Keresés

Részletes keresés

RNK Creative Commons License 2009.03.30 0 0 36
Sziasztok!

 

Feleségemmel az A épületbe költözünk! Találtam egy cikket!

http://www.epulettar.hu/cikk/2524.aspx

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.03.25 0 0 35
Ez jó hír, köszi, hogy szóltál!
Előzmény: Dain Bramaged (34)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.03.23 0 0 34

Sziasztok!

 

Áll a B épület is! A lakáselválasztó falakat rakják. Szerintem nemsokára megkapjuk a szerkezetkész jelentést.

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.03.12 0 0 33

Ha megkaptad az árajánlatot, érdemes megnézni egy bemutatólakást a Zaragozában, hogy lásd az ár-érték arányt. (Vigyél fényképezőgépet!)

Átadásra 2009 harmadik negyedévet igértek nekünk.

Előzmény: M.Lilla (31)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.03.10 0 0 32

Szia!

 

Amikor mi kértünk árajánlatot, a neten kiválasztotuk az összes alaprajzot, ami érdekelt, és egész hamar (pár napon belül) jött részletes válasz, sőt olyan is volt, hogy megadtuk a szempontokat és az Elephant munkatársa az alapján keresgélt az ajánlatok között. Biztos neked is válaszolnak hamar! Az ár - más projektekkel több szempontból (helyszín, közlekedés, a ház, a lakás tulajdonságai stb.) összehasonlítva - tűrhető volt. Viszont ez nyáron volt, elképzelhető, hogy azóta emeltek...

Előzmény: M.Lilla (31)
M.Lilla Creative Commons License 2009.03.10 0 0 31

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy mennyibe kerülnek a lakások  körülbelül. Nagyon drágák?

Már kértem tőlük árajánlatot csak sajna még nem válaszoltak :(

És még azt szeretném megtudni, hogy mikor adják át.

Köszönöm szépen !

Lilla

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.21 0 0 30

Szia!

 

Hát, az utolsó, legnagyobb részletet leginkább hitelből szeretnénk megoldani, de az Elephant még pont azzal a bankkal nem kötötte meg a vevőfinanszírozási megállapodást, amelyiket kiszemeltünk magunknak - szóval elképzelhető, hogy jól jönne némi tanácsadás, nagyon köszi előre is :)

 

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Előzmény: Jrich (29)
Jrich Creative Commons License 2009.02.17 0 0 29

Sziasztok!

 

Én nem voltam végig jelen mert, vissza kellett mennem dolgozni és én nem leszek tulajdonos, de az biztos, hogy csak a földhivatali bejegyzést kellett most kifizetni, mást nem.

Átadásnak sajnos elég távoli időpontot írtak bele, legkésőbb 2010 május, ha jól emlékszem, de megnyugtattak, hogy 2009 év végére tervezik még mindig, nincsen csúszás.

Mi csak az előszerződést nézettük meg ügyvéddel, ezt most nem,én  hitelekkel foglalkozom évek óta, naponta látok szerződéseket, átbeszéltük.

 

Saját véleményem ,hogy a jelenlegi helyzetben azért várható csúszás, sajnos minden áldott nap látom a munkámnál, hogy minden projekt csúszik....

Amennyiben hitelből vásároltok, akkor nyugodtan kérdezzetek, segítek amennyire csak tudok. :)

 

üdv

 

Jrich

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.17 0 0 28

Szia Jrich!

 

Üdv a fórumban! Örülök, hogy egyre többen vagyunk. Ráadásul az A épületet eddig nem képviselte senki, ideje volt :)

Mostanában jelezte a kapcsolattartónk, hogy kb. 2 hét múlva a B is szerkezetkész lehet.

Egy tegnapi cikk alapján 2009 júliusától léphet hatályba az áfamódosítás, tehát még van időnk a végleges szerződés megkötésére.

Ugye ügyvédi díjat nem kellett még egyszer fizetni a véglegesítés során? Ti átnézettétek saját ügyvéddel a szöveget/ volt jelen saját ügyvéd a szerződés aláírásakor?

Előzmény: Jrich (26)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.12 0 0 27

Szia Jrich!

 

Köszi, hogy jelentkeztetek!

A végleges szerződésetekben szerepel a birtokbaadás pontos időpontja?

Előzmény: Jrich (26)
Jrich Creative Commons License 2009.02.12 0 0 26

 

Sziasztok!

 

A barátnőm és én is a Vigo házba fogunk költözni az A épületbe. Az értesítőt mi már megkaptuk, hogy szerkezetkész lett az A épület. Mi szerencsére egy hete már aláíruk a végleges adásvételit, így az áfa változás nem érint.

