Keresés

Részletes keresés

anyamaci2018 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 307

Szia bonifác2008!

 

Érdekelne, hogy most mi a helyzet a VIGÓ-HÁZ-i lakással. Rendeződött az ügy? Sikerült megvenni? Csak azért érdekelne mert nekünk igen szörnyű emlékeink vannak erről a cégről, az eljárásáról, a lakókhoz történt hozzáállásukról.

Mi 4 évig béreltünk ott egy kis ingatlant, arra amire kellet tökéletes lett volna, minden hónapban kiperkáltuk a bérleti díjat, aztán egyszer csak felmondta a már nem is létező cég a szerződésünket, le akarta nyúlni a három havi kaukciónkat.

 

3 évig pereskedtünk mikorra sikerült a pert megnyernünk ellenük, igaz, hogy már sem az egyik sem a másik, sem a harmadik kft nem létezett - ez a Bíróságnak is gondot jelentett - és azok a személyek ("urak" és "hölgyek") akik meg voltak nevezve a bérleti szerződés megkötésére , az ügyek intézésére azok sem voltak sehol később elérhetők, külföldi címek és tisztázatlan tulajdonviszonyok a telekkönyvön, tele jelzáloggal.....

 

Akaratunktól függetlenül a bérleménybe menet közben többször szem és fül tanúi voltunk , hogy egyik napról a másik napra "dobták" ki a bérlőket és lenyúlták a kaukciót is.

Mivel amikor nekünk is fel akarták bontani a bérleti szerződésünket - mely nem volt jogszerű, ellentétes volt az aláírt bérleti szerződésben foglaltakkal - jeleztük hogy kérjük a kaukciót és a szerződésben foglalt törvényes határidőt betartva azt felbontani, akkor durvult el a helyzet. Közölte a fickó, hogy az nem jár vissza, nem is fizetik vissza és egyébként is ügyvédi felszólítással akart kidobatni minket több mint 3 évi bérlet után és tisztességgel megfizetett bérleti díjat követően.

 

Ügyvédet kellett fogadnunk és ne tudjátok meg, hogy így is milyen szörnyen bonyolult és hosszadalmas kálvárián mentünk keretül, hogy az igazunknak érvényt szerezzünk. Több millát akart kicsikarni tőlünk a cég "proform" számlákkal, és ezekre alapozva végrehajtással ....stb. Nem is igazán értettük, hogy ha nincs tartozásunk, akkor miért kell ilyen módszerekhez folyamodniuk, aztán arra gondoltunk, hogy valakinek mégis kell a lakás és ezért csinálták, de ennek nem ez a módja, hanem tudatni kellett volna idóben, hogy egy határozatlan idejűvé vált bérleti szerződést fel kívánják bontani, ezt meg lehet tenni normálisan de abban is van határidő, hogy az ember másik helyet kereshessen és normálisan felkészüljön a kiköltözésre. Azonban esetünkben nem így történt sajnos és olybá tűnt, hogy ezek nem viselnek el  semmilyen ellentmondást gondolván, hogy birtokon belül vannak, pedig nem is azok a fickók voltak megjelölve képviselőnek. Aki meg volt nevezve, azt nem is lehetett látni, sőt sem telefonon sem pedig személyesen nem volt fellelhető.

 

Én még mai sokat gondolok arra, hogy ilyen cégek és személyek hogyan nem akadnak fel a hálón, miért ússzák meg azt, hogy sok embert h...nek nézve tönkre próbálnak tenni és kizsebelik őket.

A NAV és a többi hivatal hol van ilyenkor????

 

Hogyan lehetséges egy- két emberkének lenyúlni tanuló diákok, szülők és mások pénzét. 

