Keresés

Részletes keresés

Z-U-Z Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45525

én voltam, hamarosan linkelem a fotókat.

Előzmény: allez zserzseli! (45521)
Z-U-Z Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45524

gyerek meglett csütörtökön, így nem borította a programot!

Előzmény: csanya. (45515)
allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45523

nnna itt van ez kiliantól, sokaknak tetszeni fog :)

a vicc, hogy a faszi, attól függetlenül, hogy tényleg egy fenomén, egy igazi termék is közben. most már megszabja az értékeket . ennyi pátoszos bullshitet így összeszedve már rég olvastam.

 

ef zé Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45522

nagyi kötött pulóvere az irany :) Ez tetszik! Orulok a lajk es diszlajk seregnek. Jo, hogy nem vagyunk egyformak. Osszeszedem a gondolataimat, hogy miert is nem Krupicka kormeire gondoltam…Aztan majd bovebben. Most nem erdekes.

Jokat futottatok iccaka, jok a beszamolok. Kibandukoltam idei elso poroszkalasomra en is. Errefele nem vagyunk elkenyeztetve szervezett esti futasokkal, tessek megbecsulni azt otthon. A 2es fel oras kirandulasomba ma belefert egy elveszett cocker spániel megmentese a kodbol. Laktatkuszob folott kiskabatban rohan felem az emelkedon egy 5eves forma srac es huga, hogy elveszett az eb a kodben, raadasul siket is. Ennek fele sem trefa,felajanlom apukanak, hogy korbekocogok, utvonalmodositas, kutyakereses indul. Hihetetlen, hogy a sokszor bejart utvonal is mennyire mas tud lenni ha haraphato a köd. Siman beneztem egy-egy ösvenyt, de meglett a kutyus. Tiszta sar volt a feje. Gyerkoc felkialt,amikor nagynehezen (meg mindig anaerob tartomanyban) odaer: “she dyed her hair!” :) En elkoszonok es ujjongva tovabbgaloppozok a ködben, megmentettem egy kutyat! Maris jol indul a futoev :o)

allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45521

nem te voltál zöld felsőben, akivel kerülgettük egymást az újlaki/kálvária között? a fotozásból gondolom..

Előzmény: Z-U-Z (45506)
olipapa Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45520

 Kopasz és Feket-nél szerinte te voltál, pont mellőztük egymást, mi voltunk a hármas vonat, nem tudom mennyit vettél le a személyekből.

Transgrancanaria játszik végül is?

Előzmény: kissmiki (45518)
allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45519

ok, sorry, ugyanazt mondjuk szerintem, én csak a világméretű összeesküvés gondolatát nem osztom, pedig nem vagyok a kapitalizmus felkent papja, még kevésbé a fogyasztói táradalomé, de a vállalatok beruháznak, fejlesztenek, törekszenek arra, hogy kielégítség az új igényeket (pl. terepfutás), vagy éppen új igényeket kreálnak. ezért pedig nem lehet kárhoztatni őket. hanem okosan kell ezeket használni.

uff :)

 

hogy valami ontopic is legyen.

BHMTCS jó kis menet volt, nekem közepesen erős lendületes :), remek edzés, éreztem rajta, hogy beépül. a vadakat rendesen felzavartuk az tuti, mert olyan hegyoldalakon és völgyekben botladoztunk, ahol rajtunk kívül még csak olyanok jártak, akiknek szarvuk van.

ahol futottunk ott jó tempót löktünk, bár sok helyen csak a keresgélés maradt. az biztos, hogy a körülmények ideálisak voltak, remek idők születtek, mindenkinek granula.

Előzmény: kissmiki (45517)
kissmiki Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45518

Gratula mindenkinek !!! Hogy Ti milyen marha ügyesek vagytok, de tényleg !

 

Tény, ha nincs pályajelölés, nem árt egy kicsit többet foglalkozni a stratégiai tervezéssel, ezt egy kicsit elnagyoltam…  Mindenesetre nagyon élveztem ezt a téli éjszakai rodeót.

 

Én ezt a sorrendet mentem: Mezes, Ilona, Nagy-Kopasz, Tarnai-pihenő, Fekete, Ady, Fazekas, Homok, Újlaki, Kálvária-hegy, Remete, Kálvária-domb, Zsíros, Szénás

 

Kálvária dombot 30percig kerestem, Zsíroshegy után bementem a házak közé, kb 5 perc (ciki).

