Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 212

De ne legyen már minden afrikai magát magyarnak valló éhező magyar állampolgár?

 

Te tényleg csonkig benyaltad a böszmiták nemzetáruló maszlagját !

Nem az a magyar aki annak vallja magát.Ez túl gyengusz érvelés.


Előzmény: BringasLevy (207)
Demokrapia Creative Commons License 2008.12.30 0 0 211
Brutális féligazságokat tudsz leírni, ez igazán hatékony eszköz csúsztatásaidban. Csak sajnos ezekből a csúsztatásokból nagyon jól ki lehet értékelni politikai profilodat.
Ez most nem személyeskedés, hanem hozzászólásod értékelése. Egyébként szerintem nagyon jól tudod hol vannak csúsztatások hozzászólásaidban, éppen ezért nem fogom magyarázgatni, illetve valahonnan kimásolni az ezzel kapcsolatos definíciókat.

Egyébként én csak arról írtam, hogy eleve az euró nem okoz drágulást (ahogy általában nevezik az emberek), kivéve a kisebb összegeknél. Egyáltalán nem volt eddig nagy infláció az eurozónában. Tudom az egyszerű emberek drágulást éreznek az eurozónában, ugyanez lesz Szlovákiában is, mert mostmár örökké (elég sokáig) az agyakban befagynak az árak 2008-as szinten, és ilyen árhoz fogják hasonlítani az árakat még 10 év múlva is. Eszükbe sem fog jutni, hogy szlovák koronában esetleg jobban emelkedtek volna az árak. Ez az a agyi tényező az eurozónában, ami miatt az emberek 90%-a nagy áremelkedéseket érzékel, és egyből az euróhoz kötik.
Egyébként Te is azt állítod, hogy az euró drágulást okoz. Szerintem csak azért mondod, mert Magyarország távol van az euróbevezetéstől, ha Magyarországon vezetnék be holnap az eurót, szinte biztos vagyok benne, ennek ellenkezőjét állítanád. Tulajdonképpen a magad módján így magyarázod és dicséred a magyar kormánypolitikát.

Egyetlen dologban nem vagyok biztos, hogy valóban így gondolkodsz, vagy inkább a fórumolvasók nézeteit akarod befolyásolni?
Előzmény: Törölt nick (188)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 210
Mint írtam magam is úgy látom, hogy az Euró zóna a makrogazdaság számára a dobbantó, de szerintem a hétköznapi ember számára is előnyösebb. A számlák és kártyák költségeit nem gondolom magam sem jelentősnek, de nem is tagadom azokat.

Ha más előnye nincsen is a €zónának, mint hogy egy nyaralás alkalmával nem kell átszámolni a fagyi árát forintra, akkor már az is kényelem. De ennél azért több előnyt jelent egy egyszerű halandó számára is. A lényeg nyilván a makrogazdaság számára mutatkozik meg.
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 209
Van persze költsége a számlának és a hitelkártyának is, bár megjegyezném, hogy ha akar valaki, akkor talál ingyenes számla lehetőséget, legalábbis Magyarországon.
A hitelkártya díját pedig egyértelműen megtérülőnek látom, hiszen egy darab esetén, mivel a díjfizetéssel egy külföldön érvényes biztosítást is megszerez a tulajdonos, néhány napi kint tartózkodással jobban jön ki, mint a macerás alkalmi biztosítás kötéssel.

Összességében nekem nincs semmi közvetlen anyagi hátrányom abból fakadóan, hogy nem euró a fizetőeszközünk, bárhol a világban Kínától USA-n keresztül Egyiptomig tudok fizetni a forintban kezelt számlámról, ha a helyzet úgy kívánja.

Az euróövezethez tartozásnak makrogazdasági szinten látom az érvényességét, mivel biztonságot szolgáltat.
Azt is meg kell jegyeznem, hogy a fenti biztonság elérésének vannak egyéb útjai, akár potyautas verziókban elképzelhetők is, nem gondolom, hogy mindig az egyenes út járása jelenti az optimális megoldást.
Előzmény: BringasLevy (208)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 208
Nekem 3országból van bankszámlám és hitelkártyám. Mindegyik esetén van költsége a számlának és a hitelkártyának is.
A PayPal rendszerét ritkán használom, de tudtommal ott csak létező számláról lehet utalni a vásárlás fedezésére. Vagyis a meglévő számla költsége ott van.