 

Szörnyű volt hallani, azt is , hogy akinek már sikerült beköltöznie az ingatlanba mint tulajdonos, mégsem lett tulajdonos, mivel agyonig volt terhelve banki jelzáloggal a Kft és ezért a telekkönyvbe nem jegyezték be a tulajdonukat. A céget állítólag képviselő ügyvéd nyugtatta Őket, hogy rövid időn belül rendeződni fognak ezek a dolgok. Remélem, hogy rendezve is lett, mivel amióta elköltöztünk onnan és a pernek is vége lett hallani sem nagyon akartam a cégről, mivel nagyon tisztességtelen volt mindenkivel szemben és elbújva az Összekötő úton húzták meg magukat egy cégbirodalommal ( már akkor is több cégben voltak a tulajdonosok azonosak és most megnéztem a céginfón és döbbenten láttam, hogy 2009-2011-2015-2016-2017-2018-ban még mennyi kül- és belföldi cégeken keresztül zsebelik ki az ott élőket - mindegy, hogy tulajdonos, vagy bérlő-.

 

A per végeztével szerettük volna az üzenőfalon kifüggeszteni a végzést okulás céljából, de nem tettük, belefáradtunk, dolgoztunk és nagyon el voltunk keseredve.

 

Most azonban mégis arra vetemedtem, hogy egy ilyen régi témára csak reagálok, hátha valamit mégis megtudok az ott élők életéről, sikereiről és remélem, hogy Nektek is sikerült az ingatlant megvásárolni tisztességes áron és nem horror összegű jelzáloggal terhelve boldogan laktok benne.

 

Szép napot kívánok!

 

2019.01.21

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bonifác2008 (304)
angi001 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 305

Sziasztok, kiado Lakast keresek a vigo házban! Tudtok valamit? 60-100m2 kozott! Emailom : szangi001@gmail.com

bonifác2008 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 304

Sziasztok!

Hát akkor a sok jó után leírom az én kálváriámat az Elephant Holding és Vgó házzal kapcsolatban.

2008. májusában fizettünk be a egy lakásra majdnem a vételár 50%-át(12.400.000.-).Akkor még arról szólt a szerződés, hogy 2009. decemberére kész lesz a ház.(voltak olyan megnyílvánulások is miszerint lehetséges, hogy már 2009.októberében kész lesznek.)Ezek után folyamatosan érdeklődtem, hogy mikor kezdjem el intézni a hitelt.(a vételár másik felét így szerettük volna kifizetni)Közben befizettem még 1.800.000.- a műszaki átalakításra (részemről egy pofátlanság volt, mert hogy nem falakat kellett bontani és ismét felépíteni, hanem az alapoktól kellett kezdeniük.Akkor még nem is állt a ház mikor a tervrajzokat átalakítottuk.)Most 2011.08.13-án ott tartok, hogy még mindig nincs birtokba vételi engedélyem!Az épitető cég tavaly áprilisa óta nem adta ki azokat a papírokat amit a bank kért a hitel folyósitásához (2010.októberében leszerződtem a hitelre ami azóta is ott van a folyószámlán)Mellesleg 2010.szeptember végén lett meg a földhivatalnál szükséges paírjaik.(még nem volt házfeltüntetés, műszaki eng.stb.)Az értékesítéssel foglalkozó, úrnak nem nevezhető személy konkrétan töbszöri megkeresésem után egyszer csak közölte, hogy menjek már a fr....ba és hagyjam őt békén ez nem az ő dolga, hogy elintézze a papírokat nekem!A mai állás szerint a Vigó ház kft. megszűnt!!!Magyarul ott áll a félig kifizetett lakásom amit a mai napig nem  tudtam átvenni!Ezekre még rájön, hogy miután az első adásvételi szerződésben az átadás dátuma 2009.december volt, most még ők akarnak késedelmi kamatot fizetettni velem!Kiváncsi lennék kinek fizetném, ha a cég megszűnt?Ja és ez a kis kedves cég több milliárd tartozással lépett meg, ezért szépen a tartozását ráterlhelték a lakásokra!Az én lakásomon(aminek a vételára 28.000.000.- volt) még van 237.000.000.- jelzálog bejegyezve!!!

Hát ennyit a Vigó házról!!!

Még nem tudom mi lesz ennek a vége, de közéteszem!

Ha egyszer a végére jutok.....

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2011.03.04 0 0 303

Szia Vinyó!

 

Elképesztő ez a hozzáállás :( sajnálom, és sok szerencsét a lakásvásáron!

