Keresés

Részletes keresés

JAMIE21 Creative Commons License 2008.12.29 0 0 4
Talán 1,5 éve olvastam egy cikket a zindexen,mely szerint fejlesztés alatt áll eegy valamilyen elektromágneses rezgést használó ketyere,amely képes csontszövetek regenerálására.2012 körülre igérika bevezetését,elsőlörben fogászati kezeléseknél.
Daliás Gárdatiszt Creative Commons License 2008.11.10 0 0 3
Előre!
Brian Benson Creative Commons License 2008.11.10 0 0 2
Akkor egyúttal olyan ujjakat szereték látni, amivel a plafonon függeszkedve lehet mászkálni, ahogy a gekkók teszik. A sziklamászásban pl. nagyon jól hasznosulna a dolog, meg az építőiparban.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1
Ha egyszer a gekkóknál működik, akkor miért ne?
Előzmény: Linux fan (-)
vadállat Creative Commons License 2008.11.10 0 0 0
0 visszanövő végtagot láttam eddig.
Előzmény: Linux fan (-)
Linux fan Creative Commons License 2008.11.10 0 0 topiknyitó
"... Parmentola beszélt egy olyan orvosi fejlesztésről is, amivel a szervezet pótolni tudna elveszett testrészeket, gyakorlatilag újranövesztve az adott végtagot vagy belső szervet, ahogyan arra az állatvilágban is látunk példákat."

http://index.hu/tudomany/biotech/arm071108/

Utánanéztem, hogy az Index viccelődik-e, de nem, sőt inkább kevesebbet említ, mint amennyit lehetne.
Találtam egy "nanoscaffolding" (nanoállványozás?) nevű eljárást:

"Using "nanoscaffolding," the researchers have regrown a man's fingertip and the internal organs of several test subjects.

The technology works by placing a very fine apparatus called a scaffold, which is made of polymer fibres hundreds of times finer than a human hair, in place of a missing limb or damaged organ. The scaffold acts as a guide for cells to grab onto so they can begin to rebuild missing bones and tissue. The tissue grows through tiny holes in the scaffold, in the same way a vine snakes its way up a trellis.

After the body part has regenerated, the scaffold breaks down, is absorbed into the person's body and disappears entirely."

U.S. military can regrow human limbs, organs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!