Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 45 perce -1 0 23296

Ennyi osszevissza hadovalast a 3. sornal un meg az ember.

Előzmény: MLu (23295)
MLu Creative Commons License 1,5 órája 0 0 23295

Miért? Szerinted nem működhet a felvázolt stratégia?

Előzmény: t.lantos (23290)
MLu Creative Commons License 1,5 órája 0 0 23294

Nem vagyunk egyformák. Memória kérdése, valamint kitartás az elhatérozásunk mellett.

Előzmény: jazzcool1,2 (23293)
jazzcool1,2 Creative Commons License 5 órája -3 1 23293

A pénzügyi tervezés, havi költségek nyilvántartása nálam évtizedek óta kockás füzetben történik,

nálam csakis fejben :-) (se füzet, se excel stb) 

Előzmény: MLu (23291)
mh1973 Creative Commons License 5 órája -1 2 23292

Már tavaly november 10-én belefutottam veled ugyanebbe, hogy nem megy az értő olvasás, most nem kezdem újra, itt befejezem.

Előzmény: jazzcool1,2 (23288)
MLu Creative Commons License 6 órája 0 0 23291

Köszönöm a választ. Majdnem a leírtak szerint jártam el eddig, azzal a különbséggel, hogy a nem tízezres diszkontot/hozamot én BMÁP-ba vagy PMÁP-ba tettem, mivel azokat a 2-3-4 stb Ft-ra végződő összegekért is lehet vásárolni. Az általad leírt módszerrel az a gondom, hogy mondjuk kiegészítem a hozampénzt, vagyis kerekítek 10 ezresre, veszek DKJ-t, de akkor újból marad némi aprópénz a számlán, amit nem akarok befektetés nélkül parkoltatni a kincstári pénzszámlán. Tehát ezt vagy kiutalom a bankszámlámra, vagy 1 Ft-os címletű papírokba teszem. A pénzügyi tervezés, havi költségek nyilvántartása nálam évtizedek óta kockás füzetben történik, de szívesen megismerkednék valami jól működő digitális rendszerrel is.

Előzmény: Merlini (23289)
t.lantos Creative Commons License 6 órája 0 3 23290

Mi a jó istent zagyvalsz itt össze? 

Előzmény: Merlini (23289)
Merlini Creative Commons License 8 órája -2 2 23289

Példa: Tegyük fel valaki havi jövedelme 200 eFt-t, ebből félre tud tenni 100 eFt-ot.
Összegyűlt 300eFt megtakarítása, tőkéje.

Március 11-én hitelkártyával vásárolt 9800 Ft-os árfolyamon 30 db D230510 -t 294 eFt forintért.

A hitelkártyájával fizeti egyéb vásárlásait is, mondjuk 50eFt.

Április elején 344eFt forint HK tartozása van. A havi jövedelméből és a megtakarításából visszafizeti ezt a tartozását, azaz feltölti a hitelkeretét. Ezt követően vásárol ismét 9800 Ft-os árfolyamon 32 db D230614 -t 313,6eFt-ért. A hitelkártyájával 58 eFt-ot fizetett ebben a ciklusban.

Május elején a fennálló tartozása 313,6 + 58 = 371,6 eFt

Május 10-e szerdán a kincstár (rendelkezése szerint) kiutal 300eFt-ot a bankszámlájára. Ebből és a beérkező jövedelméből feltölti a hitelkeretét, majd percekkel ezután vásárol 33 db D230712 -t … Amíg lehet ez ismétlődik hónapról hónapra.

Ha végigszámolod a fenti példában a megtakarítás/tőke és a havi félretett pénz egésze nincs befektetve. Ezekből a maradék pénzekből is érdemes betéti bankkártyával diszkont kincstárjegyeket vásárolni.
Betegszabadság miatt kevesebb fizetés, bérleti díj „késve” érkezik és ekkor jól jön egy kis tartalék, már csak a hitel visszafizetésére is. De lehet váratlan kiadás is, DKJ-kat lejárat előtt is el lehet adni.

„DKJ vásárláskor az azonnal elkölthető hozamot mibe érdemes fektetni?”
A webkincstárban van ilyesmi, hogy pénzszámla + bankkártya, tehát bankkártyával ki tudod egészíteni és DKJ tartalékképzésre.

