34

Illetlenség, hoy ebben a topicban írom, de nem Lux aeterna , hanem Lux perpetua

Előzmény: Állományjavító (26)
sensei47 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 33
A nemzeti jogvédők is gyászolják Szarka Ágotát
„Kiváló újságírói munkáját nem győztük elégszer köszönni”
2009. január 23. 12:46

MNO
A Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) és szolgálat kuratóriuma és elnöksége, valamint együttműködő ügyvédpartnerei mély megdöbbenéssel és nagy fájdalommal fogadták a hírt, hogy szerdán életének 42. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Szarka Ágota, a Magyar Nemzet című napilap főmunkatársa.

Szervezetünk és annak minden tagja őszinte fájdalommal gyászolja az általunk vitt jogvédő ügyekben a nemzet megmaradásáért harcoló áldozatok, valamint a magyarságért felelősséget érző, és ezen érzéseiért tenni akaró, azért kiálló emberek sorsát, az ellenük folyó sokszor mondvacsinált, vagy nem valós indokokon alapuló eljárásokat hiteles, naprakész írásaiban megörökítő újságírót – olvasható a NJA közleményében. Szarka Ágota maga is nemzeti érzelmű volt, és igazi keresztény, aki ezen értékek mentén haladva a jogvédő munkánkat, és az eljárás alá vont magyar hazafiak ügyét igyekezett mindig a nyilvánosság elé vinni, megérezve azt a történelmi szükségszerűséget, hogy ezen ügyek széles publicitása a figyelemfelhíváson túlmenően az általunk nyújtott jogi védelmen túl, óvó kart font az ügyek köré – teszik hozzá. Tényfeltáró riportjaiban igyekezett mindig a történelmi hitelesség és a jogászi pontosság szempontjait is szem előtt tartva hírt adni szervezetünk munkájáról, továbbá a feltárt jogsértésekről, valamint az elért eredményekről. Kiváló újságírói munkáját nem győztük elégszer köszönni és nagyon elszomorító számunkra, hogy Ágota már nem ír több cikket, riportot – hangsúlyozza a szervezet.

(MNO)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 32
köszönöm.
Dua Creative Commons License 2009.01.22 0 0 31

Eléggé rossz idegállapotban volt az utóbbi időben
Navorski Creative Commons License 2009.01.22 0 0 30

Ismertem,jó volt vele beszélgetni...

Nagyon sajnálom.

Nyugodjon békében!

inverz Creative Commons License 2009.01.22 0 0 29
ha lehet kérnem ezt a vitát fejezzétek ITT be...
Előzmény: Állományjavító (28)
Állományjavító Creative Commons License 2009.01.22 0 0 28

OFF

Itt nem vitatom meg, mert nagyon nem ide való annak ténynek a jelen mondtra vonatkozó következménye, hogy ha egy összetett mondat főmondatában tárgyas ige mellett nem áll explicit tárgy, akkor a nyelvhasználat a mellkmondati tárggyal fogja azt egyeztetni.

ON

Szarka Ágota nyugodjék békében.

Előzmény: Wic (27)
Wic Creative Commons License 2009.01.22 0 0 27
OFF
az elsőben nincs igazad, dolgozzák fel (és nyugodjanak bele), hogy már nincs velünk.
Állományjavító Creative Commons License 2009.01.22 0 0 26

Akik ismerték és szerették, dolgozzák fel, és nyugodjanak bele, hogy már nincs velünk.

Lux aeterna luceat eis.

Akik ismerték és szerették, dolgozzák fel elvesztését, és nyugodjanak bele, hogy már nincs velünk.

Lux aeterna luceat ei.

Előzmény: elemes2 (22)
Sir.Nyeteg Creative Commons License 2009.01.22 0 0 25
Nyugodjék Békében.
Wic Creative Commons License 2009.01.22 0 0 24
R.I.P.
Előzmény: T.Howard (1)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 22
Akik ismerték és szerették, dolgozzák fel, és nyugodjanak bele, hogy már nincs velünk.

Lux aeterna luceat eis.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.22 0 0 20

R.I.P.
BigBacon Creative Commons License 2009.01.22 0 0 19
Baleset is lehet a tragikus hirtelenség.
Előzmény: ohrana (17)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 18
(8)
Előzmény: ohrana (17)
ohrana Creative Commons License 2009.01.22 0 0 17
Én is ismertem... :-((
A hír megfogalmazásával azért vigyázni kell - a "tragikus hirtelenséggel" az a 30 éven felülieknek az öngyilkosságot jelenti (a Kádár rendszerben ezzel az eufemisztikus szókapcsolattal jelölték a gyakori öngyilkosságot, mert ugye abban az országban nem volt öngyilkosság.)
Jó lenne erre valami más szókapcsolatot használni. (Mégha tényleg tragikus, és tényleg hirtelenséggel...)

o
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.22 0 0 16
Szerettem az írásait, hiányozni fognak. Isten nyugosztalja!
Commander Pepe Creative Commons License 2009.01.22 0 0 13
R.I.P.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!