Előzmény: Vinyó (302)
Vinyó Creative Commons License 2011.03.04 0 0 302

Hello!

Köszönöm a válaszodat!

Egyelőre úgy tűnik, hogy tárgytalan lesz a dolog, mert tegnapra volt megbeszélve egy értékesítő hölggyel és az építővel a találkozó, de állítólag nem tudtak elérni telefonon (mindenki más igen), úgyhogy potyára mentünk oda és vártunk rájuk... a jövő heti időpont meg nekünk nem jó.

Egyelőre jegeljük a dolgot, mert a sors most valamiért nem akarja, hogy odamenjünk. :)

Hétvégén lakásvásár, majd meglátjuk, hogy ott mik lesznek...

 

Azért köszi mégegyszer az infókat!!!

 

Üdv., Vinyó

Előzmény: Dewey Readmore Books (301)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2011.03.02 0 0 301

Szia Vinyó!

 

Attól tartok, én kevesebb infót tudok neked mondani, mint a többiek, akik a fórumra szoktak írni (de biztos rég tévedtek erre, hiszen jó ideje nincs már új bejegyzés), mert ritkábban tartózkodunk a Vigóban. De ha végigolvasod a bejegyzéseket a költözködések (tehát kb. tavaly augusztus) óta, viszonylag reális képet lehet alkotni.

Arról sem tudok teljesen hitelesen beszámolni, mennyire jó a hangszigetelés, mert közvetlen szomszéd nincs vagy még nem költözött be. Viszont mindig megdöbbent, hogy viszonylag mennyire csendes a ház a méretéhez, a lakások számához képest (ahol egyébként lakunk, az egy háromlakásos társasház, amely a földszinti család dübörgésétől hangos reggeltől estig...nekem mindig úgy tűnik, hogy itt ahhoz képest mennyei a nyugalom - vagy csak egész jó a hangszigetelés).

A lakással általánosságban elégedettek vagyunk, bár az esetleges hibák (nálunk egyelőre nem tűnnek túl nagynak szerencsére) javítását nem kapkodják el. Mi szeretjük, nem bántuk meg a vételt :) Ha szeretnétek ideköltözni, használd ki a válság miatti kényszert, próbálj alkudni! Sok szerencsét!

Előzmény: Vinyó (300)
Vinyó Creative Commons License 2011.02.28 0 0 300

Sziasztok!

Egy kis segítséget/információt szeretnék kérni tőletek.

Felmerült a lehetősége, hogy mi is a Vigo Parkba költöznénk... Lenne több kérdés is, de most így hirtelen az alábbiak lennének:
- Meg vagytok elégedve a lakás(ok)al?

- Mennyire hangszigeteltek a falak? Mennyire lehet hallani a szomszédot? (érzékeny téma nálam, mert jelenleg egy rikácsoló liba van a szomszédunkban és nem szeretnék "cseberből-vederbe" menni) :)

- Az "átalánydíjban" mi van benne? (nekünk elsőre azt mondták, hogy a TV és az internet kivételével minden (víz, gáz, villany, fűtés, lift, közös költség, takarítás))

 

Előre is köszi a segítséget!

Üdv., Vinyó

Tristore Creative Commons License 2010.12.09 0 0 298

Köszi, bár jobban örültünk volna a UPC-nek, de az nincs a környéken. Érdekes...

Előzmény: S.Helga (295)
Tristore Creative Commons License 2010.12.09 0 0 297

Szia RNK!

 

B épület, földszint.

 

Rendben, ha találtunk rá gyógymódot szólunk.

 

 

Előzmény: RNK (296)
RNK Creative Commons License 2010.12.07 0 0 296

Sziasztok!

 

Tristore melyik házban laktok? :D A vagy B ?  HA a hangszigetelést ha sikerül megoldani akkor lehet kérek tőled tanácsot hogy hogy lehet! Mondjuk ezt jó olvasni hogy van olyan is ahol gördülékenyen ment! Ha azt nézem nálunk sem volt nagyon hosszú hibalista! és egy két ...öt telefonálás után kijavították! bár van amit még azóta sem csináltak meg!:(!
Összességében mi is szeretünk itt lakni!

