Keresés

Részletes keresés

bulejko Creative Commons License 2011.11.09 0 0 110

Úgylátom nagy itt a csend, vagy a Polidilis átrakás mégjobban  kirekesztette a hozzászólókat !?

bulejko Creative Commons License 2011.10.15 0 0 109

Üdvözlet Kedves Befektetni Vágyók !

 

Elmondom, kivel nem érdemes, és kivel meggondolandó akárcsak beszélgetni üzletről, befektetésről.

 

Talán jónéhányatokkal szemben én jártam kinn, voltam a kiszolgáló részben ahol nem mindíg mosolyognak az emberek, láttam a mindennapjaikat és beszéltem kinti magyarokkal van egy tapasztalat amit megosztanék mindenkivel.

Még mielött bármibe is belevág.

 

Elértek mailben:bulejko@freemail.hu ; 30/391-5596

kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.09.14 0 0 108

komoj üzlethö homoj befektetö kel

Előzmény: BMWX6M (105)
T.Howard Creative Commons License 2011.09.14 0 0 107

Ááááááááááááááááááááááá

 

:)))))))))))))))))))))

Előzmény: BMWX6M (105)
BMWX6M Creative Commons License 2011.09.14 0 0 105

 Befektetőt keresek 5-6 millio forint nagyságban termék fedezet melett.Az üzlet lepörgési ideje 4-5 hét , várható nyereség 25-30%.Csak komoly befektetők keressenek.

bkklaci Creative Commons License 2011.04.04 0 0 103

Kedves András!

 

Én is kiszállok, ahogy legutóbb is említettem. Örülök, hogy sikerült tisztázni a dolgokat és a véleményed a Tropical Dream-ről megváltozott. Csak annyit tennék hozzá, hogy ennek nem igen volt közvetlen marketing célja részemről. Egyszerűen úgy éreztem, le kell írnom azt amit írtam.

 

Természetesen nem sértett meg. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Én is leírtam, ön is. Bár a látszat most nem azt mutatja, tényleg sok sikert kívánok Thaiföldön.

 

bkklaci

Előzmény: CrazYRaT81 (102)
CrazYRaT81 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 102
Kedves Laci, Tisztelt Uraim!

Koszonom az ismet nem rovidre sikerult sorokat.

Azt gondolom reszemrol a vitabol egyszer s mindenkorra kiszallnek. Fogalmazhatnek ugy is, hogy okos enged... elv szerint.

Ugy erzem a felreertest reszemrol tisztaztam es a hibakert elnezest kertem.
Mi tobb, a Tropical Dreamn -nek jobban utana neztem es jelenlegi allapotaban es formajaban egy nagyszeru projektnek es peldaerteku beruhazasnak velem.
Azt gondolom, hogy az elobbiek kapcsan megfelelo margetinget kapott.

A mi cegunkon sokkal tobb mindent nem szeretnek tisztazni es szerintem nem is szukseges. A meglevo ugyfeleink boldogok es felneznek rank azert, amit eddig elertunk. A leendo ugyfeleinknek meg nagyon szivesen bemutatjuk eloben mindazt, amkt nyujtani tudunk azon kivul, ami a weboldalunkon olvashato es akkor majd megbizonyosodhatnak arrol, hogy miben mas a Steve Roberts Development, mint masok.

A sorozest tisztelettel ugyan, de ezuttal visszautasitanam. Remelem ezzel nem sertem meg, de egy ember nalam csak egyszer mutatkozhat be.

Tovabbi szep napot kivanok!
Előzmény: bkklaci (97)
bulejko Creative Commons License 2011.04.04 0 0 101

Szia !

 

Kíváncsi vagyok mit tudsz miről és kiről, de írtam is már.

 

Meghát a Tropical Dream is feszegeti a fantáziám.

Előzmény: thaifoldspecialist (98)
bulejko Creative Commons License 2011.04.04 0 0 100

Szia !

 

Hát jó kis tényfeltárás zajlik most a Troical Dream -ről. 

 

Mostmár kezdek egyre kíváncsibb lenni mikor lessz a fizikai valójában is létrejött komplett lakásavató buli.

 

Ha szerencsém lesz akkor valaki csak meghív egy pezsire és akkor leírhatják néhányan megtörtént a Troical Dream-es buli. 

 

 

Na további szép napot mindenkinek itthon és bárhol is a világban.

Előzmény: profit71 (96)
Lord Jim Creative Commons License 2011.04.03 0 0 99

Nice first post...

Előzmény: thaifoldspecialist (98)
thaifoldspecialist Creative Commons License 2011.04.03 0 0 98

Kedves András

 

 

Először és utoljára:

Sajnálom, hogy nem tudtam hamarabb a segítségére sietni. Ne tévessze meg amit olvass, a sorok között keresgéljen !!!!

