Most nem mindegy, hogy kiknek a kezében van az akármilyen ipar?
Ha külföldi, az a baj. Ha belföldi, akkor az vagy zsidó vagy tolvaj. Ha nem külföldi, nem zsidó, nem tolvaj, akkor ráfogjátok hogy külföldi, hogy zsidó, hogy tolvaj. Ha ez nem megy, akkor apuka volt az vagy a fia.
Én 17 éven keresztül dohányoztam, először mezítlábas Gauloises-t, aztán kéket, aztán Davidoff-ot, és azért, mert azok ízlettek. Azt meg pont leszartam, hogy a magyar dohányiparban dolgozók a magyar dohányiparban dolgoznak, vagy a tüdőgondozóban ápolók. Tessék jobbat csinálni, ugyanolyan áron, vagy olcsóbban, és majd azt fogyasztja a kedves fogyasztó.
Én 23 évig dohányoztam, és szerintem az esete 99%-ában meg lehet oldani kulturáltan is. Bár az is igaz, hogy pl. amikor megismerkedtem eddigi leghosszabb kapcsolatommal, akkor a kishölgy közölte, hogy ó, hát az "olyan férfias" hogy én dohányzom. Fasza. Aztán pár év múlva mínusz tíz fokban is kint vacogtam az erkélyen, ha rámjött a rágyújthatnék... :)
Hát, ha meg így van, akkor a fogyasztóknak kellene az asztalra baszni, de szerintem az idősebb korosztályokat leszámítva nem nagyon fogyasztja senki ezeket a márkákat. (Édesapám pl. mindig Symphoniát szívott, de hát ő már elhunyt.)
Én éltem mindkettővel. Inkább 200 dohányos, mint egy fél alkoholista.
Mindig a mérték a lényeg, orvosi értelemben* már az is alkoholista, aki napi 2 sört gurít le. Engedd meg nekem, hogy inkább a napi 1 dobozt elszívókat nézzem gonoszabbaknak ....
*Alkoholista az a személy, aki többet iszik az orvosánál :)).
Én inkább élnék egy dohányos, mint egy alkoholista környezetében.
Ne akard ezt. Szerintem még nem éltél bagósok közelében. Az egész családom bagózik, több mint egy doboz naponta mindenkinek. Tele van a lakás a szaggal, a ruhákon, a bútorokon, mindenütt. Sűrűbben kell festetni is, a sarkokban már két év múlva látszik a füst.
Én eddig 47 év alatt másfél szálat szívtam el, azt is egy bomba szőke nő miatt. Megérte :))). Úgy érzem ez az adag már elég a továbbiakban is ....
Az én söradagomtól senki sem kap májrákot, tüdőrákot viszont pont az kap, aki belélegzi mások szemetét ....
Ebben is lehet igazság, viszont az is közrejátszik benne, hogy már nem magyar dohányt használnak, hanem olcsó albán és bolgár dohányokat. Megtehetik, mert a nagy nemzetközi márkákkal ellentétben a lokális márkákra semmi ilyen szabály nincsen. Pl. a szofiban semmi eltérés nincsen, mióta lejjebb vették a kátrány és nikoton tartalmat, ott a dohány ugyanaz maradt.
Nézzük, melyek azok a márkák melyet egy nemzeti érzelmű hazafias magyar ember lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthat, nyugodt lehet abban, hogy mindent megtett azért, hogy a hazai dohányiparban dolgozók megtarthassák az állásukat:
A magyar márkák viszont nem azért szarabbak mert elvitték a gyártást, hanem mert EU előírás volt csökkenteni a károsanyagtartalmukat, és ez ment az íz rovására.
Amúgy meg, az hogy megveszik a gyárat majd bezárják, nemcsak a dohányipar sajátja kis hazánkban.
Nézd a dohány is csak egy termék, olyan mint az élelmiszer, mint az alkohol, mint a ruha. Vannak alapanyagok, ebből élnek emberek, gyártják ebből is élnek emberek, terjesztik, árulják ebből is élnek emberek. És én egyetértek NTHAM-mel én inkább támogatom a hazánkbeli termelőket, gyárókat, és kereskedőket, mert így ezek az emberek nem vesztik el a munkájukat, megélhetésüket és az állam is jól jár így.
Mikor jön a hír, hogy egy X cég bezár egy magyarországi gyárat, Y ember marad munka nélkül, mindjárt jön a sok hozzászólás, anyázás, orbánozás, fletózás, sajnálkozás, pl emlékezzetek milyen cirkusz volt itt a Győri Keksz bezárásakor. Aztán akkor jön egy ember, felhivja a figyelmeteket egy tényre, akkor meg ellene vagytok a kezdeményezésnek. Pedig itt is ugyanez a helyzet.