 

üdv: RNK 

Előzmény: Tristore (294)
S.Helga Creative Commons License 2010.12.06 0 0 295

Tisztelt Lakóközösség!

 

Tv, internet és telefon létesítéséhez a kapcsolattartó:

Mob: 06-30-388-3228

E-mail: helga.somoskoi@t-online.hu

Tristore Creative Commons License 2010.12.06 0 0 294

Üdvözlök mindenkit!

 

Mi is végig kísértük a Vigó ház felépülését. Azok közé tartozunk, akik akkor választották a lakást, mikor még csak papíron láthattuk tervek alapján. Bent a központban tetszett a makett, mely kicsit jobban elénktárta, milyen is lesz majd ha elkészül...

 

Ezalatt az idő alatt csak olvastuk a fórumot. Fiatalként, nem is tudtuk mi hogyan fog zajlani, de azért voltak elképzeléseink.

 

A szerencsések közé tartozunk, mert nem sok hibát találtunk, mármint a 1,5 oldalas felsorolásokhoz képest. Ahogy megvolt a hibák felvétele augusztus végén, kaptunk is kulcsot és már költöztünk is. Izgatottan vártuk, hogy milyen is lesz itt lakni. Nem volt még konyhánk de ez minket nem nagyon zavart.

 

Már nagyon vártuk a közös otthont kedvesemmel. Így aztán ahogy kaptunk kulcsot költöztünk is. :D

 

Újból mellénk állt a szerencse, mert augusztus végére vettem ki egy hét szabadságot, amikorra oda is tudták adni a kulcsokat. Nagyon örültünk.

A hibákat nagyon gyorsan kijavították.

Mi is szakértővel vettük át a lakást, jó minőségűnek ítélte "első látásra", s másodikra is :).

 

 

Sikerült belaknunk a lakást. Nagyon szeretjük.

 

A liftet beüzemelték a napokban, párom már ki is próbálta :) pedig a földszinten lakunk.

 

Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy az ajtó nem hangszigetelt, biztonságtechnikai szempontból nagyon jó minőség, "mondja" néhány hozzáértő ismerősünk.

Gondolom aki közel lakik hozzánk annak sem tetszik :) mikor a kutyánk hiányol minket, vagy ha épp játszunk vele, szerintem zeng a folyosó :D, de rajta vagyunk a hangszigetelésen :D.

Addig is bocsi!

 

Szép napot mindenkinek!

 

 

Tristore Creative Commons License 2010.12.06 0 0 293

Kedves Lakók, fórum látogatók, jövőbeli új lakók!

 

Karácsonyhoz közeledvén:

 

 

"Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...


Ady Endre

The_Enigma Creative Commons License 2010.11.20 0 0 292

Sziasztok!

 

Hát én azt mondanám, h mondjuk hetente 1-2 alkalommal érezni kajaszagot, legalábbis az elsőn, a többi emeletről nem tudok nyilatkozni. De én se vagyok sokat itthon.

A közös képviselő azt mondja, hogy amint Elephant fizet kibélelik a lifteket és beüzemelik, ez csakis az Elephantól függ, amint fizet lesz lift... de előttem szóló már emlitette, hogy nem szeret fizetni... és amint fizet megint lesz takarítás is...

Ez a tulajdoni lapos dolog még nekem se teljesen tiszta, de majd beszélek saját ügyvéddel és akkor elmondom, hogy miket tudtam meg.

A lakásban sem a világítás sem a konyhai elszivó nem alap... egyedül a fürdőben és a mellékhelyiségben van elszivó a konyhait nektek kell intéznetek.

És én is csak azt tudom tanácsolni, hogy alkudjatok jóóóóóóóóóóóó sokat!!! használjátok ki, hogy nehezn tudnak lakást eladni!!!

és várunk minden új lakót!

 

Üdv

Előzmény: Poppyakiraly (290)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.20 0 0 291

Szia!

Én nem éreztem még kajaszagot a lépcsőházban, de lehet, hogy csak azért, mert hétvégén ritkán vagyok itthon. A lakás bejárati ajtajának 3 éle szigetelővel van elátva, de alul nincs, így nem csak a fény hanem a pörkölt illata is átszökhet rajta. Hangot pedig egyáltalán nem fog le az ajtó.

