Keresés

Részletes keresés

viragok16 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 677

Nagyon érdekes,hogy az ÁTV Műsorban 2010.06.30.-án az a személy nyilatkozik aki az elmúlt években belekeveredet a kulcsár ügybe???(Áhf pénzügyi társaság vezetője)

 

http://atv.hu/a_nap_hirei/20100630_jo_hir_a_devizahiteleseknek_mentocsomag

 

 

http://hellnet.hostoffice.hu/fun/kulcsar/kulcsar_1.pdf

Előzmény: maholnap_lawyer.com (664)
petike23 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 676

Ezzel gyakorlatilag a futamidőt tolnátok ki.

Előzmény: S_L (674)
petike23 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 675

"Van még egy ötletem. Másik lakást kellene venni jelzáloghitelre. Olyan lakást, amit áron alul adnak, tehát a bank többre értékelné, mint amennyiért meg tudnád venni"

 

Ha bármit (! cérnát, téglát, lakást..) tudsz olcsóbban venni, mint amennyit ér, akkor már nyert ügyed van.. :-D

Előzmény: Törölt nick (299)
S_L Creative Commons License 2011.03.01 0 0 674

Felhívom a jenhitelesek figyelmét, hogy ezt a segítséget ők is kérjék meg a kormánytól, hiszen ők még a svájci frank hiteleseknél is többet veszítettek. Ráadásul jóval kevesebben vannak.

 

Megszabná a kormány a frank árát

  • Index, 2011. március 1., kedd 08:21 | 3 órája frissítve

A svájci frank árfolyamát a ciklus végéig 190 forint környékén rögzítené az Orbán-kormány, hogy mentse a még fizetőképes svájcifrank-hiteleseket az árfolyamkilengésektől, írja a Hírszerző.hu. Az árfolyamrögzítés a bankoknak okozhat problémákat, rajtuk egy devizapiaci ügylettel segítene a kormány. A terv, ha megvalósul, komoly költségvetési pénzeket nyelhet el.

A devizásokat mentené a kormány, az adósoknak a ciklus végéig 190 forint környékén rögzítenék az árfolyamot. A tényleges árfolyam különbségéből összegyűlő új hitelt csak utána kellene kifizetni, értesült a Hírszerző.

A dolog lényege az lenne, hogy három és fél éven keresztül nem menne a rögzített árfolyam fölé a törlesztési árfolyamuk, tehát ha az említett 190 forint felett alakulna, akkor is legfeljebb 190 forintos árfolyamon törlesztenének. Ez egy tízmillió forintos, 15 éves futamidejű hitel törlesztésénél havi 13 ezer forintost könnyítést jelent. A rögzített és az aktuális piaci árfolyam közötti különbség minden adósnak egy virtuális számlán gyűlne, amit bankja hitelezne neki viszonylag alacsony kamattal.

A három és fél év leteltével azonban az adósoknak fizetniük kell a mentőövért és el kell majd kezdeniük törleszteni az újabb hitelt is. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre csak találgatások vannak.

 

A Bankszövetség nem tud róla

 

A Bankszövetség semmilyen szakértői anyagot nem kapott, így nem is egyeztetett a sajtóban megjelent, a frankhiteleseket segítő, a svájci frank törlesztési árfolyamát befagyasztó esetleges kormányzati elképzelésekről, mondta el Müller János,a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója kedden.

A bankoknak az árfolyamkülönbözet három és fél évig tartó finanszírozása komoly likviditási problémákat okozhat, ugyanis hatalmas összeg gyűlik majd össze a virtuális számlákon, amely ellensúlyozására a bankoknak forrásokat kell találniuk. Ha például az egész időszak alatt átlagosan 20 forint lesz a különbség a rögzített árfolyam és a piaci árfolyam között, akkor a kamatokat nem számítva körülbelül 100 milliárd forintnyi új hitel halmozódik fel az időszak végére, írja a Hírszerző.hu.

