Keresés

Részletes keresés

RNK Creative Commons License 2010.03.01 0 0 160

Ez nagyon jó hír és megnyugtató a fűtés szempontjából!

valaki bejáráson mostanában??

 

 

Jrich Creative Commons License 2010.03.01 0 0 159

Sziasztok!

Újabb hírt találtam:

Energiafelhasználásból jeles az Elephantnak
Kiváló, „A” minősítésű energiatanúsítványt kapott az Elephant Holding XX.kerületben épülő lakóparkja a Vigo Ház.

A Vigo Ház kiváló minősítése egyedülálló a „tömeges lakásépítések” piacán, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a fejlesztésben épülő valamennyi lakás az „A” osztályzatot érdemelte ki, beleértve a kedvezőtlenebb adottságokkal rendelkező sarok- és tetőlakásokat is.
A vizsgálat során számításba veszik a szigetelések, nyílászárók minőségét, a fűtés korszerűségét, az ingatlan egyéb adottságait, majd ezt egy betűjellel osztályozzák. „Az „A” minősítésnél csak egy jobb osztályzat létezik, az „A+”, de ezt csak passzívházak szokták kiérdemelni” – mondta el Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki igazgatója.”

Jrich
RNK Creative Commons License 2010.02.23 0 0 158

Ikea: egy közepesebb konyha 450-500 ezer FT de nem sztárolom ennyire :) ja és bár csak fenyő (antik pác esetén...) de tömör az előlap ;) 

 

ÜDV!:)

Előzmény: Jrich (155)
RNK Creative Commons License 2010.02.23 0 0 157

Nem semmi! 110 ember? az igen! szerintem ha így haladnak akkor végeznek vele áprilisig!

Tényleg hamarosan rakják a meleg burkolatokat is?:) Ez igen!

EZ CSUPA JÓ HÍR!

 

ui.:

Hát nem irigyeljük azokat akik ilyen nagyon korán vágtak bele!

 

Dain Bramaged Creative Commons License 2010.02.23 0 0 156

Megvolt a bejárás!

A lakásunk be van vakolva, néhány radiátor be van szerelve, és megy a fűtés. Leellenőriztük, az áram, víz, stb... kiállások a helyükön vannak. Egy kis eltérést találtunk az egyik falon, azt jegyzőkönyvbe vettük. Meglátjuk, hogy megy a problémakezelés. A teraszunk még sehol sem áll, valami fekete kavicsok meg hó van rajta. A két vezetőnk Ákos és Szabolcs nagyon rendesek, segítőkészek voltak.

Kb. 110 ember dolgozik naponta. Az A épületben kb 60 lakás teljesen kész van ami azt jelenti, hogy megvan a hidegburkolat. A padlóburkolók még nem tudnak dolgozni a hideg és a nedvesség miatt. Állítólag a hetekben kimennek nedvességet mérni, és ha lehet akkor elkezdik.

Láttam egy pár raklapnyi térburkolatot, azt is nemsokára elkezdik lerakni az A épület külső részén.

Úgy búcsúztunk el, hogy találkozunk Áprilisban a műszaki átadáson, de én örülni fogok ha a Május 30.-át be tudják tartani!

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

 

Sziasztok,

 

Dain Bramaged

Jrich Creative Commons License 2010.02.22 0 0 155

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget a konyhával kapcsolatban mindenkinek. Eddig mi kaptunk egy 550e-s ajánlatot, illetve a D&T-nél egy 600e-est, de mivel ott elfogadják a bont, eddig ez a nyerő. Sajnos a konyhákat csillagászati árban adják... Pedig a miénk még egy kis konyha ráadásul.

A hitelfolyósítással kapcsolatban tudok egy pár variációt mondani, mint szakmabeli. Abban az esetben,ha a hitelt a projektfinanszírozótól veszi fel valaki, akkor lehet, hogy nem kell megvárni a jogerős használatbavételit, hanem az értékbecslő záróriportjára, ( 100 %-os készültség ), utal a bank. Így volt már más mkb-s projektnél is. Amennyiben más bankot választottatok, akkor viszont biztos meg kell várni a jogerős használatba v. engedélyt és albetétesítést, 30-60 nap. Ráadásul, ha az építtető valami plusz dolgot is ígért, csak akkor kapják meg, ha azt elvégezték ( Csillagkertél, útépítés, a mai napig, ha jól tudom nincs meg az albetét).

Sajnos a mi esetünkben még nem tudok konkrétumot, de ki fogom nyomozni, bár reménykedem, hogy a gyorsabbik lesz.

Amúgy mi is tervezőasztalról vettük, nem ma volt, már nagyon költöznénk.

Üdv

Jrich
RNK Creative Commons License 2010.02.22 0 0 154

 

Nem semmi! Mi egy éve vágtunk "csak" bele....de ez is egy örökkévalóságnak tűnik, hogy végre beköltözzünk! Mi is "A" épület!