Mostantól én is rendszeresen itt leszek, tehát már minimum hárman vagyunk. :)

 

Üdv

 

Jrich

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.11 0 0 25

Ma beszéltem az értékesítő/kapcsolattartómmal, és felhívta a figyelmemet arra hogy; érdemes meggondolni a szerződés véglegesítést, mielőtt a kormány megemeli az ÁFÁ-t. Ha be van nyújtva a végleges szerződés a földhivatalhoz akkor azt már semmilyen változtatás nem érintheti. De addig....

 

Az A épület már szerkezetkész, elkezdték az értesítők kipostázását.

 

Tényleg, még mindig csak ketten vagyunk ezen a fórumon?

 

Előzmény: Dewey Readmore Books (24)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.11 0 0 24

Igen, azt reméltük mi is - a tervek alapján -, hogy a hangszigeteléssel nem lesz különösebb probléma. Egyébként mi is tetőtérben lakunk ám  (csak mivel ez egy régi családi ház, több lakásra leválasztva,  azért időnként eléggé halljuk a szomszédokat  - mondjuk nem is egy csendes család).  Panellel és családi házzal is van tapasztalatunk, a panel, ahol a nagymamám lakik, nagyon csendes, azok meg, ahol meg én laktam albérletben, minden hangot vezettek, pedig később épültek.

Azért hátha most, a Vigo építésénél jobban odafigyelnek a lépészajok kiszűrésére is...

Előzmény: Dain Bramaged (23)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.10 0 0 23

Ami jó, hogy a lakások közötti fal SILKA téglából lesz, ami egy kiemelten jó hangszigetelő anyag, így oldalról nem fog sok zaj átjönni/menni. Azt hittem, hogy ha ennyire gondolnak a hangszigetelésre akkor a lépészajt is kiszűrik. WC deszka, vízcsobogás elég durva.

Korábban panelban laktam, ott ezek természetesek voltak. Most téglában a tetőtérben lakok síri csendben, igy elég rossz lesz megint megszokni ezeket a zajokat. Persze ez nagyban függ a feletted lakó életvitelétől. Remélem nem egy steptáncos fog fölém költözni!

Előzmény: Dewey Readmore Books (22)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.10 0 0 22

Ha jól tudom, a tetőszerkezetnek is el kell készülnie hozzá. De majd rákérdezek legközelebb.

Olvastad, amit a zaragozások írnak a hangszigetelésről? Kicsit letört.

Előzmény: Dain Bramaged (21)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.07 0 0 21
Nem tudok semmi konkrét időpontot. Tulajdonképpen azt sem igazán tudom, hogy mi a szerkezetkész állapot. A válaszfalaknak is meg kell leni? Mert akkor még odébb van.
Előzmény: Dewey Readmore Books (20)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.06 0 0 20

Köszi az infót!

Nektek mostanában mondtak arról valamit, hogy mikorra várható a szerkezetkész állapot?

Előzmény: Dain Bramaged (19)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.01 0 0 19

Helló!

Megnéztem az építkezést, már elkezdték a B épület negyedik emeletét.

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.15 0 0 18

De még mennyire hogy kintről :)) 

 

A kötött pályás közlekedés meg a metró, buszok közelsége azért nagy előny, a Zaragozát többek között azért is vetettük el, mert csak autóval meg busszal közelíthető meg a rész, ide viszont bármikor ellátogathat majd a családunk, barátaink autó nélkül is.

Előzmény: Dain Bramaged (17)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.15 0 0 17

Áááá, szóval Ti is "kintről" költöztök "be"?

Mi tíz éve költöztünk ki Szigetszentmiklósra de elegünk lett a mindennapos közlekedési hajcihőből. (Már ami a munkábajárást jelenti Budapestre) Ezért költözünk vissza.

Előzmény: Dewey Readmore Books (16)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.14 0 0 16

Én is pontosan ugyanezt gondolom :) Valahányszor Budapesten járunk, mindig ellátogatunk a Szegfű utcára, és csakugyan jól halad az építkezés.

 

Nyáron pedig jártunk a Zaragozában is, nyilván a nem személyre szabott, még nem eladott lakásokból láttunk párat, de öröm volt rájuk nézni (persze felületesen szemlélve, bár műszaki szakértő is volt velünk). És azért is választottuk az Elephantot, mert a terveik más cégekkel összehasonlítva kitűnnek a többi közül, és a különböző fórumokat olvasgatva is nagyobb bennük a bizalmunk. (Azért mégis bosszantó, ha valamit megígérnek adott időpontra, és egy héttel később sincs még meg...és az is előfordult már, hogy rossz címre küldtek dokumentumot.)