Ha €-€ között mozog a pénz, nincsen költség.

Pl. Eladom a kosár cseresznyémet Ausztriában és a kapott euróért veszek csokit Belgiumban, akkor ott a tranzakciós díj, €0.
Előzmény: Törölt nick (206)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 207
Szeretném már látni, miként írják le. Aztán tudnék szavazni róla. De addig...

Egy áruhitel is lehet jó, meg rossz nekem. Nem az alapján döntöm el élek-e vele, hogy hogy hangzik! elolvasom, hogy pontosan miről is van szó.

Ha tudom, hogy az lesz a magyar, akit én is annak tartok, akkor OK! Bár még maradt egy rakás másik kérdés is!
De ne legyen már minden afrikai magát magyarnak valló éhező magyar állampolgár?

Pont ugyan így szeretném azt is tudni, hogy mit takar a kettős állampolgárság!
Pl. Ha szavazati jogot is ad, akkor NE! Ne egy Erdélyi mondja meg, hogy ki képviseli a Magyarországiak érdekeit! Ne egy Felvidéki döntsön arról, hegy mennyi adót fog fizetni egy pesti lakos! Ne egy Burgenlandi szavazzon arról, hogy van-e vizitdíj a Kecskeméti kórházban!
De a szavazati jog, csak egy azok közül, amiről senki nem tud(ot) akar(t) mondani semmit.
Túl sok kérdés maradt nyitva, egy korrekt voksoláshoz. Szerintem a legfelelősebb, leg érettebb magatartás volt a távolmaradás. Te meg hazaárulásnak titulálod. De láthatóan fogalmad sincsen a belátható következményekről!

(magam nem élek a szavazati jogommal, mióta külföldön élek, de támogatnám, ha mindenkit aki elköltözött megvonnának ettől a jogtól!)

Nem ismerlek, de a benyomásom az utóbbi néhány hozzászólásod alapján, hogy Rajtad ideálisan modellezhető a Magyarország sanyarú sorsa és kilátástalan jövője.
Gyorsan és felelőtlenül döntéseket hozni, minden rosszért mást okolni, múltban keseregni, de mindenek előtt gyűlölettel, megvetéssel közelíteni mindenhez és mindenkihez.
Ez kíséri végig a magyar történelmet és ez az mai miatt az egykori "vidám barak" mellett, szépen lassan minden más ország elhúz. Mára Bulgária, Albánia, sokak számára ígéretesebb hely, mint Magyarország befektetési célokra.
Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 206
A számlakonverzión nincs valuta váltási költség, külföldön sokszor meg is lepődök, hogy a fizetést visszaigazoló SMS kevesebbet mutat, mint a deviza árfolyam alapján fejben kiszorzott összeg.

A banki elektronikus rendszer eléggé költségmentes, nincs jelentős jutalékuk adott tranzakción, csak az a főleg USA fogyasztói gyakorlaton szerzett tapasztalat, hogy a hitelkártyával történt fizetés a keretösszeg, fordulópont átlépése után magas kamat melletti hitelezést is jelent és ez relatíve sűrün előforduló ügyfélszerzési lehetőség, amin keresztül megtérül a kedvezményes pénzkezelési gyakorlat.
Megfelelő önfegyelem esetén tehát ez a megoldás költségmentes. A PayPal és egyéb fizetési rendszerek pedig a belépési díjakon kívül címzett oldali parkoltatássl tesznek szert azokra a bevételekre, amiből üzemelnek és profitot termelnek.
Előzmény: BringasLevy (205)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 205
Szinte naponta gyakorlom az országokon átívelő kereskedéseket. Bizony van költsége az €-Ft kereskedelemnek. Persze az általad említett variációk kisebb költségekkel mennek, mint a sima kézpénzes, de a deviza váltás sem ingyenes.

Vannak emberek, akik a deviza váltásokon keresnek óriási összegeket. Arról nem is beszélve, hogy a nem kézpénzes pénz áramlásnak feltétele a bank bevonása. Nincsen olyan bank, ami ingyen ad szolgáltatást!
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 204

Ez miatt nem kell aggódnod. Mi tudjuk ki a magyar.Pont a magyarok ne tudnák ezt ?

