Keresés

Részletes keresés

olipapa Creative Commons License 2014.01.07 0 0 49260

Ahogy tavaly, most is gratulálok, mi sokkal-sokkal lassabbak voltunk. Érdekes, hogy mikor haladtunk oké tempóban tettük végig, de a meglepetéscsúcsok keresgélése, a bevárások, a pecsételések és kavarások baromira elhúzták az éjszakánk.

Kálvária-hegyről, mikor leérsz a műútra az első lakóházakhoz, az első utcán balra 50m-re van egy kút, csak hogy jövőre tudd. Fazekas hegyen mi sem találtunk pecsétet, a többi helyen már volt ember. Jövőre gondolkodom, hogy egyedül megpróbálom, az igazi mégis csak ez lenne. Sokan együtt hendikeppes változat.

Itt a mi menetünk.

Előzmény: Z-U-Z (49245)
olipapa Creative Commons License 2014.01.07 0 0 49259

A Traverz megírása szerintem hosszabb munkásabb lesz, mint majd maga a futás. Már most várom! (mindkettőt).

Előzmény: allez zserzseli! (49249)
efemm Creative Commons License 2014.01.07 0 0 49258

Szentendre, Cseresztnyés út is eléggé monoton emelkedik (a térképen nézve).

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (49256)
ubalika76 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49257

Ismét jól szórakoztam, köszönjük a szokásosnál is szellemesebb írást! Helyenként erősen el kellett gondolkodnom. Pedig ott voltam!

Előzmény: allez zserzseli! (49249)
Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49256

Elkezdtem próbálkozni Szentendrén és egy ilyet sikerült összehoznom:

 

 

 

Hiányoznak felfelé a vízszintesebb blokkok, de ettől eltekintve az első 4 km egész hasonló. A cél profilnál vsz van egy-két 15-20%-os szakasz, a Sztraavoda oldalában meg egyenletesebbnek tűnik az emelkedő.

 

Ha van jobb tippetek, ne kíméljetek!

Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49255

Nem éppen 120 km-es, hanem 120 km-re vmitől.

 

Ja, és azért tudom, mert kettős állampolgár vagyok és indultam. :-)

Előzmény: zoncsi (49252)
Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49254

Kedves vagy, hogy válaszolsz, de nem éppen. Ott nincs 200 m emelkedés 4 km alatt. Azt még elviselném, hogy a végéről hiányzik 2 km-es lejtő és annak a feltételezett idejét hozzáadjam a 200 m fel 4 km-en + vissza idejéhez, de szeretném, ha legalább az a 8 km nagyon hasonlítana. Dömörkapu-Sikáros így néz ki:

 

 

Kb fele akkora a szint, mint a kinézett ausztriai verseny profiljának.

Előzmény: hurvinek_2 (49253)
hurvinek_2 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49253

Szerintem ha Szentendrén kimész a Dömörkapuhoz, onnan Sikáros felé kaphatsz hasonló élményt egy oda-vissza futással.

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (49251)
zoncsi Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49252
Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49251

Van esetleg valakinek egy olyan bevált 10 km-es futóköre (lehetőleg aszfalton, hogy bármikor könnyen futható legyen), aminek a profilja nagyon hasonlít a következő szintrajzra?

 

 

 

 

Pomázi vagyok, nálunk belterületen 200 métert nem lehet aszfalton emelkedni ereszkedés nélkül, maradnak tehát a Pilisben lévő erdészeti utak vagy a budai oldal. Próba cseresznye alapon megnézhetnék egy rakat útvonalat, de hátha valakinek ismerős a profil, s így megspórol nekem pár órányi kísérletezést.

 

norb29 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 49250

oooo azt hittem valami jó kis videó trailer...

Előzmény: kyru (49244)
allez zserzseli! Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49249

The Buda Witch Project - Night Squad

Patrollinging on Staurday Night. Egy team, egy mission: 13+1 suspects to catch. The squad: The Godfather, the Spartan Queen és hű guard-jai Silent Bob Mr. All-Check és Tschaba, aztán Charles the "Nomad Kid" és friendje, the "Biker" és mi.
Jól kezdünk, Mr. Speed, a hírhedt gyorshajtó megvan sec/minute, a team jól dolgozik. We got the Lady too, a certain Ilona (no, not Staller).

- Starsky, ebben a countryban minden(ki) Fat? - szól Hutch miközben Fat Boyt cserkésszük körbe-körbe bolyongva, Hutch szerint a Blair Witch Projectet másolva.

