Keresés

Részletes keresés

Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.20 0 0 291

Szia!

Én nem éreztem még kajaszagot a lépcsőházban, de lehet, hogy csak azért, mert hétvégén ritkán vagyok itthon. A lakás bejárati ajtajának 3 éle szigetelővel van elátva, de alul nincs, így nem csak a fény hanem a pörkölt illata is átszökhet rajta. Hangot pedig egyáltalán nem fog le az ajtó.

A vizes helyiségekben kéne lenni elszívónak.  Nekem hiányzik az egyik és szerintem soha sem fogom megkapni. A világítótest nem alap. Én a műszaki átadáson sötétben vettem át a fürdőszobát, mert nem volt fény. Kértem, hogy ellenőrizzük le, hogy van e áram a konnektorokban/lámpákban erre azt mondták, hogy hozzak eszközt amivel leellenőzizhetem. Rendes volt a műszakis csóka, mert beledugott egy drótot az egyik konnektorba. Durranás, füst, megolvadt konnektor - látja? van áram!

Állítólag akkor indítják a liftet, ha lesz elég pénze a társasháznak a beüzemelésre. Írtam már, hogy a legnagyobb tulajdonos akadozva fizeti közös költséget?

 

A héten felrakták az eddig hiányzó radiátort is, így a másfél oldalas hibalistából így közel 3 hónappal az átadás után már csak fél oldal van hátra.

Elintéztem a lakcímkártyát is.

Ha nagyon tetszik a lakás akkor alkudj jó sokat és vedd meg.

Üdv,

Zsolt

 

Előzmény: Poppyakiraly (290)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.20 0 0 290

 

Sziasztok!

 

Ma voltunk megnézni néhány lakást a Vigoban és felmerült néhány kérdés a részünkről. Először is: a "B" házban láttunk egy olyan lakást, ami nagyon tetszik nekünk, de...

  • a lépcsőházban mindig ilyen kajaszag van? Vagy csak valaki a lépcsőház felé szellőztetett...?
  • a lakásban az elszívó és a világítótestek nem számítanak alapfelszereltségnek?
  • nektek mit ígértek, mikor fog működni a lift? Csak mert van bennem némi szkepticizmus azt illetően, hogy mennyire igaz, amit az értékesítő mondott, hogy pár hónap múlva fog csak üzemelni, mert nem akarják, hogy azzal költözzenek az új lakók és hogy emiatt sérüljön...
  • végül: mikor kapunk tulajdoni lapot? Mert ez sem volt teljesen világos...

 

Várom válaszaitokat!

 

Üdv!

RNK Creative Commons License 2010.11.18 0 0 289

Hát egyszer csak fizet! idegesít minket is!Meg még az építési törmelék a lépcsőházban amit ugyebár nem a lakók hagytak ott! 

Reméljük nagyon hamar megoldódnak a gondok! sajnos annak meg semmi értelme hogy mi kitakarítunk mert ha lakásról lakásra megyünk hogy ma te holnap után meg ö takarít akkor sem lesz kitakarítva mikor az elephant kerülne sorra!

Hidd el ha nem adnak el lakást akkor egyszer csak észreveszik hogy nem mehet ez így tovább!

A liftet még csak kimagyarázzák valahogy hogy nincs de a koszt lehet nem sikerül nekik! 

 

Előzmény: The_Enigma (288)
The_Enigma Creative Commons License 2010.11.17 0 0 288

Sziasztok!

 

Hát azért "megnyugodtam", h nem csak nálam vannak gondok. Bár hosszas levelezés és telefonálások után elértem, hogy megcsinálják az eldugult csaptelepemet és már azt is beismerték (személyes megtekintés után), hogy hát valóban eláll az ajtótok a faltól... és majd javítják...

 

Viszont kedves Vigosok kérdezném Tőletek, h Ti nem gondoljátok, hogy ocsmány a lépcsőház??? Én megértem a kk-t, h nincs pénz mert Elephant nem fizet, és sokkal fontosabb a közüzemi számlák fizetése, de nekem már kicsit kezd megrázó lenni, ahogy a lépcsőházak kinéznek!

És amig így néznek ki, se bérlő se tulajdonos nem lesz...

sosoD018 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 287

Sziasztok!

 

Általában olvaslak benneteket, mert érdekel más házak gondja is (tapasztalatom szerint mindenhol azonosak a bajok). Ti meg, mint tudjuk még ugyanazzal a beruházóval álltok kapcsolatban, mint mi.

