Azt nem a bécsi döntésekért tette a magyar vezetés, hanem azért, mert Hitler azt mondta Horthynak, hogy Magyarország megszállására elkészített 2 változatot, az A.) valtozat, hogy csak a német csapatok szállják meg Magyarországot, amennyiben a magyar sereg nem ellenkezik, és Magyarország területe marad, a B.) változat ha a magyar sereg ellenkezik, akkor a németek+horvátok+románok+szlovákok együtt szállják meg Magyarországot, mindenki szakítja el magának azt a területet, amihez kedve van, és tetszés szerint végez etnikai tisztogatást a magyar nemzetiség sérelmére. Horthy az A.) változatot fogadta el.
1944 márciusában hajnalban parancsba adták a magyar hadseregnek és csendőrségnek "Tilos a német megszállás ellen bármit is tenni". Ezt miért tette a magyar kormány? Ezt még egyetlen történész sem magyarázta meg eddig érthetően. Tehát volt feltételezés, hogy a bécsi döntések miatt.... irásos bizonyiték semmi...Legszélső jobbtól a balig egyetlen történész sem adott erre választ.
Örülnék ha valaki cáfolna.
Ugyanigy arra sincs semmi válasz hogy 1944 ok. 15.-én a magyar hadsereg Bp-re érve miért szállt azonnal a félegyházi vonatra, ahelyett hogy a budai német egységeket leszerelte volna.
Vannak setét pillanatok a történelmünkben, különb , mint a Kennedy gyilkoság.
Olvasgass. Nem feltétlen lehet eldönteni, hogy ma kinek van igaza. Hiszen abszolút igazság nincs. De egy szerintem tisztán látszik. Egy erőszakos módon létrehozott állam amit de jure elfogadott az arab világ, ámbár de facto nem, azzal még sok baj lehet. És ha egyszer összefog az iszlám országok közössége, akkor majd lesz nemulass!
Nem tudom, hogy mindent meg fogsz-e találni a neten, de 67 a kulcsa sok mindennek!
Izrael nem vívott ki semmilyen függetlenséget. Hacsak nem arra gondolsz, ami 47-ben történt az ENSZ-ben. Ezt az államot az ENSZ hozta létre (kicsit olyan mint az első, meg a második bécsi döntés.)
Én elfogadom, hogy az EU támogatta a független Palesztin állam TERVÉT. Jó lenne, ha meg is valósulna!!
Én azt egy másodpercig nem vitatom, hogy a palesztinok békésen próbálnák független államuk visszaállítását elérni.
Hát 67 pont ilyen volt. Egyébként meg valószínűsítem, hogy volt, csak éppen én nem tudok róla.
Hát én ugyanazt tudom csak mondani. Egy állam amit 1947-ben az ENSZ hozott létre akár meg is szüntethetné, egy ugyanolyan határozattal.
Vissza kéne állítani az eredeti állapotokat, azaz Palesztinát, és mindjárt nem volna baj, meg háború. Ha egyszer a palesztinok mellé állna a világ..... vagy legalább az EU.... mindjárt másképpen is nézne ki a dolog.
Ugyan nem telekszomszédok, de egy szolid budai társasházban egyszerre volt zsidó és arab szomszédom. Az arabbal sokkal könnyebb volt kijönni, a zsidó viszont gyakorlatilag az összes lakótársát feljelentette a legkülönfélébb fórumokon mindenféle mondvacsinált okokkal. Ebből persze ugyanúgy nem lehet általánosítani, mint a te előítéleteidből, csupán jelezném, hogy a válasz közel sem olyan egyértelmű, mint hiszed.
Az ingatlan értéke egyébként tényszerűen alacsonyabb, bármilyen kisebbségi lakik a házban/szomszédban. Lehet, hogy ennek a rasszizmus az oka, de bizony ez a valóság.
Azokkal helyettesíted be akivel akarod, én - a szomszédaimat - ha lehet úgy választom meg (ha előre megtehetem) , hogy együtt tudjak élni velük, és ne zavarjuk egymás köreit. És ezt pl. a zsidókról sokkal inkább feltételezem, mint egy arab családról, ez van.
Vannak nagyon kedves arabok ... sőt a többségük az. Soha nem múló szép élményeim vannak pl. Tunéziáról és Isztambulról. De azért mégis inkább maradnék az eredeti házvásárlásomnál.