A vizes helyiségekben kéne lenni elszívónak.  Nekem hiányzik az egyik és szerintem soha sem fogom megkapni. A világítótest nem alap. Én a műszaki átadáson sötétben vettem át a fürdőszobát, mert nem volt fény. Kértem, hogy ellenőrizzük le, hogy van e áram a konnektorokban/lámpákban erre azt mondták, hogy hozzak eszközt amivel leellenőzizhetem. Rendes volt a műszakis csóka, mert beledugott egy drótot az egyik konnektorba. Durranás, füst, megolvadt konnektor - látja? van áram!

Állítólag akkor indítják a liftet, ha lesz elég pénze a társasháznak a beüzemelésre. Írtam már, hogy a legnagyobb tulajdonos akadozva fizeti közös költséget?

 

A héten felrakták az eddig hiányzó radiátort is, így a másfél oldalas hibalistából így közel 3 hónappal az átadás után már csak fél oldal van hátra.

Elintéztem a lakcímkártyát is.

Ha nagyon tetszik a lakás akkor alkudj jó sokat és vedd meg.

Üdv,

Zsolt

 

Előzmény: Poppyakiraly (290)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.20 0 0 290

 

Sziasztok!

 

Ma voltunk megnézni néhány lakást a Vigoban és felmerült néhány kérdés a részünkről. Először is: a "B" házban láttunk egy olyan lakást, ami nagyon tetszik nekünk, de...

  • a lépcsőházban mindig ilyen kajaszag van? Vagy csak valaki a lépcsőház felé szellőztetett...?
  • a lakásban az elszívó és a világítótestek nem számítanak alapfelszereltségnek?
  • nektek mit ígértek, mikor fog működni a lift? Csak mert van bennem némi szkepticizmus azt illetően, hogy mennyire igaz, amit az értékesítő mondott, hogy pár hónap múlva fog csak üzemelni, mert nem akarják, hogy azzal költözzenek az új lakók és hogy emiatt sérüljön...
  • végül: mikor kapunk tulajdoni lapot? Mert ez sem volt teljesen világos...

 

Várom válaszaitokat!

 

Üdv!

RNK Creative Commons License 2010.11.18 0 0 289

Hát egyszer csak fizet! idegesít minket is!Meg még az építési törmelék a lépcsőházban amit ugyebár nem a lakók hagytak ott! 

Reméljük nagyon hamar megoldódnak a gondok! sajnos annak meg semmi értelme hogy mi kitakarítunk mert ha lakásról lakásra megyünk hogy ma te holnap után meg ö takarít akkor sem lesz kitakarítva mikor az elephant kerülne sorra!

Hidd el ha nem adnak el lakást akkor egyszer csak észreveszik hogy nem mehet ez így tovább!

A liftet még csak kimagyarázzák valahogy hogy nincs de a koszt lehet nem sikerül nekik! 

 

Előzmény: The_Enigma (288)
The_Enigma Creative Commons License 2010.11.17 0 0 288

Sziasztok!

 

Hát azért "megnyugodtam", h nem csak nálam vannak gondok. Bár hosszas levelezés és telefonálások után elértem, hogy megcsinálják az eldugult csaptelepemet és már azt is beismerték (személyes megtekintés után), hogy hát valóban eláll az ajtótok a faltól... és majd javítják...

 

Viszont kedves Vigosok kérdezném Tőletek, h Ti nem gondoljátok, hogy ocsmány a lépcsőház??? Én megértem a kk-t, h nincs pénz mert Elephant nem fizet, és sokkal fontosabb a közüzemi számlák fizetése, de nekem már kicsit kezd megrázó lenni, ahogy a lépcsőházak kinéznek!

És amig így néznek ki, se bérlő se tulajdonos nem lesz...

sosoD018 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 287

Sziasztok!

 

Általában olvaslak benneteket, mert érdekel más házak gondja is (tapasztalatom szerint mindenhol azonosak a bajok). Ti meg, mint tudjuk még ugyanazzal a beruházóval álltok kapcsolatban, mint mi.