Ne keveredjen értelmetlen vitába,,vagy sörözésbe,,,  Thaiföldön nem számíthat sok jóra honfitársaitól.

Jelen eset sem kivétel !!!

Thaiföld remek befektetési hely, de óvatosan válogassa meg kivel milyen kapcsolatba keverid !

 

 

Sok sikert !

bkklaci Creative Commons License 2011.04.02 0 0 97

Kedves András!

 

Először is elnézést, hogy ekkorát szólt a dolog, de hát kibertér (cyberspace – olvasd el Gibbons csodálatos vizióját róla a Nourorománc-ban.) és az ő szigorú törvényei már csak ilyenek. Sajnos, vagy szerencsére Gibson viziója mára valóra vált és ide lépsz be, ha internetezel, vagy akár egy mobilt veszel. Ez van. Ha az interneten dolgozol, el kell fogadnod és követned kell ezeket. Ha nemteszed, az ő szentséges farkastörvényei igen hamar a hátsódba marnak...

 

Miért is mondom mindezt és miért irtam az amit?

 

Egyrészt mert már vagy harminc éve foglalkozom Cyberspace Engineering-gel (is) és ennek része az interneten folytatott marketing. Jó mélyen, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Amit nálad láttam ezzel kapcsolatban, őszintén szólva, nagyon nem tetszett.

 

A másik és sokkal fontosabb ok. Jó hosszú ideje Ázsiában bolyongva (1985 óta), majd letelepedve (tele lett a hócipőm azzal, ami otthon megy...) szereztem elég tapasztalatot honfitársaink itteni ügyködéséről. Meg kell mondanom, az általam ismert sok-sok rémtörténet mellett, egy kezemen is meg tudom szálolni azokat a projekteket, amelyeket magyar befektetőkkel, magyar épittetőkkel és/vagy épitőkkel errefelé csinálnak és nem a lehúzásról, simlizésről, kistilű átverésről szól. Megdöbbenve láttam, hogy ezek egyikét érte számomra megmagyarázhatatlan támadás.  Én legalább is igy éreztem.

 

Ezt irtad nekem:

 

“Azt gondolom, hogy nem rágalmaztam senkinek az üzletét. Bármi féle üzlet, cég, vagy projekt gazda megnevezése nélkül leírtam egy olyan tényt, amiről sokan beszéltek Magyarországon, én is így hallottam.”

 

Nézd... A médiában, marketingben nem kell konkrétan leirni, hogy személy szerint ki, mit, mikor  és miért lop, csal vagy hazudik. Elég csak „pontatlanul” interpretálni valamit és egy kulcsszóval (sugallattal) is bekötni a „rendszerbe”. A többit elintézi a hálás tömeg agyatlan reakciója.  (a Rágalom Ária a Figaró Házasságából” remek tananyag erre a fajta marketingre.) A szerencsétlen áldozaton még az sem segit, ha gondatlanságból történt és nem szándékosan. Itt nincsenek „nem is úgy gondoltam ám!” tipusú védekezési lehetőségek. A hatás azzonnali és visszavonhatatlan. Sokszor a visszahatás is...

 

Itt te a 81-s üzenetre válaszolva konkrátan” arról” a projektről irtál. A Kefir lakásvásárlásáról. Már pedig Magyarországon a Kefir név Thaifölddel kapcsolatban egyértelműen a Tropical Dream Pattaya. Újságcikkek, TV interjúk, az a remek Vtech klip aminek a belső felvételei ott készültek, a U2B-ra és a befektető csoport magyar és nemzetközi oladalaira feltett videók, mind-mind ezt bizonyitják. És most, bárki, aki egy kicsit is foglalkozik otthon Thaifölddel, „vette” az adást amit szétküldtél... Valami gyanús... Szegény Kefir, jól megszivatták... Nem szép dolog...

 

80-as üzenetedben ezt irod (kiemlés tőlem):

 

"jó omen, ha visszagondolunk szegény Kefír ingatlanvásárlási történetére, de ezt a céget legalább le lehet informálni a kinti Magyar Konzulátuson."

 

Erre válaszul, 81-es üzenetében mortensen2 az alábbi konkrét kérdést tette fel neked:

 

“Hallottam a Kefir ingatlan vásárlásáról is, de mehjegyzését olvasva úgytünik valami gubanc volt- vagy van.Erröl viszont nem hallottam.

Lenne olyan kedves és ismertetné?”

 

Te a válasz gombot megnyomva (tisztában kell lenni annak használatával, hatásával és jelentésével) 89-es üzenetedben ezt válaszoltad. (kiemelés tőlem...)

