Keresés

Részletes keresés

Meister Creative Commons License 6 órája 0 0 33993

Androidon, ha pl. AnySoftKeyboardot használtok, aznutolsó frissítés óta nem megy a Mobilkincstár.

Vissza kell állítani a billentyűzetet a Gboard-ra.

Akkor elindul. 

t.lantos Creative Commons License 2 napja 0 5 33992

Es az is benne van, hogy kinek adhatod meg el.

Előzmény: joc_ (33991)
joc_ Creative Commons License 2 napja 0 3 33991

Amikor megvetted, az a papír részletei közt benne van, hogy el lehet adni bármikor.

Pontosítsunk:

Az van benne, hogy

-kamatfizetéskor és lejáratkor az ÁKK pontosan mennyit fizet

-lejárat előtt az ÁKK nem vesz vissza

-a (másodlagos) forgalmazók napi vételi árfolyamot jegyeznek

Ez utóbbi értékére semmilyen megkötés sincs. Mint ahogy a kincstár (mint másodlagos forgalmazó) 1%, egyéb forgalmazók 1-1,5-2%-kal jegyzik a vételi árfolyamukat a napi elméleti érték alatt.

Előzmény: Meister (33978)
Magasles 2 Creative Commons License 3 napja -16 2 33985
vazo11 Creative Commons License 4 napja 0 1 33981

nem tartunk és ebben az elmúlt 7 hónap csak megerősített.

Előzmény: belert (33972)
belert Creative Commons License 6 napja 0 4 33980

Az alapvető kérdés az, hogy a magyar állampapír vásárlók hány százaléka az, aki ugrál a papírok között. Ugye elég sok cikk volt, hogy csomóan tartanak rossz kamatú papírokat, amikor vannak jobb opciók is, egyszerűen mert nem követik a gazdasági sajtót, és úgy vannak vele, hogy betették, jó helyen van, majd ha lejár, akkor foglalkoznak vele. A kisebbség az, aki tudatosan követi a híreket, kamatokat, és vált, ha van jobb lehetőség.

nembal Creative Commons License 6 napja 0 3 33979

El lehet adni, a forgalmazó által meghatározott árfolyamon. Az meg bármennyi lehet ám...

Meister Creative Commons License 6 napja -2 2 33978

Nem fognak ezen változtatni, ahogy eddig sem változtattak. Amikor megvetted, az a papír részletei közt benne van, hogy el lehet adni bármikor.

És ha egyszer is meglépnék, évtizedekig nem venne senki újra állampapírt. Ez nem érdeke a mostani kormánynak (sem).

Előzmény: belert (33974)
belert Creative Commons License 6 napja 0 1 33977

Kijött a rendelet: kötelező lesz a településeknek állampapírban tartani a pénzüket - mfor.hu

Első körben a leggazdagabb önkormányzatokat vonják csak be az akcióba, a fővárosra és a fővárosi kerületekre, valamint a megyei jogú városokra már október 1-től hatályba lép az új szabályozás. A városokat 2027. január 1-től, a többi települést 2028 január 1-től léptetik be a rendszerbe. Egy olyan rendelet is megjelent, hogy a kincstári ki-be utalások után a bankok nem számíthatnak fel díjakat. 

https://mfor.hu/cikkek/kozelet/kijott-a-rendelet-kotelezo-lesz-a-telepulesekben-allampapirban-tartani-a-penzuket.html

t.lantos Creative Commons License 2025.07.11 0 2 33976

A lakossagi papir egyik lenyege azert ez. 
Nem veletlenul korlatozott a vasarlok kore.

