Keresés

Részletes keresés

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.11.01 0 0 69

Ehhez viszont megbízható statisztikák kellenének a végzettek elhelyezkedéséről, beleértve azt is, hogy valóban olyan helyre kerültek-e, ahol diplomájuknak hasznát veszik. Persze ez nagyon macerás, nem várható az intézményektől, hogy minden volt hallgatójukra '"nyomkövetőt" tegyenek. A fiatal pályakezdő meg örül, ha végre kap munkát, kisebb gondja is nagyobb, minthogy a volt egyetemét, fősuliját tájékoztassa.

Előzmény: N.G.J. (68)
N.G.J. Creative Commons License 2008.11.01 0 0 68
Ezt a szerepet a munkaerőpiacnak kellene betöltenie, és előbb utóbb be is fogja tölteni. Bár a HR-esek már komolya megnézik, hogy honnan van egy állásra jelentkezőnek a diplomája, a felvételizők között ma még sajnos az a szemlélet uralkodik, hogy "mindegy, csak valahonnan valamilyen diplomám legyen".
Nagyon fontos lenne, hogy a végzős középiskolások tudatosabban válasszák meg, hogy hova jelentkeznek, és a piacképtelen szakokat vagy a nem megfelelő színvonalú képzést nyújtó helyeket még a sokadik helyen se jelöljék meg. Inkább próbálkozzanak egy év hasznos felkészülés után ismét azokra a szakokra bekerülni, ahol nem egy használhatatlan papír lesz a több évi tanulás jutalma.
Előzmény: Jerevan2 (64)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.11.01 0 0 67

Végülis elképzelhető olyan verzió, hogy az illető tanár megbuktatta, de a kreditrendszernek "hála" másodjára már másnál vette fel a tantárgyat. Persze valaki mindenképp hibás, amiért átengedi.

 

Mindazonáltal a bejegyzés hitelessége is megkérdőjelezhető. Ki tudja, nem csak valami fake vagy első személybe áttett urban legend?

Előzmény: N.G.J. (66)
N.G.J. Creative Commons License 2008.11.01 0 0 66
"És már nem röhögök, amikor ezt a történetet mesélem. Diplomája lesz."

Az, hogy a történetben leírt szellemi képességekkel rendelkező egyén be tudott kerülni a főiskolára, még a felvételi rendszer hibájának tekinthető, de hogy "diplomája lesz" az már egyértelműen az adott főiskolának a sara. Jobb helyeken az ilyen emberek azért nem tudnak diplomát szerezni, így hosszabb-rövidebb ideig tartó próbálkozások után általában átmennek egy olyan főiskolára, ahol a történetet lejegyző személy is oktat.
Előzmény: CIa*NKAPSZULA (-)
eFigyelő Creative Commons License 2008.10.30 0 0 65
Az egyetemek rövid távon csak a minél nagyobb létszámban érdekeltek :((
Előzmény: Jerevan2 (64)
Jerevan2 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 64

Az egyetemi diplomát is valami érettségihez hasonló, központi (egyetemfüggetlen) vizsgához kellene kötni.

Kvóta-lóvé csak a központi vizsgán átmentek után járna az egyetemnek.

 

Viszonylag hamar megszünnének az ilyesfajta visszásságok.

Sőt, az egyetem érdekelt lenne minőségi oktatásban. :-/

Előzmény: eFigyelő (62)
Jerevan2 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 63

Ilyen történetek sajnos tucatjával akadnak.

Azaz a fő oka, hogy a tanári ténykedés  felett szinte semmi kontroll nincs.

Aki "felfelé" jó kapcsolatokkal bir szinte azt tesz amit akar.

 

Jó kezdeményezés volt a hallgatói értékelés. Lehetett volna úgy alakitani, hogy  következményei legyenek, ha valakit évről évre lepontoznak a diákok.

Ehelyett elsorvasztották, mert túl sok volt az ellenérdekelt léhűtő.

Előzmény: Derek (60)
eFigyelő Creative Commons License 2008.10.30 0 0 62
Megtörtént:
Egy vidéki főiskola egyik vezetője méltatlankodott, hogy az egyik tanszék sokat buktat:
"De ti lesztek az elsők akiket elküldünk, ha nem lesz elég hallgatónk."
Derek Creative Commons License 2008.10.30 0 0 61
A Martha megcsinalta azt 73-ban ,hogy a felettunk levo evfolyam egyik legjobb tanulojat elzavarta a vizsgarol,mert hosszu haja es szakalla volt(Petofi ev) ez mar az egyetemi Kisz titkarnak is sok volt nem tudom akkor a Vastagh Pali volt-e vagy mar a Csatary Balint aki bement hozza es mondta neki nezze Martha elvtars ha nem hajlando a hosszu haja miatt levizsgaztatni akkor jeloljon ki maga helyett egy masik vizsgaztatot vagy jelenteni fogja ezt a partkozpontnak Martha akkor KB tag volt. aztan a srac levizsgazott de el is huzott Szegedrol az iparba.pedig benn maradhatott volna.
Előzmény: Derek (60)
Derek Creative Commons License 2008.10.30 0 0 60

En mint mas teruleten dolgozo nem tudom megitelni Leindlert mint matematikust,.de az biztos a diakok feltek tole es jobbara utaltak amikor meg szine viragaban volt.

 

Ugyanugy mint a vegyeszek a Marthat aki sokakat kivagott,kozben meg csapnivalo eloadasokat tartott es irtozatosan el volt szallva magatol.

 

Bar van aki neki koszonheti karrierjet,pl Kaltenbach Jeno akit mar harmadeves koraban nyirt ki az egyetemrol a veszesz szakrol ,a Jeno tehetett akarmit Martha kirugta. Ighy ment aty aztan a jogi karra es lett belole mara slambucman.