 

A bérlőkről csak annyit, hogy nem emberileg van baj velük, (bár némelyikkel úgyis).

Röviden: a mi házunk olyan, mint egy fecskefészek. Jönnek, vannak egy ideig majd nincsennek. Ebből kifolylag szinte állandó a költözködés, és nem vigyáznak a falakra, sem az ajtóra, sem a lifre, főleg, ha távoznak.

A bérbeadójuk beszedi szigorúan a bért és a közös költséget, azonban a Társasház felé nem, vagy csak ritkán továbbítja.

Nem teljes kk.-t akar fizetni a kiadott lakásokra sem, hanem csak 50-, max. 75 %-ot.

 

Ezeket csak szemléltetésként vázoltam. Szerencsések vagytok, ha nálatok nincsennek ilyen gondok.

 

Mi azon vagyunk, hogy ezeket megoldjuk. Nem egyszerű, de reményeink szerint sikerül.

Amint magántulajdonban kerülnek a lakások sokkal könnyebb lesz a helyzet.

 

Üdvözlet

a Zaragozából

 

 

Előzmény: Dain Bramaged (286)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.15 0 0 286

Köszi, hogy benéztél!

De vannak bérlők.  Elég sokan. Mivel az utóbbi egy évben nem adtak el egyetlen lakást sem ezért most bérbeadással próbálkoznak.

Az itt lakó bérlők rendes emberek, nincs velük gond.

Én már látom mi az igazi gond itt: Elephant!

Előzmény: sosoD018 (285)
sosoD018 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 285

Sziasztok Vigosok!

 

 

 

Olvassátok bátran az előd projekteket. pl a Zaragoza. Nem hiszen, hogy bárhol is másképpen viselkednének.

Tudnék mesélni, de nyilvánosan nem rontom az amúgy is kétes hírnevüket....

 

Tudjátok mi szeretnénk, ha minnél előbb eladnák a tulajdonaikat, mert a bérlőknél csak jobb ha tulajdonosok vannak. Nektek még nincs bérbeadott lakásotok....

 

Majd, ha lesz, akkor megtudjátok mik az igazi gondok.

 

Bocsi, ezek csak úgy kicsúsztak.

 

 

Üdv. egy Zaragozás

 

 

Előzmény: RNK (284)
RNK Creative Commons License 2010.11.14 0 0 284

Hali!

 

Igaz ami igaz! Mi (én) csak a lakásra gondoltunk/gondoltam!:D Bár ha azt nézzük abból sem minden teljesült amit megígértek. Attól függetlenül jó kis lakás jó itt élni! 

A közös költség az már valóban bosszantó! Sőt idegesítő dolog Reméljük hamar megoldódik! Jó lenne már ha a lift is menne!:(

 

üdv: RNK

Előzmény: Dain Bramaged (283)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.11.14 0 0 283

Skacok!

Akkor én egy másik Elephanttal vagyok kapcsolatban? Nekem Augusztus óta tartoznak egy radiátorral, +17000.- Forinttal, +a késedelmi kamat story, +két hónapig könyörögtem, hogy leburkolják a teraszomat (leburkolták:) ), +néhány dologra kerek-perec megmondták, hogy nem csinálják meg, + a bejegyzési engedély kiadásához nem járulnak hozzá, így nem kapok lakcímkártyát, +nem fizetik a közös költséget (emiatt nincs takarítás , nincs gondnok, stb.).

Poppyakiraly, ha van ilyen huncutságokhoz kedved és türelmed akkor gyere szomszédnak!

Üdv,

Zsolt

 

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.12 0 0 282

Szia(sztok)!

 

Köszönöm/köszönjük a gyors választ! Azért kicsit megnyugtattál/megnyugtattatok... Az igazság az, hogy nagyon az elején vagyunk a lakáskeresésnek. A környéket ismerem, hiszen 1986 óta Erzsébeten élek. Majd meglátjuk, hogy az anyagi lehetőségeink milyenek, illetve anyagilag mennyire rugalmasak az Elephantosok! Sajnos nem egyszerű ma fiataloknak önerőből lakáshoz jutni, de akkor kicsit utánamegyünk a dolgoknak!

 

Üdv

RNK Creative Commons License 2010.11.12 0 0 281

Sziasztok!

 

Mi még egyszer belevágnánk!  Szeretünk itt élni! Jó a lakás is! Valóban ki lett már taposva az út!!! Úgyhogy gyertek!

 

üdv:RNK

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.11.12 0 0 280

Szió!