Veszpremi Creative Commons License 2025.07.11 0 5 33975

De! Épp az a lényeg, hogy zűrzavaros időben akkora bizonytalanságot okozna az eddigi szokáshoz képest, hogy józan ésszel azt nem szabad megváltoztatni. Nem is értem, hogy mi a francért kell ezt most előhozni, amikor túl vagyunk a tényleg kérdéses nagyon nagy tömegű prémiumok kamatfizetésein, és nem volt semmi látnivaló.

belert Creative Commons License 2025.07.11 -4 3 33974

Alapvetően a korai visszaváltás csak egy szívesség, senki sem veheti biztosra, így a bizalomvesztés is kérdéses, mert egy kötvény alapvetően úgy működik, hogy a futamidő végéig kell tartani, az állampapírnál is ez van, a korai visszaváltás csak egy a nyugodt időkben biztosított kényelmi funkció, józanul senki nem hiheti, hogy zűrzavaros időkben, amikor meg kell fogni erősen majd a kiadásokat, minden ugyanúgy fog menni.

Előzmény: t.lantos (33973)
t.lantos Creative Commons License 2025.07.11 0 4 33973

Alapjaban veve ez mindig tema volt, de komoly valtoztatas nem volt. Nem is nagyon lehet, mert annak akkora bizalomvesztes lenne a kvoetkezmenye, hogy lakossagi papirt soha tobbet nem venne senki.

Előzmény: belert (33972)
belert Creative Commons License 2025.07.11 -4 1 33972

Az ilyen BMÁP meg hasonlók kapcsán ti nem tartototok attól, hogy most hogy egyre labilisabb a költségvetés helyzete, elképzelhető, hogy a következő években megszigoríthatják a visszaváltást, pl. felemelhetik a visszaváltási díjat, és akkor az ember beragad egy hosszú papírba az akarata ellenére?

Freeman99 Creative Commons License 2025.07.11 0 1 33971

Túlárazottak az ingatlanok ez tény és ez mesterségesen kialakult helyzet az állami intézkedések állnak emögött. Alacsony a kiadási hozam, ezt simán verik az állampapírok.

Szerintetek meddig marad a bmáp hozama a fixmáp felett?

A bmáp hozama érdemben év végétől csökkenhet? 

Egyelőre jobb választás a bmáp.

Előzmény: Clarinda (33946)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.07.11 0 0 33970

ok, nincs vitánk :-) 

Előzmény: joc_ (33965)
belert Creative Commons License 2025.07.10 -1 1 33969

Igaz, a visszaváltási árfolyam kérdéses lehet, ezért lehet, hogy rövidebb DKJ-t kellene néznem, pl. van szeptemberi is 5,61% hozammal, ami még mindig több, mint 1%-kal meghaladja a PMÁP-om hozamát, és a szeptemberi lejárat nincs túl messze, és akkor utána tovább lehet ugrani egy másikba, ami akkor éppen jó.

Előzmény: joc_ (33968)
joc_ Creative Commons License 2025.07.10 0 3 33968

Nem egészen gondolod jól.

A DKJ időközbeni eladásának is van vesztesége.

De ez nem egy fix mérték, ez a "piaci viszonyoktól" függ.

Én úgy szoktam magyarázni, hogy ha most megveszed a DKJ-t, és tartod lejáratig, akkor az évesített hozamod annyi lesz, mint az "eladási hozam". (Ez jelenleg a D260624-re 5,7%.)

Ha eladod, akkor az akkor aktuális piaci viszonyok szerinti árfolyamon fogod tudni.

Akkor lehet érdemes eladnod, ha a táblázatban a "vételi hozam" oszlopban álló értékhez képest jobb befektetéssel tudod helyettesíteni (mai nap ennek az értéke 6,56%.).

Nyugodt piaci viszonyok esetén ez a két érték (ehhez a papírhoz tartozó vételi és eladási hozam) hozzávetőleg hasonló értékeket mutat a futamidő alatt. Azonban, a magyar viszonyok között az egy év elég hosszú idő ahhoz, hogy ezek az értékek akár 1-2-2,5%-kal is elmászkáljanak a most látott adatokhoz képest.

A DKJ ugye nem kamatozik, nincs "felhalmozott kamat" tartalma. Azonban, a vásárlásod és a lejárati nap között magadban húzhatsz egy lineáris érték emelkedést, ezt tekintheted egy elméleti kamatozásnak.
Lejárat előtti visszaváltáskor az is lehet hogy e vonal alatt, de az is lehet hogy e vonal felett fogod tudni eladni.

