Meghalt a topik. Azért doku jelleggel: sárga zsiguli vonal azóta nincs szerencsére, arról az egyetlen jó szám a Sárga zsiguli volt, meg talán a Limonádé, mert jól elkapta jópár gyerekkor hangulatát. Darabokban album (2013): zseniális, a Sebek kivételével mindegyik dal top 10-es nálam, Darabokban, Orgonák, másodpercek és decibelek, válaszok nélkül, Egy napra, Szemben a nappal különösen! Pipacs is hatalmas feeling alföldi vonatozáshoz. Majdnem leírtam az összeset. :)
Tudom milyen (2015): Jó, jó, de már nem az igazi. A Repülni roncsokat magasan veri a többi számot, amik között vannak azért erősek: Mi lenne jó, Hold, de a társadalomkritikus vonal valamiért nem jön át annyira. Az utolsó adás pl. elég közhelyes lett, persze aki most találkozik először médiakritikával, annak tud újat mondani. A diszkó/kocsmavonal, pl. részeg király, Majom majom, Gabi is már sokszor meg lett énekelve, szerencsére zeneileg ezek is erősek, így hallgathatók, de jó lenne végre lapozni egyet.
Ettől függetlenül az eddigi anyagok is felérnek egy életművel, remélem, sikerül a megújulást úgy megoldani, hogy a lényeg nem veszik el, és önazonosak maradnak a számok. Nyilván nem napfényjárjaátaszívemújrákat várok, hanem új témákat, új nézőpontokat a dalszövegekben. A zene most is nagyon rendben van, nem biztos, hogy bele kellene nyúlni, persze egy-két kísérletező szám nem árt, mint mondjuk az Éjszaka a 13-as albumról.
Ott nem is volt túl jó a koncert (bár én nem szoktam magam zavartatni, így is szétugráltam magam :D), sztem máskor adj nekik még egy esélyt. :) Asszem a set is rövidített volt a fesztiválkörülmények miatt.
Jó, csak itt most nem erről volt szó, hanem hogy a line-up-ban úgy követték egymást a fellépők, hogy Vad Fruttik, Zagar, NEO, mi meg az utóbbi kettőre mentük, a VF meg nem jött be.