Szociális bolthálózat megszervezését tervezi a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz); az első üzlet a Ferencvárosban nyílna meg
A berlini Császári Szabadalmi Hivatalban 1899. március 6-án jegyezték be az aszpirint. A becslések szerint azóta egytrillió (1012) aszpirintabletta fogyott.
Nagy dozisban adva , reumatikus laz eseten valoban van ilyen euforikus hatasa de az valami bivalynak valo dozis,nem a szokasos 300-500 mg-os. Ha valaki kalmopirint vesz be lehet hogy jobban alszik ,nem tudom ,en kiizzadok tole. Meg nem lesz gyomoregese :-))
Mellesleg az egyetlen gyogyszer amit szedni szoktam az a Kalmopirin ,bar nalam ezek leginkabb valami meghuleses felfazasos nyavajak a hideg vizek partjan,akkor kalmopirin citromos tea es kiizzadok tole mint a lo es ket nap alatt kutya bajom. azt mindig hozunk MO-rol.
Te Derek! Olvastam anno egy regényben, hogy az egyik szereplő az aszpirint kvázi drogként zabálta. Amikor valakit megkérdeztem erről, azt mondta, hogy lehet benne valami, mert ő például sokkal jobban ki tudja magát aludni, ha este bevesz egy kalmopirint. Mer attól másnap szignifikánsan kipihentebben ébred. Mit tucc ezekeről? Van benne igazság?
Olyan kitétele nem volt, hogy a kormány döntse beléjük a pénzt rogyásig. A többi stimmt. Eszembe sincs cáfolni. Neked viszont mi kifogásod van a kormányzati lopás megszütetésével szemben?
" és a bomlékonyabb de gyomorkimélőbb kalcium-karbonát-acetilszalicilsav (Kalmopyrin) keveréket."
Epenhogy az a nem bomlekonyabb,mert a kalciumso forma megakadalyozza azt a szomszedcsoportreszveteles intramolekularis reakciot ami az aszpirin fenolla bomlasat eredmenyezei,eppen ezert talaltak ezt ki az aszpirin oregedese ellen.
Mindenben poén van, amit orbán mond. A hívei felkapják bármilyen baromság, vagy évtizedek óta feltalált valami az, ujjongva körbehordják és dicsőítik.....
Hivatalos álláspontja röviden az, hogy a kormány ellopja a pénzt az emberektől, mindenkit becsap, ahelyett hogy döntené a pénzt beléjük, rogyásig. Aztán a Kéri-körben azt mondta, hogy ha hatalomra kerül, sok mindent másképp csinálna, ami sokaknak nagyon fog majd fájni. Ne cáfold meg, mert ő sem tette.....
OK, ebben tökéletesen igazad van, ahhoz, hogy a topictársat megpróbáljam kicsit távoltartani a lejárt medicináktól nem kezeltem külön dologként a szalicilsav-gyártást, a gyógyszerként létező nátrium szalicilikumot (randa barna drazsé, pár éve már nem kapni, de otthon még lehet) az aszpirint (acetilszalicilav) és a bomlékonyabb de gyomorkimélőbb kalcium-karbonát-acetilszalicilsav (Kalmopyrin) keveréket.
Amit te irtal az nem az aspirin:-)) Amit igy kapnak az a natrium szalicilat es a folos lugot szendioxiddal sutoporra alakitjak az eredmeny egy lugos hatasu gyomoreges ellen is jo enyhe lazcsillapito de ez nem aspirin. maga a szalicilsav is lazcsillapito ,regi nepi tapasztalat ,hogy a hazilag eltett kompot az lazcsillapito hatasu a benne levo szalicil miatt.Mert ugye a gyereknek akkor adtak kompotot amikor beteg volt maskor nemigen.
