Keresés

Részletes keresés

alarife Creative Commons License 2008.12.04 0 0 15
milyen kiskapu az ahol pl. 1-2 gyerek után semmilyen retorzió sincs?
anyagi:Ha bizonyíthatóan együtt éltek, akkor a közösen megszerezett vagyon is osztódik mint az amőba.
érzelmi: ha normális emberről van szó, akkor mindenképp megsínyli, a gyerekek biztosan.

Én kötöttem házassági szerződést az asszonnyal, szóval az anyagiakra is lehet megoldás, továbbá nem egy ismerősöm fél óra alatt vált el, tehát a macera se mindig garantált.
Előzmény: manya1 (12)
alarife Creative Commons License 2008.12.04 0 0 14
dehogynem, kérdezd csak meg a férjed:)
ha magadba nézel: nem lettél magabiztosabb egy kicsit sem? Ha a válasz igen, akkor az kihatással van/volt a viselkedésedre is. Nem mondom, hogy károsan mindenkinél, de attól még van.
Előzmény: Elvie (11)
manya1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 13
Ja, és ha hivatalosan egyedülálló anya neveli a gyerekeket, nem kap többet az államtól, mintha papíron is lenne férje? Ez is erős indok lehet a mai szegénységben.


manya1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 12
Egyetértek, a nem házasodással a férfi - mert ő az, aki "nem kéri meg a nő kezét" nyitva hagyja a retorzió nélküli távozás kiskapuját.
Akik így élnek, ott a hamarabb meghaló fél után az özvegy nem fog özvegyi nyugdíjat kapni, ami egy átlagos női fizetést tekintve a nőt gyakorlatilag nyomorba dönti, ha a párja hal meg előbb. Persze a nemházasodós férfit ez (sem) érdekli.
Szerintem ha egy fiatal párból a férfi nem "leánykér", akkor az nem szerelmes, csak jól megvan a hölggyel, vagyis nem fél, hogy elveszítheti.

Viszont válás után összebútorozóknál, akik már nem fiatalok, mindkét félnél az önvédelem lehet a fő indok.
Előzmény: Törölt nick (5)
Elvie Creative Commons License 2008.12.04 0 0 11
Én nem vagyok hívő, (sőt) mégis volt esküvőnk. Persze, templomi nem!! De volt szép fehér ruhám, nagy vendégsereg, buli reggelig! :) Már csak ezért is megérte! Én szeretek házas lenni, de nem tudom miért. Tuti, hogy nem változott meg a viselkedésem, azelőtt is ugyanilyen voltam. Szerintem a házasság inkább a rokonoknak mutatja meg kézzelfoghatóan, hogy mennyire szeretjük egymást. Persze ez nem elég ok arra, hogy megtegyük. Szóval nem tudom a választ, de jó így nekünk! :)
alarife Creative Commons License 2008.12.04 0 0 10
se én se a nejem nem vagyunk vallásosak, de volt polgári és templomi esküvő is, és már csak a ceremónia miatt is megérte + sokkal emlékezetesebb.
Nálam pl. sose jöhetne szóba az 5fős polgári esketés, akkor inkább ne legyen, az olyan mint a miniszteri eskü, felesleges, senki nem gondolja komolyan.
Előzmény: Törölt nick (9)
alarife Creative Commons License 2008.12.04 0 0 8
az biztos, hogy a házassággal együtt jár a nő magabiztosságának 1(-2-3) szinttel való eltolódása is, ami a magatartás megváltozásával jár együtt. De ezt szerintem egy értelmes nő a helyén kezeli, hisz elválni is el lehet, és akkor a hajára kenheti az egészet, jobb max anyagilag lesz neki. Ha ez a fő kapocs akkor meg tök mindegy, ha ez tartja össze a dolgokat, akkor az alá-fölé rendeltségi viszony is megmarad.
Én nem bántam meg hogy megnősültem, de tényleg inkább gesztus értéke van, egy jelzés a társad irányába, hogy milyen mélységben hiszel a kapcsolatban. Akik a mai kifordult világban megnősülnek, őket az asszony talán még komolyabban veszi, hisz senki nem szólná meg őket ha nem tenné akkor sem, annyi féle magyarázat létezik.:)
Viszont ha egy nő mondja, hogy nem kell házasság, ott szerintem nagy baj van: vagy nem biztos a párválasztásban, vagy csak "tenyészbikát"keres az utódnemzéshez, és addig tart ki amíg nagyon nem hülyül meg az ember.
Lord Jim Creative Commons License 2008.12.04 0 0 7
Hm. Ezt vajon mibol kovetkeztetted ki?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 6
Akkor Te azt sem tudod miért fehér a menyasszonyi ruha?
Előzmény: Lord Jim (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 5
Szerintem a papírmentes együttélések oka legtöbb esetben az, hogy a felek, akármelyik a kettő közül, esetleg mindketten, félnek az elköteleződéstől.
"Már az is nagy szó, hogy egyáltalán vele maradok, nem kefélek félre, igyekszem nem vágyódni más férfiak/nők után, na de hogy még szerződéssel is megnehezítsem a dolgom? Mi lesz, ha egyszer meggondolom magam, és mégsem ez a férfi/nő kell nekem? Kell egy híd, egy kiskapu, hogy visszavonulhassak, ha szükséges."

Ezt a jelenséget én egyértelműen a liberális gondolkodásmód térhódításának számlájára írom, mert ez az az ideológia, amely mindenekfelett - névleg az önmegvalósításra, valójában pedig - az önkielégítésre sarkall.

Kisebbik részben pedig azt mondják, hogy fölösleges a papír, úgysem múlik rajta semmi.

Olyan is sok van szerintem, aki a másodikat hangoztatja, de a valódi ok az első változatban keresendő.
Előzmény: frbully (-)
Lord Jim Creative Commons License 2008.12.04 0 0 3
Evtizedekig eltem en is ugyanebben a tevhitben...
Előzmény: frbully (1)
frbully Creative Commons License 2008.12.04 0 0 1
Bölcs meglátás; de lehet, hogy a párkapcsolatnak nem kizárólagos célja az, ami az örömlányos kapcsolaté.
Előzmény: Lord Jim (0)
Lord Jim Creative Commons License 2008.12.04 0 0 0
10 örömlány sokkal 0lcs0bb, mint 1 feleség...
Előzmény: frbully (-)
frbully Creative Commons License 2008.12.04 0 0 topiknyitó
Állítólag ma Magyarországon a párok 60%-a házasság nélkül él együtt. Érdekelne, hogy mi a vélemenyetek erről a jelenségről. Miért jó a házasság? Miért jó a házasság nélküli párkapcsolat? Melyik a jobb (ha van)?
(Az NLC-n is elindítottam egy ugyanilyen topikot, csak a férfiak véleménye is nagyon érdekel, belőlük meg ott elég kevés van)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!