Bejelentette visszavonulását Agnieszka Radwanska, a 2012-es wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőse, a 2015-ös év világbajnoka.
A 29 esztendős lengyel sportoló 2008 és 2016 között minden évet a világranglista első 15 helyének valamelyikén fejezett be, jelenleg azonban csak 75. a WTA rangsorában.
Sajnos már nem tudok úgy edzeni és játszani, ahogy szoktam. Az utóbbi időben a testem nem tudott megfelelni az elvárásaimnak. Előtérbe helyezve az egészségemet és figyelembe véve azt, hogy a profi tenisz milyen erőfeszítéseket igényel, be kell látnom, hogy a szervezetem nem alkalmas a határok feszegetésére indokolta meg döntését Radwanska, aki 2012 júliusában a második helyen állt a női teniszezők világranglistáján.
A wimbledoni döntős, kétszeres Australian Open-elődöntős, világbajnok lengyel hölgy pályafutása során összesen 20 WTA-tornát nyert, az utolsót 2016 októberében, Pekingben.
Id like to share with you one of the most important decisions of my life. Today, after 13 years of playing tennis competitively, I have decided to end my career. This was not an easy decision. I am grateful to have so many special memories, including 20 WTA titles, The WTA Championships in Singapore, a Wimbledon final, and so many others. Unfortunately I am no longer able to train and play the way I used to, and recently my body cant live up to my expectations. Taking into consideration my health and the heavy burdens of professional tennis, I have to concede that Im not able to push my body to the limits required.
Im hanging the racquet up and say goodbye to the pro tour, but Im not leaving tennis. Tennis is and always has been special in my life. But now its time for new challenges, new ideas, equally as exciting as those on the tennis court, I hope.
Throughout my career, I always did my best to represent my country in the best possible way. I hope that my tennis matches were the source of emotions and joy for you all. Your support, warm words and faith in me were with me in every single match I played and this is what Im thankful for. Thank you for every sleepless night in front of the TV and all those Fan Favorite awards that was the biggest honour and best reward for my hard work. I am truly grateful for having the best and most loyal fans in all of tennis.
Special thanks to all those who were with me through thick and thin: my parents, my sister and my best team: David, Tom, Krzysztof, Jason, my sponsors and partners I will always be thankful for what youve done to me. Aga
Fantasztikusan védekezett Radwanska, nagyon jó teniszt játszott ma! Jovanovskinak nem volt szerencséje a lengyellel, de azért küzdött! Nem volt szoros meccs, de a lengyel lánynak meg kellett derekasan küzdenie a pontokért!
Agnieszka nagy csatában legyőzte Petrát döntőben. Nagyon nagy favorit Maria és Halep kiesése nagy meglepetés volt számomra Én nem hittem hogy 2 játékos100%os Maria és Muguruza kiesett többször meg kellet néznem az eredmény hogy jolláttom kiesttek és kiesttek.. Ez az év felemás volt sok pontott vesztet igyis VB GYŐZTESLET. Az egyik szemem sír a másik nevet mert két kedvencem volt a döntőben Agnieszka Radwanska vs. Petra Kvitova. Remélem a kőzel jövöben nyer majd GSet Agnieszka:))
Bár látom mennyi értelme van ebbe a topikba írni, meg hát egyébként is, úgy 2,5 órája már mindenki tudja, de mégis, a dolog természetéből adódóan, abból amilyen fontossága, súlya van ennek a sikernek úgy érzem mégis meg kell jegyeznem Aga saját topikjában is azt (mert hát mégis hogy nézne már ki ha pont a mai napról nem volna bejegyzés a topikjában), miszerint
RadwanskaistheWTAFinalschampion!
Járt már neki is egy ekkora siker. Ne feledjük ez immáron már a 10. szezonja volt, és ahhoz azért túl jó játékos ő hogy még egy vb se jöjjön össze neki soha. Mert az azért igencsak valószínűsíthető, hogy GS sose fog annak eltérő lebonyolítási módja miatt.
Kicsin múlt, dehát ez már Keys-nél is így volt. Csak Muguruza jobban fogadott ill. egyébként is nagyon céltudatos a spanyol lány, a testbeszéde olykor szinte már "Serenás". Kezd igencsak beérni ez a legújabb generáció, és ez Annyeskának is fog még gondokat okozni.
