Keresés

Részletes keresés

procaliber Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36482

van

Előzmény: Törölt nick (36480)
olipapa Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36481

Itthon kevesen használják terepen, de kint nagy futók is kedvelik a brand termékeit, mint pl Olmo, Hawker.

Előzmény: Törölt nick (36480)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36480

Néhány éve megfertőzött az utcai futócipőivel a Mizuno. Azóta abban futok. Két éve vettem tőlük egy terepcipőt, néhány kellemetlenségtől eltekintve semmi bajom nincs vele. Egyelőre mint "wannabe" terepfutó vagyok itt a fórumon, érdekel, hogy másnak vannak-e tapasztalatai ezzel a márkával kapcsolatban a terepen.

csigavonal Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36479

Inkább Bánkút környéke jó, viszont ha most esni fog a hó akkor mindenhol kitűnő lesz.

Előzmény: kissmiki (36474)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36478

Öregem, látom küzdesz derekasan, de tévútra vittek, ezzel a sok technikai miegymással, hogy kompresszió meg Hoka és társai. Elárulom én néked a nagy titkot, azt úgy fogsz repülni hogy magad is elhiszed a Hoka dobozra írt szöveget.

Szóval búzafülé regellire. De nem ám kapszula formában meg por meg hókuszpókusz kérem. Frissen préseled reggel éhgyomorra, kávé se kell mert úgy kiráz tőle majd a hideg mintha a legdurvább felest húztad volna le és egyből felébredsz. A darálástól még szép bicepszet is növeszthetsz, csak tudod!? Egyik nap jobb kéz, másik nap ball kéz, fő a szimetria.

Na ha ezzel végeztél és már magadhoz tértél, akkor ne örülj, mert most jön a zöld turmix. Ez azért is jó azon kívül hogy a turmixra ébred az egész család, mert még a szomszédokat is felkeltheted. Két hete, mióta rátértem erre a reggelire mindennap imába foglalják a nevem (ami szintén hasznos). Szóval ez úgy néz ki, hogy a turmixba belependerítesz egy marék spenótot, rátolsz egy almát és egy banánt meg némi vizet, aztán on, és kelhetnek a szomszédok. Persze ha ezt egybe megiszod, akkor lehet hogy nem kiséred be a lányod az isibe, mert már odafelé összehugyozod magad, de ha a felét beletöltöd kulacsba akkor a délelött folyamán egy kis szerencsével az összes kollegádat meg tudod botránkoztatni.

Ha ezen kívül még este a nyers ételek csodája alapján tömöd magadba a zöldeket, sárgákat meg pirosakat akkor már szinte futnod sem kell és kiderül hogy a Sauconyban meg a pipában is lehet repülni a Szigeten, minimum a Hajós előterében lévő sloziig.

De komolyan!

Előzmény: chevyvan (36467)
Bozótkutya Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36477

Csak ne felejtsd letörölni mielőtt emberek közé mész :P :)

Előzmény: Kató néni 2009 (36476)
Kató néni 2009 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 36476

Áááá ez kész, taknyam-nyálam folyik a röhögéstől... :)))

Előzmény: chevyvan (36467)
csanya. Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36475

Vannak filmek amikből idéznek az emberek. Pl. amikor Ford Fairlane azt mondja "Eszem fas*om megáll háúúúú" vagy az Üvegtigrisben "Izirájder öcsém" szóval ilyemik. Na szerintem ebből a remekműből ( aminek nem is értem miért nincs még wiki szócikke...) is lehet majd idézni a hosszú téli estéken amikor az unokáknak mesélünk. Amikor már mindent elmondtál, hogy miattuk mentél a BÉF-re, hogy KopiZoli rakéta hajtással ment a BHTCS-n, hogy Pali bácsi vérrokona a Komárnak, na szóval amikor kifogysz a történetekből, akkor jön ez. Mint amikor bűvész előhúzza a kabát újjából a nyuszit: "középkula szerű a teljesítmény", "nordic walking Marlboroval", "demi múrba oltott vad kati volt, sandra iron szájjal", "takonyamazonasz".

Előzmény: chevyvan (36467)
kissmiki Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36474

Kedves miskolci futók, egy rövid kérdés: van a Bükk fensíkon (pl. Létrástető, Istvánlápa) környékén sífutásra, sítúrázásra alkalmas hó ?