Yepp, we got it! - örvendezik a Godfather.
Hol? A sátron túl? - kérdem.
Nem, a sátor(ban) az! - nyugtat Hutch.
Aztán jönnek még kisebb suspectek, a certain Tarnay és a so called Parcel. De amilyen kis halak, annyira nehéz őket begyűjteni. Átvágunk mud-on, susnyáson, leválunk a squad-ról és a helyi főkapitány (the Boss) és Chris C(r)oss segítségével hamarabb lecsapunk a Black Guy-ra. Aztán back to the squad. Tovább még far away.

Bizonyos Henry Potternek hiányzik az ID-ja. Nem baj. Majd mi lefényképezzük. Elkapjuk Sandyt, a kéjelgőt is, eddig tuti a dolog. Hamar begyűjtjük the Communist-ot, ő önkényuralmi jelképekkel él vissza. Tele már a járgány.
Gyorsan lefüleljük a Calvary-fivéreket, ők kegyhelyeket rabolnak.
Just another Fat. Ezúttal egy Low Fat. Innen sima lenne a menet, de már megint össze akad a moustache. Laposkúszásban cserkésszük a fazont. Tiszta Rambo.
Végére hagyjuk az egyik főkolompost, Mr Hay-t. Ő lovaktól szedi el a foodot. Gonosz!
Erre az ipsére sok helyi sheriff vadászik, tele van a környék, alig látjuk egymást a a fogban.
Aztán lekrúzolunk Bigsmithy-be, ott leadjuk a begyűjtött arcokat.
Jó night volt, a little long, melós és rainy, de jó sok fogás a in the basket.

Elm Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49248

Az ünnepek után pár napot Visegrádon töltöttem, így adta magát az ötlet, hogy a "körző" három próbájából még egyet megcsináljak (a Balboa mellett - a harmadik, "A kör" nem az én esetem). Csak úgy l'art pour l'art jellegel. Két okból sem lett ennél több végül : egyrészt azt hittem, ez csak felfelé megy, és csak utána láttam, hogy mégsem, másrészt bár már legalább huszadszor járok arra, megint eltévesztettem a végén a jelzést, és a gerinc duna felőli oldalán futó kis csapáson mentem.

 

Mindenesetre egy tök jót futottam pénteken : Dömösről a templomtól elkocogtam bemelgítésnek a kápolnáig, majd innen nekiszaladtam a mért résznek. Mondjuk szerintem a harmadát se futottam, az elejét, a végét, és a közbülső pár lankásabbat kivéve gyalogoltam, de így felértem Prédire a kereszthez 29:53 alatt. Ahogy néztem, ebbol 45 percen belül nem értem volna vissza a kápolnához, de jó muri volt. Mondjuk a büféreggeli végig a torkomban dobolt egy jórókázásra várva - a harmadik tányér sütit nem kellett volna már megenni előtte (meg az első kettőt se).

 

Lent a Duna mentén szürke felhős, ködös idő volt, fentről a csúcsról viszont pazar kilátás volt : a Duna és a mélyebb völgyek vastag felőtakaróban, fent tiszta kék ég és szikrázó napsütés. Kár, hogy nem vittem fényképezőt. Visegrádon csak a Fellegvár, a Silvanus meg a Nagy-Villám kilátója lógott csak ki a felhő fölé, szemben a Börzsöny is csak félig látszott.

 

Innen folytattam a régi T50 végét, vagyis továbbmentem Pilisszentlászlóra, onnan pedig tovább Visegrádra az új T50 elején. Pilisszentlászlón még sütött a nap, a felhő felett voltam, az Apát-kúti völgy már ködös volt. Nem is baj, mert csúnyán elbántak szegénnyel : több kilométer hosszan a jobb oldali meredek dombokon tarvágást csináltak, a fák beborítva a völgybe, épp csak egy csapást tisztítottak ki, hogy haladni lehessen. Nem tudom mi célja volt ennek, a faanyagot kivinni innen nem könnyen lehet, viszont a fák nélkül a hegyoldal egy nagyobb vihar után a völgyben fog kikötni, az tuti. Szerintem az erdészet valamiért be akarja tömni a völgyet, más logikus magyarázatot nem találtam...

 

A piros háromszögön is felmásztam, ás úgy mentem vissza a főtérre, összesen 21km volt, 2:27 óra alatt.

 

Szombaton pihentem, de ma délelőtt még felhágtam egy rövid futás erejéig a hegyre, a komptól fel a kéken a Fellegvárhoz, majd a kék rom és kék kereszt jelzésen a Görgey-bércig, onnan a szerpentinen fel a Nagy-Villám kilátójához, aztán a kéken vissza. Ma már végig ködös idő volt, kilátás sehol, de legalább elcsúsztam és megfetregtem a ragadós sárban. Kocogós 7km jó adag szinttel egy óra alatt.

