A gazdasági és gázválság közepén filléres áron korcsolyázással egybekötött balatoni üdülést szervezett erre a hétvégére a Miniszterelnöki Hivatal a kormány tagjainak. A kedvezményes kikapcsolódásra a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és a szakállamtitkárok jogosultak. A péntek estétől – vacsorától – vasárnap ebédig tartó pihenésért kedvezményesen 6800 forintot kell fizetniük a jelentkező kormánytagoknak egy teljes napra.
Amúgy tényleg nincs értelme jobbról és balról beszélni, igaza van, mert van egy kapitalista, jobbközép kormánypárt, meg egy szélsőbal gazdasági, szélsőjobb nemzetpolitikát hangoztató, mikor kormányon volt szintén jobbközép politikát folytató ellenzéki párt.
A bakárkapitalista jelzőt meghagyhatnád annak a kormánynak aki adókedvezményekkel és támogatásokkal támogatta látszólag a hitelt felvevőket, valójában a bankokat.
Szánalmasan hangzik, de el képzelhető, hogy az MSZP berkeiben már valóban annyira nem foglalkoznak az emberekkel, az állampolgárokkal, hogy gúnyosan csak "zembereknek" nevezik a népet.
Ne aggódj, mi meg őket és vakhű követőiket nevezzük zembereknek. Pontosabban: gazembereknek.
hehe. Nézz TV-t. Minden napra jut szinte, miben döntsenek a zemberek, mit helyett adjuk inkább oda más formában a zembereknek, mit kérünk szépen, hogy adják vissza, mert az a zemberek-é.
Jó, de Orbi meg állandóan a zemberekről beszél, meg a szép igazságos, mindenkinek adjon oda az állam mindent igyen világról. Szóval akkor mostan mi van?
te én lassan már baromira nem értem, hogy miért kommunistáznak a kommunisták, meg hogy akkor most a bal a jobb, és a jobb a bal, vagy most mi van? Segiccsé lécci! :-))
Szerintem te hazudsz :-) Hogyan lehet, hogy Ferenc bukik a mélyen ár alatt eladott beutalókon, vagyona pedig gyarapszik. Szerintem ha utánanézünk, akkor esetleg megtalálhatjuk, hogy a gyarapodás és veszteség közötti különbség honnan ered, kik veszítették el azt a pénzt.
Vagy arra gondolsz, hogy valójában tényleg 28000 körül van az ára, csak számla nélkül 6800?
"A államnak baromira nem kell gondoskodnia az állampolgárai üdültetéséről."
Némi ellentmondást vélek felfedezni egy korábbi hozzászólásodat olvasva. Különös tekintettel arra, hogy a nép nem azért szavazta meg a kormánypártot, hogy az saját használatra üdülőket üzemeltet. Szerintem épp eléggé meg vannak fizetve a kormánytagok, talán még az ország átlagfizetésénél is magasabban.
...abban a 15-25 ezerben benne van a szálloda alap fenntartási költsége is...
Természetesen benne van. Mert amúgy miben köllene lennie?
az öszödi kormányüdülőt akkor is fenntartják, ha épp nem lett volna ez a hétvége
Bármely üdülőt, vagy szállodát fenntartanak akkor is, amikor nincs ilyen hétvége. Ennek költségeit normális esetben a vendégek fizetik meg, amikor ott vannak.
Képzeld, például az egyetemeknek is vannak üdülői, azok is az államtól kapják a pénzt, és mégis csak egyetemi dolgozók mehetnek oda bizonyos esetekben, nem bármely állampolgár. Aki nem közalkalmazott az a munkahelyén kaphat ilyet, ha az úgy dönt. De mondom, ezen lehet változtatni, de ez a "gyurcsányi hatalom" duma beteges, mert ez a dolog mindig is így volt, nem a mostani kormány jellegzetessége.
De lehetne tenni segélyekkel, csak nem úgy mint most. Pl. van Veszprémben a pokoli torony, 6 éve nincsen fűtés, mert nagy részük nem fizet és leállították a gázt, nemrég óta víz is csak szakaszosan van, az épület romos, és több mint 100-an laknak ott, köztük kisgyerekek. Az épület tövében pedig mégis hangos a kocsma. Megoldás lenne(legalább részben) úgy segélyt nyújtani, hogy segélyként befűtenek nekik, meg csak ételre(nem piára!) váltható utalványt kapnának(sokuk munkanélküli, amúgy nem mindenki). De nem ám, pénzt adnak ebben az egész országban segélyként, hogy azt elihassák, ugye? Erről kéne népszavazást, hogy a segély az ne pénz legyen, hanem közmű számla kifizetés és kaja.
én azt nem értem, hogy a piaci ár alatti díjak ellenére nem megy csődbe az öszödi üdülő tulajdonosa. Igazán jó üzletember lehet, csak sajnos nem tudom mi a trükkje.
Mellesleg abban a 15-25 ezerben benne van a szálloda alap fenntartási költsége is, miközben az öszödi kormányüdülőt akkor is fenntartják, ha épp nem lett volna ez a hétvége. Vagy zárják be, végül is az is egy megoldás?
Rengeteg multinál van kötelező "csapatépítő tréning", ami legalábbis ahonnan én hallottam, a kötelező baromságokon kívül valami Alpok túra vagy wellness hétvége szokott lenni, és még csak fizetniük kell is. Tudom, van különbség, mert a kormány állami pénzből teszi, de hát az autógyár buliját is fizeted ha autót veszel.