Keresés

Részletes keresés

mac.m Creative Commons License 2009.06.27 0 0 103

Na ez is bukta, mint a legtöbb maszopos ötletelés:

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=171644

Hatalmas kudarc lett a számlalottó-sorsolás

A kezdeti fellendülés után hónapról hónapra kevesebben vesznek részt a kormány kezdeményezésére indított, számlalottó néven elhíresült Tiszta haszon programban. Amíg januárban mintegy harminchatezren küldték be számlájuk sorszámát a megvett termék vagy szolgáltatás után, májusban már a huszonötezret sem érte el ez a szám. A kormány szerint siker, az adatok és a szakértők szerint bukás a program.

Szakemberek, adószakértők szerint a számlalottó nem alkalmas a feketegazdaság visszaszorítására, felesleges pénzkidobás. A program kampánya és a rendszer működtetése 690 millió forintba kerül.

nazuna Creative Commons License 2009.01.11 0 0 102
Nekem a vallásom erősen tiltja a szerencsejátékot. A számla nélküli vásárlásról pedig semmit nem mond.
Előzmény: mac.m (-)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 100
Értsd már meg, hogy a tízezer újabb és újabb nickeden sem fogsz tudni bevágódni nálam, mert én nem vagyok olyan. Ez már a hanyadik? Én olyan féltucatra saccolom, szűk két hónapon belül. Kitartó vagy, na.
Előzmény: llilali (99)
llilali Creative Commons License 2008.12.30 0 0 99
Megint a buzuláson jár az eszed, szerencsétlen? Vedd már észre, te vagy az egyetlen itt, akinek minden hozzádszólásról az altesti férfiszerelem jut eszébe.
Előzmény: carl solomon (90)
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 98
hagyd m ezt a ki van kormányon. vagy ha ov lesz kormányon, és nem ez a népnyúzó komenista, a vállalkozók megvilágosodnak, és tömött sorban fognak az APEH előtt tolongani, h befizessék az adójukat?
Előzmény: független már foglalt (91)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 97
Ezek azt hiszik, hogy mostantól majd megéri minimum áfányival többet fizetni a mesterembernek, pusztán azért mert 1/1000.000-hoz az esély nyerni?!
Manapság már sokkal szórakoztatóbb szerencsejátékok vannak, ahol a nyeremény is kecsegtetőbb.
Az egyetlen lehetséges megoldás az, ha alkalmaznak 10 millió adóellenőrt, rendőrt stb.
Előzmény: mac.m (-)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 96
Slippery slope.
Előzmény: Törölt nick (92)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.12.30 0 0 95
Kár hogy te nem. Nos ha 10 milliót osztjuk 1100 forinttal az annyi számla. Persze ha 10 millát vett föl egész évben. Ha havonta mondjuk egy milla a költségtérítése akkor 1 milla osztva mondjuk 1100-al. Az hány számla is havonta ? Míg én mondjuk 2 havonta elmegyek a fodrászhoz az csak egy számla. És nem hidd hogy a képviselők ne szertnének nyerni...
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 94
"akik 10 milla után kérnek számlát mondjuk 1000 forint fölött egyenként nagyobb eséllyel indul."...te érted is amit leírtál?..
Előzmény: de Saint Preux (93)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.12.30 0 0 93
Nagy esély van arra hogy valamelyik parlamenti képviselő lesz a nyertesek közt. Mert ugye akik 10 milla után kérnek számlát mondjuk 1000 forint fölött egyenként nagyobb eséllyel indul. Ez az egész egy baromság ilyen a világon nincs ismét egy hungarikum.
független már foglalt Creative Commons License 2008.12.30 0 0 91
hát ez jó. gondold újra.
ki van kormányon?
Előzmény: lujo2 (83)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 90
Beragasztottam ám ezt a nickedet is a többi közé, látenském.
Előzmény: llilali (89)
llilali Creative Commons License 2008.12.30 0 0 89
Így egy nyugger gondolkodik, slamókám.
Előzmény: carl solomon (87)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 88
Ott kivégzik az adó csalókat,sikkasztókat.
És, tegyük hozzá, ezzel egyetlen dolgot érnek el: hogy kivégezhetnek pár embert.
Maga a jelenség ugyanúgy folytatódik, arra ennek kereken nulla a hatása.
Előzmény: Törölt nick (86)
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 87
erősen meggondolom, hogy az erősen megadóztatott fizetésemből maradó nettóból kifizetem-e kétnapi fizetésem azért, hogy "legális" legyek,
Na, akkor hogy lássad a másik oldalról is: lassan két évtizedes tapasztalat, szinte akár reprezentatívnak is tekinthető minta alapján azt kell mondanom, hogy minél több az a megmaradó nettó annál kevésbé hajlik a pógár arra, hogy "legális" legyen. Sőt.
Előzmény: blr (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 85
Nem az.
Előzmény: Reménytelen_ (74)
mac.m Creative Commons License 2008.12.30 0 0 84
A kérdések jogosak.

