Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2008.11.17 0 0 71
Haider: Orbán közel áll hozzám
2000. július 7. péntek 14:45

Jörg Haider a Corriere della Sera pénteki számában képtelenségnek tartotta Ausztria esetleges kilépését az unióból. Ha azonban nem oldják fel a korlátozásokat, maguk az európai politikusok szigetelik el magukat, még távolabb kerülve ezáltal a tömegektol. Haider a La Repubblicának is interjút adott, s abban egy kérdésre válaszolva hozzá egyik legközelebb álló politikusnak nevezte Orbán Viktor kormányfot. Az olasz napilap tudósítója így tette fel a kérdést: "Kik azok, akiket Ön a jövo politikusainak nevez, s akik a legközelebb állnak önhöz?" Haider válasza: "Például a magyar liberális-konzervatív miniszterelnök, Orbán.
Előzmény: Törölt nick (59)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.17 0 0 70
Oké, ez egy korrekt álláspont.
Előzmény: Törölt nick (69)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 68
Hogy jön ez ide???
Szvsz ez itt offtopik.
Előzmény: HAL9000 (67)
HAL9000 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 67
Nem lehet, hogy mindössze az történik, hogy az önmaguk által "dedikált" liberálisokhoz képest Orbán egy kicsit nemzeti liberális vonalat képvisel?

Szvsz. lehet úgy liberális az ember, hogy a nemzeti nem kizáró ok.
Előzmény: carl solomon (66)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 66
Küzdök, mint disznó a jégen, de ezen a "liberális szál sző mintát" képzavaron egészen egyszerűen képtelen vagyok túljutni.
Megtennéd, hogy átfogalmazod az üzeneted kicsit kevésbé plasztikus, ám érthetőbb formába? :-)
Előzmény: HAL9000 (62)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 65
Nézd, nekem van egy viszonylag egészséges önreflexióm, legalábbis olyan szinten, ami elégséges ahhoz, hogy itt, a polidilin elhelyezzem magam egy skálán, így ha egy dibba engem leszegényhülyéz, abból számomra teljesen egyértelmű, hogy dibba ítélőképessége hagy maga után némi kívánnivalót.
Amennyiben te ilyen lelkesen csatlakozol dibba sommás, ámde eléggé megalapozatlan véleményéhez, ezzel mintegy ugyanarra a szintre pozicionálod a saját ítélőképességedet is, ami szomorú.
De te tudod.
Előzmény: Törölt nick (61)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 64
Miért kéne komolyan vitatkozni ezzel az irománnyal?
Mert szerinted egy humbug és egy humbugot higgadtan, tényszerűen, értelmesen cáfolva közelebb kerülönk az igazsághoz.
Számomra eddig te mindösszesen csak annyi értékelhetőt közöltél, hogy nem tartod értékelhetőnek az írást, mely kijelentés fényében kicsit furcsán hat, hogy mást se teszel csak egyfeszt értékeled.
Viszont ez az értékelés hibás, hiszen te nem a szerző állításait vitatod, hanem azt, amit te azok mögé/helyére képzelsz.
Ésszerűbb lenne, ha amennyiben tényleg nem tartod említésre méltónak sem a cikket, akkor nem is foglalkoznál vele, ellenben ha foglalkozol, akkor tennéd azt érdemben, vita, szabályok, satöbbi.
Nam, de kezdem már unni, hogy ugyanazt írom le harmadjára is, szóval döntsd el, kérlek, hogy akarsz róla vitázni, vagy sem, mert ez a vemhes/nem vemhes hozzáállás engem erősen untat.
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 63
A szélsőségesek nálam 1 mondatnál többet nem érdemelnek.
Előzmény: Törölt nick (61)
HAL9000 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 62
Ez vitatható. És nem mellékszál, hiszen a három király egyikéről van szó. Tehát, ha egy liberális szál sző olyan mintát, ami komoly alternatíva az eddigi mainstreamhoz képest, az nem biztos, hogy egy ilyen cikkel negligálható, nem?
Előzmény: carl solomon (58)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 59
Szegény hülye kis Salamon.
Előzmény: carl solomon (-)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 58
Ennek semmi hírértéke, annak viszont lenne, ha Orbán kezdené el lassan beismerni, hogy nem kellett volna Lengyelre lecserélnie Tölgyessyt.