CSERMANEK Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36473
Szép zoknihoz és szép archoz szép kilométermennyiség. Rommá nyihogtam magam. Gratulálok az élményekhez.
Előzmény: chevyvan (36467)
akibacsi Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36472

38 km elsőfokú hidegriasztás idején, derék! Majd extrém melegben is hasonlót, és nem tévesztesz célt. ;)

Előzmény: chevyvan (36467)
kyru Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36471

A lejtést differenciának mondják, de én sarokemelésnek nevezem, mert ez szerintem a legjobb értelmezése a kifejezésnek (differential). Az általad említett cipő meg a terroc 308 ; 330 vagy 345GTX azonos kategória ami hosszútávú terepfutásra kitalált erős felsőrész 9mm sarokemelés ( a klasszikus nike, adias vagy asics cipőknél ez 12-14mm) és ellenálló jól barázdált talp jellemzi.

Ezt a cipőt szoktam ajánlani azoknak, akik teljesítménytúráznak is mert egy kényelmes inkább széles fazonú cipő, ami jó terepen is meg aszfalt úton is.

Ha a felsőrész nálad tönkrement hamarabb mint a talp, annak oka lehet a lábad keskeny formája, vagy a nem erre a cipőre legmegfelelőbb futóstílus ( olyan helyen törik a cipőn a vászon és dörzsölődik, ahol épp nincs erősítés és a kopás következtében hamarább lyukad)

Ebből a cipőből láttam már 2000km-t lefutott cipőt is másfél év után is egyben volt a teteje és a talpa is, és a 2000Km után lefutottak benne egy terep százast.

egyébként ha nálam vetted a cipőt mindenkinek jelzem, hogy mi javítjuk is a cipőket és garancia után is javítjuk. Van szépen varró cipészünk ha a felsőrésszel van gond és a cipőket helyben ragasztjuk, ha kimosva hozod akkor azonnal 15 másodperc a művelet és már viheted is.

 

Még egy apróság azoknak akik azt hiszik az inov-nak csak vékony talpú cipői vannak. Ez tévedés, vannak 12mm sarokemelésű cipői is és goretex-esek is , egyvalami nincs nekik, belül vagy kívül megtámasztott cipőjük. Pronáló lábuaknak a magas sarkemelésű cipőket (4 nyilas 12mm-es sarokemelésű) el sem adom, mert hamar megrogyik és az sajnos nem garanciális mivel neutrális/szupináló  lábuaknak  alkalmas vagy azoknak akik a pos method futást alkalmazzák. 

Ha felém jársz hozd be  cipőt és megnézzük mit lehet belőle még kihozni egy kis javítással.

Előzmény: sajtember (36464)
millers Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36470

Hát ismét kész vagyok Tőled!!!

Azon kívűl, hogy majdnem felkeltettem a nehezen elaltatott gyermekeket a hangos vinnyogásommal miközben véresre karmoltam magam csak egyszerűen folyt a könnyem....

Nagy voltál megint! de lehet, hogy legközelebb vihetné magaddal egy zsebtükröt....

Előzmény: chevyvan (36467)
femina Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36469

Ez nagggyon jó!!! Hangosan röhögtem!!!

Előzmény: chevyvan (36467)
zoncsi Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36468

Úgy vélem, már nem akarok. :)

Mi az, amire egy célba ért futónak szüksége van. Száraz, meleg cuccra, illetve hogy hozzájusson a rajtnál leadott dolgaihoz. A száraz cucc remélhetőleg belefér a kisrigós zacsiba, a leadott tatyóhoz meg visszavisznek. Ez szerintem így már teljesen rendben van.

Csanya! Idén marketingbögre helyett mondjuk müzlis tál? :)

Előzmény: csanya. (36444)
chevyvan Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36467

Kedves Futótársak,

 

Rájöttem valamire, amit megosztok Veletek, bár egyébként a Szent Grál utáni második legnagyobb titok a földön. Ha dagadtak vagytok és heti 25-40km futással (ennek fele, gépen újságot olvasva) szeretnétek terepfutók lenni, akkor három lehetőség van. Az első az ima. A második a koksz. A harmadik a titok, a kombó. Mint tudjátok, már van Hoka-m, több is. Van a Chevy Van-on, Csanya matrica, központi helyen. Szóval elméletben, nekem aki imádkozik, kokszol, matricája van és Hoka-ban jár még az osanba is, nekem k&rva jó futónak kellene lennem, edzés nélkül is.