 

Szóval még nincs Lélekszaggató időm. Most kellene még, amíg beférek a top10-be... :o)

allez zserzseli! Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49247

megintcsak parádés idő. gratulálok! (olvasva a beszámolót, már-már azt hittem magatok mellett infúziót tolva hátrafele lépésben teljesítettétek, de aztán megnyugodtam, hogy csak egy könnyed séta volt..:)

Előzmény: Z-U-Z (49245)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49246

Jesszusom! Ez embertelen idő! Nem is tudom elképzelni hogy lehetett ezt ennyi idő alatt megcsinálni. Hatalmas gratulációm!

Előzmény: Z-U-Z (49245)
Z-U-Z Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49245

BHMTCS - 2014

 

Bár korábban kinéztem magamnak ezt a túrát, mégis csak 2013-ban sikerült először részt vennem rajta, és azonnal óriási kedvenc lett. Az edzettség ötvözni kell a tájékozódás és az éjszakai futás addicionális "skill"-jeivel, ezért összességében egy nagyon érdekes egyveleg jön ki ebből a dologból. Tavaly nagyon jól sikerült a teljesítés, amihez párosult a nagyon jó időjárás futó szemszögből, és a tökéletes láthatósági viszonyok, ami az éjszakai erdőt és a környező tájat izgalmassá és széppé tették. Szóval tavaly imádtam (akkor teljesen magányosan teljesítve), ezért idén sógoromat, U.Balázst is rábeszéltem, tartson velem. Ráadásul ebben az évben tovább fűszerezték a rajtnál kihirdetendő korábbi 1 helyett 3 meglepetéscsúccsal, ami miatt az előzetesen megtervezett futást teljesen boríthatta. Mivel a rajt előtti otthoni pakolásnál konstatáltam, hogy a kis méretű fényképezőm akkuja 0 töltöttséggel nem mozgatja a gépet, így sajnos az otthon is maradt, ezért az idei íráshoz is maradnak a tavalyi képek:

http://mesterbike.hu/single_blog.php?id=433&title=BHMTCS:_13+1

Bár tényleg nagyon vártám már 4. estéjét, csütörtök reggel totális megfázással ébredve hirtelen mégis távol kerültem az idei teljesítéstől. 2 nap szenvedés következett teával, citrusfélékkel mézzel, és volt amolyan csodavárás, hátha szombatig mégis minden rendbe jön (természetesen ilyen nincs!). És Balázs is jelezte, ő 3 hete nem oké egészségileg, így nem dől a kardjába, ha nem megyünk (én igen...). Aztán szombat reggelre mégis kicsit jobbra fordult a helyzet, ráadásul Balázs megjelent nálam, kezében a térképével, hogy tartsak neki egy kis eligazítást, mert ő akkor egyedül is... . Aztán minden normális orvosi egészségügyi megfontolást sutba dobva elkezdtem összepakolni, mert nem hagyhatom ki! Indulás előtt még kokszoltunk egy kicsit: Neo citran,  Rhinatiol Cold (ami recept nélkül kapható ugye, viszont a benne lévő pszeudoefedrin WADA tiltólistás). A rajtban már 18:00-kor ott voltunk és 2-3 perc alatt fel is dolgoztuk az új, 3 csúcsot. Viszont a betegség okán teljesen visszafogott tempóban gondolkodva, eltévedés nélkül, 6 órás teljesítést tervezve lazán kocogtunk ki az első pont, a Meszes-hegy felé. Közben csatlakozott hozzánk Szabó Gábor, ismert maratonista (2:2x Pb., Huhh!), aki számunkra fura módon, egyedül, kicsi zseblámpával a kezében vágott neki a teljesítésnek. Mivel ő aszfalton szocializálódott, erősen meglepődött, amikor Balázzsal a Meszes-hegy után, Ilona-lak felé a szikláson kamikaze ereszkedést hajtottunk végre, de ezt a lefelét Gábor nem így akarta abszolválni, ezért lemaradt. Ilona-lak után jött az első meglepetés csúcs (Zsír-hegy), és az extra meglepetés (nincs pontőr). Bár tapasztalatból tudtam, jó helyen vagyunk, és a térképes pozíciónk is stimmelt, kicsit csalódottan indultunk Telki felé, pecsét nélkül, de már ismét Gáborral kiegészülve, amíg mi a csúcsot és az embert kerestük ott, addig ő is utolért. Aztán a zöld jelzés felé kocogva szembe jött egy fejlámpa, na ő lett volna a pecsétes ember. Csak hát nagy volt a köd, és nem tudott odaérni időben. De a pecsétet azért utólag begyűjtöttünk. A Telki-hegy pontőrei annyival próbálták fűszerezni a munkájukat, hogy a csúcs mögé települtek le, és pont nem lehetett őket látni a csúcs felé kémlelődve. Ezért az extráért kaptak is elismerést tőlünk :) . Természetesen a Nagy-Kopaszt, mint extra csúcsot is érintettük, a Tarnai-hegy felé menet. Ez korábban állandó pont volt, de a közepes helyismeretünkből adódóan sem tudtuk kihagyni. A Tarnai-hegy, bár korábban nem volt teljesen egyértelmű számomra a megközelítése, könnyen teljesíthető volt, ott csak a lábánál lévő susnyás színesítette kicsit a dolgot. A csúcs előtti lefelét ismét olyan stílusban hoztuk, ami miatt Gáborral már csak a célban találkoztunk. A csúcson persze el lehetett gondolkodni, a következő e.p. (Fekete-hegy) az ismert utakon éjszak felé nagy kerülővel, dél felé, rövidebb kerülővel, vagy keresztül kasul minden bozóton, Szarva-árok mászáson érjük el. Balázs benne lett volna az extrém, 3. megoldásban, de én jobbnak láttam az ismert, ránézésre leghosszabb, de biztos, északi felé kerülő zöld kereszt jelzést. Nem szerettem volna a gyengén szemerkélő esőben, félig betegen a Szarvas-árokban bolyongani (sz*pni). Így is gyorsan megtaláltuk a Fekete-hegy csúcsát, de pontőröket a "szokásos helyen" ismét nem. Gyorsan átfésültük a területet a Katona sírokig többed magunkkal, és abban maradtunk a gps track lesz a bizonyíték, hogy itt is minden kő alá benéztünk. Irány Budapest! Korábban optimalizáltam az utat a Julianna-major felé, így nagyon gyorsan elértük a Petneházy-rétet a tejföl köd ellenére. Aztán a némi városi szaladás után jött a Fazekas-hegy, ahol ismét nem volt pecsét. Lába kélt! Vagy csak elpárolgott. Itt már közel 30 km. volt a lábunkban, és bár laza volt a tempó, és igazi zsíron futást terveztünk, azért megosztoztunk az első müzli szeleten. A Homok-hegy és Vörös-kővár pecsételések után ismét rákívántunk valami ételfélére. Indulás előtt otthon még benyomtam a kishátizsákba 3 répás muffint, csak azzal nem számoltam, hogy a zéró cukor sütemény nem pörgeti annyira a lábakat. De legalább a gyomor is dolgozhatott. Amit viszont tényleg teljesen aláterveztünk, az a vízkészletünk volt, a nálunk lévő össz. 2-3 deci a Kálvária-hegy tetején teljesen elfogyott. A meleg miatt az izzadás meg erőteljesen ment. Szóval elkezdtek mindenféle képek megjelenni a fejünkben súlyos izomgörcsökről és egyéb szövődményekről vízhiány okán, amikor is Budaliget Köztársaság utcájában a Kálvária-domb felé kocogva ráleltünk egy működő, életmentő köztéri kútra. Szervezetünk reaktiválódott, így már gond nélkül nyomultunk Nagykovácsi felé a kéken.  Utolsó pontok (Alsó-Zsíros, Nagy-Szénás) is becserkészésre kerültek sebtében, így már éjfél előtt megkaptuk a záró pecsét a bruttó 5:52 teljesítéshez. (táv 51,1km, szintemelkedés:  1720m, nettó mozgásidő: 5:24)

Aztán a célban eltöltöttünk még közel 3 órát a társasági életbe belemerülve, sok emberrel beszélgetve. Arra azért kíváncsi voltam, a nettó beteg szervezetem milyen állapotban ébred vasárnap reggel, de az esti próba nem törte meg a gyógyulás lendületét, és szerintem az orromat is tisztíccsa!       

   

kyru Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49244

felkerült egy előzetes a multiNavigátor Trail futóversenyről.

Előzmény: kyru (49243)
kyru Creative Commons License 2014.01.05 0 0 49243

Szia, május 3-án lesz a  multiNavigátor trail terepfutóverseny, ahol két táv lesz egy rövid kb 20km és egy 40km légvonalban, ahol A-ból B-be vagy A-ból C-n keresztül B-be kell eljutni futva. A versenykiírás és szabályzat hamarosan (holnap) a multiNavigato.hu-n elérhető lesz, nevezés is hamarosan elérhteő lesz.   