A hitelkereteim 80-85%-ból forgatok DKJ-t. Neked is érdemes meghatározni és akár hónapról hónapra növelve az ebben forgó pénzt elérni ezt. Érdemes táblázatkezelő programban előre tervezni a pénzügyeket.

A fennmaradó 15-20% nekem elegendő a „bevásárlás, tankolás, egészség/önsegélyző pénztár, biztosítás, közüzemi és távközlési számlák stb. vásárlásokra.

Ezeket a következő havi, ~1,5-2% kevesebbet érő fizetésemből egyenlítem ki. Ezek utáni visszatérítésekből a hitelkártyák, éves/havi stb. díjainak levonása után is bejön pár 10eFt egy év alatt.”

Előzmény: MLu (23280)
jazzcool1,2 Creative Commons License 15 órája -3 1 23288

ez abszolút rólad szól, mert te tuti tudtad, hogy mikor kellett volna földgázt vásárolni. gondolom 350 USD-n besorltoltad a gázt és 50 USD körül eladtad :-) 

Előzmény: mh1973 (23287)
mh1973 Creative Commons License 16 órája -1 3 23287

Nem rólam szól, nem én taktikáztam el a tárolók töltését, amivel sok száz milliárdos lyukat ütöttem a költségvetésen mindenféle politikai következmények nélkül. 

Előzmény: jazzcool1,2 (23286)
jazzcool1,2 Creative Commons License 16 órája -4 0 23286

ha ilyen profin előre látod a piaci folyamatokat, akkor gondolom, hogy forintban minimum milliárdos vagy... 

Előzmény: mh1973 (23284)
ave . Creative Commons License 16 órája 0 1 23285

csakhogy nem egyformán fizeti az, akinek van sok likvid pénze, és az, akinek nincs. még ha nincs is akkora tőkéd, hogy a kamatokból visszajöjjön a folyó kiadások növekedése (szerintem már tízmillió körüli nagyságrendnél visszajön), akkor is az van, hogy a megtakarítás nélküliekhez képest jelentősen gazdagodsz. márpedig a szolgáltatások árait az ők és a te átlagodhoz lövik be, vagyis jól jársz

Előzmény: mh1973 (23279)
mh1973 Creative Commons License 16 órája 0 4 23284

Tavaly ősszel átnyálaztam a mekh oldalán található excel táblákat is és tisztán látszik hogy több hónapos késéssel kezdték el a szokásos április végi, májusi töltést, nyilván a nagyeszű kakadu meg a gazdája azt hitte nyáron 90 euró alatt lesz a világpiaci ára, hát elqrták, nem kicsit, nagyon és még mindig ezt nyögik a cégek meg az ellenzéki önkorik, illetve a teljes lakosság. 

Előzmény: jazzcool1,2 (23283)
jazzcool1,2 Creative Commons License 17 órája -6 0 23283

az augusztusi csúcson amatőr módon betárazott gáz árát

ezért az egyért nem lehet hibáztatni, abban a hónapban volt egész Európában a betárolási csúcs és augusztusban senki nem garantálta, hogy mennyi lesz később a gáz ára. nem véletlenül rohant a magyar kormány - az IMF helyett - a Gazpromhoz, hogy szállítson hitelben... aztán végül erre egyelőre nem volt szükség. 

Előzmény: mh1973 (23276)
Passzív befektető Creative Commons License 17 órája -1 4 23282

Az egy dolog h nincsenek betiltva, viszont Orbán körei nem elszámoltathatók lásd elios ügy - Tiborcot sosem vették elő, emellett minden következmény nélkül veszik méregdrágán a gázt a ruszkiktól ami sokkal magasabb ár mint amin a csehek kapják! Ugye milyen jó szövetségesek a ruszkik h jól lehúzzák a fajankó Orbán klánt?

