Keresés

Részletes keresés

Lebenstod Creative Commons License 2008.11.07 0 0 9
"Ki maga alszik egy nemzet nevében,
Vajda Csóri, a nagy álmodó"
(Arany János: A nagyidai cigányok)
---- Ez valahogy másra jellemző...
Előzmény: zolvo (8)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 8

Az ki a Daróczy?
Előzmény: orpheline (5)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 7

-)))

Nem nem:)))
Előzmény: orpheline (5)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 6
A kissebségi kormánynak

A kisebb testvérek regulája és élete ez: kövessék a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát és éljenek engedelmességben, tulajdon nélkül és tisztaságban. Ferenc testvér engedelmességet és hódolatot ígér Honoriusz pápa úrnak és törvényes utódainak, valamint a római Szentegyháznak. A többi testvér pedig Ferenc testvérnek és utódainak tartozik engedelmességgel.


orpheline Creative Commons License 2008.11.07 0 0 5
(1) Szigorúan megparancsolom az összes testvérnek, hogy semmiképpen se fogadjanak el dénárokat vagy pénzt

Na, ezt se a Borsodi Vajda mondta....:P
Előzmény: zolvo (4)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 4
A korrupcióról

Hogy pénzt ne fogadjanak el a testvérek

(1) Szigorúan megparancsolom az összes testvérnek, hogy semmiképpen se fogadjanak el dénárokat vagy pénzt se közvetlenül, se közvetítõ személy útján. (2) Mégis, a betegek szükségleteirõl és a többi testvér ruházatáról csak a miniszterek vagyis õrök gondoskodjanak, a hely, az évszak és a hidegebb vidékek szerint, a rend lelki barátai útján, ahogy a szükség miatt jónak látják; (3) mindig ügyelve arra, hogy dénárokat vagy pénzt, mint mondtuk, ne fogadjanak el.
originalqszi Creative Commons License 2008.11.07 0 0 3
CGyucsány és nagy dumások:DDDDDDDDDD
Előzmény: zolvo (-)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 2
A testvéri közösség miniszter generálisának megválasztásáról és a pünkösdi káptalanról

(1) Az összes testvér közül egy legyen mindig az egész testvéri közösség miniszter generálisa, vagyis szolgája, és mindenben szigorú engedelmességgel tartozzanak neki. (2) Távozása után a miniszter provinciálisok, vagyis õrök válasszák meg utódját a pünkösdi káptalanon, melyen a miniszter provinciálisok mindig kötelesek megjelenni, akárhová hívja össze a miniszter generális. (3) És a káptalant három évenkint, esetleg hosszabb, vagy rövidebb idõközönként tartsák meg, ahogyan az említett miniszter generális elrendeli.


(4) Ha a miniszter provinciálisok, vagyis õrök összessége valaha úgy látná, hogy az említett miniszter generális nem alkalmas többé a testvérek szolgálatára és közös javának munkálására, a nevezett testvérek, akiket a választás joga megillet, kötelesek az Úr nevében újat választani. (5) A pünkösdi káptalan után a miniszter provinciálisok, vagyis õrök, ha akarják és jónak látják, az év leforgása alatt õrségüknek tagjait hívják össze káptalanra.
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 1
Ez mi?
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 0
gyurcs0tány
Előzmény: zolvo (-)
zolvo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 topiknyitó

A szaracénoknak

(1) A testvérek ne prédikáljanak olyan püspök egyházmegyéjében, aki ezt megtiltotta nekik. (2) És általában addig senki se merjen a népnek prédikálni, amíg a testvéri közösség miniszter generálisa meg nem vizsgálta, jóvá nem hagyta és a prédikátori tisztre kifejezett megbízást nem adott neki. (3) Arra is intem és buzdítom testvéreimet, hogy prédikációjukban legyen kipróbált és megtisztított a beszédük, a nép hasznára és épülésére, (4) és rövid beszédben hirdessék nekik a bûnöket és erényeket, a büntetést és a dicsõséget; mert rövid szót mondott az Úr is a földön.


A prédikátoroknak

(1) Aki a testvérek közül isteni sugallatra a szaracénok vagy más hitetlenek közé akar menni, kérjen erre engedélyt miniszter provinciálisától. (2) A miniszterek pedig senki másnak ne adjanak engedélyt, csak azoknak, akiket elküldésre alkalmasnak látnak. (3) Ezenfelül az engedelmesség nevében megparancsolom a minisztereknek, hogy a római Szentegyház bíborosai közül kérjenek egyet a pápa úrtól, hogy az kormányzója, pártfogója és javítója legyen a testvéri közösségnek, (4) s így mindenkor alárendeltjei és alattvalói maradjunk a Szentegyháznak, állhatatosak a katolikus hitben, és tartsuk meg a mi Urunk Jézus Krisztus szegénységét, alázatosságát és szent evangéliumát, amit erõsen megfogadtunk.



[Senkinek sem szabad tehát ezt a megerõsítõ iratunkat megsértenie, vagy annak vakmerõ szándékkal ellenszegülnie. Ha valaki ezt mégis megkísérelné, a mindenható Istennek és apostolainak, Szent Péternek és Pálnak haragját vonja magára. Kelt Lateránban, pápaságunk nyolcadik évében november huszonkilencedikén.]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!