6:41, 2020 m szint, nem tudom mennyi táv, de nem kevés…

 

Jó tapasztalat volt, hogy a versenyekre való szisztematikus készülés nem hiába való. Most ez teljesen hiányzott. Hosszú szigorúan aerob sorozatot szakított meg ez a futás, végig éreztem, hogy nem harap úgy a gépezet. Mivel tét nélküli ügy volt, hajmeresztő pulzus tartományokban is kísérletezgettem magamon. Frissítés ugyancsak minimális. Jó tapasztalat szerzés volt.

kissmiki Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45517

Lehet egy kicsit félrement amit írtam. A véleményemet (szerénytelenül: tapasztalatomat) akartam megosztani veletek a „kütyüdömping” kapcsán. Te úgy fogalmazol ezzel kapcsolatban „Persze nem a belső békét biztosítja, ez teljesen így van.”  (egyetértek, kb én is ennyit akartam írni) Hogy ehhez a témához hogy jön a tolerancia kérdése, azt nem teljesen értem… Mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.

 

Hogy ki kelti azt az érzetet ? Hát azok akik (ahogy írod) „…mivel etetnek meg”. Magyarán a gyártók, kereskedők (teljesen érthető módon) igyekeznek minél több terméküket eladni, tehát a reklámokon stb. keresztül, vitathatatlanul azt az érzetet keltik, hogy nekünk erre szükség van.

 

Félreértés ne essék, én nem vagyok egy ilyen antimarketinges gerilla (sőt…), vagy aki sznobizmust kiáll, ha valaki nem a nagyi által kötött pulóverben fut, csak „beszélgetek”

Előzmény: allez zserzseli! (45505)
csanya. Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45516

Azért az látszott,hogy nem futottunk mostanában hosszút. Az első fele még jól ment. Aztán a Kálváriáktól már csak küszködés.Csoszogó Hármas néven kerülünk be a terepfutás nagykönyvébe....-)

Előzmény: Kopi Zoli (45507)
csanya. Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45515

Ezek szerint sikerült a hat órán belüli...a gyerek meglett?-) Gratula, kalaplengetés!

Előzmény: Z-U-Z (45503)
avandorsolyom Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45514

BHMTCS: Kis kavarással, no meg a Jupiter holdjainak vizsgálatával :)  50 km alatt behúzva 6:04 utólag kellemesnek mondott lendületes tempóval!

Köszönet a társaságnak!

olipapa Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45513

Salvador Calvo (Bérc 2012) és Oscar Perez Lopes (TDG) -el újított te a Technica team 2013 ra.

olipapa Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45512

ja, mindhárman a BÚÉK20 on is voltunk előtte délelőtt, de az csajos futás volt, 2.45

Előzmény: olipapa (45511)
olipapa Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45511

 

BHMTCS Gerdő, Robi, Oli trió.

Nem terveztünk célidővel, de az látszott, hogy különlegesen ideálisak a viszonyok egy nagy időhöz. Ezen felbuzdulva, neki is iramodtunk Meszes hegy irányába. A pályát én mutattam, a Patrolok lekövettek, ez volt a napi terv. Gps nem volt, csak térkép és az emlékek az utóbbi évekről.

Már az elejét igen elrontottam nekik. Stabilan romboltunk a sárgán, de nem mentük rá a jelzetlenre, túlfutottunk vagy 3Kmel. Nem futottunk vissza, az irányt tudtuk mi lenne a megfelelő, így keresztbe nekiesatünk a vélt iránynak. Egy meredek gazos föl, egy meredek le és egy hosszú meredek föl és már fel is értünk Meszeshegyre. Frankó..

Ilonalak már simán ment, de itt Yoyokáékkal értünk fel, akik előtt rajtoltunk. Ebből már biztosan látszott, hogy már vagy 30p vesztésben vagyunk. Reméltem többet nem vezetem meg a fiúkat.

Szerencsére innen durva benézésünk nem volt tobb, egyedül a Fekete hegyekre mentünk más úton (+5p), illetve meglepetéshegyet kicsit mi is kerestük (+5p), ja és Alsó Zsíros hegy is (+5p kb).

Féltávtól Robi gyomra nem működött, innen csak kocogtunk, nem volt forszír.

51Km et mértünk, 1850 szint, 6.31 saját mérés, 123 avg pulzus.