Előzmény: AQQCS (49229)
CSERMANEK Creative Commons License 2014.01.04 0 0 49242

Buek20

 

Idén is lakástól lakásig futottam, azaz egy 34 km-es hosszú futásba ágyazódott be a túra. 6:20-as indulás jó nagy ködben, atomra bepárásodott szemüvegben egész ádvencsör run volt hűvösvölgyig. Kényelmes nyugis futást terveztem, és nem is ragadott el a hév. Tipegtem szépen, a HHH után már zömmel magányosan. Jó kis november eleji futásnak tűnt érzetre. Kicsit tartottam a hazafutástól, de gyorsan eltelt. A kör 2:05 lett, tényleg kényelmesen.

 

Tavaly 34 km-t mentem 3:46 alatt. Idén 34-km-t 3:45 alatt. Egyértelmű a fejlődés:-) Na jó, most az atlagpulzus 146 lett szemben a tavalyi 153-mal...

 

Sok sikert a bh(m)tcs-re akit erint!

norb29 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 49241

én a villamostól "futottam" a keritrs szeleig evekkel ezelott. egyszer telen hpban az valamo 15 perc volt egyszer meg nyaron az 12:4x.    kwreken 1km es olyan 270 meter szintet mertem

Előzmény: Pinyo (49237)
amat Creative Commons License 2014.01.04 0 0 49240

:-(, bár látni verseny közben nem szoktalak, de mégis:-(

Előzmény: manbo (49230)
amat Creative Commons License 2014.01.04 0 0 49239

Gratula!

Előzmény: atros (49206)
DonRazzino Creative Commons License 2014.01.03 0 0 49238

BHTCS: Vajon mi lesz a három meglepetéscsúcs az év egyik legizgalmasabb túráján? Itt egy-két tipp! Ahol nem tudtam a csúcs nevét pontosan, ott a magassága szerepel.

 

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kyphbkbeiwpucdqw

Pinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 49237

Köszi. A felső állomásnál meddig mondjuk, ahol kezdődik a kerítés? Vagy megkerülve az egész épületig?

Most egyelőre 13:1x lett odáig (lépcső aljától), jócskán besavasodva, hát futni elég meredek volt. Szóval reméltem valami 10 perc alatti motivációt :) Stravan ennél két perccel jobbat láttam valakitől, de rajtam kívül csak három idő van, szóval nem tudom hova tenni az elméleti maximumot egyelőre.

http://app.strava.com/segments/fut-libeg%C5%91-alatt-fel-up-under-6283260

 

Előzmény: kissmiki (49236)
kissmiki Creative Commons License 2014.01.03 0 0 49236

Ja igen: a Kemping bejáratától, a libegő felső állomásáig.

 

Persze igazán úgy szép, ha az ember a kilátóig fut fel (a lépcsőn nem az aszfalton), ha már van egy ekkora felfutási lehetőség érdemes kihasználni (de az ehhez tartozó időre  nem emlékszem)

Előzmény: Pinyo (49234)
kissmiki Creative Commons License 2014.01.03 0 0 49235

BUÉK mindenkinek  !

 

13 perc illetve kicsit több, attól függ mennyire veszi feszesre a tempót az ember...

Előzmény: Pinyo (49234)
Pinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 49234

BUÉK!

 

2013 utolsó napjaiban rátaláltam a Libegő alatti ösvényre. Valami motiváló célidőt tudtok mondani nekem? :-)

bandrás61 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 49233

  Isziniken valóban túranadrágban voltam, de 14:36 alatt beértem. Majdnem végig egyedül futottam. Nagyon jó lesz, ha jövőre kapunk futó ellátást. Nem kell folyadékot cipelni.

Előzmény: AQQCS (49229)
CSERMANEK Creative Commons License 2014.01.01 0 0 49232

Jaj, és Futóélményekben gazdag, sérülésmentes évet kívánok mindenkinek! (FUGASÉK!)

 

Cs.

CSERMANEK Creative Commons License 2014.01.01 0 0 49231

4000 km és ez a sok-sok tanulási lehetőség parádés alapozásnak tűnik egy sikeres 2014-es évhez:-) 

 

Azért azt a maratoni időt és helyet irigylem:-)

 

Gratula azért az évhez, a szezonvégi sikerekhez.

Előzmény: allez zserzseli! (49228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!