Keresés

Részletes keresés

bubus Creative Commons License 2008.11.11 0 0 680

Geronazzó Mária videoüzenettel köszöntötte az elnököt.

Most azonban napvilágot látott egy olyan videó, amelyen maga a Geronazzo Mária üdvözli Magyarországról Obamát, az USA januárban hivatalba lépő új elnökét.

"Hello Mr. President, gratulálok a sikereihez. Az ön prezident választásával egy új jövő elé nézünk, ami sokkal sikeresebb és boldogabb lesz" - hallható Maria Geronazzo üzenete, ami persze nem teszi ki a teljes videót, hiszen ezután jön még csak a java. Garenazzo Mária nő ugyanis -  Marilyn Monroe-ként - egy amerikai zászlós lufival a kezében kezd bele lelkesen a Happy Birthday Mr. President dalba és el is énekli a budapesti éjszakában, a Lánchíddal a háttérben. Maria híres fimsztár, ezért a képüzenetből ez a látvány sem hiányoztatott:mint egy angyali üdvözlet jócskán be is takarta a képernyőt egy-egy pillanatban.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=409492

Geronazzo Mária üdvözli Obamát
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.09 0 0 679
Gyerekek!

Most fedeztem fel,hogy Obama mögött piros-fehér zászlók tömkelege volt.

Lehet,hogy Obama egy valóságos árpádházi magyar?
attilabacsi Creative Commons License 2008.11.08 0 0 678

--------------------------

Soha nem láttam még ennyire fegyelmezett politikai kampányt, mint Obamáé.

--------------------------

Nagyon derek.

Szep is lenne ha az amerikai elnokok az utobbi evtizedekben nem csak egy-egy megszemelyesitett "image"-jai lennenek azoknak a politikai elgondolasoknak amit a NEM megvalasztott lobbyk probalnak lenyomni az amerikai nep (es a vilag) torkan.

Roviden, azt az apolonot valasztjak meg aki beadja a keseru pirulat, es nem a kezeles modjat...

NAGY kulonbseg.

Előzmény: Linux fan (676)
hutlen Creative Commons License 2008.11.08 0 0 677

Hál'istennek minden egyes ujabb hozzászólásoddal csak azt igazolod, amit eddig is feltételezni lehetett rólad.

Kösz az egyre teljesebb körű bemutatkozást :))))))))

Előzmény: Steckdose (674)
Linux fan Creative Commons License 2008.11.08 0 0 676
Milyen lesz az Obama-kormányzat?
Michael Tomasky, 2008. szeptember

Soha nem láttam még ennyire fegyelmezett politikai kampányt, mint Obamáé. Nem volt kiszivárogtatás - szemben a McCain-kampánnyal, ahol máris mennek a háttércsaták azon, hogy ki fogja támadni Palint a vereség után, vagy hogy őt hibáztatják-e majd vagy valaki mást a stábból. A McCain-csapat túlságosan arra koncentrált, hogy rövid távú csatákat nyerjen a hírekben, azt gondolva, hogy azzal támadhatják leginkább Obamát, ha ők vannak címlapon, és ha ez elég sokszor megtörténik, akkor a kampány meg van nyerve. A médiára koncentráltak, hogy rövidtávú köröket nyerjenek meg a hírműsorokban... Az Obama-stáb ezzel szemben hosszútávra tervezett, és szerintem ezt nagyban meghatározza magának a főnöknek a jelleme és személyisége...

Ez alapján feltételezhetjük, hogy Obama elnöknek is ilyen lesz. Ennek megvan a maga jó és rossz oldala. Megfontolt elnök lesz, kimért, felelősségteljes, nem fog elkapkodott döntéseket hozni. De ha valaki drámai változásokat vár tőle mondjuk az első 100 napban, az csalódni fog.

Még abban az esetben is, ha meglesz a 60 demokrata szenátor, ami szerintem nem lesz meg [pontos előrejelzés, grats], Obama akkor se fog úgy színre lépni, mint valami vadliberális fenegyerek, hogy felforgassa pl. az egészségügyet. Szerintem nem ilyen a stílusa. Nem fog elhamarkodottan fellépni Afganisztánban vagy Irakban - az előrejelzések szerint megtartja Robert Gates-et védelmi miniszternek. Lehet, hogy külügyminiszternek is republikánust választ.
Ő hisz ebben a pártharcokon túli, konszenzuson alapuló dologban. Ez már 2007-ben felbukkant a beszédeiben, aztán egy időre eltűnt, de most ismét része a retorikájának. Hisz benne.
Úgyhogy én azt mondom, amilyen a kampánya volt, azt várhatjuk tőle a Fehér Házban is.
Linux fan Creative Commons License 2008.11.08 0 0 675
Az ember társas lény. Szüksége van arra, hogy közösségben legyen, és hogy ennek a közösségnek legyen vállalható, jó célja, ami felé a tagok munkája által közeledni akar.
Ahol ez a közösség és a cél társadalmi szinten megvan, ott az egymás segítése nem jelent nagy egyéni lemondást; ahol viszont hiányzik, ott nincs értelme egy nem létező közösségért áldozatot hozni, ezért a személyes (családi vagy kisközösségi) célok lesznek a legfontosabbak.