 

A bérlőkről csak annyit, hogy nem emberileg van baj velük, (bár némelyikkel úgyis).

Röviden: a mi házunk olyan, mint egy fecskefészek. Jönnek, vannak egy ideig majd nincsennek. Ebből kifolylag szinte állandó a költözködés, és nem vigyáznak a falakra, sem az ajtóra, sem a lifre, főleg, ha távoznak.

A bérbeadójuk beszedi szigorúan a bért és a közös költséget, azonban a Társasház felé nem, vagy csak ritkán továbbítja.

Nem teljes kk.-t akar fizetni a kiadott lakásokra sem, hanem csak 50-, max. 75 %-ot.

 

Ezeket csak szemléltetésként vázoltam. Szerencsések vagytok, ha nálatok nincsennek ilyen gondok.

 

Mi azon vagyunk, hogy ezeket megoldjuk. Nem egyszerű, de reményeink szerint sikerül.

Amint magántulajdonban kerülnek a lakások sokkal könnyebb lesz a helyzet.

 

Üdvözlet

a Zaragozából

 

 

Előzmény: Dain Bramaged (286)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.15 0 0 286

Köszi, hogy benéztél!

De vannak bérlők.  Elég sokan. Mivel az utóbbi egy évben nem adtak el egyetlen lakást sem ezért most bérbeadással próbálkoznak.

Az itt lakó bérlők rendes emberek, nincs velük gond.

Én már látom mi az igazi gond itt: Elephant!

Előzmény: sosoD018 (285)
sosoD018 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 285

Sziasztok Vigosok!

 

 

 

Olvassátok bátran az előd projekteket. pl a Zaragoza. Nem hiszen, hogy bárhol is másképpen viselkednének.

Tudnék mesélni, de nyilvánosan nem rontom az amúgy is kétes hírnevüket....

 

Tudjátok mi szeretnénk, ha minnél előbb eladnák a tulajdonaikat, mert a bérlőknél csak jobb ha tulajdonosok vannak. Nektek még nincs bérbeadott lakásotok....

 

Majd, ha lesz, akkor megtudjátok mik az igazi gondok.

 

Bocsi, ezek csak úgy kicsúsztak.

 

 

Üdv. egy Zaragozás

 

 

Előzmény: RNK (284)
RNK Creative Commons License 2010.11.14 0 0 284

Hali!

 

Igaz ami igaz! Mi (én) csak a lakásra gondoltunk/gondoltam!:D Bár ha azt nézzük abból sem minden teljesült amit megígértek. Attól függetlenül jó kis lakás jó itt élni! 

A közös költség az már valóban bosszantó! Sőt idegesítő dolog Reméljük hamar megoldódik! Jó lenne már ha a lift is menne!:(

 

üdv: RNK

Előzmény: Dain Bramaged (283)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.14 0 0 283

Skacok!

Akkor én egy másik Elephanttal vagyok kapcsolatban? Nekem Augusztus óta tartoznak egy radiátorral, +17000.- Forinttal, +a késedelmi kamat story, +két hónapig könyörögtem, hogy leburkolják a teraszomat (leburkolták:) ), +néhány dologra kerek-perec megmondták, hogy nem csinálják meg, + a bejegyzési engedély kiadásához nem járulnak hozzá, így nem kapok lakcímkártyát, +nem fizetik a közös költséget (emiatt nincs takarítás , nincs gondnok, stb.).

Poppyakiraly, ha van ilyen huncutságokhoz kedved és türelmed akkor gyere szomszédnak!

Üdv,

Zsolt

 

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.12 0 0 282

Szia(sztok)!

 

Köszönöm/köszönjük a gyors választ! Azért kicsit megnyugtattál/megnyugtattatok... Az igazság az, hogy nagyon az elején vagyunk a lakáskeresésnek. A környéket ismerem, hiszen 1986 óta Erzsébeten élek. Majd meglátjuk, hogy az anyagi lehetőségeink milyenek, illetve anyagilag mennyire rugalmasak az Elephantosok! Sajnos nem egyszerű ma fiataloknak önerőből lakáshoz jutni, de akkor kicsit utánamegyünk a dolgoknak!