Az aszpirin az acetil szalicilsav,az mas az nem keletkezhet a te altalad idezett modszernel mellesleg keverted is mert a modszer ugy megy hogy natrium fenolatot reagaltatnak magasabb homersekleten szendioxiddal es nyomas alatt de az eredmeny az nem aspirin
Attól függ mire, amíg nem volt modernebb gyógyszer, a reumás láz kezelésére napi 10 grammot is adtak az első napokban, ami ugye 2x-annyi fél grammos tabletta. Persze ettől már részeg volt, a füle zúgott, szédült a delikvensek zöme, de még mindig jobb volt, mint maga a baj.
Ha egy levél aszpirint veszek, akkor mire nekem lenne rá szükségem egy darab sincsen, a család aszpirinfüggő, minden panaszra azt vesznek be... :-))
(Mindig nézem az amcsi filmekben, hogy ott valami 500-as kiszerelésben hatalmas üvegekben áll az aszpirin és hatosával kapkodják be... ez tényleg így műxik???)
Egyébként nem vetem el teljesen a dolgok, csak az ember tudja, hogy mit csinál... én is éppen pro forma idén áprilisban lejárt szavatosságú vadgesztenye-kivonattal (Venastat kapszula) kúrálom a túlsúlytól fáradt lábaim, az pl. tényleg legfeljebb 5%-kal kevésbé használ:)))
Antibigyót nem tudok tartalékolni, azt kiváltom receptre, megeszem, meggyógyulok, én a szabadon vásárolható gyógyszerekre gondoltam. Fájdalomcsillapító, antihisztamin, aranyérkenőcs, és tsai.
A gyógyszerek is pl... én nem nagyon dobom ki őket. Ha van lejárt szavatosságú fájdalomcsillapítóm, bevesze, és max. azt a kockázatot vállalom, hogy nem hat. De az esetek többségében hat..
Nézd Alice, én nem szoktam ledumálni erőteljesen senkit se az öngyilkosságról, most kivételt teszek. Ne csináld, ha nem tudod, hogy az adott gyógyszerrel mi történik. Van olyan, ahol tényleg a hatás csökken csak, de olyan is van, ahol mérgező bomlástermékek jelennek meg. Mint az összes tetrán-származék, ami egy ponton túl májméreg. (és lesz világossárgából barna). Vagy a peniillinek, ahol allergizáló makromolekulák halmozódnak fel. A szalicilátok pl. karbolsavra hasadhatnak, mert úgy gyárják őket, hogy karbolsav és nátronlúg elegyébe széndioxidot nyomatnak. A karbolsavról (fenol) meg ugye azt lehet tudni, hogy azzal öltek a nácikok, amikor nem nagy tömegről volt szó...stb.
Én már régóta szentségelek, hogy pl azokat a hústermékeket amivel nincsen minden renben, miért öntik le petróleummal meg mésszel... miért nem szállítják ki a kutyamenhelyeknek mondjuk?
Ami meg a lejárt szavatosságú termékeket illeti... a magam részéről ez úgy van, hogy van egy lányom aki mindent komolyan vesz, állandóan összevásárol mindenfélét a konyhájába amit nem használ fel (egyedülálló), és időnként selejtez. Mindent, aminek a dátuma szerit lejárt a szavatossága. MOndtam neki, hogy édes lányom ki ne dobd, én majd megeszem. No ami azt illeti kaptam tőle egy éve lejárt tojásokat is, és attól se volt semmi bajom, igaz fehérje már alig volt benne, de a sárgáját vígan felhasználtam nokedlibe meg más tésztákba, a 4 éves unokám is megette és kész. Még csak gyomorcsikarást se kaptunk tőle... van egy hivatalos túlóvatos szavatosság, meg van a gyakorlat.
Nem kéne annyira beszarni állandóan... van ami tényleg betegséget okoz, meg van ami csak túlságosan óvatos.
A gyógyszerek is pl... én nem nagyon dobom ki őket. Ha van lejárt szavatosságú fájdalomcsillapítóm, bevesze, és max. azt a kockázatot vállalom, hogy nem hat. De az esetek többségében hat..