 

Csabinak külön gratulálok, másfél órával ment jobbat, mint amit én reálisank éreztem számára ezen a számára ismeretlen, könnyen benézős pályán.

akibacsi Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45510

BHMTCS

 

Az elmúlt években nem keltette fel az érdeklődésem ez a túra, hideg, hosszú, nehéz, éjszakai, stb.

Idén viszont az időjárás sem tűnt riasztónak, van jó fejlámpám is és elég keveset is fuottam a héten, és családilag is ideális egy hétvégi éjszakai futás.

A helyismeretem nulla ezen a terepen, ezért mindenképpen keresni kellett egy megbízható vezetőt. Csanyával egyeztettem először, helyi emberként rá bíztam volna magam, de a fél8-as indulás egy kicsit későinek tűnt. Végül szasza lett a befutó a 6-os indulással és a szintén alaposnak tűnő útvonalismerettel, ami miatt viszont hezitáltam, hogy Szasza és Áron nem az én tempómat futják, bármennyire is bizonygatta, hogy nem lesz gond. Végül kikértem lúdtalp tanácsát, aki 'elengedett'. :)

Úgy készültem, hogy nem lesz szolgáltatás és folyadékutánpótlás sem, ezért a 6 órás tervezett időre hátizsákkal mentem 2 liter teával, csokikkal, pótelemekkel, egy plusz felsővel hideg esetén. Ez egy kis handicap-et jelentett, mivel mindenki más övtáskával jött. Még szerencse, hogy fogytam két kilót, így legalább elbírtam a teát, de azért feladatos edzésnek minősítettem a futást.

 

6-kor indultunk heten, innentől gyakorlatilag eseménytelenül teltek a kilométerek. A tájékozódást a többiekre bíztam, én néztem a fejlámpám csóváját, az utat,  a többiek lábnyomát és igyekeztem jól beállítani a hőháztartásomat. Néha kicsit megszaladt a tempó, ilyenkor kapaszkodtam, a pontoknál pecsételés közben pihengettem. Gyorsabban mentünk, mint ami nekem kényelmes lett volna (kemény, de nem megszakítós tempó), de nem akartam mókusok martalékává válni.

A hűvösvölgyi lángososnál ittam jéghideg vizet, ezzel jól leforráztam a nyelőcsövem és begörcsölt tőle a gyomrom, úgyhogy innen egy kicsit nehezebb lett. Homok hegy (reptér sarka), Újlaki hegy még csak-csak, de a Kálvária hegy betette a kaput. Lefelé aztán helyrerázódtam, Remeteszőlősön jártunk 4 óránál, a 3/3-os elv utolsó harmada következik, immár hivatalosan is a küzdésé. A településen az életemért futottam, ha leszakadok, akkor végem, még három csúcs volt hátra, de a Kálvária dombról fogalmam sem volt, hogy merre van, így hörögve-prüszkölve, de tapadtam. 

Amikor visszaértünk a K-re, és erre felfűzve már csak a Zsíros hegy és a Nagy-Szénás volt hátra, akkor elengedtem őket. Gyorsan beiktattam egy technikai szünetet, a görcsök miatt egy ideje már nem volt komfortos a futás. A Zsíros hegynél szerencsém volt, épp ott volt egy túrázó, aki útba igazított a Khsz-re, magamtól nem ment volna. 

Utolsóként a Nagy-Szénás már T100-as emlékek alapján, a célban pedig P85 mintájára. Az aszfaltra kicsit helyrejött a mozgásom is, végül 6:21-es idővel csekkoltam.

Elégedett vagyok, hasonló volt, mint a Vulkánon, a táv 2/3-ig tudtam jól haladni, értelmes tempóban futni. A végére elhaltam, majd lesz ez még jobb is. A teából még a célban is maradt a tartályban, nyugodtan ihattam volna többet, ezért nem szeretem a hátizsákot, mert nem látom benne a szintet. 

 A célban azért kellett egy kis idő, mire életet leheltem magamba, hazafuvaroztam futótársainkat, itthon még vacsiztam kicsit és hajnali 2-kor már le is feküdtem. 

Szuper volt a futás, csodaszépek a Jupiter holdjai, jó volt a társaság, a pontőröknek külön köszönet, volt egy-két igencsak szeles pont, ahol dacoltak az elemekkel. Köszi Szaszának és Áronnak a segítséget, lehet, hogy kicsit benne voltam abban, hogy nem lett meg a 6 órátok, sorry.

 

Ezüsthegyi Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45509

Boldog Újévet!