Ahogy most látom - meditálok pár napja az Obama körüli felhajtáson -, Amerikában az egyéni boldogulásnak (self-made man) és a közösség iránti felelősségnek valami nagyszerű egyensúlya az, ami az ország sikerét adja. Obama győzelme, illetve inkább a GOP veresége, kiegyenlítő folyamat, válasz arra, hogy az elmúlt években egy előremutató közös cél hiányát érezték az emberek.

Hogy McCain képes kimondani azt, hogy "Obama will be my President", és dolgozzunk együtt az országért, az szerintem az USA hosszú sikertörténetének a hozadéka. Megtanulták az emberek, hogy se az nem jó hosszútávon, ha az egyéni célok dominálnak, se az, ha csak a közösségért kell dolgozni.

Magyarországon mást tanultak meg az emberek a történelemből: a közös célok ugyan lelkileg felemelőek ('48, '56), de túl kicsik vagyunk, legyőznek minket, ezért jobb, ha nem is próbálkozunk. Vagy ha egy erősebb nemzet védelme alatt dolgozunk együtt, akkor ugyan megvan a közösség, de a célok nem a mi céljaink lesznek, hanem az övék, és ezért az ország végül nem jár jól (Monarchia, II. vh., szocializmus).

"Csakhogy biztos lesz valaki, aki majd lelövi Obamát"

Reális veszély. Obama hamarabb kapott titkosszolgálati védelmet, mint bármelyik más elnökjelölt az USA történetében. Ez van, ennyit lehet tenni.
Előzmény: Törölt nick (669)
Steckdose Creative Commons License 2008.11.07 0 0 674
"egészen biztosan úgy van ahogy írod"

Csakhogy végre leesett :))))

"mert nem hagyom provokálni magam"

Miért? Olyan vicces, mikor ugrálsz, mint fing a gatyában ;-DD

"eszem ágában sincs a te szintedet még csak súrolni sem"

Hát ha fölülről nem súrolnád, arra azt mondom, oké ez a nagy büdös fogadkozás itten, na de te alulról nem súrolod ;-DDDDD
Előzmény: hutlen (673)
hutlen Creative Commons License 2008.11.07 0 0 673

Hát hogyne drága jó Steckdose,  egészen biztosan úgy van ahogy írod  :))))

No most akkor itt hagyjuk abba a csicsert, mert nem hagyom provokálni magam és eszem ágában sincs a te szintedet még csak súrolni sem.

Előzmény: Steckdose (668)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.07 0 0 672
Azért azt ne feledd, hogy az USA nem egy trianonizált törpeország, Mo. viszonylatokkal vagy 700 millióan toporognának a területükön - és sokkal többen lépnének egymás bütykére....
Előzmény: Törölt nick (670)
Steckdose Creative Commons License 2008.11.07 0 0 671
Na persze azt leszámítva, hogy a ethnic ancestry-t tekintve az USA-ban a német származás toronymagasan vezet :))
Előzmény: Törölt nick (647)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 670

Kicsit bele kellene törődni a másik sikerébe, szóval nem szítani kellene egymást magatok ellen, hanem megoldást keresni, úgy, hogy mindenkinek jobb legyen.

bocsánat, lehagytam a nem-et, de szerintem amúgy se lehetett volna félreérteni a mondanivalómat ;)

Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 669

Látom a gyűlölködést bennetek. Meg az index összes fórumaiban, mintha az számítani, amik vagyunk, hogy mindenkinél jobbak lehessünk, ki tud ügyesebb hozzászólást írni a fórumban. Kár az erőlködés, mert senki nem megy vele semmire.

Valaki egyszer azt írta, hogy komcsi a magyar net, és a fórum. Ez igaz, bár én kiírnám, hogy kommunista, minek beszarni.

Erről ennyit.

Nos, nekünk magyaroknak csodaszámba megy, hogy húha néger lett az elnök amerikában, amikor 50 éve a busz egyik felén fehérek, a másik felén pedig négerek ültek. Az amerikaiaknak csak egy újdonság. Miért? Mert más beállítottságúak, nemigazán az motiválja őket, mint a töri tanáromat 2002-ben, hogy "én bizony az mszp-re szavazok, mert " -aztán hímölt-hámolt, hogy miért. Gondolom a családtagjai is Medgyesy-t szavazták meg, mivel vámos, meg ilyenek.