 

Üdv

RNK Creative Commons License 2010.11.12 0 0 281

Sziasztok!

 

Mi még egyszer belevágnánk!  Szeretünk itt élni! Jó a lakás is! Valóban ki lett már taposva az út!!! Úgyhogy gyertek!

 

üdv:RNK

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.11.12 0 0 280

Szió!

 

Igen, mi alapvetően boldogok és elégedettek vagyunk :). Csak hát 2008 nyarán vágtunk bele a dologba, amikor még akkor úgy tűnt, legkésőbb 2010 tavaszára elkészül a lakás (sőt volt olyan verzió is, hogy az A épület már 2009 decemberére...), ehhez képest mi most, október végén kaptunk kulcsot...(persze a válság és egyebek megmagyaráznak sok mindent...). Az utolsó hónapok, júliustól októberig, kicsit felőröltek minket, úgy tűnt, sose jön el a kulcsátadás... A legtöbb hibát átadásra végül is kijavították (szerintem addigra a többi lakó bár betrenírozta őket, és az asztalt csak kicsit kellett verni...), most már csak bizonyos dolgokat kell pótolni, de nélkülük is jól használható a lakás. Ami tényleg nagyon szép lett :)

Szóval nektek már nem kell végigcsinálni ezt a többéves hercehurcát, ami a mi esetünkben, mivel eredetileg nem budapestiek vagyunk, különösen fárasztó volt. Itt már csak elkészült lakások közül kell válogatni, nem pedig izgulni, hogy ami a tervrajzon jól néz ki, a valóságban milyen lesz (de jó lett :)

Az Elephant valóban egészen máshogy viselkedett az átadás előtt, mint azt követően...nem tudom, hogy új vevőkkel milyenek, nyilván nekik is fontos eladni. Mi műszaki szakértővel mentünk minden bejárásra (burkolás előtti bejárás, műszaki átadás, kulcsátadás...), aki alapvetően elégedett volt a látottakkal, azt mondta, jól összerakták a lakást.

Mi még csak egy kis időt töltöttünk sajnos az új lakásban, a többiek meg tudják mondani, több hónap után milyen ott lakni. A már ott lakók nagyon kedvesnek tűnnek (meg, gondolom,  mindenki boldog és megkönnyebbült, hogy költözhet végre :))

 

Ps. Ha esetleg banki hitelt vesztek fel, készüljetek fel, hogy a bank se piskóta...bár talán ma már kicsit kevesebb túlkapást engedhet meg magának, de az sem egy egyszerű menet.

 

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.11 0 0 279

Sziasztok!

 

Egyelőre (reméljük már nem sokáig) gyerektelen, fiatal (30 körüli) házaspár vagyunk. Első saját lakást keresünk elsősorban Erzsébeten és eközben a látómezőnkbe került a Vigo is. A ház élőben és képeken is tetszik nekünk, de erősen elbizonytalanítottak az itteni bejegyzéseitek, tapasztalataitok. Emiatt egy nagyon egyszerű kérdésem lenne Felétek: Ti a mi helyzetünkben a jelenlegi tudásotok alapján belevágnátok-e egy ottani lakás megvásárlásába? Vagyis: ajánljátok, vagy sem, hogy oda költözzünk? Kérlek Benneteket, hogy minél többen válaszoljatok (bár látom, hogy az utóbbi időben kicsit visszaesett az aktivitás itt), mert nem szeretnénk befürödni a dologgal!

 

Köszi

V.Adrienne Creative Commons License 2010.11.07 0 0 278

Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásokat! Én nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet állt elő, még mielőtt mindenki legalább át nem vette a lakását :(

Szerettem ott dolgozni, de hát sajnos engem nem kérdeztek meg mit szeretnék...:( Senkivel nem lehet beszélni műszaki ügyben?

 

 

RNK Creative Commons License 2010.10.22 0 0 277
Csatlakozom!
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.10.22 0 0 276
Egyetértek...és ezúton is köszönöm Adrienn munkáját, és a többiekét, akik már nem dolgoznak ott...
Előzmény: The_Enigma (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!