 

A lap úgy tudja, hogy a bankok is kapnának segítséget, a kormány ugyanis megvédené őket attól, hogy a svájci frank további erősödése miatt túlságosan nagyra nyíljon az olló a rögzített árfolyam és a piaci árfolyam között.

Amikor az adósok a svájci frank hitelüket törlesztik, akkor a bankok a befizetett forintot általában átváltják euróra, majd az euróért svájci frankot vesznek. A kormány egy devizapiaci ügylet segítségével rögzítené azt az euró-svájci frank árfolyamot, amelyen a bankok svájci frankot vesznek. Az árfolyamrögzítést a kormány úgy oldaná meg, hogy a bankok határidős devizapiaci ügyletet kötnének a teljes svájci frankhitel állományra.

Ez lényegében azt jelentené, hogy a bankok szerződést kötnének egy devizapiaci szereplővel arról, hogy 3,5 év alatt, bármikor a szerződésben rögzített árfolyamon vásárolhatnak tőle svájci frankot. A bankok az említett határidős szerződésben rögzítenék, hogy ha a svájci frank erősödése az euróval szemben meghalad egy bizonyos szintet, akkor a bankoknak joguk lesz a szerződésben szereplő kedvezőbb árfolyamon svájci frankot venni.

 

Ennek az opciónak azonban komoly ára van a piacon. Egy 10 százalékos árfolyamelmozdulásra kötött fedezeti ügylet a devizapiacon banki szakértők szerint durván számolva akár 80 milliárd forintba is belekerülhet. Ez lesz az adófizetők hozzájárulása a frankhitelesek problémájának megoldásához, írja a Hírszerző.hu.

 

Megszabná a kormány a frank árát

A következő választásokig 190 forintos frankkal védenék a hiteleseket, akiknek ennek fejében újabb hitelt kellene törleszteniük 2014 után. Tovább »

forrás: Index.hu

IgorEb Creative Commons License 2010.06.29 0 0 673
Én is aggódva figyelem hetek óta és ma ismét összerándult a gyomrom.....
Előzmény: ronaldinhogaucho (668)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.29 0 0 672
Most 268.19 az OTP deviza eladási.
Előzmény: ronaldinhogaucho (671)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.29 0 0 671
266.20 a ma reggeli árfolyam. Ennyi talán még tvaly márciusban sem volt...
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.01 0 0 670

Na itt vannak az akciós jen hitelek (legkésőbb év végéig tart az "akció"):

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Lakashitel_H_marnem_20100601.pdf

A lényeg az utolsó oldalon (5.4. pont).

Előzmény: ronaldinhogaucho (669)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.05.31 0 0 669
M van, az össze sorstárs elégedett a helyzettel, hogy beígérték a júniusi kamatcsökkentést jenre és semmi sem történt?!
Előzmény: ronaldinhogaucho (668)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.05.26 0 0 668
Ráadásul most nézema hirdetményükben, hogy még mindig csak CHF-es hitelkamatokat csökkentették júniustól, holott a www.otpbank.hu fő oldalán az áll, hogy a JPY hitelkamatok is csökkennek!!!
Előzmény: Apus (667)
Apus Creative Commons License 2010.05.25 0 0 667
Nemsokára meglehet az újabb rekord! (BASSZA MEG!!!)
Apus Creative Commons License 2010.05.20 0 0 666
Szopunk...
Előzmény: ronaldinhogaucho (665)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.05.20 0 0 665

Megint 250 felett a jen... 

De végre egy örvendetes hír: Tovább csökkenő ügyfélterhek júniustól

A legfrissebb hirdetményben még csak a CHF-es hitelek kamatcsökkenése látszik. Megint átvertek minket?

maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2009.07.24 0 0 664
A legújabb blog bejegyzés éppen erről szól a kóklerbrókeren.
 