Na, de ez eléggé off, kanyarodjunk inkább vissza az eredeti témához.
Előzmény: HAL9000 (57)
HAL9000 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 57
Tölgyessy lassan kezdi beismerni, hogy nem kellett volna annyira betámadni Orbánt...
Előzmény: carl solomon (56)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 56
Tudsz valamit? Ki vele!
Amúgy a hazai politikában is voltak szép számmal elvhű politikusok. Különösen az elején, de pont a karrieristák szorították ki őket. Például a fideszben Tölgyessy helyett egy Lengyel Zoltán, nyammm, minőségi csere! :-)
Előzmény: HAL9000 (55)
HAL9000 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 55
Tehát az elvhű politikus csóró.

És a rokonai?

:)
Előzmény: carl solomon (54)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 54
Helmut Schmidt

A könyv valamiféle politikusi minimumteszttel kezdődik és zárul: aki a politikában akar versenyezni, annak legalább egy szakmában csúcsteljesítményt kell nyújtania, s mindezen felül alapos történelmi ismereteket szereznie, jártasságot a közgazdaságban (nem iskolás szinten), a pénzvilágban. (Élcelődik kollégái tudatlanságán főképpen gazdasági- és pénzügyi kérdésekben - például abban, hogyan kell olvasni egy költségvetést... És még valami: legyen beoltva kultúrával (az sem baj, ha tud zongorázni...). De talán mindezeknél nélkülözhetetlenebb tulajdonság, hogy a politikusnak legyen "füle" meghallani a lelkiismeret szavát. Enélkül nincs nagy formátum - és persze még így sincs kizárva, hogy itt-ott tévedni fog.

Csupán egy mellékmondatban említi meg, hogy 1982-ben, amikor kiszállt a politikából, még mindig törlesztette sorházának részleteit. Szóval államférfi.
Előzmény: HAL9000 (52)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 53
Persze, így is jó, ebből az irányból is meg lehet közelíteni, tehát hozz olyan állításokat az írásból, mely állításokat te az állítást alátámasztó tények sorolásának a hiánya miatt tartasz elfogadhatatlannak.
Előzmény: Törölt nick (49)
HAL9000 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 52
"ezek az urak éhes karrieristaként az elvek helyett inkább a sikert választották."

És, mondj egy olyan politikust, aki nem...

Amúgy nálunk szvsz. senki sem az, aminek definiálja magát.
Előzmény: carl solomon (50)
vz55 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 51
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 50
Semmi, szerintem ez törvényszerű volt. Orbán azt látta meg jól, hogy neki a habitusához közelebb áló bal/ballib oldalon nem könnyen nő fű, ahhoz kedve nem lehetett, hogy a bal/ballib oldalon beálljon tizenhetediknek a sorba kaparni, ennél ő éhesebb volt, így hagyta a francba az elveket, átment pragmatistába és gründolt egy pártot magának.
Haider a proportzot unta meg, nem volt kedve végigjárni a két párt valamelyikében a szamárlétrát, inkább megpályázott egy addig lefedetlen szegletet. Ficot szintén könnyebb lenne a jobboldalon elképzelni, de hát oda nem igazán vették be, még Meciar is beszólt neki, szóval tényleg nincs abban semmi csodálatos, hogy ezek az urak éhes karrieristaként az elvek helyett inkább a sikert választották.
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 48

a tálhoz később és eddig csak a széleken jutó csapatainak politikai önmegvalósítási stratégiáiról szól.

Mondjuk Orbánra kivetítve, amúgy negyven év proletárdiktatúra, és az azt követő mszmp pártvagyon átmentés után mi ebben olyan meglepő és csodálatos?

