...a FIFA is készül a bírók kiváltására/online kontrolljára, ez kellene a politikába is: a politikusoknak a nyakára kéne egy távvezérelt öv - tán egy Bradbury novellában találkoztam vele -, aminek a megválasztáskor feltöltött egyenlege csökkenne a választók negatív szavazataival, s mikor negatívba fordulna, lejárna a mandátumuk (csak így humánusan, nem kéne fel is robbannia)
...ha túl sokat gyarapodott volna eddig saját vagy rokonaikvagyona, akkor vagyonelkobzás a méltánytalan fölösleg N-szeresének mértékéig: ha ez több, mint a volt vagyonuk, akkor kötelező fizikai közmunka 50%-os minimálbéren, s másik 50% a törlesztés...
Az 5%-os, antidemokratikus küszöböt kellene eltörölni. Pár évtizede még volt realitása, de ma már csak egyetlen funkciója van: szinte lehetetlenné teszi újonnan alakuló pártok bejutását a parlamentbe, bebetonozza a meglévőket. Éppen emiatt nem fogják eltörölni.
...nincs munkáltatójuk, aki számon kérné őket... a "demokrácia" pont ezért olyan, amilyen: NEM "képviseli" a többséget, hanem "maszlagokkal eteti", s csak annyiban más, mint a direkt diktatúrák, hogy statisztikai támogatással cserélődhetnek azok, akik kihasználják a hatalmukat :-(((
Ez egy kicsit olyan kifogáskeresés-ízű. Ha valaki egy szalmaszálat sem hajlandó odébbtenni, akkor biztos, hogy nem is fog előrébb jutni. Lehet, hogy nem jön össze a 200.000 aláírás (a 8M választópolgártól !!!!), de én megtettem, amit ebben az ügyben én tehetek. 7,9M ember meg csak várja sült galambot. De meg is érdemlik (érdemeljük). Ha ennyi aláírást sem lehet összegyűjteni ma Mo-n egy elvileg mindenki által támogatott célra, akkor a magyar nép ennyit érdemel: vihetik az egészet a gulágra, és adjuk át a helyünket egy értelmesebb népnek.
Birkák, valóban. Itt van ez a Seres Mária féle kezdeményezés. Csak 100.000 aláírás jött össze eddig, miközben gyakorlatilag 7,9M szavazópolgár anyázza a képviselőket a költségtérítés miatt.