Előzmény: Magasles 2 (23269)
Befetető Creative Commons License 25 órája 0 2 23281

DKJ vásárláskor az azonnal elkölthető hozamot mibe érdemes fektetni

He? Mire gondolsz itt? Nincs azonnal elkölthető hozam, vegyél annyi DKJ-d, amennyi pénzed van, ne annyit amennyi névérték jön ki belőle

Előzmény: MLu (23280)
MLu Creative Commons License 26 órája 0 0 23280

Hálásan köszönöm a segítséget. Mivel a Webkincstárban mindössze fél éve próbálkozom állampapír vásárlással (előtte balga módon bankban tartottam a megtakarításom ugyancsak állampapírban, magas állományi és számlavezetési díj mellett), még van egy buta kérdésem: DKJ vásárláskor az azonnal elkölthető hozamot mibe érdemes fektetni? Ez általában nem kerek tízezresekre végződő összeg. Eddig BMÁP-ba, illetve PMÁP-ba tettem, de amikor már felhalmozott kamattal vehetők ezek az állampapírok, szerintem nem igazán éri meg. 

Előzmény: Merlini (23232)
mh1973 Creative Commons License 27 órája -1 3 23279

Konkrétan arra utaltam, hogy a nagy állampapír kamatoknak nem nagyon kellene örömködni, mert ok-okazati összefüggés van minden egyes gazdasági baklövés meg a forint árfolyam vagy épp a napi o/n kamatok, jegybanki alapkamat mértéke között. Azaz ha nem ilyen magas kamatokkal kellene beavatkozni, hogy picit visszafogják az inflát, meg ne 432 Ft legyen egy ojró, akkor most nem 100% fölötti lenne a kaja infla sem.

Előzmény: ave . (23277)
acsapos Creative Commons License 27 órája 0 0 23278

Sziasztok!

Ugye jól saccolom, hogy a 2030/J-t legalább 13-14 hónapig kell tartanom, hogy jobb éves hozamot érjek el (2% büntit is beleszámolva), mint a jelenleg kapható leghosszabb DKJ-vel? 

ave . Creative Commons License 1 napja 0 1 23277

egész pontosan hol fizeted meg jobban amiatt, hogy állampapírod van?

Előzmény: mh1973 (23276)
mh1973 Creative Commons License 1 napja -6 7 23276

Pontosan tudod te is hogy nincs ingyen ebéd, vhol leverik a lakosságon az impotens kúrmányzásuk kamatterheit, csak a jelenlegi pmáp állomány után ki kell csengetniük több mint 800 mrd-ot. De ott van a minap linkelt baross hitel problémája is, vagy az augusztusi csúcson amatőr módon betárazott gáz árát is még sokáig nyögjük, ami csak a baromi enyhe februárban 450 mrd-os hiányt okozott. 

Ha a fenti kamatterhet, az ész nélkül kiszórt hitelt, meg a rizsacsökkentés állami kiadásait összeadjuk akkor laza 5000 mrd mínuszhoz jutunk és ezt mind te fizeted meg. 

Előzmény: 63-11 (23275)
63-11 Creative Commons License 1 napja 0 6 23275

Én is utálom ezt a kormányt mint a sz....t. De az üzlet az üzlet, ők adnak normális kamatot, ennyi. Ja és lehetne önérzetesen 0.00001% ra a bankba is tartani, csak éppen a bank is állampapírt venne a pénzemböl, és simán felveszik a ronda kormánytól helyettem a kamatot és megtartják maguknak.

mh1973 Creative Commons License 1 napja -6 7 23274

Ezt úgy hívják látszat demokrácia, afelől sem kell aggódni hogy ne lennének választások a következő időkben, majd legfeljebb az ellenzéki pártok 20 fillérből kampányolhatnak ti meg az átoperált, elfuserált megafosok 50-100 milliárdból tolhatjátok a hazugságaitokat. 

Előzmény: Magasles 2 (23269)
mh1973 Creative Commons License 1 napja -5 5 23273

Tényszerűen a máp+ papírt cserélik pmápra, felmész akk oldalára akkor tisztán láthatod hogy bár az intézményi papírok lakossági összege nincs fent, de a múlt heti adatok alapján mindössze 8500 mrd van ilyen papírokban. Ezzel együtt mo egy banánköztársaság kis millió nem kék fidess-s szerint is! 

Előzmény: Magasles 2 (23265)
Kompót 2 Creative Commons License 2 napja -4 2 23272

Ennyire bénázok, vagy a rendszer nem mindig működik, legalább is, szombat és most vasárnap reggel nem?