 

A mi lakásunk szintén a B épületben lesz. Nagyon jó, hogy felhívtad a figyelmem arra, hogy a vagyonszerzési illeték már azelőtt aktuális lehet, hogy birtokba vennénk a lakást, akkor mi sem sürgetjük a végleges szerződést még.

 

Igen, mi is olvastuk a Zaragoza fórumján a hitellel kapcsolatos zűröket, sőt az Elephant munkatársai is elismerték (legalábbis előttünk), hogy ezt nem csinálták valami jól. Nagyon észnél kell lenni, ezért is jó, ha megosztjuk a tapasztalatainkat, véleményünket

Előzmény: Dain Bramaged (15)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.14 0 0 15

Volt hogy engem is elfelejtettek visszahívni, meg nem adták postára a megigért szerződést. De többnyire elégedett vagyok az ügyfélszolgálattal. Persze megértem, hogy mielőbb szeretnétek tudni az összeget.

 

Szerintem is fel kell készülnünk a végleges szerződésre. Pl.: átadás vagy építkezés kezdetének pontos dátuma, beálló pontos mérete. Ha jól emlékszem, a Zaragozásokkal történt, hogy a cég késve adta be a lakhatási engedély kérelmet ezért a hiteleseknek a bank csak késve fizetett, amiért az Elephant késedelmi kamatot várt a vevőtől. Ezt is jó volna elkerülni. 

Még nem tudom, hogy mikor írjuk alá a végleges szerződést de a lehető legkésőbb szeretném. Ugyanis ha megvan a szerződés akkor válik aktuálissá a vagyonszerzési illeték amit nagyon gyorsan ki tudnak róni. Így előfordulhat, hogy a lakás még nincs is kész de már be kéne fizetni az illetéket.

 

Mi a B épületben fogunk lakni. Az építési ütemtervet nem ismerem. De úgy látom, hogy folyamatosan dolgoznak még a kemény minuszok alatt is és jól haladnak. Szoktam olvasgatni más építkezések fórumait is és többször előfordult velük, hogy hetekig hónapokig nem volt munkás az építkezésen. Aztán persze felröppentek a (rém)hírek........

Nálunk eddig erről nincs szó. És ez jó. Szerintem.

Előzmény: Dewey Readmore Books (14)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.14 0 0 14

Mi még mindig nem kaptuk meg az ajánlatot (valószínűleg azért, mert pl. a konyha-nappaliba egyaránt hidegburkolatot kértünk, meg vannak egyéb módosítások, amiket ki kell számolni), de most már nagyon jó lenne tudni, mennyibe fog pontosan kerülni.

Megértem, hogy sok a dolguk (és nagyon jó, hogy rugalmasan kezelik a változtatási kéréseinket), de egyre csak ígérgetik, hogy megküldik az ajánlatot. Persze mi a fizetést nem halogathatjuk úgy, mint ők a válaszadást.

Az előszerződésben csak annyi van, hogy az abban szereplő dátumhoz viszonyítva x nap alatt kell elkészülnie a lakásnak, de a véglegesbe minden adat sokkal pontosabban kerül be majd (azt hiszem, ideje listát írnunk ezekről). Ti már tudjátok, mikor írjátok alá a végleges szerződést?

Egyébként a ti lakásotok az A vagy a B épületben lesz?

Mit tudtok a szerkezetkész állapot elérésének időpontjáról?

 

Örülök, hogy sikerült szimpatkus iskolát találnotok, ráadásul ilyen közel!

Előzmény: Dain Bramaged (13)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.12 0 0 13

Hát, igen. Túl vagyunk rajta. Érdekes, nekem rögtön az orrom alá tolták az árajánlatot. Kértünk egy asszimetrikus sarokkádat, egy rejtett tartályú fali WC-t, díszcsíkot a fürdőszobába és két extra konnektort a konyhába. Burkolatokat az alapkínálatból választottunk. Négyszáztizenvalahányezer Forint pillanatok alatt összejött. Na mindegy, egyszer élünk. Nemsokára megkapom a számlát és akkor a kiállítástól(!) számított 8 napon belül kell átutalnom a pénzt.

Egyébként  velünk is végig kedvesek, segítőkészek és türelmesek voltak. Ha nem tudott válaszolni a lány akkor kiszaladt és megkérdezte. Mi is kb. 3 órát voltunk ott.

 

Szerintem is törekedni kell, hogy a szerződésben le legyen írva a beálló mérete, (ugyanúgy ahogy le van írva a konyha, a szobák és az ablakok mérete) mert ha az ígéretekkel szemben mégis csak egy keskeny, használhatatlan beállót adnak át akkor kell, hogy legyen valami a kezünkben. És ez talán őket is ösztönzi, hogy jól csinálják meg.

