Keresés

Részletes keresés

mpeter0425 Creative Commons License 2016.06.01 0 0 9

Sziasztok! Lenne egy eladó sorba került, jó állapotban lévő WS 2300 állomásom ,költözés miatt.

mpeter0425kukacgmail.com-on elértek

annyi baj legyen Creative Commons License 2009.03.26 0 0 8
Szóltál volna egy fél évvel előbb, akkor még volt egy villámvágott készülékem, ki lehetett volna próbálni, hátha működőképes a kijelzője.
Rosszkor vágtad földhöz :)

Az időkép shop emailcímén érdeklődjél, nekik küldtem vissza, mert ők adták az igazolást a biztosítónak, hogy javíthatatlan. Ha mázlid van, elő tudják valahonnan kaparni.

(egy kicsit mérges voltam, három napos volt a készülék, amikor a villám keresztülsétált rajta, meg a számítógépemen, meg még jópár dolgon)
Előzmény: Borz Torzon (7)
Borz Torzon Creative Commons License 2009.03.26 0 0 7

Sziasztok!WS2305-vagy2300 -hoz keresek beltéri egységet üzemképtelen is lehet,csak a kijelzője ne legyen törött.Az enyém sajnos nem bírta a szabadesést!

 

baktairrrr Creative Commons License 2008.12.15 0 0 6

Sziasztok!

Elado'sorba került 2 állomási hőmérőm. Mindkettő talajhőmérő (gyakorlatilag hosszu'száru' léghőmérő), kifogástalan állapotu'ak, pontosak. Bővebb info't, képet küldök mailben!

Üdv mindenkinek!

zezoka3b Creative Commons License 2008.11.27 0 0 5
Egyébként az olcsóbbak közül pl ez lenne, ami olyan. Vagy kinéztem 26ért olyant, ami a valóságot mégi valós érzékelővel , nyilván csak hő, nedv, és légnyomás adatokat, nameg dcf óra is.
Előzmény: zezoka3b (4)
zezoka3b Creative Commons License 2008.11.27 0 0 4
Szóval ez alapján a lefedettség elvileg bőven megvan a lakhelyemen, de ha pl az egész 63as területre "egy időjárás" vonatkozik, mint küldendő jel, egy területre, tehát mindenki azt kapja, hát nemtom. Kicsi az esély, h pl Kaposváron ugyanolyan idő lenne, mint a Kékes-tetőn... Pedig elvileg ezen a térképen úgy néz ki egy terület, ugyanaz jönne mindkét helyen levő usernek. Vagy javítsatok ki ha tévedek.
Előzmény: annyi baj legyen (2)
zezoka3b Creative Commons License 2008.11.27 0 0 3

Igen, ismerem az idokep.hu oldalt (sok jó van rajta), mostanában tervezek venni valamit, de nemtudom, hogy milyent, mert a helyi adottságok pl nem engedik a szélmérőt (nem tudom felrakni a ház tetejére, mert magasan van nagyon (szuterin, fsz, majd tetőtér), plusz fater se rajongana az ötletért, udvarban meg hülyén mutatna az oszlop, és "árnyékolva lenne), tehát széljelzős kilőve. Csapadékmérőt nemtudom, kell e állandóan üríteni (tudom, elvileg reggel 6kor kellene naponta), vagy valami mechanikus szerkezet kinyílik, mikor elér egy szintet, szóval ez is macera, mert ha ürítős, akkor a magas helyek itt is kizárva, ahol meg jó lenne, nem érne be a rádióhullám, tehát így ez se annyira jó terv... Hőfokmérőt szerencsére el tudom helyezni, de az se teljesen nyílt terepen, ahogy kellene, de az nekem megfelel.

 

Tehát maradnak a 20-30 közti műszerek, amiből vagy veszek olyant, ami kinti-benti hőm., páratartalom, és légnyomás (és akkor még hold, napkelte, nyugta, stb megspékelve), vagy ez a HBG jeles valami, amiről nem tudok semmit, de tetszene, ha relatíve jók. Értem úgy- van valami köze a valósághoz, ha csak területileg, nagy általánosságban is. Tudom precíz sose lesz. Szóval nemtudom. Azért próbálnék vmi infót szerezni, hátha van valakinek tapasztalata.

Előzmény: annyi baj legyen (2)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2
Komplett modellek sem képesek nagy pontosságú előrejelzésre, főleg nem egy kis területre, mint egy város, vonatkoztatva.
Az mérőállomásokról az Időkép.hu műszeres topikjában kérdezhetsz, ott a legtöbben valamelyik WS tipust használják, én pl. a WS2300-ast (http://shop.idokep.hu/index.php?mod=product&id=WS2300).
Olyan műszert nem tudsz venni, ami megmondja neked, hogy holnap esik a hó, tendenciákat jeleznek csak, tehát az csak, hogy lehet, hogy esni fog a hó, feltéve, ha elég hideg van hozzá :).
Száz százalékos előrejelzésed, pláne több napos, nem lesz a közeljövőben.
Egy magyarországi modell: http://wrf.idokep.hu/.
Előzmény: zezoka3b (-)
zezoka3b Creative Commons License 2008.11.27 0 0 1
Lehetséges! :-)
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2008.11.27 0 0 0
lessz még Paks0n is h0
zezoka3b Creative Commons License 2008.11.27 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdésem lenne, hogy használ(t)-e valaki olyan időjárás(előre)jelző állomást, ami a svájci HBG jelet használja ( Meteotime - meteotime.com), és megküldi a többnapos előrejelzést?

 

1.: Lehet e megbízhatóan fogni a itt M.o.-n (DCFről tudom, h jó, most olyan faliórám van)

 

2.: Hány várost ismernek itthon a kütyük (városnevet tudom, h átírhatom, de a régió azért fontos)

 

3.: Mennyire pontos az előrejelzés (mármint ha nem is az előre jelzés, mert az tvben sem sikerül mindig, kifejezetten itthonra, hanem mondjuk az aktuális), szóval mondjuk a héten Bpen elég sokszor havazott, de pl Pakson, ahol lakok, szinte egyszer sem, namár most nem olyan jó, ha csak Bpet tudok kiválasztani, és az aktualitások között mutatja, hogy épp esik a hó, kinézek, aztán semmi! :-)

 

4.: Én eddig még nem is hallottam nagyon róla, nem terjedt el? Szinte semmi info nincs róla neten, csak nagyon az alapok, semmi tapasztalat, semmi érdemleges, csakhogy van. Mennyire jó ez?

 

Köszi, Zezoka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!