 

De nem vagyok az, sőt középkula szerű a teljesítményem és határozottan romlik. Na elkezdtem morfondírozni, hogy biztosan elcseszek valamit a kombóban, mert elméletben Áki bácsit agyon kéne vernem Feketefej felé, de hát lássatok csodát,megint Áki bácsi volt az alázó poziban vasárnap. És ekkor megvilágosodtam, és nem értettem mér csak most, mikor a szemem előtt volt az ordító hiány és egyben a megoldás: KOMPRESSZIÓS ZOKNI. Bevillant és sátáni mosollyal gondoltam arra, hogy alkimista futóként, hogyan fogok a csoda kombómban ellépni Jakus Bélák meg JB-k mellett.

 

Hát szóval,megvilágosodtam, vettem is három párral (The North Face), rögvest. Reggel felpróbáltam és olyan kib@szott szép vádlim lett benne, hogy addig nézegettem magam a nagy tükörben, hogy a középső lányom szólt „apa, dögös a harisnyád!!!,de nem vennél fel egy alsógatyát?!. Szóval annyira éreztem, hogy most megtaláltam a csodacuccot, hogy le sem vettem, abban voltam egész délig a dolgozóban. Morfondíroztam, hogyan és hol tudnám learatni a legnagyobb sikert az új vádlimmal. A Margit szigeten. Ott aztán van futó,meg csajok,meg rongyrázás, meg nordic walking Marlboroval. 12:30h-kor már a Moszkván öltöztem a kocsiban és remegve gondoltam arra a pillanatra, amikor először meglátja a világ a zoknim-ban a vádlim, ami eddig nem volt. Látta a lóf@szt. A tufa futónadrág eltakarta, semmi nem látszott a szép új zoknimból. Na de nem azért nevelt anyám Herkulest, hogy feladjam.

 

Nem hiszitek el,de beletűrtem a lasztex nadrágot. Így ugyan funkcióját vesztette, meg szarul is nézett ki,  de látszott. Na szóval köröztem a szigeten, próbáltam begyűjteni az elismerő (de über király zoknid van srác) pillantásokat, de dél és mínusz tíz fok lévén, mondjuk tök egyedül voltam a szigeten meg talán egy kabinos a Sport usziban,de Őt nem láttam úgy konkrétan. Meg volt egy igazi pöcs, de az annyira hülye volt, rövid pólóban cigizett a merga taxija mellett, és gondolom leszarta a zoknim.

 

Szóval köröztem ott egy ideje, lankadó lelkesedéssel, amikor megláttam Őt. Egy demi múrba oltott vad kati volt, sandra iron szájjal. Na mondom, majd Ő,honorálja a zoknim. Lépteimet megnyújtva, elszökkentem mellette, kicsit kivárva, közvetlen mögötte (addig Lúdtalp-nalk volt a legjobb segge a humanoid populációban, de mostantól holtverseny). Rámosolyogtam, köszöntem, visszaköszönt, és mosolygott!!!  Na gondoltam, ez sem nekem szól, hanem a zokni. Úgy alakult, hogy miután először elfagyott a szám, majd az orrom, gondolom tágult a jéggé fagyott vizenyő is bennem,megálltam kicsit kiengedni az isostar-t. Alig volt min kiengedni a nagy hideg miatt,meg a kesztyűben csináltam, amiben szintén el volt fagyva a kezem. Szóval, miután lepisáltam magam, a Hokám, a Garminom, a gatyám és a zoknim és ici-picit egy fát, utána eredtem újra a démonnak.

 

Szerencsére kb nyolc perces ezrekkel futott így egy órán belül utolértem.  Ua mint előbb, nyálcsorgatás, semi erectio, majd libbenés, Banderas mosoly, köszönés. Ő is Ua, illetve mutat valamit az arcán mosolyogva.Én nem látok semmit, érzem a zoknik Őt sem érdeklik, testemhez képest Amundsené, kályha volt, szóval visszatipegtem a Moszkvára. Beszálltam a kocsiba, még mindig a lányon morfondírozva belenéztem a tükörbe.

Egy takonyamazonasz volt ráfagyva a fél fejemre, lecsúszva a nyakamig. Jabba egy partiképes smárgép volt hozzám képest. Háát gondolom ezt mutatta a lány.

 

Tanulság: csak akkor tudsz kompressziós zokniba csajozni, ha nem fagyasztod az arcodra kilónyi taknyodat. Hát ez volt mára,meg 38km a szigeten.