Szerintem szigorú ellenőrzéssel párosuló adócsökkentés kellene, hogy legyen.
Az állam annyi adót tud beszedni, amennyit a kötelezettekből sikerül kikényszerítenie. Tisztán önkéntességi alapon 2 %-ot se fizetne be senki, ahogy ez alább már szóba került.
Előzmény: lujo2 (72)
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 83
és szted mit csinálna az ellenzék? :D
na majd ha ők kerülnek oda, kíváncsi leszek, megcsinálják-e
mert most azt mondják, "nem engedjük, h az emberek fizessék meg a rossz kormányzás terheit". na, ha mégis megteszik, akkor én leszek az első, aki beadom népszavazásra, "mert nem ez volt a kormányprogramjukban"
Előzmény: Törölt nick (82)
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 81
ok, csökkentsék az adót
de kiadási oldalon mit faragnál le?
jó, nincs új autó, bútor, a minisztereknek 13. havi, de tőlem éhbérért is dolgozhatnának, nincs a kormány reklámjára, stb. de ez összességében oly kevés, h az adócsökkentés okozta hiány ennél jóval nagyobb
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 80
Értem.
Akkor érvényesült valami, ami már nem érvényes.

Ilyenkor kit kell kiröhögni?
Aki ezt mondja, vagy aki ezt elhiszi?

Tessék megérteni, hogy egy bizonyos adószint fölött nem fognak többet fizetni az adóalanyok.
Ha nem tudja megoldani, akkor abbahagyja a tevékenységet.
Először fehéren hagyja abba, aztán feketén is.

Amúgy a magas adószint nem ördögtől való, ha magas szintű állami ellátás/szolgáltatás őárosul mellé, ha ezért kiirták a korrupciót....például, ha nem megszűntetik, hanem bővítik a kistelepülések infrastrukrúráját....ám ez már messzire vezet.

Mindenki a világon most gazdaságélénkítő intézkedéseket vezet be, adóat és illetékeket csökkent.
Kivéve a mi kis országunkat.

Ezen gondolkozzál, és próbáld megfejteni ennek okát!
Előzmény: lujo2 (79)
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 79
hallottam
de egy adószekembertől is, h ma már ez nem működik, mert addig azok semmi adót sem fizettek, tehát az államnak nem volt bevételkiesése, kockázata, ha nem jönne be az új adószabályozás
most fizetnek adót, csak épp, ahol lehet csalnak
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 78
Horby Gulya = Horn Gyula
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 77
csak én meg azt nem hiszem, h akkor majd a vállalkozók rohannak adót fizetni, ha épp úgy elcsalhatják az adót, mint eddig

Volt egy szer egy Horby Gulya, aki egyik napról a másikra megfelezte a társasági nyereségadót!
Tudsz arról, hogy milyen eredményre vezetett ez a húzása?
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 76
Az emberek a hibásak.
Tudjuk.
Előzmény: lujo2 (75)
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 75
egy újabb adalék
és persze lehet siránkozni, miért tartunk itt
Csalunk a táppénzzel, ahogy csak tudunk
Egy osztrák-magyar cégcsoport összehasonlította a magyar és az ausztriai dolgozók 2008-as munkamorálját. Az elemzés szerint: a magyarok lógósabbak, mint a szomszédban dolgozók. A Leier cégcsoport elemzése rámutat arra, hogy 2008-ban akár 30-40 millió forintos kárt is okozhatnak cégüknek azok a dolgozók, akik egészségesen mentek táppénzre. A győri székhelyű Leier cégcsoport ezért most levélben kér segítséget az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, hogy valamilyen formában rendezni tudja ezt a helyzetet.
Reménytelen_ Creative Commons License 2008.12.30 0 0 74
Megint pénkidobás, és hülyités.
Erre megy el majd az IMF kölcsön.
meret99 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 73
Az átverés keleti szokás!:( Mesékben olvastam, hogy az arabok hogyan verték át egymást, persze ezt tréfának vették:D
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 72
balfasz ötlet ez
de mit kellene kitalálni, h ne ilyen legyen a magyar morál?
ne legyen besúgás, mert az embereket egymásnak ugrasztja, rombolja az emberek közti együttműködés
legyen adócsökkentés?!
csak én meg azt nem hiszem, h akkor majd a vállalkozók rohannak adót fizetni, ha épp úgy elcsalhatják az adót, mint eddig
le legyen szigorú ellenőrzés, mert....
no, akkor mi legyen?
meret99 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 71
Én arra leszek kiváncsi, hogy hányat fognak hazudni, akik beadták? Arra már nem, hogy ki lesz az első, aki 1 millert nyer:D
blr Creative Commons License 2008.12.30 0 0 70
Ahelyett, hogy 2 perc guglizás után hozzám jött volna vizsgálatra. :-)

Szerencsére van olyan ismeretségi köröm, hogy szerintem bármilyen vizsgálatot meg tudok oldani 72 órán belül.

Sajnos ezzel két probléma van:
1. Én meg tudom oldani, de mi van, ha valaki nem?
2. Miért tudom ismeretségi alapon megoldani, egyébként meg nem?

Na ez tökéletesen tükrözi, hogy mi a probléma az országgal: minden korrupció kérdése. A gond az, hogy nekünk, kicsiknek ez a túlélés kérdése, a nagyoknak pedig a "harácsolás". Egy középút ugyan nyerőbb lenne a többségnek, csak ezt a kevesebbnek kéne akarni... :( Az nem megy, hogy "csökkentjük az adót, ha fehéredik a gazdaság".
Az adócsalás megélhetési kérdés rengeteg embernek. Ha kijön egy vízszerelő, és azt mondja, hogy zsebbe 10, számlára 20, erősen meggondolom, hogy az erősen megadóztatott fizetésemből maradó nettóból kifizetem-e kétnapi fizetésem azért, hogy "legális" legyek, vagy esetleg a hónap végén is tudok kaját tenni az asztalra.
Amíg ilyen aránytalanságok vannak az adózásban, mindenki ott fog csalni, ahol tud.
Előzmény: kheiron (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!