Bizony, már jó néhány hónapja maffia dolgozik a bedőlni látszó hitelek mögötti ingatlanok megszerzésén. Szervezetten, "a legtöbb bankkal együttműködve" csomagokban adják a tippeket... "Három-négy olyan bennfentes csoport van, amely még az árverés előtt hozzájuthat a fizetésképtelen adósok ingatlanjaihoz. "Ezek a cégek már az árverés előtt kimazsolázzák azokat a jobb adottságú lakásokat, amelyekben fantáziát látnak, a nyilvános árverésekre csak azok az ingatlanok jutnak el, amelyek senkinek sem kellenek"
bank és maffia karöltve
maholnap_lawyer.com Creative Commons License 2009.07.21 0 0 663

"A pénzügyi stabilitásért felelős intézmények már korábban is figyelmeztették a pénzügyi rendszer szereplőit az egyre nagyobb arányú devizahitelezésből eredő kockázatokra. A Magyar Nemzeti Bank határozottan támogatja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2007. októberi vezetői körlevelében foglaltakat, amelyben a felügyelt intézmények figyelmét már felhívta a japán jen alapú, illetve a devizanem-változtatás opciós jogát kínáló devizahitelek speciális kockázataira. A közelmúltban a kockázatok tovább növekedtek, mivel a jenhitelt kínáló piaci szereplők számának bővülése felgyorsította a termék térhódításának folyamatát, újabb pénzügyi intézmények belépését indukálva."

 

Ez a cikk megjelent a PSZÁF szakmai oldalán.

 

Nem is értem, hogy ha a szakma tudta ezt, akkor miért hagyta?! Ami a legdurvább volt számomra, az a banki nyilatkozatok egész sorozata volt... Azt nyilatkozgatták, hogy "az ügyfeleink védelme érdekében... leállítjuk a deviza hitelek folyósítását..." Mindezt mikor?! Akkor, amikor a leggyengébb volt a forintunk, tehát, aki akkor adósodott el devizában, az az erős devizában kifejezve sokkal kevesebb devizahitelre adósodott el, mint amikor gyenge volt a forint. (Matekban gyengéknek: tízmilliós hiteligény esetén 140-es CHF árfolyamon 71430 CHF az aláírt tőketartozás, de 200-as franknál már csak 50000 CHF a tőketartozás. Tehát megakadályozták az ügyfeleiket az akkorra már jó, és indokolt devizahitel felvételében! :-o Viszont lehetővé tették számukra, hogy jó szar helyzetbe hozza magát! Erről is írok a Kóklerbróker blogban.

 

Frankban "csupán" 50% (!)volt a legerősebb és leggyengébb pontja között a forint. Természetesen - mivel ezek a szélső értékek nem sokáig voltak meg - keveseket érint ennyire szélsőségesen, de alapvetően 10-30% mozgás jellemző volt. Megjegyzem, hogy aki február-március fordulóján vett fel CHF hitelt, az most 10-17%-kal kevesebb tőkével tartozik (a visszaerősödött forintban kifejezve). És ezért most miért nem panaszkodik senki?! Erről miért nem születnek fórum bejegyzések?! "Most alacsonyabb a hitelem tőketartozása" című blogot megnézném...

 

Japán jenben még durvább a helyzet. 2008 nyara és idei év tavasza között 90% volt a szélső értékek közötti különbség, általánosságban 2008 évközi átlag árfolyam és a mostani átlagok között 30-45% különbség volt. Amennyi esze volt a kóklerbrókernek és az ügyfeleknek, a fájdalomhatárig vitték ki a várható havi törlesztő részlet nagyságát, és nem valószínű, hogy elmozduló devizaárfolyam esetén a főnöke elé állva kapna ma 30-50%-kal magasabb fizetést...

 

Annak ellenére, hogy a pénz piacán három-négy különböző olyan termék / szolgáltatás van, ami kiküszöböli az ügyfél deviza kockázatát, sőt, némelyik elmozdulás esetén még hasznot is hoz, a bankárok nem (egyik sem, semmilyen) figyelmeztetéssel, különösen megoldással nem segítette ügyfelét. Gyúrtak a jutalékaikra, amik akkor is megvannak, ha az ügyfél házát elviszi a hitel... Szomorú... Ez ellen küzdök a Kóklerbróker blogban.