 

Ha jól értem, akkor Nektek is előszerződésetek van még. Nálatok fel van tüntetve az építkezés kezdete?

 

Megnéztük az építkezést is. Kis híján kész az A épület szerkezete.

 

Más. Nekünk idén ősszel megy első osztályba a kisfiúnk. Igy megnéztünk 3 iskolát a környéken, hogy megtudjuk milyen lehetőségek vannak. Nekünk pont a legközelebbi(két villamos megálló) a Vörösmarty Mihály iskola tetszett. A portás felkisért a titkárságra, ott türelmesen, barátságosan tájékoztattak a beiratkozásról. Az épület nemrég lett nagon szépen felújítva. Ez volt a harmadik iskola amit megnéztünk, és kész felüdülés volt. A többiben nem jutottunk túl a portáson és csak telefonszámokat és "tessék később érdeklődni" tanácsokat kaptunk. Sőtt, az Ady Endre utcai művészeti iskolában (szerintem piásan) cigiztek a portások.  Aki érintett, javaslom nézze meg a Vörösmarty-t.

 

Üdv,

 

Dain Bramaged

 

 

 

Előzmény: Dewey Readmore Books (12)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.12 0 0 12

Túlvagy a műszaki megbeszélésen, jól sikerült?

Egyelőre még várjuk az árajánlatot. Neked mikorra ígérték?

 

Előzmény: Dain Bramaged (10)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.10 0 0 11

A lány, aki a műszaki megbeszélésen segített nekünk, kiszaladt és megkérdezte kollégáitól a beálló pontos méretét - szóval gondolom, valahol le van írva, és törekedni fogunk arra, hogy a végleges szerződésben is szerepeljen a méret.

 

Egyelőre még várjuk az ajánlatot, csütörtökön telefonon rákérdeztünk és megígérték, hogy legkésőbb jövő hét elején elküldik. Ezt követően 72 óra áll rendelkezésünkre, hogy válaszoljunk, majd megkapjuk a számlát, melyet 8 napon belül ki kell fizetnünk.

 

A szüleim házában pár éve volt felújítás, ők úgy látták, az extrák árai többé-kevésbé reálisak. Persze volt olyan helyiség, ahova az alapkínálatból kértünk, mert az tetszett.

Előzmény: Dain Bramaged (10)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.08 0 0 10

Köszi a pontos beálló méretet! Ez le van írva valahová vagy csak mondták? Ha ekkora lesz akkor az elég

 

Én csak kádat és wc-t szertenék az extra kínálatból. Az előszerződés megkötésekor át tudtam futni a burkolat kínálaton, szerintem tudunk választani az alapból.  Nagyon széles az extra kínálatuk, de ahogy olvastam a többi Elephantos fórumon, azokért szemtelenül sokat kérnek. Majd meglátjuk.

Mikor kapsz árajánlatot?

Előzmény: Dewey Readmore Books (9)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.07 0 0 9

A beálló mérete: 4.50x2.50 vagyis elég átlagos és majd mindenkinek ügyesen kell parkolnia - és óvatosan nyitni az ajtót, ha állnak mellettünk.

 

Nem kértünk sok módosítást, tulajdonképpen egy kisebb falat nem kérünk a konyhában, lesz egy üvegezett ajtó a nappali/konyha és a szobák felé vezető folyosó között és a zuhanyzóba helyezett bidé miatt csúszik az elrendezés belül, így a törülköző-szárítót a másik oldalra kell helyezni.

 

A fürdőszobai szaniterek közül a kád és a zuhanyzókabin kivételével minden az alapcsomagból van (Alföldi porcelángyár termékei)

 

Sikerült szép padlót és csempét választani, a kopásállóságuk PI IV-es, a többség III-as.

 

Szerintünk elég szép dolgok közül lehet választani és igyekszik többféle ízlésnek megfelelni a kínálat.

 

Előzmény: Dain Bramaged (8)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8

Üdvözöllek a fórumon!

Én is a héten megyek műszaki egyeztetésre. Igyekszek az alapkínálatból választani. Te sok módosítást kértél?

Előzmény: Dewey Readmore Books (7)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.06 0 0 7

Kedves Fórumtársak (és csendben olvasók)!

Megvolt a műszaki egyeztetés. Majdnem három órán át tartott, az Elephantnál nagyon kedvesek, készségesek voltak, egyáltalán nem siettettek. Megvan a beálló mérete is (holnap megírom pontosan, hogy mi, most nincs nálam a papír, amire felírtam).

Ha van kérdésetek, írjatok nyugodtan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!