 

„Nos igen. Az említett ingatlanvásárlással egész addig nem volt semmi probléma, amíg a magyar projektgazda bemutatta a gyönyörű terveket, látványterveket, látványos honlapot, a szépen berendezett minta lakást, amit felépítettek, amíg a sok-sok vevő kifizette a vételárat... csak aztán az épület nem épült fel, a projektgazda pedig nem került elő. Erről persze már nem annyira lehet videó interjúkat látni a Youtube-on.”


Ez pedig egyértelműen a te személyes véleményed. Ha azt irod „azt hallottam róla, hogy”, akkor az egy kicsit más. Nem szép, de hát Istenem... Azt mondták. Vagy egyszerűen leirod, hogy" nem tudom, de utánnanézek".

 

De egyébként is „csak tiszta forrásból”...  Ha engem megkérdeznek valamiról, akkor én előbb tájékozódom, anyagot gyűjtök, kialakitom a saját véleményem, majd azt, forrás megjelölésekkel leirom. Elég lett volna, ha rákeresel a projektre. Akkor megtalálod a magyar, angol, német, orosz honlapjait, Facebook oldalát. Ezeken mail cimeket, (válaszolós 24/7-es) telefonszámokat találsz. Ennél több segitséget egy projekt nem tud interneten adni a korrekt tájékoztatáshoz. Az már csak hab lett volna a tortán, ha átugrasz és megnézed a projektet a helyszinen. Én megtettem...

 

Számomra az eddigi is ennyi is elég lehetett volna, hogy billentyűzetet ragadjak és – életemben másodszor – regisztráljak egy fórumra. A másik ok a nagyon durva „black-hat” marketing lánc ami az üzeneteidben van.

 

 80-as üzenetedben (kiemelés tőlem):

 

„Thaiföldön van egy elég megbízható magyar cég, aki cash-flow alapú befektetéseket kínál, elég jó megtérülési időkkel. Velük tárgyalok egy ideje és úgy néz ki hamarosan el is indul egy közös projekt. Kicsit fáztam a dologtól, merthát "Thaiföld - magyarok" egy mondatban nem túl jó omen, ha visszagondolunk szegény Kefír ingatlanvásárlási történetére, de ezt a céget legalább le lehet informálni a kinti Magyar Konzulátuson.

Akit érdekel: www.srdevelopment.asia

 

Itt kötöd be a saját cégedet a marketingbe, de nem azt irod, hogy a tiéd, hanem csak tárgyalsz vele.  Nagyon black-hat...

 

89-es üzeneted vége:

 

„Mindezek mellett Thaiföld remek befektetési lehetőségeket tud nyújtani, amik nem feltétlenül ingatlan alapúak, de remek profit elvárásokkal kecsegtetnek, rövid megtérülési időkkel. Erről érdemes megnézegetni a www.srdevelopment.asia weboldalon az üzleti befektetési projektek listáját.”

 

Ha nem lenne a Kefires eleje az idézett üzenetnek, még elmehetne „Grey-hat”-nek, de még itt sem irod, hogy ez a tiéd. Ettől viszont nagyon fekete...

 

Viszont ez az üzenet felkeltette az érdeklődésemet és akkor „repültem” rá honlapra. (Te ajánlottad többször is...) A talált problémákat, korrekt forrásmegjelölésekkel leirtam. Ezeket valahogy te sem válaszoltad meg másként. (Egyébként elüször a megadott telcsiszámok jöttek. De hát, ugyebár... ) A válaszodból vslami ilyen jött le nekem:

 

  • Nem is az a cég, csak a cégnevét használom.  (Ez öngól. Ilyet honlapon csinálni nem szabad.)
  • Nem a székhelyem, hanem a könyvelőm irodája.  (A thai törvények szerint a székhelyet kell kiirni, és ha a tényleges iroda eltér, akkor azt is.)
  • A Budapesti Irodánk helyett Budapesti Partnetirodánk a ....... Reklámügykökség Kft. (Ez meg magyar előirás, mert a thai cég otthon nem bejegyzett, nem jelentkezett be a NAV-nálsem.)
  • USA irodánk helyett LA-i területi képviselőnk X.Y. ....... (US Federal Codex of Communication)

 

Tehát ezek voltak azok a dolgok, amik miatt billenytűzetet ragadtam. És nem csak én, hanem a befektetők is, ahogy látom... Éppen ezért az alábbi kijelentésed (93-as üzenet)

 

„Mindazonáltal megjegyezném, hogy annak ellenére, hogy azt oktatjátok, hogy más üzletét nem rágalmazzuk, te megpróbáltad megtenni a miénkkel, nyíltan, cégnevek feltüntetésével.

 

Nem ül. Egyáltalán. Te ajánlottad fel, kétszer is a fórumon, hogy látogassuk meg azt a honlapot. Ezek után megtettem. Mi mivel befektetést ajánlott nekem, aki meglátogatta, ellenőriztem. Amit találtam, azt az internet szabályai és szokásjogai alapján, pontos forrásmegjelölésekkel leirtam. Ebben az esetben a hiba nem az én készülékemben volt...

