Az én kérdésem az lenne: ez kirívó eset? Úgy értem, a többi párt jegyzőkönveit is csak a saját képviselőik írták alá, vagy ők közjegyző előtt, nyilvánosan semmisítik meg a céduláikat?
Lényegében véve kétféle párt létezik Magyarországon. Az egyikféle az, amelyiknek a delegáltja észrevette a tömeges ajánlószelvény hamisítást a Ferencvárosban, a másikféle az, amelyiknek a delegáltja nem vette észre azt.
Magának írta a felmentő bizonyítékot a bepanaszolt Fidesz
[origo]2009. 01. 06., 12:31
Csak a párt képviselőjelöltje és egyik politikai munkatársa írta alá azt a jegyzőkönyvet, amely alapján a kerületi választási bizottság elvetette a ferencvárosi Fidesz ellen benyújtott panaszt hétfőn. A Fideszt azért panaszolták be, mert állítólag nem semmisítette meg az összes felesleges ajánlócéduláját. A párt kerületi képviselőjelöltje szerint elegendő bizonyíték a megsemmisítésre az ő aláírása, hiszen a törvény sem ír elő többet.
"A jelölő szervezet maga semmisíti meg a megmaradt, felesleges ajánlószelvényeit, és maga írja erről a jegyzőkönyvet is" - mondta az [origo]-nak a ferencvárosi választási iroda helyettes vezetője, Horváth Péter. A választási bizottság hétfőn egy ilyen, Horváth szerint saját készítésű jegyzőkönyv alapján utasította el Farkas Dezső korábbi kerületi Fidesz-alelnök panaszát, amely szerint a Fidesz - a törvény előírásaival szemben - nem semmisítette meg a választási irodának le nem adott ajánlószelvényeit.
Horváth az [origo]-nak azt mondta: hogy egy párt valóban megsemmisíti-e a megmaradt szelvényeket, azt csak a párt saját emberei látják és bizonyíthatják. Ez történt a kerületi fideszes ajánlószelvényekkel is. Hétfőn a választási bizottság azzal utasította el a panaszt, hogy a megsemmisítés tényét jegyzőkönyv rögzíti, ezt a jegyzőkönyvet pedig átvette a választási bizottság képviselője. Arról azonban nem szólt a hétfői nyilatkozat, hogy a jegyzőkönyvet maguk a meggyanúsított párt megbízottai írták alá, azaz csak a bepanaszolt párt emberei bizonyítják saját ártatlanságukat.
A bizonyítékként elfogadott jegyzőkönyvet Bácskai János, a párt kerületi jelöltje, és Cselényi Erzsébet írta alá; utóbbit a dokumentum "jegyzőkönyvvezetőnek" határozza meg. Bácskai az [origo]-nak elmondta, hogy Cselényi az ő politikai munkatársa.
A kerületi választási iroda helyettes vezetője szerint az általuk aláírt jegyzőkönyv megfelel a választási törvénynek, hiszen az sem ír elő többet, mint hogy a jelölő szervezetek maguk készítsenek jegyzőkönyvet a cédulák megsemmisítéséről. Az [origo] megkeresésére Bácskai János is többször elismételte, hogy a kérdéses jegyzőkönyv a választási törvénynek "150 százalékban" megfelel. Szerinte nincs jelentősége, hogy azt csak fideszesek írták alá.
"Első körben számomra is furcsa volt, hogy a törvény megelégszik azzal, ha én azt állítom, hogy megsemmisítettem a felesleges szelvényeket" - tette hozzá a politikus. "Ha én azt mondom, hogy megsemmisítettem, akkor megsemmisítettem" - magyarázta. Bácskai végül mégis azt a következtetést vonta le, hogy ez a feltétel elégséges, hiszen - mint fogalmazott - minden hivatalos procedúra így, az aláírással megerősített nyilatkozatokhoz kapcsolt bizalom alapján működik.
Amit ez a kormány művel, az már egyetlen korábbiéval sem összehasonlítható, ez már undorító. Antall, Horn és Orbán is kúrt el dolgokat, de ez már hihetetlen, amit ezek művelnek (ebbe a Medgyessy kormányt is beleértem).
Mindenki tudta, hogy van ilyen jegyzőkönyv, mint ahogy az is világos, hogy a jegyzőkönyv létezése nem feltétlenül jelenti a benne foglaltak megtörténtét, de természetesen akár meg is történhettek. Tulajdonképpen teljesen mindegy, mert nem ez a lényeg.