 

kókler bróker és kisbefektető befektet

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 662
Jen hitel????   Mindig is dadogtam a haveroknak,hogy az EURO-az ejuro-nagyot ott nem csúszunk,de van még jobb megoldás is,de az már plusz pénzbe kerül,de megéri.....
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2009.07.02 0 0 661
ja kb fél napig tartott
Előzmény: Törölt nick (660)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 660
Lehet, hogy nem sokáig.
Előzmény: sanyi a szomszédból (659)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2009.07.02 0 0 659
először 1.96on a jen!
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2009.04.03 0 0 658
Természetesen igen,az első pontodban leírtakkal egyetértek,lehagytam a hsz-ból.
Előzmény: And67 (657)
And67 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 657

Majdnem.

 

1. Ha emelik a kamatot, akkor a yen törlesztőrészlet is emelkedik, hiába van egy kezdeti yen törlesztőrészlet rögzítve a szerződésben.

 

2. Picit beugratósak az árfolyamtáblák a japán yen és a dél-koreai won esetében: 100 egységre adják meg az árfolyamot, vagyis 1000 yen mindössze 1.500 Ft volt egy éve, most pedig 2.300 Ft. A példában 100.000 yen a valós törlesztőrészlet.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (656)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2009.04.03 0 0 656
Nem írsz hülyeségeket csak nem vagy benne tájékozott. :)

A jelenlegi tőkéjét nem "váltják" át ft-ba.

A törlesztőrészlete két ok miatt drágulhat. Emelték időközben a kamatot(szinte biztos) és a havi törlesztőt pedig az előre meghatározott yen összegben(ami elvileg benne van a közjegyzői okiratban) a mai napi árfolyamon szorozzák fel.

Tehát: Ha a törlesztője pl mondok egy számot 1000 yen volt havonta egy évvel ezelőtt 150Ft-os árfolyamon az 150.000 Ft-os részletre jött ki. Most ez 230.000 Ft mert 230 a yen. (kb leegyszerűsítve ennyi)
Előzmény: sanyi a szomszédból (655)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2009.04.03 0 0 655

Hát azért számit nem?

 

A jelenlegi tőketartozását váltják át forintba és az alapján számolják újra a havi törlesztőjét nem?

 

Vagy nagy hülyeséget írok?

Előzmény: bankvilági idegenvezető (654)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2009.04.03 0 0 654
Nincs sok jelentősége. Yenben tartozik nem Ft-ban. Ha nem akarja most visszafizetni (nem feltételezem) akkor abszolut nincs értelme vele foglalkozni.
Előzmény: sanyi a szomszédból (653)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2009.04.02 0 0 653
De a törlesztőd az csak egy dolog.mennyi most a tőkéd??
Előzmény: Apus (652)
Apus Creative Commons License 2009.04.02 0 0 652
Én még mindig örülök, hogy jenben vettem fel hitelt. Ha maradok a CHF-nél, akkor sem fizetnék kevesebbet. Ráadásul volt egy jó fél évem!
Apus Creative Commons License 2009.04.02 0 0 651
Szárnyal a Forint, Hölgyek, Urak! Dübörög a gazdaság! Mi kell még??? :D
herosz.eu Creative Commons License 2009.04.02 0 0 650

Szia Sanyi!

 

Jelenleg csak az OTP ad még JEN hitelt, de ő sem tudja hogy meddig teszi.

És hogy kiváltani érdemes-e?

az az összegtől nagy mértékben függ.

Könnyen azt lehetne rá mondani, fizesd vissza egyben, deakkor ugye nem lennél adós.

Szóval alaposan járd körbe, és próbáld meg egy euró alapú, vagy egyéb erősebb hitelre váltani.

Nehéz ügy az biztos.

 

Üdv B

Előzmény: sanyi a szomszédból (648)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.30 0 0 649
Nem.
Előzmény: sanyi a szomszédból (648)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2009.03.30 0 0 648

urak

 

lehet még a KH banknál jen hitelt felvenni?

Illetve a kérdés arra irányulna,hogy ha lehet és jobb ott a kamat,érdemes lenne kiváltani az otépét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!