 

Kedves András!

 

Részemről lezárnám ezt a meddő témát, ha lehet, miután sehova sem vezet. Kedvenc projektemmel és a Világ Leghiresebb Tejtermékével kapcsolatban tisztázódott a dolog, az SR-rel kapcsolatos félreérthető dolgokra felhivtam a figyelmedet. Ka kicsit keményebbre sikerült, mégegyszer elnézésedet kérem.

 

Egyébként Profit71 szavaival értek egyet:

 

“Egy sör mellett beszéljétek meg!Vagy kettő...:-)

Sok sikert kívánok minden magyarnak,aki ott

éli az életét és meg merte lépni,hogy itt hagyja

a telet és a mindennapi kicsinyes dolgokat...”

 

Mi a véleményed róla?

 

Üdv:

 

bkklaci

Előzmény: CrazYRaT81 (93)
profit71 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 96

Jaj de szépen dolgoznak a fiúk...

A kinti fürdőszobám sokkal szebb lesz mint az itthoni,

pedig azért azt is sokáig terveztük.

Már alig várom,hogy kész legyen...

A Troical Dream nekem egy megvalósult álom..

Előzmény: bulejko (92)
profit71 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 95

Egy sör mellett beszéljétek meg!Vagy kettő...:-)

Sok sikert kívánok minden magyarnak,aki ott

éli az életét és meg merte lépni,hogy itt hagyja

a telet és a mindennapi kicsinyes dolgokat...

üdv:G.

Előzmény: CrazYRaT81 (93)
profit71 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 94

Itt vagyok! Üdvözletem! Most olvastam a beszélgetést és bár nem vagyok egy billentyű virtuóz, azért most hozzászólnék a Tropical Dream Pattaya építkezése körüli bizonytalanságba...

Én az egyik befektető vagyok és napi kapcsolatban vagyok az építőkkel és a mi aranytorkú Kefírünkkel is.

Véleményem szerint nézzük először a tényeket világszerte:

 

A válság épp az ingatlan szektor miatt következett be,tehát itt történtek a legnagyobb visszaesések is.

Azonban épp a távol-kelet és azon belül főleg,Hong-Kong és Thaiföld állt talpra a leghamarabb.

Thaiföldön belül a legpezsgőbb Pattayán az ingatlanpiac.A válság nagy mértékben csökkentette a közepes árkategóriáju ingatlanok iránti érdeklődést,tehát csak a nagyon olcsó és a luxus ami kelendő.

 

Mi történt mind e közben a Tropical Dream-mel?

Tény, hogy elcsúszott az építkezés,vagyis állt egy darabig,egy engedély beszerzése miatt.

De a szerencse a szerencsétlenségben,hogy épp közben dúlt a válság is,ezért az elkészült lakások is

eladhatatlanok lettek volna.

 

Közben egy picit át is lett tervezve az ingatlan, reagálva az újabb igényekre.

Például(főleg az orosz befektetők,akiknek a száma drasztikusan emelkedik)sokkal jobban szeretik a

tulajdonosok,ha egy ingatlanon belül szinte minden megvan,ezért pl. a tetőtérbe egy

open-air bár lett beépítve,ahol szenzációs panorámával lehet vacsorázni majd.

 

A medence meg lett növelve1000 négyzetméteresre,ami a kategóriában egyedülálló.

Mivel a TD. a luxus kategóriájú apartmanok(condomínium)kategóriájában van ezért igyekeztek

számos egyedi és extra megoldást kínálni az ügyfeleknek,amivel kitűnik a versenytársak közül.

Jelenleg a vásárlók nagy része visszatért Pattayára és hatalmas az érdeklődés.

A lakások nagy része elkelt.Tehát a viszontagságok elmúltak,az építkezés a finisben van.

 

Nekünk,befektetőknek tovább állt benne a pénzünk mint azt terveztük,de a kívánt értéknövekedés

megtörtént. Jobb konstrukciókat azóta sem láttam.A világ addigi sláger ingatlan beruházásai sokkal

rosszabbul teljesítettek,sőt volt ahol bedöglöttek a projektek.

Az első öt lakás nemsokára át lesz adva,de továbbra is megnézhető a bemutató terem,ami egyedülálló

módon jelenleg is áll.

 

A magyar építtetők hozzáállásáva hibátlan. Mivel én érintett vagyok benne,

nekem ez is nagyon megnyugtató.

Tehát nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek aki befektetésen töri a fejét,

mert még tart az értéknövekedésés és lehet "tervezőasztalról" vásárolni.