A rendszer működik, hétvégén és ünnepnapokon is.

Nézd át a billentyűbeállítást, illetve ellenőrizd a beírtakat!

Amennyiben mindez eredménytelen, akkor hívd az 1811 telefonszámot és kérj segítséget!

Előzmény: Én52 (23271)
Én52 Creative Commons License 2 napja 0 0 23271

Üdvözletem! Segítő szándékot keresek, mint újonc:

Sikeresen regisztráltam a WebKincstár-ra ügyfélkapun keresztül, ezért megvan a felhasználói név (tudom, UF nélkül kell beírni). Manőver, sorrend, amit nehéz elrontani:

Bejelentkezés / Teendők új jelszó igénylése esetén / 8 jegyű felhasználói név, e-mail beírás /nem vagyok robot / pipa / Elküldés. Sikertelen: Hibás név vagy mail. Természetesen ezért e-levél sem jöhet a további teendőkről.

Ennyire bénázok, vagy a rendszer nem mindig működik, legalább is, szombat és most vasárnap reggel nem?

Merlini Creative Commons License 2 napja -1 0 23270

Különleges gázkészletre felvehető hitel legnagyobb összege pedig 2012 millió euró lett.
https://www.vg.hu/energia-vgplus/2022/10/nohet-a-kulonleges-gazkeszlet-tobb-hitel-is-veheto-fel-hozza

Ehhez még nem nyúltak hozzá, elvileg a nagy részét nem az állam fizette, csak garanciát vállalt a felvett hitelre.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230326/kiderult-brutalisan-draga-a-rezsicsokkentes-fenntartasa-magyarorszagon-605140
Ilyen enyhe időben is ennyire elszállt a költségvetés hiánya. + „Az emelkedő hazai hozamkörnyezet miatt elszálló kamatkiadások.”

A különleges gázkészlet teljes egészében megvan, sok van még a drágán vásárolt/szerződött normál gázból is.
Termék gyártók, szolgáltatást nyújtók továbbra is drágán fogják kapni a gázt, nem tudják csökkenti termékeik/szolgáltatásaik árát. Esetleg kapnak még újabb extra profit adókat, a rezsialap foltozására, és/vagy a lakossági energia támogatási mértékét csökkentik.

Ezeket fogyasztóként sajnos így vagy úgy fizettük és fizetni fogjuk, ezért szerintem az infláció az előrejelzettnél jóval lassabban fog csökkenni.

Előzmény: jazzcool1,2 (23241)
Magasles 2 Creative Commons License 2 napja -11 4 23269

Persze, persze, persze.

Azért nyugodj meg, mert ezt mindenki, pont úgy látja a DK-ban, mint Te!

Egy különlegesen, totális, véres, kegyetlen, elnyomó diktatúrában élünk, ahol mégis mindenki elmondhatja, leírhatja a véleményét szabadon, még ha téves is.

Az ellenzéki pártocskák sincsennek betiltva, sőt osztódással szaporodnak.

Csak így tovább!

Előzmény: Passzív befektető (23268)
Passzív befektető Creative Commons License 2 napja -5 5 23268

Nem akartam megsérteni senkit, viszont az ellenzék egy része korrekt, a fidesz hazugságai nyilvánvalóak és az embertelen gyűlölködő szellemisége is, egy neonáci egyeduralmi rendszert építenek már 13 éve.

Előzmény: Passzív befektető (23267)
Passzív befektető Creative Commons License 2 napja -7 6 23267

Én is vastagon benne vagyok a pmápban és szerencsére DKJ-ben is. Ami tény h egy korrupt rendszer áll mögötte amely a hatalomért bármire képes, akár az EU-ból való kilépésre is. Mért a korrekt ellenzéki pártokat támadják a mi hazánk helyett amely tény h fasiszta! A nepszava.us van egy cikk h Kína h vásárolja fel a ruszkikat és mo-t is. Ez egy banánköztársaság, a forum.portfolion sokkal szélesebb látókörű emberek írnak mint ide, ég és föld a tartalmi-színvonalbeli különbség. Az nem a funkcionális analfabéták Mari néni fóruma.

Előzmény: Magasles 2 (23265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!