Az emeletes szerelvények a több helyen megálló RJ helyett/mellett lesznek. (Bécs és Salzburg között) RJX-nek maradnak a régi szerelvények, amiket így talán fel tudnak újítani.
Meglepodnek ha bevetnek egyszer ezt a motorvonatot Eurocity szolgalatba, nincs benne business osztaly, sem bisztro/etkezo, csak ital- meg szendvics automata. Csak 200km/h, nem 230km/h. Ez az emeletes egy belfoldi szerelveny.
Ha megunta az OBB a Siemens Railjet ingavonatait es inkabb motorvonatozna ezutan mint a DB ICE vagy az SBB, a Giruno lenne jobb valasztas Eurocity gyanant.
Az elmúlt héten valahogy nem jött össze a Railjeteknek ez a hegyeshalmi áthaladás. Egy alkalmat kivéve mindig megálltunk, de az ajtók zárva maradtak. Elfogytak volna az erre alkalmas vezérek és újra csere van a határon? A MÁV-os kalauzt kérdeztem, de ő csak annyit tudott mondani, hogy Hétfőtől ők már biztosan nem lesznek ott a vonaton. Hatalmas pénz és időpocsékolásnak tartom, hogy még egy évet sem volt képes megélni a projekt...
Ma megyek Salzburgba a 14:40-es EC146-al Bécsig, majd onnan a RJX 760-al tovább. 8 perc van Bécsben az átszállásra, a kérdésem az, hogy ez elég idő lesz? Szokott késni az EC146?
Engem a kocsinként mindössze egy darab, egy utasnak tágas, de két utas egyidejű beszállásához láthatóan nem elég széles ajtó nagyon meglepett. Ez szerintem durva visszalépés, az utascsereidő nőni fog, akkor is, ha szintbeli bszállást tesz lehetővé.
Az ülések szemre nagyon nem tűnnek kényelmesnek, de ezt érezni kellene.
Én nem kedvelem a fülkést, de üdvözlöm annak alternatívaként visszatérését, mert van aki azt kedveli, és bizonyos szituációban (leginkább 5-6 fő együtt utazása esetén) az lényegesen nagyobb komfortot jelent.
Indítsuk a Hauptbahnhof helyett az Ostbahnhofról, aztán Rosenheimban kapcsoljuk össze az Innsbruck felől jövővel és küldjük Magyarországon a Délibe... Jó ez a nyári pályakarbantartás... (amire persze tudom hogy szükség van)
Télleg csak egy "kicsit" kellett (volna) vissza olvasnom.... :-D
Pontos dátum nélkül (2008-tól felfelé bármikor) és totál helytelen szövegkörnyezet fényében, nem beszélve, hogy még öt másik topik valamelyikében is lehetett volna....... segítség nélkül szinte esélytelen lett volna megtalálnom!
Hónapokkal ezelőtt olvastam egy bejegyzést (s tényleg csak remélni tudom már, itt a zIndexen), hogy a magyarországi bemutatóra (az Úr 2008-ik évében?) érkezett RailJet szerelvény nem homogén összeállítású volt pályaszám-szerileg. Erről esetleg tud valaki valamit? Sajnos, akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget; most meg minden, ami az eszembe jut, kulcsszavas kombinációval sem jártam sikerrel a keresőben... (a gugli sem segítőkész barát ebben...)
Illetőleg olvastam mást is: "...2007 augusztusában készült el, és 2008. április 21 -én gördült ki az első, még rövidített szett a bécsi gyárból." (forrás: wikipedia - német nyelvű). Gondolom, az idők múlt homályába veszett, hogy mit takarhatott ez a "rövidített szett". Végül is, mi az a minimális négyes szett? Vezérlő; Bmpvz végkocsi; esetleg a bisztró illetőleg egy Bmpz utaskocsi? S vajon meddig járhatott így. (Zárójeles megjegyzés: ez csak költői kérdés)
Esetleges építő jellegű válaszokat előre is köszönöm! Üdv: wiesel