 

Akit érdekel egy elismert magyar ingatlan szakértő véleménye is,

az nézze meg a pinterpeter.hu oldalt és ott részletesen választ kaphat.

Összegezve az akadályok azért vannak,hogy átugorjuk őket!

Itt sikerült,köszönhetően az építtetők és a befektetők hozzáálásának.

 

Gondoljunk csak bele,szinte mindenkit megtépázott a válság.Van aki kilátástalanságba sodort.

Ez a projekt kiállta az idők próbáját és nemsokára már nem lesz miről beszélni vele

kapcsolatban,mert elégedett emberekkel lesz teli(mint én) és élvezik a luxust amit kínál.

 

A lakásavató bulimra mindenkit várok majd!!! :-)

 

CrazYRaT81 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 93

Kedves BKKLACI,

 

Először is köszönöm a részletes elemzést, melyet így nyilvánosan kezdeményeztél. Igazából próbálom a jó oldalát nézni és úgy vagyok vele, hogy legalább így kicsit bővebben be tudom mutatni a cégünket e fórumon.

 

Azt gondolom, hogy nem rágalmaztam senkinek az üzletét. Bármi féle üzlet, cég, vagy projekt gazda megnevezése nélkül leírtam egy olyan tényt, amiről sokan beszéltek Magyarországon, én is így hallottam. Miszerint évekkel ezelőtti hír volt a televízióban, hogy az említett "tejtermék" Thaiföldön vásárolt lakást. Nem tudtam, hogy hol, melyik projektben. Most meg kapok egy olyan információt, hogy egy szerkezetkész épület tetején sok-sok emberke építkezik. Gondolom a fenti információkból rakta össze mindenki, hogy valószínűleg a dolog még nem valósult meg. Ettől függetlenül megvalósulhat. De szeretném hangsúlyozni, hogy nem mocskoltam be senkinek sem az üzletét, nem is állt szándékomban. Miért tenném. A mi cégünknek semmilyen ingatlanos cég nem jelent konkurenciát, mivel mi szolgáltatás alapú projektekkel foglalkozunk.

 

És akkor most kitérnék részletesen a kérdéses területekre:

 

1) A cégünk 2004 óta működik, igen. Ha figyelmesen elolvasod a weboldalunkat, akkor le van benne írva, hogy nem 2004 óta Thaiföldön, hanem azóta Magyarországon, mely tevékenység később megszűnt.

2) A thai cégünk neve nem ez volt eredetileg, mi több a napokban folyik a cég átnevezése Steve Roberts Development -re. De mivel a magyar cégünknek ez volt a neve, ezért a kommunikációnkban ezt használtuk és ennek az arculatát is szerettük volna tovább vinni.

3) Ez gondolom megadja a választ a domain regisztráció kérdésére is.

4) A szörnyen mélyen elrejtett irodáink címeit tartalmazó oldal a Cégünkről/Irodáink menüpontban található, nem tudom hova máshova kellett volna helyezni

5) A magyar cím egy irodaház. Igen. Mert ott van irodánk és oda vagyunk bejelentve. Nem tudom mióta ciki irodaházban irodát bérelni. Oda van bejelentve a másik cégünk is, mely a Playground Reklámügynökség. Azt, hogy a reklámügynökséget miért nem találtad az IM adatbázisban nem tudom. Kérdezd meg az APEH-től, akinek már 2 éve rendszeresen fizetjük az adónkat. De ha gondolod és ez tényleg szükséges nagyon szívesen elküldöm egy magán e-mailben a cégjegyzék számunkat és az adószámunkat is.

6) A megadott amerikai cím egy magánház, mert ott van kialakítva az irodája annak az embernek aki a helyi kapcsolattartó. Ezzel sem értem, hogy mi a probléma. Bérelve van. Ha esetleg ez számít.

7) Samuin nincsenek utcanevek, legalább is nem sok. Az említett cím a könyvelő irodánk címe, mert oda van bejelentve a cégünk. Mint ahogy itt a legtöbb cég esetében. Mi több, a cégpapírjainkon is nem meglepő módon az a cím szerepel. Az egyik legnagyobb és legrégebbi könyvelő iroda Samuin. 

8) Ami a telefonszámokat illeti:

- A magyar számunkon lévő First Client Capital a központi titkársági cég neve. Tőlük béreljük az irodát. Csodálom, hogy őket tudtad elérni, mert a mi közvetlen számunkat hívtad. Szerintem próbáld meg még egyszer.

- Az amerikai szám valóban üzenet közvetítő. Mert a kolléga jelenleg nincs Amerikában. Gondolom nem meglepő, hogy használunk üzenet közvetítő szolgáltatást, hogy ne veszítsünk el egy ügyfelet, vagy érdeklődőt se, aki mondjuk amerikából szeretne befektetni.

