Olyan problémám van hogy 3ds maxal fume fx pkuginnal létrehoztam egy kis animációt exr kiterjesztésben, de az after effectel nem tudom valamiért be importálni, pedig benne van az OpenEXR. Ki tr egy hiba üzenetet hogy "After Effect Warning: Error with file.... De ez nem csak az EXR fájloknál van, hanem mindennél amit imporrtálni szeretnék.
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e arra megoldást, hogy a CPU-m videó szerkesztés és/vagy render alatt ne 25%-os használtság alatt fusson? (FX 6300)
AE CS6-ról van szó. Ha szerkesztek akkor kb 4kép/másodperc teljesítményre képes, valószínűleg azért az FX6300 nem ENNYIRE gyenge.
A multiple frames-t vagy mi a fenét engedélyeztem, be van szépen állítva a 6 mag, de semmi. Adtam neki több memót a GPU-ból és RAM-ból is. Javulás: ZÉRÓ.
Lenne egy kérdésem: Valaki nem tudja, hogy after effects cs5.5 alatt, hogy kell az "iris wipe" effektnél azt beállítani, hogy ne legyen éles a kör/kivágás széle, hanem lágyan csinálja?
Lenne egy saját készítésű videóm. After Effects-ben szeretném egy kicsit tuningolni. Amit el szeretnék érni, hogy “olyan” filmes hatása legyen (talán egy kis contrast és szín?). Hogy tudom ezt elérni? Kezdő vagyok AE-ben, ezért nem bánom a szájbarágós választ sem. Köszönöm a segítséget!
>Végülis mit vársz potom 2500 dollárért... :))) jah
végig sakkoztam sok mindent.
az általad ajánlott magic2swf jár eddig a legközelebb a megoldáshoz, de ez sem 100%-ban adja vissza a flashben megjelenő cuccot, egyes effektek lemaradnak róla.
szóval a probléma nem oldódott meg azóta sem. lehet, hogy várni kell még 5 évet mire már flash 17 verzió lesz és addigra már talán az AE is tudja fogadni a flash 8 cuccot.....
>Van még egy SWF Decompiler névre hallgató okosság is, ami "felboncolja" az SWF
ezt ismerem és használom is, még ugyan soha nem próbáltam flv-be szétszedni ezzel de szerintem ez egy visszafordító és flash videó készítő.
>pl Riverpast screen recorder-rel
wink-et használtam, de a képeket mint szekvenciát bevíve az AE-be teljesen felgyorsult a dolog, hiába próbáltam 10fps vagy 30 fps-el menteni
de most ezt a progit is kipróbálom.
komolyan egyszerűen fényt kapok ezen, hogy drágábbnál drgább programok és ezt az egyszerű dolgot nem lehet velük megcsinálni, pedig mind a kettő AE, AF adobe cucc.
próbálom amiket írtál, hátha valamelyik meg tudja csinálni.
>és ha igen akkor vektoros flash animáció vagy videó van benne?), vagy FLV
vektoros flash cucc
>Én a helyedben átkonvertálnám DV avi formátumba
ok, de mivel ? mert eddig nem találtam olyan programot amivel a flash 8 swf-ből használható AVI-t tudnék kreálni, sőt saját maga az adobe flash cs3 sem tudja exportálni a flash 8 publikációt AVI-ba.
DE ha lenne is ilyen akkor meg az probléma jön elő, hogy jó minőségű videót kell készítenem, és amikor egy 6Mb-os 7-es SWF-et exportáltam AVI-ba, hát lett belőle 690MB-os AVI, na ha ezt betolom az AE-be akkor meg 1szerűen szerkeszthetetlen lett, mert 0.9 frame/sec volt a lejátszás és ha meg akartam nézni belőle 2 másodpercnyi anyagot majd 10 percet vártam mire ram preview-t csinált belőle, pedig ez egy core2duo 3GHz gép 4G rammal, amiből 2G-t használ az AE.
>A Quicktime-ot meg nem értem ki ajánlotta és miért, semmi köze a flash-hez
ja ez igaz, de az AE kéri a quicktime-ot. Az ADOBE mániája nyomni ezt a .... quicktime-ot, mintha haverjuk lenne az apple, én is utálom, de muszáj, sőt a procoder is igényli. 1ébként az adobe.com oldalán írja.
AE6.5-be tudtam importálni flash 7 verzót, de 8-ast már nem.
Rákerestem a neten és az adobe oldala azt mondja, hogy ismerik a problémát és, hogy a 7-es quicktime nem jó csak a 7.1.3 verzió, ahol is jelöljem be a flash-t és akkor jó lesz.
Haha... 7.1.3 verzió sehol nincs, így letöltöttem a quicktime új 7.5.5 verzióját, nah ha ezt feltelepítem akkor nemhogy a flash 8, de mostmár a flash 7 sem importálható, sőt semmilyen flash sem.
Gondoltam régi az AE, ezért egy új gépre új xp, AE PRO CS3, AFLASH CS3, feltelepít és feltesz a 7.5.5 quicktime.
A probléma nem , de a végeredmény ugyanaz maradt, vagyis most lehet importálni a flash-t, de ha lejátszatom akkor semmi nem jelenik meg belőle.
Azért kell mindenáron flash-t importálnom, mert abban kapok anyagot. A flash sem tud AVI-t exportálni amit be tudnék rántani AE-be, vagyis csak a flash 7-est, lehet exportálni míg a flash 8-nál egy használhatatlan avi keletkezik.
szóval kérdésem: át lehet hidalni ezt a szerintem bődületes BUG-ot ?