 

Igen, mi alapvetően boldogok és elégedettek vagyunk :). Csak hát 2008 nyarán vágtunk bele a dologba, amikor még akkor úgy tűnt, legkésőbb 2010 tavaszára elkészül a lakás (sőt volt olyan verzió is, hogy az A épület már 2009 decemberére...), ehhez képest mi most, október végén kaptunk kulcsot...(persze a válság és egyebek megmagyaráznak sok mindent...). Az utolsó hónapok, júliustól októberig, kicsit felőröltek minket, úgy tűnt, sose jön el a kulcsátadás... A legtöbb hibát átadásra végül is kijavították (szerintem addigra a többi lakó bár betrenírozta őket, és az asztalt csak kicsit kellett verni...), most már csak bizonyos dolgokat kell pótolni, de nélkülük is jól használható a lakás. Ami tényleg nagyon szép lett :)

Szóval nektek már nem kell végigcsinálni ezt a többéves hercehurcát, ami a mi esetünkben, mivel eredetileg nem budapestiek vagyunk, különösen fárasztó volt. Itt már csak elkészült lakások közül kell válogatni, nem pedig izgulni, hogy ami a tervrajzon jól néz ki, a valóságban milyen lesz (de jó lett :)

Az Elephant valóban egészen máshogy viselkedett az átadás előtt, mint azt követően...nem tudom, hogy új vevőkkel milyenek, nyilván nekik is fontos eladni. Mi műszaki szakértővel mentünk minden bejárásra (burkolás előtti bejárás, műszaki átadás, kulcsátadás...), aki alapvetően elégedett volt a látottakkal, azt mondta, jól összerakták a lakást.

Mi még csak egy kis időt töltöttünk sajnos az új lakásban, a többiek meg tudják mondani, több hónap után milyen ott lakni. A már ott lakók nagyon kedvesnek tűnnek (meg, gondolom,  mindenki boldog és megkönnyebbült, hogy költözhet végre :))

 

Ps. Ha esetleg banki hitelt vesztek fel, készüljetek fel, hogy a bank se piskóta...bár talán ma már kicsit kevesebb túlkapást engedhet meg magának, de az sem egy egyszerű menet.

 

Előzmény: Poppyakiraly (279)
Poppyakiraly Creative Commons License 2010.11.11 0 0 279

Sziasztok!

 

Egyelőre (reméljük már nem sokáig) gyerektelen, fiatal (30 körüli) házaspár vagyunk. Első saját lakást keresünk elsősorban Erzsébeten és eközben a látómezőnkbe került a Vigo is. A ház élőben és képeken is tetszik nekünk, de erősen elbizonytalanítottak az itteni bejegyzéseitek, tapasztalataitok. Emiatt egy nagyon egyszerű kérdésem lenne Felétek: Ti a mi helyzetünkben a jelenlegi tudásotok alapján belevágnátok-e egy ottani lakás megvásárlásába? Vagyis: ajánljátok, vagy sem, hogy oda költözzünk? Kérlek Benneteket, hogy minél többen válaszoljatok (bár látom, hogy az utóbbi időben kicsit visszaesett az aktivitás itt), mert nem szeretnénk befürödni a dologgal!

 

Köszi

V.Adrienne Creative Commons License 2010.11.07 0 0 278

Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásokat! Én nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet állt elő, még mielőtt mindenki legalább át nem vette a lakását :(

Szerettem ott dolgozni, de hát sajnos engem nem kérdeztek meg mit szeretnék...:( Senkivel nem lehet beszélni műszaki ügyben?

 

 

RNK Creative Commons License 2010.10.22 0 0 277
Csatlakozom!
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.10.22 0 0 276
Egyetértek...és ezúton is köszönöm Adrienn munkáját, és a többiekét, akik már nem dolgoznak ott...
Előzmény: The_Enigma (275)
The_Enigma Creative Commons License 2010.10.22 0 0 275

Kedves Adrienn!

Addig voltak rendben a dolgaim, amig Te voltál a műszakis ügyintézőm! Köszönöm szépen és sajnálom, hogy távoztál a cégtől. A jelenlegi műszaki ügyintézés botrányos!!!! nem is botrányos, konkrétan NINCS!

V.Adrienne Creative Commons License 2010.10.21 0 0 274
Addig volt jó az ügyvitel, amíg el nem küldték a műszaki osztály nagy részét...
The_Enigma Creative Commons License 2010.10.15 0 0 273

Üdvözlet minden kedves Vigo Lakónak!