Szánalmas, hogy mindenki a saját egzisztenciáját félti. Ha pl.: 10 ezer forinttal több jut neki, és a többieknek szar lesz ezáltal, akkor őt az nem érdekli.

Hogy miért írom ezt le?

Mert az amerikaiak többségének már nem annyira számít az anyagi, bár az is, de nem mindenáron. Ők bennük megvan az az emberi jellem, ami már rég kiveszett (majdnem) mindenkiben ebben a rohadt vadkapitalista világban: a humánus hozzáállás, a segítőkészség, az a tudat, hogy lehet, hogy nekik most kicsit rosszabb lesz, de talán a lemenőiknek jobb, gondoljunk csak bele, lehet, hogy most Gyurcsánynak jól megy, de majd 500 év múlva az ükükükükunokája épp ő lesz a legszegényebb. A villa elértéktelenedik, a pénze később semmire nem jó. És? gondol valaki erre? Ugye hogy nem

De ha az amerikaiak fenntartják a kőkemény demokráciát, és az alapító atyák által megálmodott alkotmányos jogokat, akkor mindenkinek jobb lesz később is.

Csakhogy biztos lesz valaki, aki majd lelövi Obamát, ha a szegények mellé áll, hiába van profi testőrgárdája. A Kennedy gyilkosság elkövetőjének ügyét sem tudták részletében kinyomozni.

És az a legnagyobb baj, hogy jókból mindig kevés van, főleg, aki idáig eljut. Az őrültekkel pedig az a baj, hogy alig várja már valaki, aki a helyére állhat. Előbb itt volt a Medgyesy, most meg a Gyurcsány, akit ha lelőnek, valaki megint lesz, aki tönkre teszi az amúgy is béka feneke alatt sem lévő országunkat.

Kicsit bele kellene törődni a másik sikerébe, szóval szítani kellene egymást magatok ellen, hanem megoldást keresni, úgy, hogy mindenkinek jobb legyen.

Amúgy pedig nagyon szeretném, ha visszahozhatná Obama a 80-as, 90-es évek amerikáját, amikor nem a munkavállaló, hanem a munkaadó agódott azon, hogy ki hagyja ott a céget. Nekem nagyon hiányzik az az akkori életérzés.

MILYEN SZÉP IS LENNE!!! Talán Obamának sikerülhet!!

Steckdose Creative Commons License 2008.11.07 0 0 668
Ugyammá, én csak akkor váltok át ilyenbe, amikor a velem szemben ülő nyilvánvalóan hülye, mint a segg szüretkor. Ha az első értelmes gondolatot meglátom tőled, majd megfontolom a véleményem revideálását, de addig nem.

BZoli: téged meg arra kérnélek tisztelettel, hogy legalább az "utána" szót egy ennel írd. Ez nem a másik helyesírásába való belekötés, hanem puszta komfortnövelés: vannak helyesírási hibák, amitől az ember "füle" egyszerűen ugyanúgy érzi magát, mint amikor a tanár körme megcsikordul a táblán. Klasszikusan ilyen például a "muszály" is, de az "utánna" is. Hogy most az ember elüt dolgokat, meg ilyenek, az tényleg magasról leszarandó.
Előzmény: hutlen (491)
geszthi Creative Commons License 2008.11.07 0 0 666
Es mi az elso irani hir rogton gyozelme utan?

US Imposes Banking Sanctions on Iran
06 November 2008

The U.S. Treasury has moved to further restrict Iran's access to the U.S. financial system, by banning certain money transfers.

The Treasury Department announced on Thursday that it will revoke Iran's so-called "U-Turn" license, which currently allows transfers to briefly enter the United States before being sent to offshore banks.

Until Thursday, U.S. banks were allowed to process certain money transfers for Iranian banks and other Iranian customers as long as the payments were initiated by and ended up in offshore non-U.S. and non-Iranian banks.

U.S. officials say the ban is aimed at increasing financial pressure on Iran to end alleged support of terrorist groups and nuclear proliferation.
Előzmény: Linux fan (663)
geszthi Creative Commons License 2008.11.07 0 0 665
Bocsanat Deep Impactben.
Előzmény: geszthi (664)
geszthi Creative Commons License 2008.11.07 0 0 664
Apropo filmek!

Ugye a 24 volt az ami ugy igazabol elohozta a fekete elnokot (nem csak ugy ott van mint az Armageddonban stb).

Es mit ad isten ki az elnok az uj sorozatban?! Egy NO!