- A thai szám csak csöng csöng... Ez meg a legérdekesebb, mert a telefon itt hever mellettem és egy darab nem fogadott hívás nincs rajta.

 

---

Ami viszont érdekes:

 

Annak ellenére, hogy így el vagyunk dugva. Hogy így nem lehet minket élérni. Hogy így nem létezünk. Vajon hogy lehet az, hogy mégis vannak ügyfeleink? Hogy lehet az, hogy ők elégedettek velünk? Hogy lehet az, hogy ma írtuk alá az egyik legígéretesebb projektünk szerződését?

 

Különös.

----

 

Végezetül még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy elnézést kérek, ha megsértettem volna bárkit is. Nem állt szándékomban. Egy olyan információt írtam le amit én is más emberektől hallottam. És elhittem. De való igaz nem jártam jobban utána. Ez helytelen volt. Nem akartam ezzel magamra haragítani senkit.

 

Mindazonáltal megjegyezném, hogy annak ellenére, hogy azt oktatjátok, hogy más üzletét nem rágalmazzuk, te megpróbáltad megtenni a miénkkel, nyíltan, cégnevek feltüntetésével.

Én ugyan  ezt nem tettem meg.

 

Ezért noha jól jött ki, mert kicsit tudtam magunkról mesélni, megkérnélek, ha a jövőben bármi kérdésed merülne fel a cégünkkel, vagy annak szolgáltatásaival kapcsolatban, ami nem egyértelmű, vagy állítani szeretnél dolgokat, amik szerinted másként vannak, akkor azt először egy magánlevélben tedd meg.

 

Köszönöm a rugalmasságodat és sok sikert kívánok.

 

Előzmény: bkklaci (90)
bulejko Creative Commons License 2011.04.01 0 0 92

CrazYRaT81 üdvözlet itt is

 

 

Sajana a topik üzemeltető leszedte a látvány képet valaki jóvoltából, na de mindegy !

 

Nincs tulajdonom a Tropical Dream -ben de azt megosztom amit tudok róla.

Azért hogy valóban korrekt legyen a dolog és aki szereti Thaiföldet azon bellül a Magyar érdekeltségű dolgokatt az Magyarnál hagyja a pénzét, ha már az ország vezetése az elmúlt 20-on egy néhány évben nem is így tette.

 

És a korrektség a legfontosabb egy hosszútávú üzletnél szerintem.

 

Most teszek fel egyet ahol látható haladnak a dolgok, de gondolom majd az is hozzászól aki mégtöbbet tud .

Előzmény: CrazYRaT81 (89)
bkklaci Creative Commons License 2011.04.01 0 0 91

Kedves András,

 

Elnézést, hogy megint írok, de átnéztem az előző levelet. Sajnos tele van elütéssel. Elnézést érte, a thai billentyűzetemen nem mindíg tudom kitalálni hol van a megfelelő magyar ékezetes karakter.

 

Ma beszéltem egy kedves hölggyel a pesti reklámügynökségnél és látom, a honlap is szépen fejlődik. Csak annyit hozzá, hogy javítani kellene a Samui címen megint. És bizony ki kellene írni teljesen. Így az egyik hely amire passzol, az egy szálloda a tengerparton. A másik a Google maps szerint is és a a feltett térkép szerint is az a Wat Phra Yai templom. jártam is ott, gyönyörű hely. (http://www.virtualtourist.com/travel/Asia/Thailand/Southern_Thailand/Ko_Samui-1448047/General_Tips-Ko_Samui-Big_Buddha-BR-1.html)

Előzmény: bkklaci (90)
bkklaci Creative Commons License 2011.04.01 0 0 90

Kedves Perényi András (CrazYRaT81)!

 

Bizony jól irod, egy thaföldi ingatlan befektetést nagyon jól meg kell gondolni, ezerszer leellenőrizni és hiteles, az országot, szokásokat, a thai jogot és a befektetés szűkebb környezetét is jól ismerő szakemberekkel végigcsináltatni.

 

Nagyon sok a trükk. Nagyrészük rendkivül primitiv. A jónép mégis bedől, aztén persze elterjed, hogy Tahiföldön, az ott élő magyarokkal nem, mert simlis mind... Azt hiszem, ez a válasz az előző leveledre némi példát is ad rá.

 

Tudod, és ahogy az mi az alapfokú webmarketing tanfolyamainkon is tanitjuk, a lopakodós marketingnek három alapszabálya van. Ezek a következők „csak tiszta forrásból”, „weben csak is a tiszta igazat”, „más üzletét nem rágalmazzuk”. Nem azért, mert feddhetetlen erkölcsű lovagok lennénk, hanem azért, mert lebukunk 10 perc alatt, mint Rottenbiller. Esetleg magunkra boritjuk a megrágalmazott üzlet haragját is. Akik viszont pillalatok alatt ránk találnak. Kérlek, mutassak némi példa értékű magyarázatot.