Nem sikerült az egész fórumot végigolvasnom, de azt azért észrevettem, hogy még sokan vártok a beköltözésre. Hát én már itt lakom, és bár jól érzem itt magamat, minden nap úgy jövök haza, hogy ma milyen meglepetés fog várni. Hosszú küzdelmek után most már merem mondani, hogy van fűtés, de a meleg vízzel még mindig vannak problémák. A kivitelező ügyintézésével meg komoly problémáim vannak, konkrétan minden egyes hiba javításáért verni kell az asztalt, szóval ha most fogtok költözni akkor arra készüljetek fel, hogy komoly csatákat kell majd vívnotok, de amúgy azért jó. :)

RNK Creative Commons License 2010.10.01 0 0 272
Írd bátran! olvasunk! :D
Dom Cobb Creative Commons License 2010.09.30 0 0 271

Sziasztok!

 

Hogy miért nincsenek munkások? Hogy miért nem haladnak a hátralévő munkákkal? Hogy milyen cég is valójában az Elephant? Tudnék mesélni.....

Előzmény: barni6 (267)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.09.29 0 0 270
Igyekszünk, nem hagyjuk magunkat! :)
csak néha elszakad a cérna...

de örülünk, hogy már ti is ott laktok, Dain Bramaged! És hogy RNK-ék is szeretik a lakást :)
Előzmény: Dain Bramaged (266)
RNK Creative Commons License 2010.09.29 0 0 269
Valóban ez a vége igen nyögve nyelősen halad!
valamint sok minden nem úgy lett mint ahogy azt a szerződés kötéskor ígérték az értékesítők.Két példa: egyik a kilépő (talán ez még a szerződésben is benne van) másik a kamerarendszer.
Bár ha tényleg túl lépek a hibákon mi nagyon szeretünk itt élni! és összességében remek kis ház! Ami még fontos vannak nagyon nagyon jó és kedves szomszédok! :D
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.09.29 0 0 268

Tudni nem tudom az okát, csak tippelnék:

A; nincs több munka,

B; nem fizetik őket

C; egyéb

 

Szerintem nem az A!

:)

Előzmény: barni6 (267)
barni6 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 267

Szia !

 

de ugye tudod miért nincsenek munkások ?   szerintem tudod

Előzmény: Dain Bramaged (266)
Dain Bramaged Creative Commons License 2010.09.28 0 0 266

Hát, ha arra vársz, hogy szóljanak akkor várhatsz még jó darabig!

Én 2 éven keresztül teljesen elégedett voltam az Elephanttal, és most az átadás óta teljesen megváltozott a véleményem! 1 hónapja költöztünk be (eddig nem volt internetem, ezért nem jelentkeztem) és még mindig van amit nem csináltak meg, sőt van amit kerek perec megmondtak, hogy nem is fognak megcsinálni!

Úgy gondolom, hogy az Elephant addig volt profi cég amíg virítani nem kellett a lakást. Azóta pedig ugyanolyan sz@r cég mint a többi. (elnézést a többi -től)

Nem szólnak, nem intézkednek, próbálják megúszni a dolgokat, ha nem szólsz, ha hagyod. Úgyhogy azt javaslom, hogy ne várj, hogy szóljanak hanem nyomd őket. Itt már nincsenek munkások, hetente egyszer kétszer megjelennek ketten-hárman aztán megint nem látjuk őket jó darabig. Már a kávéautomatájukat is elvitték, ha ez mond valamit!

Úgyhogy Dewey ne hagyd magad!

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.09.28 0 0 265
ha ez így halad, sose költözünk be...Köszönjük, Elephant! A megmaradt munkatársak hozzáállása és kommunikációja egyaránt "példaértékű".
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2010.09.24 0 0 264

Nálunk semmi új hír, várjuk, hogy mikor szólnak, hogy kijavították a hibákat...kicsit akadozik a kommunikáció :(

és veletek mi újság, RNK? :)

RNK Creative Commons License 2010.09.23 0 0 263
Szia!

sajna itt a fórumon megállt az élet! jó lenne tudni hogy ki költözött be a fórumozók közül! egy két taggal sikerült megismerkedni! :)


Üdv: RNK
V.Adrienne Creative Commons License 2010.09.21 0 0 262
Kedves Lakók!

Ki hogy áll a beköltözéssel? Sajnos mióta eljöttem, kevesetekről vannak híreim, érdekelne, hogyan folytatódnak mostanság az átadások, mi a helyzet veletek?

Üdv:
Varga Adri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!