Keresés

Részletes keresés

seboke Creative Commons License 2009.12.02 0 0 8
kekhalal87 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 7
Figyelem aki még ide néz az oldalra akkor érdemes mert neki által folytatni az Odaát sorozat azaz 2x13 rész fel került úgy Odaát folytatása ha meg jelenik az oldalon várom a véleményeteket minden képen.
DexterMorgan Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6
3x veri ezt el Kenden az IMF...nem vagyok a tesókád, Sir! :)
Előzmény: 3x (3)
fvk Creative Commons License 2008.10.30 0 0 5
Mi a NATO. A világhatalmi törevés támogatója. Miért kell minél több országot, főleg a szovjetúnió volt tagállamit is a szövetségbe bevonni?? Mi közvetlen vagy követett okunk van az amerikai háboruban résztvenni. Ja nem is gondoltam a terolizmos ellen. Ki határozza meg ki a trorista állam, személy....... nem tudom
neménvagyok Creative Commons License 2008.10.30 0 0 4

végül is, ez is egy lehetőség

 

mindenesetre, előbb utóbb megérik a helyzet valamiféle változásra a status quo-ban

 

az ensz-t is kissé át kéne rajzolni, ez ami most van már elég röhejes

Előzmény: DexterMorgan (-)
3x Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3
iszonyú, enormis és fortélyos félelmet ültettél belém most ezzel a cudálatos elemzéssel tesókám.
Előzmény: DexterMorgan (-)
DexterMorgan Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2
Az Óperenciás tengeren is túl...Meg vagyunk kajáltatva: bankrendszer, média, monopóliumok. S az adott országok kedves, lojális kormányai. Tiszta Mátrix a létünk.
Előzmény: kábelbúvár (1)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1
0daat
Előzmény: DexterMorgan (-)
méregkeverő Creative Commons License 2008.10.30 0 0 0
H0l 0daát?
Előzmény: DexterMorgan (-)
DexterMorgan Creative Commons License 2008.10.30 0 0 topiknyitó
Néhány felvetés, leegyszerűsítva. Kína (és India, előbb - utóbb Brazília, ismét Oroszország) nyersanyag - és energiahordozó - igénye enormis. Óriási pénztartalékok képződnek, ugyanakkor ezek eddig utat találtak a hatalmas deficittel küzdő USA - gazdaságba. USA gazdaságát (inkluzíve a mértéktelen lakossági fogyasztást és következményes eladósodást) már jó ideje Kína, ill. egyre kisebb részben Japán finanszírozza. Addig megy ez, míg a kínai gazdaság ilyen elképesztően magas szinten bővül és produkál. Már vannak jelek, hogy csökken a növekedés üteme. Ugyanis mostanra a kínai gazdaság túlfűtötté vált, s a túltermelés jeleit mutatja. Egy apró hírre azért figyeljetek: a tervezett kínai olajtőzsdén már NEM dollárban fognak keresekedni. Az USD, mint általános csereeszköz, világpénz (és mint kincsképző eszköz, tartalékvaluta) fokozatosan szűnik meg létezni. S mindez egy hiperérzékeny, vesztét érző, jellemzően militáns és pszeudodemokratikus, nagyhatalmi pozícióját veszni látó Amerikával megspékelve - iszonytató gyúelegyet képez! Azt hozzátéve, hogy a háborús készülődés, as fegyvergyártás élénkíti az amerikai (és a világ -) gazdaságot. Több szinten hat: csökkenti a munkanélküliséget, relatív tőkekínálatot idéz elő, és segít újradefiniálni a megváltozott erőviszonyokat, nagyhatalmi vagy kvázi - nagyhatalmi pozíciókat. Meg aztán a fegyvereket el kell használni , a katonákat szállítani, élelmezni kell, a gépezetekbe benzin (gázolaj) kell. Amerikának úgy kéne egy igazi háború, mint egy falat kenyér. Eminens érdeke. S itt most felejtsük el a demokráciáról, szabadságról, emberekről való hablatyolást. Ugyan...Kit érdekel ez? Money talks - bullshit walks.
Másfelől meg ha - véletlenül - leértékelődne a Zöldhasú, a kínai aktívum is jóval kevésbé lenne nyomasztó...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!