Bár azt is nehezen, de ehhez képest hamarabb el bírom képzelni hogy magáért a számlavezetésért vezetnek be díjat, vagy a személyes ügyfélszolgálatért "vizitdíjat". Amit írtál, nekem abszolut nincs a félelmeim között.
Üdv! Érdeklődnék a webkincstár regisztráció megszüntetéséről, törléséről. Lehetséges ez? Pár éve hoztam létre a fiókom tapasztalatszerzés céljából, de soha nem forgalmaztam rajta egyetlen forintot sem, és a továbbiakban sem szeretnék.
Én Revolutnál euróra legfeljebb ~2 százalékos hozamot látok, ami nem fix, napról napra változhat, és még adózni kell belőle. Fizetni is kell érte legalább havi ~16 ezer forint csomagdíjat, az ingyenes csomagban ~1 százalék az euró hozam.
Ugye jól tudom, hogy ha lejáró TBSZ-szel kapcsolatban nem csinálok semmit, akkor az azon lévő értékpapírok átkerülnek január 1-jén az értékpapír számlámra?
Kiakadásról szó sincs, csak egy párhuzam volt a Kincstár mellé, aki elhagyja a már rögzített számlaszámokat, ami szereintem nem normális dolog, akkor sem ha előre szólnak. Hiszen az információ már a birtokukban van, ha matatnak a rendszerben, akkor tegyenek rendet maguk után, ha meg indirekt módon aktualizáltatni szeretnék a számlaszámokat, akkor meg inkább írták volna azt, hogy kedves júzer, addig nem léphetsz tovább, amíg el nem okézod vagy frissíted az EUR számlád adatait. A párhuzam abban áll, hogy a vevő végzi mindkét esetben a szolgáltató dolgát.
Tájékoztatás az euró utalásokhoz kapcsolódó bankszámlaszámok változásáról 2025.10.22 13:46
Az állampapír-forgalmazási tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések miatt megváltozik az euró (EUR) utalásokhoz rögzített bankszámlaszámok kezelése.
2025. október 30-i értéknapot követően a korábban rögzített, megbízáshoz nem tartozó IBAN formátumú eurós bankszámlaszámokra nem lesz lehetőség új utalási megbízás rögzítésére.
Az euró alapú megbízásokhoz nem tartozó IBAN formátumú bankszámlákat 2025. október 30. napját követően ismét rögzíteni szükséges a bankszámlaszámok közé.
Nekem sincs meg, valamikor augusztus környékén pedig utaltam ki eurót... A változás azóta csak annyi volt, hogy rögzítettem egy sima belföldi számlaszámot pluszban.