Keszulhetunk 8 ev mulva a Hillary kormanyzatra :-)
Előzmény: Törölt nick (424)
Linux fan Creative Commons License 2008.11.07 0 0 663
Még Iránról:

"... [Obama] hozzátette: Az eddigi kudarcunk egyik oka, hogy bár kemény szavakat használtunk [Iránnal], de nem helyeztünk következetesen kilátásba egyrészről olyan előnyöket, másrészről pedig fenyegetéseket, amik az irániak számítását befolyásolhatnák. De, mint már említettem, semmilyen opciót nem zárok ki, a katonait sem."
Ha az irániak nem válaszolnak pozitívan a közvetlen és sürgető diplomáciai erőfeszítésekre - folytatta Obama -, akkor "elejét vettük az összes lehetséges kifogásuknak, valamint minden ésszerű ellenérvnek, ami jelenleg létezik a nemzetközi közösségben a szankciók növelése és a komolyabb lépések ellen."

Arra a kérdésre, hogy támogatna-e egy izraeli csapást a következő hónapokban, ha Izrael úgy látja, hogy nincs más megoldás mint támadni, Obama úgy válaszolt: "... Az izraeliek, és egyedül ők dönthetnek a biztonságukat érintő kérdésekről..."

Izraeli katonai szakértők szerint Irán már akár jövőre képes lehet atombomba előállítására."

jpost.com
Előzmény: Linux fan (659)
BZoltan Creative Commons License 2008.11.07 0 0 662
Te kezdtél el velem személyeskedni bevallottan rosszindulattal és még neked áll feljebb? Nem gyönge... na akkor részemről veled ennyi. Minden jót.
Előzmény: Linux fan (661)
Linux fan Creative Commons License 2008.11.07 0 0 661
Ide nyugodtan írjál Obamáról, csak kérlek, ne személyeskedj.
Előzmény: BZoltan (660)
BZoltan Creative Commons License 2008.11.07 0 0 660
"hanem enyhe rosszindulattal megemlítettem"

Sem itt, sem máshol semmilyen alapot nem adtam neked arra, hogy velem személyesen rosszindulatú legyél.

Sokan fórumozunk, nagyon sokan. Ha nem tetszik valakinek a stílusa akkor ott a PgDn... személyeskedni és rosszindulatú megjegyzéseket tenni felesleges és illetlen is.

Nem jegyeztem meg korábban nevedet és azt sem tudom, hogy milyen beszélgetés avagy vita alapján jegyezted meg te az enyémet...de most megjegyzem és nagy örömödre kerülni foglak téged is és azokat a topikokat is ahol te aktív vagy.
Előzmény: Linux fan (659)
Linux fan Creative Commons License 2008.11.07 0 0 659
az alaptalan személyeskedéstől

El vagy te tévedve. Én nem vitattam az érveidet személyedre tett megjegyzésekkel, hanem enyhe rosszindulattal megemlítettem, hogy a fórumozási szokásaidnak milyen hatását anticipáltam.

Más: Obama a kampány során azt mondta, közvetlen - de kemény hangvételű - tárgyalásba fog bocsátkozni Iránnal.
Az eddigi amerikai (Condi Rice-féle) viszonyulás az volt, ha jól emlékszem, hogy az USA nem ül le tárgyalni Iránnal, amíg Ahma hitelt érdemlően be nem mutatja, hogy az ország nem folytat és nem készül folytatni urándúsítást.
Ha Obama enyhít ezen, és feltétel nélkül leül tárgyalni, vajon ezzel nagyobb együttműködésre készteti Iránt, vagy inkább elszemteleníti?
Előzmény: BZoltan (635)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 658
Akkor asziszem most jobb, ha illedelmesen félrevonulok...
Előzmény: Derek (657)
Derek Creative Commons License 2008.11.06 0 0 657
Nos ,hogy ilyen szepen irtal rolam ezutan nem bantom a bolcseszeket(egy darabig)
Előzmény: Törölt nick (656)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 655
Változtál te az évek alatt utuli, csak nem a jóságos derek úrhoz jársz szalonnázni?
Előzmény: Törölt nick (652)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 650
Na azért ez a leszármazás biznissz ködös így, kedves sumér rokon...
Előzmény: Törölt nick (647)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 648
- és maradt annyi belőlük mint amennyi a Nyírség egyik csücskében v a n ?
Előzmény: Törölt nick (646)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 645
Az elit és a többiek között kb. annyi a különbség mint a szürkeállományod és a lábikrád között - semmi...
Előzmény: Törölt nick (639)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 641
Most aztán rámijesztettél....
Előzmény: Törölt nick (639)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.11.06 0 0 640
Kösz, hogy utánajártál...nehéz volt? Lőttek is rád?
Előzmény: Törölt nick (636)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.06 0 0 637
Azt Te honnan tudod ?
Előzmény: Törölt nick (636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!