Előzmény: belert (33967)
belert Creative Commons License 2025.07.10 0 0 33967

Ha van PMÁP 2027/K, ami 4,45%-ot fizet (tudom, már el kellett volna adni), akkor jól gondolom, hogy pl. érdemes D260429-re cserélnem, aminek 5,86 az eladási hozama, így meghaladja több, mint 1%-kal a PMÁP kamatát, vagyis behozza az 1%-os eladás veszteséget, és még van némi plusz kamat is jövő évig, és a DKJ-ban ülve lehet figyelni a potenciálisan jobb lehetőségeket, mert annak nincs visszaváltási költsége?

kispangit Creative Commons License 2025.07.10 -6 1 33966

Lezárul az aranykor a magyar állampapíroknál július végén | 24.hu

Na kezdődik megint, kúszik az infláció, kamatfizetés előtt még gyorsan ki kell rázni az embereket az állampapírokból..

joc_ Creative Commons License 2025.07.09 0 7 33965

Én is úgy látom, hogy mostanában gyakrabban jár errefelé moderátor.

Én ezt nem bánom, mert jó pár hete (szerencsére) alig van off-topik.

Ha meg ideböffent valaki megint etf meg részvény meg ingatlan meg mittudoménmilyen befektetést, azt kigyomlálják (őszintén szólva örülök ennek is), de ha valaki reagált rá, az a reakció is megy a kukába (én is vettem már észre, hogy reagáltam valami ilyesmire, az is ment a levesbe).

Én azt gondolom, ez a topik végre valóban arról szól pár hónapja, ami a címe. Aki meg politikáról meg másféle befektetésről akar beszélgetni, az menjen oda, vagy nyisson magának újat ha nem talál mást.

Előzmény: jazzcool1,2 (33964)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.07.09 -1 1 33964

egy halom hsz eltűnt... úgy látszik az index be akarja zárni a fórumot, hogy mindenki az Fb-n folytassa....

Előzmény: b.racso (33962)
Pöpec Ficsúr Creative Commons License 2025.07.09 -11 2 33963

Töretlen a magyarok jól bevált befektetésének népszerűsége

Továbbra is tarol a FixMÁP a lakosság körében, de a BMÁP iránt is nagy az érdeklődés.

b.racso Creative Commons License 2025.07.08 -2 3 33962

Hova tűnt amit írtam?

A moderációs topicban sincs említés sem a törlésről.

Árfolyam-infláció-állampapír kamatok-lakástámogatás egymással összefüggő dolgok, ezért szerintem helye van ebben a topicban.

jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.07.08 -1 2 33961

többedszer írom, hogy Varga Mihály - kellemes meglepetésre - tényleg a kormánytól függetlenül irányítja az MNB-t. "türelmes" monetáris politikát folytat. azaz majd akkor lesz kamatcsökkentés, ha az infláció stabilan 4% alá csökken. 

Előzmény: t.lantos (33960)
t.lantos Creative Commons License 2025.07.08 0 1 33960

Es bar penzbe kerul, helyesen teszi, mert lattuk, mi tortent, amikor esz nelkul nyomtak le a kamatot, illetve amikor nem emeltek, amikor kellett volna.

Előzmény: jazzcool1,2 (33957)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.07.08 -1 2 33957

az MNB emiatt nem csökkent kamatot, maradhat a viszonylag erős Ft az euróval szemben.

Előzmény: Pöpec Ficsúr (33956)
Pöpec Ficsúr Creative Commons License 2025.07.08 -10 1 33956
joc_ Creative Commons License 2025.07.05 -1 5 33950

Légyszi, ne etetsd a trollt.

Előzmény: LosÁllampapírosz (33949)
LosÁllampapírosz Creative Commons License 2025.07.05 -3 1 33949

Semmi értelme a posztodnak. Kifejtenéd? Szeretem a konteó elméleteket, mindig jól szórakozok rajtuk. Érdekelne a tiéd is.

Előzmény: Clarinda (33946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!