Minden más nemzet fiai ezt le tudják rendezni csak a magyarnál jelentene ez gondot ?

Menj már !

Előzmény: BringasLevy (203)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 203
Nem tudom és nem is karom tudni Izrael politikáját.

De jelenleg -bár van róla érzésem- nem tudom kit tekintsek magyarnak és kit ne.

Találkoztam egy Kanadai egyetemistával, akinek főleg francia ősei vannak. A magyarsággal kapcsolatban vannak fakultatív kutatásai, majdnem úgy beszél magyarul, mint egy részeg pesti, csak sokkal választékosabban. magyar felmenői egyáltalán nincsenek. Magyar? Kötve hiszem.
Van egy ismerősöm, akinek az anyja magyar (állampolgár és nemzetiségű egyaránt) volt , néhai apja magyar (állampolgár és nemzetiségű egyaránt). De ő magát Osztrákan vallja, nem si beszél magyarul.
magyar? Kötve hiszem.

Ki a magyar? Aki magyarnak vallja magát? Pillanatok alatt megtelne az ország magukat magyarnak valló "Fekete Pákókkal".

Tehát? Ki a magyar és mi alapján?

Érzéseim nekem is vannak. De ezt még soha senki nem tudta nekem úgy körül írni, hogy azt törvénybe lehetne foglalni...
Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 202
Az egyszerű emberek számára az euróövezeten kívül is rendelkezésre állnak azok a költségkímélő technikák, amivel a bankok jutalékait megspórolják.

Lehet hitelkártyával fizetni a kereskedelemben/szolgáltatásban, PayPal és egyéb rendszerekben pedig pénzeket mozgatni áruért. Ezek esetében szinte nincs költség.

A kereskedelem bővüléséhez minden technikai feltétel adott, majd a nyelvtudás szélesebb elterjedése adhat újabb lendületet.

Az árak és bérek viszonyában egyet értünk, az euró övezet nem hozza maga után, hogy a helyi ár/bér viszonyok kiegyenlítődésen esnek át.Produkálhat viszont érdekes konstellációkat a fenti viszonyokban, amik nem feltétlenül előnyösek adott ország számára.
Előzmény: BringasLevy (193)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 201

Kit tekintett volna az új törvény magyarnak és mi alapján?

 

A magyarokat. Csak a magyarokat.

Szerintem hasznos lenne ezügyben Izrael példáját tanulmányoznod.

Előzmény: BringasLevy (200)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 200
A legtöbb szavazó az mindenütt. De ettől én még szándékozom azzá válni.

De a jelek szerint Te sem sokat tudsz arról, hogy milyen kérdésre lett eredménytelen a szavazás! Te is csak azt látod, hogy nemzetárulás, de fogalmad sincsen miről is beszélsz. Vagy csak lusta vagy válaszolni a kérdésemre???? :-)

Mit adott volna egy Erdélyinek, egy Újvidékinek a kettős állampolgárság?
Kit tekintett volna az új törvény magyarnak és mi alapján?
Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 199

de felelős szavazó gondolkodik és informálódik is

 

Akkor mostani hazád szavazói felelőtlenek ?

Előzmény: BringasLevy (198)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 198
Úr Isten 4éve történt dolgokon rágódsz még? Te soha sem jövőt építed? Te a múlton rágódsz?

Akkor még sajnos ott éltem. Azon az ominózus szavazáson nem vettem részt, pedig nem lett volna más dolgom. Egészen egyszerűen azért, mert olyan dologról kellett volna szavaznom, amiről még keresve sem találtam információt.
Te nyilván a kettős állampolgárságról beszélsz.
Te meg tudod Nekem mondani, mit is takar pontosan a "kettős állampolgár" fogalom?
Milyen jogokat, milyen kötelességeket adott volna ez és kiket tekintett volna magyarnak ez a törvény? Tételesen kérlek, mert anno mindenki beszélt mindenről, de ezeket a kérdéseket ügyesen kikerülte minden fórum.

Első hallásra baromi jól hangzik (hangzott) és támogatandó törekvés, de felelős szavazó gondolkodik és informálódik is, nem csak érez és szavaz!
Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 197
Te nem tudod mi történt 2004 dec. 5-én ??????
Előzmény: BringasLevy (196)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 196
Fejtsd ki légyszíves, miért hiba, ha a parlament összetételétől függetlenül teszek, vagy nem teszek valamit Magyarországért?