Az egész magyar választási rendszer körül olyan súlyú események zajlanak, nem most, ennél a választásnál, hanem legalább másfél évtizede, amelyek abszolút zárójelezik annak fontosságát, hogy a le nem adott ajánlószelvényeket egy, vagy több párt esetében ennél a választásnál megsemmisítették-e, vagy nem, ugyanis nem most készülnek adatbázisok, (hajmeresztő képmutatás ennek egyáltalán a feltételezése is) és azok tartalmait sem így, ezzel a módszerrel frissítik, vannak ennél sokkal kockázatmentesebb módszerek. Ez csak pénz kérdése - egy olyan velejéig korrupt országban, mint amilyenné a karvalykapitalizmus Magyarországot zülleszette - minden egyéb feltétel adott.
A tanulság ebből az egész ügyből, hogy mivé lehet a zsigerivé kondicionálódott félelem és a brutális, mondhatni böszme, rövidtávú haszonszerzési vágyból motivált cselekvés. Semmivé, mivel mindkettő elvérzett egy ezeknél sokkal fontosabb komponens várható hatásán, ami egyszerűen az, hogy mindenki sáros, ha alaposan körülnéznénk, ha nem ma, akkor tegnap, és ha tegnap sem, akkor tegnapelőtt, mivel vice versa mindenkinek van gondosan dokumentált bizonyítéka a másik ellen.
Egyrészt tehát fortélyos félelem igazgat, másrészt pedig csak majdnem mindenki sáros, és éppen ez a lényeg.
én nem vagyok baloldali... és mi közöm ferencvároshoz, az ottani politikusokhoz, az egész cécóhoz...
mindössze néhány kritikai észrevétellel éltem...
ps. a hazai jobb sem szerepel jobban, vagy ők a te izlésednek megfelelő illatú végterméket kupacolnak?
psps. mivel elég sokat voltam tanúltam éltem dolgoztam külföldön (néemtország, svájc, anglia, usa japán) van viszonyítási alapom, és egyre kritikusabb leszek...
szerintem továbbra is "A Magyar Köztársaság Kormányának programja a sikeres, modern és igazságos Magyarországért 2006-2010" van érvényben. tudod, amiben ilyesmik vannak:
2007– 2008-ban a beruházások, az export gyors növekedése mellett a belföldi fogyasztás mérséklődése várhatóan 3–4% körüli ütemre mérsékli a gazdasági növekedést. A ciklus második felében új lendületet kap a magyar gazdaság, és immár egyensúlyi problémákkal nem terhelt feltételek között felgyorsul a felzárkózás folyamata, a növekedés üteme eléri a 4–5%-ot, a határozott átalakulás és a külső konjunktúra kedvező hatásaival is számolva meg is haladhatja azt.
(...)
A fejlesztés regionális súlypontjainak meghatározásával és az infrastruktúra fejlesztésével 2008-ra olyan magas színvonalú egészségügyi intézményrendszert alakítunk ki, amely a kapacitásokat a szükségletekhez igazítja, arányos és egyenlő, magas színvonalú ellátást biztosít.
Ez itten az aktuális kormányprogram. Na, ennek az alternatíváját keresik a ballib olvtársak a Fideszen ...
Nem egészen értem, mi a problémád. Mindkét topikban ugyanarról van szó: a lassan hét éve kormányzó ballib csápolói, akik 2006-ban valami egészen másra szavaztak a választások előtt, mint aminek feltétel nélkül imádott pártjuk a választások után nekikezdett. Ezek után még hallhattak egy választások előtt rögzített, majd a választások után nyilvánosságra került felvételt is, ahol a régi-új miniszterelnök beszámolt arról, hogy tudatosan hazudott nekik.
Ők kérik számon éppen az ellenzéken a programját. Finoman szólva is röhejes.
Nem tudom, miben látsz ellentmondást: szerinted ki kormányoz? Az MSZP, vagy a Fidesz? Szerinted mihez kell részletes program: a kormányzáshoz, vagy az ellenzéki léthez?
Jesszusom drágám, hova süllyedtél? Öregségedre teljesen elbutulsz? Vagy ekkora gáz van, hogy le kell menned geszthi szintre és tudnak annyit fizetni, hogy megérje?
Ez kritikán aluli volt most tőled.:(( (az egész topikbeli ténykedésed)