Előzmény: carl solomon (45)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 47
És szerinted ki a szart érdekel az itt, hogy te mire vagy és mire nem vagy kíváncsi? :-)
Előzmény: Törölt nick (39)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 46
És? Nem erről írt a szerző, tehát te is olyasmit cáfolsz/kifogásolsz, amit a szerző nem is állított.
Szóval próbáld meg tényleg komolyra fordítani azt a szót.
Előzmény: Törölt nick (38)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 45
Ne hülyéskedj már, ha én azt állítom, hogy minden páratlan szám egyben prímszám is, az egy állítás, amelynek az igazságtartalma eldönthető, holott én sem idéztem senkitől.
Egy szuverén gondolkodó leírt egy számára létező összefüggést. Kit kellett volna idézzen?

És miért is ne lehetne cáfolható? Legfeljebb öt pontba összeszedhetőek az állításai. Összeszeded, megvizsgálod, ha nem értesz velük egyet, akkor cáfolod.

A te emócióid engem nem érdekelnek, vagy rászorítkozol egy tárgyszerű vitára, a vitatkozás elemi szabályait elfogadva, vagy írod továbbra is ki magadból az érzelmeidet, de ismétlem, azok engem nem érdekelnek, reagálni rájuk nem fogok, mert nincs értelme.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 44

Vazze, hogy képzeled a három királyokat kisded nélkül?

Fertő:))

Előzmény: carl solomon (19)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 40
Tán nem ennyit. Kicsit többet.
Előzmény: Törölt nick (38)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 34
A szerző egy meghatározott aspektusból hasonlítja össze a három országot, tehát ha a hasonlóságot cáfolni szeretnéd, akkor a szerző aspektusa mentén tedd azt, ne azt cáfold, amit a szerző nem is állított.

és ezt próbálja ráhúzni három különböző helyzetből induló, eltérő sorsú és - amennyire én sejtem - eltérő célkitűzésű politikusra.
A szerző azt mondja, hogy ez a három politikus a vizsgált aspektus szempontjából mutat hasonlóságokat és azt is leírja, hogy melyek ezek a hasonlóságok. Szót nem ejt arról, hogy ezek között a politikusok között ne lennének, ne lehetnének lényeges különbségek, tehát te megint olyasmit cáfolsz, amit a szerző nem is állított.

Ezen felül az sem túlzottan érdekes, ha te leírod, hogy mit gondolhatott mást a szerző, amikor azt írta, amit. Azzal foglalkozz, amit leírt, amit állított. A motivációja sem érdekes, attól még lehet igaz az állítása, ha ezt direkt Orbán elveszejtetése érdekében is írta.

Az utolsó bekezdésed argumentum ad hominem, így teljesen értékelhetetlen.

Tehát ha van véleményed arról, hogy a szerző az állításaiban milyen hibát vét, akkor írd le, de lehetőleg a szerző állításait cáfold, lásd az előbbieket.
Előzmény: Törölt nick (30)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.11.16 0 0 32
Sarkonak és Baracknak nem kellett pártot építeni, OV-nek igen.
Előzmény: carl solomon (18)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.11.16 0 0 31
Hát ezt már Nyakó is elmondta Váradon kiszeseknek, hogyan kell démonizálni...
Előzmény: Törölt nick (30)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 29
Aláhúznád ebben a hozzászólásodban az érveket?
Hol van az benne, hogy miért nem más, hogy miért nincs igaza a szerzőnek, aki kurvára mindegy, hogy kicsoda, nem róla vitázunk, hanem egy szellemi termékéről, ami ott van, belinkeltem, elolvashattad, tehát cáfolhatod is az abban foglaltakat a szerző személye nélkül is.
Előzmény: Törölt nick (23)
carl solomon Creative Commons License 2008.11.16 0 0 28
Szerintem nem, de meggyőzhető vagyok ennek az ellenkezőjéről, tehát ha tévesnek véled a párhuzamot, akkor mutass rá, hogy miért az.
Előzmény: Törölt nick (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!