Milyen december 5. -kei nemzetárulásról beszélsz? (nézd el tudatlanságom, nem mindennel vagyok képben!)
Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 195

De ha tudok, segítek az ORSZÁGNAK függetlenül a parlament összetételétől!

 

Ez nagy hiba és kinti magyarjaink, főleg a december 5-ei nemzetárulás után, ilyent nem tesznek.

Lehet, hogy te nagyon kint vagy ?


Előzmény: BringasLevy (194)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 194
Milyen munkával lehet egy kormányt külföldről támogatni???

Olyan munkát mondjál nekem, ami nincsen hatással az egyéb Magyar tényezőkre és más kormány esetén nem segít az országon!
Én ha javát akarom Magyarországnak, akkor a javát akarom akkor is, ha nem a kedvencem van a többségben, a parlamentben. Szerintem aki nem így tesz, az nem az országnak akar jót.
Mivel nem óhajtom eldönteni, hogy ki kormányozzon, erről döntsön az, aki ott él, elfogadom a döntésüket akkor is, ha nem tetszik. De ha tudok, segítek az ORSZÁGNAK függetlenül a parlament összetételétől!

Mellesleg az is érdekel, hogy mi alapján következtettél a munkához való viszonyomra...
Előzmény: Törölt nick (192)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 193
Bármely 2 országot összehasonlíthatod az Euro övezetben és bármely 2 terméket/szolgáltatást veheted mintának, kis eséllyel fog megegyező árakat találni. De vonatkozik ez a fizetésekre.

Amit az egyszerű ember spórolni tud, az bankok váltási költsége. Ez a kereskedelemnek hatalmas lendületet adhatna, de kevesek fogják kihasználni...
Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 192

Munkáról volt szó Levi, ész és kézmunkáról. Nem szavazásról.

Biztos azért ferdítesz mert neked bűzlik az első kettő.

Előzmény: BringasLevy (189)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 191
Bocsánat! Helyesen:

Én külföldön élek. De roppant inkorrektnek tartanám, ha elmennék szavazni akár a követségre, akár egy magyar utam során. Had döntse már el ki fogja az ostor végét, AZ, akinek a hátán az csattan!
Persze vélEMÉNYünk lehet a határ túl oldaláról is! Magam, szeretek is hangot adni neki. De szavazni szavazzon az, aki a határokon belül él, tervez és nyög.
Ez alól a történelmi okokból kint rekedt magyarok sem kivételek!

Előzmény: BringasLevy (189)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 190
>>a ez így volna, magyaroknak nem érne meg semmit sem vásárolni Ausztriában.

Közvetlenül, üzletben lényegében nem is éri meg.

>>Sőt még Németországban is vettem még élelmiszert is olcsóbban, mint jelenleg Szlovákiában.

Ez a jövőben sűrűbben elő fog fordulni.;))
Németország sok mezőgazdasági termék esetén hihetetlenül hatékony és ennek következtében olcsó árakat képes kialakítani.
Szlovákiára ebből semmi párhuzam nem állítható fel. Németország nem az euró miatt olcsóbb bizonyos élelmiszerek t6ekintetében.

>>Csak mellékesen jegyzem meg immár sokadszor, hogy Szlovéniában a sokat kritizált NAGY infláció kisebb volt, mint Magyarországon

Szlovénia az majdnem Ausztria mentalitásban. Szlovákia sosem lesz az, rossz úton indult el.

Magyarország belpolitikai szempontokból meghatározott inflációs politikája pedig olyan, amilyen, de még egyszer hangsúlyozom, ebben az aspektusban nem összehasonlítási alap maga az infláció, csak a relatív vásárlási pozíció változása mérvadó az euróra áttéréskor.
Előzmény: Demokrapia (186)
BringasLevy Creative Commons License 2008.12.29 0 0 189
Megbocsáss, de a kint élők mi alapon szolnak bele a Magyar kormányzati viszonyokba?