A burkolás szerintünk gyorsan megy ... a hidegburkolatnál nem gondoljuk hogy 2 ember ne végezne 1 lakással 1 nap alatt (akár két fürdő is van benn) és szerintünk nem 1 csapat dolgozik a hideg burkoláson. A parketta sem lehet nagyon lassú folyamat! bár lehet hogy csak mi gondoljuk ezt és a valóság sokkal sokkal lassabb!

 

Meglátjuk!:) 

tpap Creative Commons License 2010.02.22 0 0 153
Szia,

Mi az A épületben vettünk még akkor amikor el sem kezdték az építkezést. Azóta csak várunk, várunk és várunk...
Remélem már nem kell sokat.
Előzmény: RNK (152)
RNK Creative Commons License 2010.02.22 0 0 152

Szia!

 

Valóban szép a konyha!:)Valamint örülünk hogy csatlakoztál csapatunkhoz! 

Lehet írtad de most megkérdezem: "A" vagy "B" ház?

Remélem az elkövetkező 2 hónap náluk  rengeteg idő és kész lesznek!

:)

 

ÜDV:RNK

tpap Creative Commons License 2010.02.21 0 0 151
Sziasztok,

Ha valaki mégsem az IKEA-t szeretné választani, akkor mi tudunk egy megbízható asztalost. Nekünk az előző lakásunkba is ők csinálták a konyhát is meg a beépített szekrényeket is, és most is őket kérjük meg. Lehet, hogy a 25 év garanciával nem tudnak versenyezni, de az árral biztosan, és a minőség is nagyon jó. A mi konyhánk tömör fa frontokkal készült, 7 évig használtuk és nem volt szükség javításra.
Itt érhetők el: butorunk@gmail.com





Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.02.19 0 0 150

Szia Pubel!

 

Örülök, hogy gyarapodik virtuális csapatunk :)

Mi a hónap legvégén megyünk bejárásra, ha minden igaz - már nagyon várjuk. Ha lesznek újabb infóink, megosztjuk a fórumon.

Előzmény: Pubel (149)
Pubel Creative Commons License 2010.02.17 0 0 149
Üdvözlök mindenkit. Igen érdekes volt végigolvasni a gondolatokat itt is és a Zaragozán is. Bízom benne, hogy nem fognak megtörténni ua. hibák "bakik" amik a Zaragozán, de az esély igen nagy rá.

Egyébként a napokban jártam az A és a B ép.ben. Az A ép.ről még az Elephant is azt mondja hogy előrehaladottabb, ez a közösségi területeken csak enyhén vehető észre.
A B ép.ben viszont igen mozgalmas az élet aminek nagyon örültem. Úgy tűnt, hogy a Szegfű utca felöli ponyva alatt már szépen alakul a nemesvakolat felhordása, és belül is láttam már az első emeleten hogy a lakásokban rakják a hidegburkolatot.

Én is április végi kalkulált műszaki átadásról tudok, de hazudnék ha azt mondanám hogy nem számítok legalább 1hónap csúszásra - de fő a +gondolkodás, szóval hajrá április!

Nem tudom kinek mi az infoja a birtokbaadással kapcsolatban ill. a használatbavételi engedélyről? Mi hitelt is felhasználunk a vásárláshoz, és tudomásom szerint a Bank az Elephanttal kötött szerződése miatt 500E Ft-ot visszatart addig amíg a használatbavételi engedély nem válik jogerőssé -ez idő. Persze ehhez be kell adni a kérelmet, és ennek előfeltételei vannak, ÁNTSZ (vízminta..), ELMŰ..., ..., Tűzoltóság! és ha valami hiányzik vagy pontatlan, akkor az önkorm. műszaki osztálya visszaadja, és az idő csak halad... Egyszóval tud valaki arról hogy mikor indítja az Elephant az engedélyeztetést, ami a használatbavételihez kell?

Más: Nem tudom tudjátok-e? A háztól nem olyan messze szolgáltat a http://DIGI.tv kábelen. Ez azért érdekes mert a piacon talán a legjobb áraik nekik vannak, bár a házba installált informatikai és kommunikációs hálózat a Telephant tulajdona, de tudomásom szerint ha a "egyszer lesz közösképviselő" akkor Ő kérheti a ház nevében, hogy szolgáltassanak, ha a többség úgy akarja. Persze: ez egy kicsit aggályos, mert azt hiszem, hogy a többség itt tulajdoni hányadot jelent. Márpedig, ha igaz a Vigo-ház interneten elérhető eladott lakások státusza, akkor az A ép. ~60% körül mozog míg a B.ép valamivel több mint 50%-ban kiértékesített, és a nagy lakások többségében nem eladottak, vagyis ha továbbgondolom a th. szavazatot akkor az van amit Vigo-ház Kft = Elephat Holding akar, és nem hiszem hogy az ELephant a szintén saját tulajdonukban lévő Telephant ellenérdekeltje lenne, de azért annak idején majd megérhet egy próbát. :)

Örülök, hogy van egy ilyen fórum! Köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat, és a problémákat. Azt hiszem ez mindannyiunk javát szolgálja.

Üdv. Pubel
RNK Creative Commons License 2010.02.10 0 0 148

Az ikea tényleg jó! Cserénél is mindig mindent

 gond nélkül cserélnek és a garancia sem 2 hónap!