Igaz, hogy rövid, de azért

BUÉK 20

Kucsera Matrci barátommal tltuk végig. Pár cimborával sikerült találkozni a rajtnál. Komótosan kezdtünk, a HHH-ra felmenetelt kicsit meggyalogoltuk. szembe jöttek Kerekes Csabiuék, ők éppen a rajtba igyekeztek. Ismerős terep, jól esett kisit nosztalgiázni, hiszen másfél éve nem futottam, nem jártam itt. Az Apáti szikláig minden rendben ment, a sok-sok lépcsőn a lejövetel azonban számomra komoly kihívás volt, de sikerült lábon, és egyben leérnünk. Kicsit előzgettek közben a gyalogosok, de sebaj. A Hárshegyre már toltuk izomból, hiszen ez az utolsó tíz kili, és ott menni szokás rendesen. Pár futót is előztünk. A lejöveteltől itt is féltem, de alaptalnul, a stoplis cipő a jeget is szerette. Kár, hogy benéztük a jelölést, így iimaradt a Nagy-rét, de a célból még gyorsan átfutottunk oda is, így azért meglett a 2ó11perc. És ami a legfotnosabb, végre TEREPFUTÁS, VERSENY!!!

Ebolának köszi a segítséget, meg a virsli is jó volt:)

 

norb29 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45508

Áronnal és Ákibácsival terveztük hogy megyünk, így is lett. (Áki a végén egy technikai szünet miatt kissé lemaradt) Sokáig arra számítottunk, hogy a patrolok követnek, majd elhajtanak mellettünk, de nem így lett.

Szóval   C. Károly és A. Tamás is a  illetve egy Rózsa nevű lány is a rajtnál toporzékolt, no, meg Gáti G. jött velünk egy szakaszon, a Nagy kopaszig. onnan hazafutott. Rózsa is addig jött velünk aztán elválltak útjaink. Alapvetően tök jó volt szépen haladtunk és igazán csak az Anna hegy jelentett kis keresgélést, ezzel elment némi idő, de ez látszik is a térképen.  Szuper idő volt és nagyon kellemes talaj. A tempó nem volt megszakítós, de lendületes volt, már ahol futottunk.  50.2 km-ből kijött 6:03 lett a vége. 

http://connect.garmin.com/activity/258465458 

Van pár rész, ahol nem a legideálisabb útvonalon mentünk, meg alapvetően a pontokon volt szöszölgetés 11 pont 3-5 perc biztos elmegy, ha sokan vagyunk. Ha ilyen idő és talajviszonyok vannak, 5.30-on belüli időt nem tartok elképzelhetetlennek, még magamnak sem.  És hát nagyon szuper volt az éjszaka...az Újlaki hegyen volt egy csillagászati távcsöves pár, megnéztük a Neptun holdjait is.

 

Kopi Zoli Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45507

Gratulálok!

Bevallom én nem hittem hogy meg tudod csinálni 6 órán belül.

Nekünk kis kavarásokkal 51,4 km lett 1466 szinttel.

A Csanya-Peti-Zoli idő 6:55

Részemről az ilyen ideállis időjárási körülmények között, jó fizikai álapotban 6 óra körüli időt tartok reálisnak magamtól. De marad fun run. Idén is nagyon jó volt, számomra kényelmes volt a tempó, csak a lábam szar még mindíg. 

 

 

Előzmény: Z-U-Z (45503)
Z-U-Z Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45506

Rögzítettem a track-et, hamarosan felteszem valahova értelmes formában. Érzésre max. 1-2 km volt benne, nagy elkavarást nem csináltam. És lőttem pár képet is, majd belinkelem a jobbakat.

üdv: Zoli

Előzmény: allez zserzseli! (45504)
allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45505

ki kelti ezt az érzetet komolyan? akit pedig meg lehet etetni ezzel, azt hagyjuk már, hadd döntsön úgy, hogy nem teszem azt a tízpróbásban veszi meg a zsákját, botját, mi kell még, óra, cipő...ha jónak látja, felnőttek vagyunk. a fenenagy toleranciankkal...

Előzmény: kissmiki (45500)
allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45504

gratula, szép idő!!

csak készülni kell és megvan az eredménye!

volt gps track-ed?

Előzmény: Z-U-Z (45503)
Z-U-Z Creative Commons License 2013.01.06 0 0 45503

BHMTCS: 50,1km, 1806m szint, 5:38

SzuMe Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45502

Az nem azért van, mert a déli oldalon meleg a szikla és próbál kicsit felmelegedni? Vagy csak én vagyok ilyen naiv?