 

„Csak tiszta forrásból és nem mocskolunk másokat”.

 

Tegnap Pattayán jártam és felmásztam annak a teljesen elkészült épületnek a tetejére, ami szerinted nem készült el. Alattam pár száz kicsi hangya szorgalmasan burolt, csempézett és épitette be a bútorokat. A Világ Leghiresebb Tejterméke (A Kefir) is ott volt, valamint a szerinted eltűnt magyar projektgazdi is. Rendesen ledöbbentek azon, amit irtál. Jól fel is húztad őket ezzel.

 

„weben csak a tiszta igazat”.

 

Számomra alapvető, hogy ha egy cég, vagy egy ember ajánlatot tesz nekem, először leellenőrzöm a hitelességét. Ma az internet korában ez nem több, mint 10 perc. Legalább is nekem, mert az egyik cégem nemzetközi internet biztonsággal foglalkozik.

Sok helyen ajánlgatod a 2004 óta működő nagymultú SR akármit. Rárepültem egy kicsit arra a helyre. Tiz perc után elég sok adat összegyűlt. Illetve semmi sem.

 

Ettől aztán felmerültek kérdéseim. Lehet, hogy tévedek velük kapcsolatban, de, mivel te vagy annak a cégnek az édes apukája, biztos tudsz rájuk válaszolni.

 

A honlapon szereplő cég és a különböző aloldalakon, projekt prosikban hirdetett egyéb válzozatos nevű cégek egyike sem szerepel a Thai Gazdaságfejlesztési Minisztérium hiteles cégadatbázisában. A Board of Investment hiteles képviseleti iroda adatbázisában sem. A thai APEH szerint nincs adószámuk,  nyilvántartásban nem szerepelnek, mérleget nem adtak le. Pedig a Co. végződés miatt ezek legalább 10 milla THB befizetett alaptőkével rendelkező, nyilt részvénytárságok lennének. A SEI-n (Bangkoki Értéktőzsde). Persze, ott sem találtam őket... Ez mindenesetre elgondolkodtató.

 

Az sem semmi, hogy a 2004 óta üzemelő cég domainját a saját magán mail cimed alatt 2010. december 23-án 12:34 (CET)-kor jegyeztetted be. Számomra ez egy kicsit levon a cég „történelméből”.

 

A honlapon egy rejtett oldalon fel vannak sorolva a cég irodái. Ezzel kapcsolatban is lennének kérdéseim.( http://www.srdevelopment.asia/hu/irodaink)

 

A magyar cim. A magyar kapcsolatként leirt cim egy irodaház, jó sok irodával. Ott viszont Perényi András ügyezetőt nem nagyon ismerik. A megadott magyar reklámügynökséget viszont nem találtam az IM hivatalos cégjegyzékében.

 

A megadott amarikai cim. Az egy nagyobb zöld papatetős sufni egy érdekes türténelmű  külkerületben (főleg olynok lakják, akik nem az idén barultak le. LA-ben ilyen összenyomott telkű agyobbeépitett terület kevés van.). Ezt onnan tudom, hogy azt a cimet több amerikai ingatlanögynökség is hirdeti, már elég régen. Ha beirod a cimet a keresőbe, kidobja a listát és meglátogathatod. Pl. Itt: http://www.zillow.com/homedetails/1158-W-37th-St-Los-Angeles-CA-90007/20583023_zpid/

 

A Samui cim csonka. Kimaradt belőle az utca megnevezése.  Minden Moo-hoz tartozik egy Tanon, az utcanév.

 

Ezek után felhivtam a telcsiszámokat. A magyar a First Clients Capital (gőzőm sincs, mi az, de nem a megadott reklámügynökség...) üzenetrögzitője. Az LA-i egy üzenetközvetitő szolgálat.   Thai mobil meg csak csöngött...

 

Tehát ezek a felmerült kérdéseim. Lehet, hogy tévedek velük kapcsolatban. Kérlek, hogy oszlasd el ezeket. Ez nagyon egyszerű.

 

Küld át nekem a céged (esetleg mindegyik) érvényes thai cégkivonatát, és a szintén érvényes és arra a cégre kiállitott munkavállalási engedélyedet.  Biztosan van, mert enélkül Thaifldön semmilyen üzleti tevékenységet nem lehet folytatni. Nem baj, ha thaiul van. Én el tudom olvasni.

Előzmény: CrazYRaT81 (89)
CrazYRaT81 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 89

Kedves NTN,

 

Nos igen. Az említett ingatlanvásárlással egész addig nem volt semmi probléma, amíg a magyar projektgazda bemutatta a gyönyörű terveket, látványterveket, látványos honlapot, a szépen berendezett minta lakást, amit felépítettek, amíg a sok-sok vevő kifizette a vételárat... csak aztán az épület nem épült fel, a projektgazda pedig nem került elő. Erről persze már nem annyira lehet videó interjúkat látni a Youtube-on.