Aga mindenesetre jövő héttől újra a top10-ben, méghozzá 7.-ként.
Nagyszerű győzelem volt! Igaz, Madison rengeteget hibázott, dehát a nagy ütők már csak ilyenek. Így is pluszban volt W/UE arányt tekintve az amerikai is.
Muguruza ellen is hasonló lehet majd a játék képe. A kérdés ott is az lesz hogy Mugu mennyit találja el a pályát, ill. ha Aga megszorul tud-e majd vmilyen extrákat nyújtani.
Na ezt viszont megint láttam, legalábbis 1. szett 4-4-től, és ez most abszolút rendben volt. Végre megint a régi Agát láttam. (Állítólag nyilatkozta is hogy most itt megint magabiztosabbnak érzi magát - ez tök jó, de vajon miért? Mi váltotta ki? Mi változott?) Még egy kicsit tarthatna ez a lendület, Keys már csak a tapasztalatlansága okán is mindenképp egy fogható ellenfél!
Jó lenne végre megint vmi szép eredmény, de egyelőre még nem merem megnevezni hogy számomra pontosan mi is jelentené azt :) Mindenesetre itt Wimbiben ált. jól szokott neki menni, és mivel tavaly is 4. körös volt így hát legyen a min. elvárásom egy újabb 4. kör, márcsak amiatt is hogy ezáltal ne veszítsen további pontokat.
Sürgősen össze kell(ene) kapnia magát, már így is nagyon messze van attól mint amire kvalitásai (sztem) elméletileg predesztinálják. Wimbledon-ban is egy 4. kört kellene megvédeni, ha az sem sikerül azzal megint sokat zuhanna a vrl-n.
Amúgy én nem tudom mi van vele. Motivációhiány amiatt hogy egyszercsak ráeszmélt magában hogy egy bizonyos szintnél ő sohasem lehet eredményesebb? Ami meg benne van azt meg már úgyis "kimaxolta" az elmúlt évek alatt? Vagy vmi lelki, magánéleti dolog? Vagy vmi fizikai sérülés? Vagy csak simán egyre erősebb a mezőny, így (a nagy számok törvénye alapján) egyre több olyan ellenféllel találkozik akikkel szemben a játéka egyszerűen nem elég hatékony?
Oké, itt ki van sminkelve de anélkül is sztem nem lehet nem észrevenni hogy ez a nő folyamatosan szépül. Magára a bőrére gondolok elsősorban, mert régebben tulképpen valóban elég "ragyás" volt (ahogy néhányan illették), mostanság viszont ennek már szinte semmi nyoma.
Gondolom sok-sok óra kozmetikus, vagy akár műtét van benne.
Persze a cikk végül nem válaszolja meg a címében feltett kérdést, dehát arra úgyis mint ilyenkor mindig, csak a jövő adhat :) Az mindenesetre már látszik hogy Agának csak maga a tudat hogy ott van a páholyában Navratilova még nem elég, hisz abból hullámvölgyből, amibe még tavaly ősszel került még mindig nem mászott ki.
Azthittem (vagy inkább csak reméltem) hogy a végére elfárad Venus és ahogy egyre jobban lemarad a labdákról majd egyre többet hibázik. Hát ez nem igazán jött be, max. annyiban hogy dsz 1-3-nál, elsősorban egynéhány Venus hibának köszönhetően még voltak lehetőségei Agának a visszazárkózásra. Nem jött össze, és ott el is dőlt a meccs.
A 2. szervájával kellene kezdeni valamit mert szörnyen sebezhető általa, márpedig mindig nem lehet beütni az elsőt. Most is csak a 2. szettben jött össze.
De remélem (és gondolom) Navratilova is látja ezeket, hátha vmit ki tud találni rá..... én továbbra is nagyon bízom ebben az együttműködésben, még nagyon az elején járnak ennek az útnak.
Mondjuk inkább úgy hogy komoly gondot nem okozott. Mert azért a 2. szett nem volt egyszerű, nem is tudta Aga 5:4-nél kiszerválni a szettet. Ezért meg is haragudtam rá egy picit, mi az hogy saját szervánál egy meccslabdát csak úgy a hálóba vág? :)
Még jó hogy a 3.-at már megcsinálta (de még hogy! láttad? ha nem, be van linkelve a WTA topikba), még éppen időben mielőtt túl izgalmasra fordult volna :)