Előzmény: norb29 (45496)
olipapa Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45501

már majdnem off, de olyan szépek

kissmiki Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45500

Nem a minimált lájkoltam. Mi az a minimál egyáltalán? Valószínűleg senki sem azt vitatja, hogy jó dolog kényelmes, megbízható cuccokban terepfutni (vagy általánosságban sportolni). A sportszer piaci versenyből adódó technikai fejlődés is üdvözlendő.   De azt a „maximálos” irányzatot erősen vitatom, amely azt az érzetet keltené egy kezdő terepultrásban, hogy a futás elkezdéséhez egy kb. 200-300ezer forint beruházás szükséges, ez nincs így (persze lehet, ha valaki akarja). Aztán az ember így is úgyis fog költeni, de a jóísten csillogó kütyüje sem fog motiválni bennünket egy idő után, ha nincs egy belső motiváció.

 

Na megyek még összecelukszozom a budaihegység térképemet. Ma eset  lesz valami BHMTCS nem ? J

Előzmény: Kopi Zoli (45494)
Mozg Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45499

Lehet kicsit mesterkélt volt a szikla átölelése, de azért a hányinger nem kerülgetett.

A közeli Szent Balázs hegyen van egy jelöletlen (méreteiből ítélve több mint 400 éves) tölgyfa, amit ha arra futok néhány pillanatra mindig megölelek. Ez van.

Előzmény: Kopi Zoli (45494)
Mozg Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45498

Sziasztok! Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Valószínűleg senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy-egy irányzatot végletesen kellene követni.Nyáron és meleg őszi napokon kilométereket szoktam gyalogolni hazafelé mezítláb és a cipőimet is sokszor használom ki végletesen, amikor már igen csak kevés csillapítással bírnak 3000 km felett. Ezt is bírja a lábam. Ennek ellenére szeretek új (pl. Vomero ) cipőben futni és ha anyagi lehetőségeim megengedik valszeg. a Hoka-t is kipróbálom. Élvezem, hogy nem pamut pólóban futok, mint 20 évvel ezelőtt, de szeretek póló nélkül is futni.

Mindenki rájön egy idő után, hogy mik azok a felszerelések amitől, amik nélkül élvezetes a futása. Jó ha van választék, önálló, szabad embernek tartom magam, majd eldöntöm mire van szükségem. Ha rosszul döntök a felelősség is az enyém.

Ne a kínálatot kárhoztassuk, hiszen ha nem lesz kereslet, úgyis eltűnik az áru. Jobb arra törekedni, hogy tudjak tapasztalatokat gyűjteni, értékelni az információkat, önállóan, felelősségteljesen dönteni.

Szerintem a futás, a terepfutás különösen, spirituális élmény, sokkal több mint egyszerű fizikai teljesítmény.

Megyek is futni.

Előzmény: ef zé (45489)
allez zserzseli! Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45497

bolond beszéd, de van benne logika :))

 

értem én, meg egyet is értek vele nagyjából, de azért pár dolgot tisztán kell látni szerintem.

 

az nem frankó, sőt bosszantó hogy minden szir-szart el akarnak adni nekünk, de ezért nem a technikai fejlesztés hibáztatható.

a technológia fejlődése biztosítja nagy részben ma a világ fejlődését. A mi sportunk is fejlődik. 200 éve nem sok terepfutó volt, 100 éve kijelöltek egy turista útvonalat a Mont Blanc körül. Ma ezen szervezett keretekben versenyezik évente több, mint 5000 ember. Ez fejlődés.

A technika fejlődése sokaknak ad motivációt (kütyük), könnyíti, segíti (pl. tájékozódás), támogatja (pl. sportitalok) a használót. Az élményt teszi színesebbé, vagy éppen egy cél elérését könnyebbé. Persze nem a belső békét biztosítja, ez teljesen így van.

Tudni kell különbséget tenni, mi az, ami a saját céljaink eléréséhez szükséges, hasznos és mivel etetnek meg. Ez pedig mindenkinél más és más.

Szóval én az értelmes fejlődésre adok +1et.

 

(Kiselőadásom a BHMTCS-n sárdagasztása közben tovább hallgatható ;), m&m és kis feleségem még a BUÉK-on megúszta.))

 

 

Előzmény: ef zé (45489)
norb29 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 45496

ja az a sziklátölelés elég mesterkélt :-)

Előzmény: Kopi Zoli (45494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!