 

Véleményem szerint az ingatlan vásárlás lehet jó és rossz ötlet is. Ez attól függ, hogy befektetési céllal, vagy szerelemből szeretnének ingatlant vásárolni. Utóbbi esetben gyönyörű lehetőségeket lehet találni. Azonban ha befektetési céllal vennének ingatlant, akkor nem annyira javasolnám, bár ez a mi véleményünk. Jelenleg elég telített az ingatlanpiac, ami azt jelenti, hogy az utóbbi időben a befektetők nagy része hoteleket, resortokat, apartmanokat épített. Ez azt eredményezte, hogy pl. Koh Samui szigetén jelenleg 38x annyi eladható vendégéjszaka van, mint amennyi turista érkezik a szigetre.

 

Mindezek mellett Thaiföld remek befektetési lehetőségeket tud nyújtani, amik nem feltétlenül ingatlan alapúak, de remek profit elvárásokkal kecsegtetnek, rövid megtérülési időkkel. Erről érdemes megnézegetni a www.srdevelopment.asia weboldalon az üzleti befektetési projektek listáját.

 

Üdvözlettel,

 

András

Előzmény: mortensen2 (81)
bulejko Creative Commons License 2011.03.08 0 0 85

Nem feledem készíttetek képet és meglátjáto khol tart a Pattaya Tropical Dream.

mortensen2 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 81

Kedves CrazYRaT81

 

Már jó ideje gondolkodunk a feleségemmel egy kissebb ingatlan vásárlásán Thailandon.

Hallottam a Kefir ingatlan vásárlásáról is, de mehjegyzését olvasva úgytünik valami gubanc volt- vagy van.Erröl viszont nem hallottam.

Lenne olyan kedves és ismertetné?

 

Előre is köszönöm.

 

Üdvözlettel

NTN

Előzmény: CrazYRaT81 (80)
CrazYRaT81 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 80

Ha már Thaiföldi befektetések - személy szerint támogatom az Ázsiába történő nyitást üzleti téren. Európában kezdenek bezárulni a kapuk. Ha valami egyedit akar az ember, akkor jócskán kell törnie az agyát, az ingatlan piac meg véleményem szerint kezd behalni. Részemről mindig a pörgős üzleti lehetőségeket, befektetéseket kerestem, így a statikus "megveszem, kivárok" elmélet nekem sosem jött be.

Thaiföldön van egy elég megbízható magyar cég, aki cash-flow alapú befektetéseket kínál, elég jó megtérülési időkkel. Velük tárgyalok egy ideje és úgy néz ki hamarosan el is indul egy közös projekt. Kicsit fáztam a dologtól, merthát "Thaiföld - magyarok" egy mondatban nem túl jó omen, ha visszagondolunk szegény Kefír ingatlanvásárlási történetére, de ezt a céget legalább le lehet informálni a kinti Magyar Konzulátuson.

Akit érdekel: www.srdevelopment.asia

 

tök jenő Creative Commons License 2011.01.31 0 0 78

Sziasztok!

 

vki tudna segíteni, hogy mennyiből lehet thaiföldön megélni?

mekkora kereslet lenne egy appartmanra kint?

bulejko Creative Commons License 2011.01.24 0 0 77

ok lehet írok oda kíváncsi vagyok a véleményedre

Előzmény: falang (76)
falang Creative Commons License 2011.01.24 0 0 76
Nem. Azért írtam, hogy talán majd egyszer, mert most nem annyira szar otthon a bolt.
A cégest nézem naponta.
Előzmény: bulejko (73)
bulejko Creative Commons License 2011.01.23 0 0 75

hát ez azér jó vicc volt )))))

Előzmény: Tyűha (74)
Tyűha Creative Commons License 2011.01.23 0 0 74

Ezért már megéri ingázni is Budapest - KrungThep között naponta :o)

Előzmény: Afrikaans8 (24)
bulejko Creative Commons License 2011.01.22 0 0 73

Falang !

 

arra gondolsz drága kinn már vagy most minden.

van aki utazási irodát tervez kinn, vagy netán az idegenforgalom is meggyengült kinn?

vagy netén az apartmanok is túl drágák?

vagy mi az igazság ???

az itt regisztrált mailcímed szoktad olvasni kinn vagy a vállalkozói weboldalast nézed mindennap?

 

Előzmény: falang (72)
falang Creative Commons License 2011.01.22 0 0 72
Én egyelőre semmiben, pedig a párom idevalósi. Majd talán később.
Előzmény: bulejko (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!