 

Isten áldása,

 

Chevy Van

Kopi Zoli Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36466

Feleségem volt egy ilyenen, szerinte sz@r, a normál aerobik jobb.

Előzmény: glockner3797 (36462)
röfi1 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36465

Múlt héten kipróbáltam a zumbát, nem rossz erősítés, de a Sambas rész a közepén, hát hülyén éreztem magam a sok profi lány között. Hosszútávfutónak nem rossz erősítés heti 1X télen, ezt állapítottam meg.  Nem futás helyett, futás mellett.

Előzmény: glockner3797 (36462)
sajtember Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36464

Ha már szóba került az Inov8, annyit hozzátennék, hogy nagyon nagy különbségek vannak az egyes cipőik között. Az általam preferált flyroc310 pl. szerintem rövid idő alatt megszokható hagyományos cipőn edződött lábbal is. Alig 2mm-el kisebb a lejtése (heel-toe dropra mi a  jó magyar kifejezés?) az átlagnál. Megfelelő védelmet nyújt durva köves terepen is, jól tapad és kiválóan szellőzik. Ez utóbbi az egyetlen negatívuma, ugyanis a cipő felsőrésze már azelőtt szétszakad, hogy a talp megadná magát. 1000 km azért így is simán kihozható belőle.

olipapa Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36463

Az aerobik órák egyik újabbb, várhatóan nem túl magas és hosszúívű hulláma.

Előzmény: glockner3797 (36462)
glockner3797 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36462

Nem tudom mi ez a Zumba őrület, de az Arnold Gym-ben a Kolosy téren az első óra ingyenesen kipróbálható! asszem kedden este és szerda reggel vannak órák.

Hajrá!

 

ef zé Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36461

Szép! Matrabercre meg tobb alazattal es akkor nem lesz baj.

Előzmény: Hiver (36430)
allez zserzseli! Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36460

elvesztettek valamit mindannyian? :)

mindenki hátára a nickjét!!

Előzmény: Dagadó12 (36459)
Dagadó12 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36459

Meg tudnátok mondani, kikkel futottam össze szombaton a Mátrában?

Korán rajtolva Piszkés-tető környékén előztem egy sárga vastag talpú (Hoka?) cipős futót, előtte Sztimre előtt egy vízhordó párossal akadtam össze, egyikük szintén sárga felsőben, még előtte a havasabb szakaszon pedig egy 3-4 fős kisvonatot kerültem.

 

Pardo aki PingPanther vót Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36458

Tudod, ez csak olyan régi beidegződés, amit le kell vetkőzzek, mert ultratávú TT-ken az égett az agyamba, hogy vizet és levegőt is nekem kell vinni  magammal. Bár még nem voltam általad szervezett rendezvényen, de van fogalmam róla (P85T), hogy mi fog várni! :-)
Így aztán valóban nem kell majd banánt sem vinnem! A kérdés csak az, hogy darabolva, vagy hosszában 3(vagy 6 ) felé szedve fogjuk kapni :-D
Szóval igyekszem nem parázni a kaja miatt, de főleg azért, mert az átlag frissítőpont/9km az elég barátságos.
Ja és tisztelet a kivételnek a TT-k között is, hiszen láttam igencsak pozitiv példákat is!

 

De azt, hogy a zacskózást szervezési okokból találtátok ki nagyon támogatom! Előre, így tovább, majd beleférek a zacsiba!

Előzmény: csanya. (36446)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36457

Mééé????

A 46 nem 40 feletti szám??:)))))))

Előzmény: csanya. (36448)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36456

Azon a hétvégén van a Margita!

Én feb 25.-re tervezem, de csak ha nem lesz nagy hó vagy jég.

Előzmény: Hiver (36440)
Kopi Zoli Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36455

Jó lett a beszámoló is!

A célkitűzésekkel meg okosan, a Mátra nem viccel.

Előzmény: Hiver (36430)
röfi1 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36454

Nem jött be :-) Nagyon fájt a térdem benne, és Nike-hoz képest lassú és kemény.  Én maradok a pipás termékeknél!

Előzmény: -Mariann- (36450)
röfi1 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 36453

Nem jött be :-) Nagyon fájt a térdem benne, és Nike-hoz képest lassú és kemény.  Én maradok a pipás termékeknél!

Előzmény: -Mariann- (36450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!