Én külföldön élek. De roppant inkorrektnek tartanám, ha elmennék szavazni akár a követségre, akár egy magyar utam során. Had döntse már el ki fogja az ostor végét, akinek a hátán az csattan!
Persze vélünk lehet a határ túl oldaláról is! Magam, szeretek is hangot adni neki. De szavazni szavazzon az, aki a határokon belül él, tervez és nyög.
Ez alól a történelmi okokból kint rekedt magyarok sem kivételek!
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 188
Ne keverd az inflációs drágulást a mostani esettel, hiszen infláció esetén a bér oldalon megjelenik a kompenzáció, tehát összességében nem keletkezik pozícióromlás. A többség számára amennyivel magasabbak az árak, ugyanolyan mértékben nő a jövedelem. Az infláció az az eszköz, amivel a társadalom jövedelemviszonyai átstruktúrálhatóak, minél nagyobb az infláció, annál hatékonyabban. Az euró övezetben is meg van ez az eszköz, csak igen kicsi mértékben, ott a versenyszektor átlagot meghaladó mérvű jövedelem növekedése az átstruktúrálás eszköze.

A szlovák esetben ez az euró miatt már csak a versenyképesség romlása árán kompenzálható az áremelkedés, vagy benyelik a vásárlók és rossz szájízük lesz.
Mindenhol utóbbi történt, de Ficóékról elképzelhető egy populista válasz és emelik a jövedelmeket.
Az sem mellékes, hogy zakatoló gazdaság, dinamikusan növekvő bérek között vezették be máshol és lényegében nem okozott komoly társadalmi frusztrációt az euróban történő vásárlói pozíció romlás.

Előzmény: Demokrapia (187)
Demokrapia Creative Commons License 2008.12.29 0 0 187
Leegyszerűsítve mindenhol általában felfele kúsznak az árak. Az euróövezetben is, és nem euróövezetben is.

1. Ha összehasonlítod a németországi 2001-es árakat a mai árakkal, akkor azt mondhatod, hogy drágulást hozott az euró.
2. Ha összehasonlítod a magyaországi 2001-es árakat a mai árakkal, akkor azt mondod, hogy drágulást hozott a FORINT? Vagy kire/mire kell fogni? Sőt ha összehasonlítod százalékban a drágulást Németországban és Magyarországon meglepődve láthatnád, hogy Magyarországon euró nélkül nagyobb drágulás volt.

Sőt ha összehasonlítod a drágulást bizonyos időközökben mondjuk Olaszországban, meglepődve láthatjuk, hogy sokkal kisebb a drágulás az euró óta. Sokkal nagyobb drágulások voltak lírában. Mégis majdnem minden olasz azt mondja az euró hozta a drágulást. Nos ez a pszihikai tényező, mert állandóan visszaszámolnak a 2001-es árakhoz. Eszükbe sem jut, hogy lírában is növekedtek volna az árak.
Kis összegeknél 1-2 euróig viszont valóban érvényes a drágulás szindróma az euró miatt.

Bár most 2009-ben lassan talán a defláció lesz a veszély, ami sokkal rosszabb, mint az infláció.
Előzmény: Törölt nick (185)
Demokrapia Creative Commons License 2008.12.29 0 0 186
Ha ez így volna, magyaroknak nem érne meg semmit sem vásárolni Ausztriában. Természetesen sok minden drágább ott, de egyáltalán nem minden. Sőt még Németországban is vettem még élelmiszert is olcsóbban, mint jelenleg Szlovákiában. Amiben nagy különbség van árszínvonalon, azok tulajdonképpen a szolgáltatások. Azok valóban jóval drágábbak ott. Ennyit arról, hogy az euró mekkora drágulást hoz.

Csak mellékesen jegyzem meg immár sokadszor, hogy Szlovéniában a sokat kritizált NAGY infláció kisebb volt, mint Magyarországon. És ugyebár Magyországon nincs euró. Akkor Magyarországon mi viszi fel az árakat?
Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.29 0 0 185
Az osztrákoknál is kint volt mind a két ár, ennek ellenére mégis beálltak az árak a pszichológiai szintekhez. Természetesen felfelé.
Előzmény: Mbazsika (184)
Mbazsika Creative Commons License 2008.12.29 0 0 184
Fel eve kint van mind2 ar.... a kerekitesek cent nagysagrenduek.
Előzmény: Törölt nick (175)
subadubadu Creative Commons License 2008.12.29 0 0 183
Tekintsd a január elsejét egy mérföldkőnek, amihez viszonyítani tudod a mi eredményeinket.
Előzmény: McLek (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!