...ééésss persze ne feletkezzünk meg a húsgolyókról sem.... :D

RNK Creative Commons License 2010.02.10 0 0 147

 

Itt is felperegnek az események!:)

 

Jó látni hogy nem csak mi várjuk ennyire hogy végre beköltözzünk!:)

 

Dain Bramaged Creative Commons License 2010.02.10 0 0 146

Egyébként én is Ikea párti vagyok.

Előzmény: RNK (144)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.02.10 0 0 145

O.K. majd írok.

Mehetnénk már pénteken is de nekünk csak egy későbbi időpont jó a hónap végén.

Annak idején mi is kaptunk konyha bónt, és én is olvastam a Zaragozás fórumon, hogy nem sokra mentek vele az emberek. Bár amikor kaptam, azt javasolták, hogy mielőtt elköltöm, nézzek vissza, mert éppen akkor tárgyaltak más bútorbolttal is és lehet, hogy addigra máshol is érvényes lesz. Meglátjuk.

Előzmény: Jrich (143)
RNK Creative Commons License 2010.02.10 0 0 144

 

Ikeában láttunk jókat és ott 25 év garanciát adnak rá... lehet hogy nem a legolcsóbb  még nem néztünk körül de 25 év az 25 év.... :)

Ti hova kaptatok?és milyen áron voltak a konyhák?

Jrich Creative Commons License 2010.02.10 0 0 143

 

Sziasztok!

 

Így van, kérünk majd helyzetjelentést! :)

 

Lenne egy kérdésem. Ti hol csináltatjátok majd a konyhát? Mi még kaptunk konyhai utalványt, de ahova szól, ott iszonyat drága, így mást kell keresnünk.

 

Előre is köszi.

 

Jrich

RNK Creative Commons License 2010.02.10 0 0 142

Majd várjuk a beszámolót hogy mit tapasztaltál és hallottál!

 

Mikor mész pontosan?

Dain Bramaged Creative Commons License 2010.02.09 0 0 141
Folytatódnak a bejárások a B épületben. Én is nemsokára megyek.
RNK Creative Commons License 2010.02.08 0 0 140

sziasztok!

 

Egy kép és egy tény: haladnak!:D

 

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.01.28 0 0 139

Sziasztok!

 

Ma én is hasonló infót kaptam. A B épületnek azon lakásaiban, ahol eddig még nem volt bejárás, erre február folyamán kerülhet sor. (Végre!!!) Műszaki átadások várhatóan áprilisban. :)

RNK Creative Commons License 2010.01.26 0 0 138
Szia!

Hallottam egy olyan infót ami ugyanezt támasztja alá!
március környéke műszaki átadás május vége előtt pedig birtokba vétel!

szóval haladunk!

:)

RNK!

mi nagyon nagyon várjuk!
Előzmény: Jrich (137)
Jrich Creative Commons License 2010.01.26 0 0 137
Sziasztok!

Van valakinek valami új híre? Kicsit megállt itt az élet. Én találtam egy ilyet:

"Akik idén a lakásvásárlás mellett döntenek, tavasszal az elsők között válogathatnak a a XV. kerületi Palota Liget igazi kertvárosi hangulatú lakásai közül, melynek helyszíni értékesítési irodáját márciusban tervezi megnyitni a cégcsoport.

Szintén a tavaszi hónapokban kezdődik meg a XX. kerületi Vigo Ház átadása. Szabad lakások itt is találhatóak még: ezek jellemzője a nagy terasz és a rendkívül jó négyzetméter-szobaszám arány, mely a többtagú családoknak különösen kedvező lehet, magyarázta Zelei Zoltán, az Elephant Holding értékesítési igazgatója".

A tavasz lehet március, de május vége is..... Info???????

Üdv

Jrich
RNK Creative Commons License 2009.12.24 0 0 136

Sziasztok!

 

Kellemes Ünnepeket minden leendő szomszédnak!!

 

RNK

tpap Creative Commons License 2009.12.17 0 0 135
Üdv,
Ez az A épület. A B még elég téglás sajnos.
Előzmény: RNK (134)
RNK Creative Commons License 2009.12.16 0 0 134

Üdv a fórumban! és köszi a képeket!A vagy B épület?:)

jó látni hogy a tereprendezés is elkezdődött!

Előzmény: tpap (133)
tpap Creative Commons License 2009.12.15 0 0 133




RNK Creative Commons License 2009.12.13 0 0 132

Hello!

 

Voltunk a háznál! szombaton és viszonylag sokan dolgoztak! mondták hogy az A épületben a radiátorok fenn vannak és a fürdők és a konyhák egy része le van csempézve!:) Valamint a B épületről is volt szó ott is dolgoztak a  villanyszerelők és a festők!:) ennyit tudtam meg! valaki tud valami újat?

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.12.03 0 0 131

Hát, és a május az csak a műszaki átadás határideje! Onnan még ...??? Lásd Zaragoza! Szóval jó látni, hogy dolgoznak és haladnak de készüljünk lélekben a nyári költözésre.

Sziasztok!

Előzmény: Jrich (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!