 

mellesleg nem kevesen voltak akik akkoriban a Jate-rol atmentek az Eotvosre marha miatt az elso ev utan,inkabb  a Szabo Zoltan,mint a Martha

Előzmény: Jerevan2 (59)
Jerevan2 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 59

Ezt sem hittem volna, hogy a polforumon egyszer Leindlerbe futok. :-)

 

A jate történetében én sem tartom a"nagy egyéniségnek". 

Előmenetelben elgáncsolta a nálánál vitathatalanul tehetségesebb Gehért és a diákok közt sem népszerű.

Előzmény: Magic Horse (47)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.10.30 0 0 58
A tanítót én amúgyis kétségbe vonnám, hisz az mégiscsak egy olyan szakmára készít fel, ahol nem nagyon szokás lengén öltözni.
Előzmény: Törölt nick (56)
freyya Creative Commons License 2008.10.29 0 0 57
Megnéztem, de még nem érkezett meg.
Előzmény: blackflower (55)
blackflower Creative Commons License 2008.10.29 0 0 55
Szia Freyya!

Küldtem mail-t. Ha lesz időd nézd meg. Köszi.

Üdv. Blackflower
Előzmény: freyya (54)
freyya Creative Commons License 2008.10.29 0 0 54
Szerintem meg az sem normális, hogy az egyetemi tankönyveket meg kell venni. Én 90-től jártam egyetemre, de egyetlen könyvet sem kellett megvásárolnunk, a tanszéki könyvtárból kölcsönöztünk mindent, amit szemináriumra kellett, az ideadták egész félévre, a többit egy-egy hónapra, vizsgaidőszakban a mindenkinek szükséges könyveket meg egy-egy hétre. Gondoskodtak annyi példányról, hogy mindenkinek jusson.
Előzmény: Törölt nick (53)
Kagakusha Creative Commons License 2008.10.29 0 0 52

" Nem látom az sem, hogy Budó Ágoston -féle könyveket írnának ezek a jó tanárok "

 

Új Budót felesleges írni, a régi is nagyon jó. :-)

Egyébként írnak, nézd meg pl. az Eötvös Kiadó honlapját.

Előzmény: Törölt nick (42)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.10.29 0 0 51
Annak nagyon örültem, hogy a JATE ( mert nekem csak az marad ) az ELTÉ-vel együtt bekerült a világ 500 legjobb egyeteme közé. Én Hermanos voltam ismertem egy srácot, a Tandorinak dolgozott már harmmadéves korában úgy kapta a levelet Kanadából hogy prof. (...........) A nevet nem szeretném kiírni. Szép idők voltak.
Előzmény: Magic Horse (50)
Magic Horse Creative Commons License 2008.10.29 0 0 50
A Bolyai-intézet elég patinás intézmény, igaz, most halt meg Csörgő S., nagy csapás ez most az egyetemnek.
Előzmény: de Saint Preux (49)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.10.29 0 0 49
Mondjuk a 30-as mat.-földrajz évfolyamból 5-en végeztek, tudom mert csoporttársaim voltak.
Előzmény: Magic Horse (47)
freyya Creative Commons License 2008.10.29 0 0 48
És amúgy a dolgozata milyen lett? Nem lehet, hogy egyszerűen humornak szánta? Attól, hogy valaki rózsaszínbe öltözik, még nem feltétlenül hülye.
Előzmény: CIa*NKAPSZULA (-)
Magic Horse Creative Commons License 2008.10.29 0 0 47
Leindler még most is van (lehet, hogy már emeritus). Az időnkben terjengett egy olyan legenda a TTK-n, hogy volt olyan év, amikor egy teljes évfolyamot megszüntetett (~kivágott).
Előzmény: de Saint Preux (46)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.10.29 0 0 46

Hm ez már nem az a világ ahol te jártál. 

Szegeden pld. 4 évvel ezelőtt mat-fiz. szakra még 10-en sem jelentkeztek. 1976-ban vagy 80-an és végzett vagy 30, köszönhetően Szőkefalvi Nagy Béla, Leindler László és Szalai István működésének. Most nagyon örülnének ha olyan hallgatók jelentkeznének mint akkor. Más szakokon sem jobb a helyzet.

Ráadásul mindenki szeretné az egyetemen is állását megtartani, úgyhogy a műkörmös átmegy. De igaz ez a gimikre is. Mert ha nincs gyerek tanár sem kell. Ezért aztán felvesznek mindenki, jobb esetben tartanak egy korrepetáló évet. A múltkoriban a rektori konferencia elnöke azt mondta hogy a kiesők tíz százalékát tán mégiscsak meg kéne menteni.

Előzmény: Derek (9)
Mindfield Creative Commons License 2008.10.29 0 0 45
Most úgy őszintén, van aki ezt az írást még nem olvasta? Valami újat már, legyen szíves!
Előzmény: CIa*NKAPSZULA (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 44
Az en esetemben ez nem volt egyaltalan gond, es olajozottan ment. En nyaron visszatelepulok Magyarorszagra, es elhataroztam hogy 13 ev utan a kepzomuveszeti egyetemen vegre felveszem, es befejezem a tanar szakot. A rektoriban is azonnal felvettek a telefont, a tanulmanyi osztaly vezetoje is azonnal felvette es keszseges volt, meg emlekezett is ram, kerdezte hogy megy s orom mint stb stb, es az imeljeimre is valaszoltak
Előzmény: Törölt nick (42)
Derek Creative Commons License 2008.10.29 0 0 43

"Nem látom az sem, hogy Budó Ágoston -féle könyveket írnának"

 

Szerencsere o megirta es en is abbol tanultam a kiserleti fizikat es a fiam is vagy 23 evvel kesobb:-)) es lehet hopgy az onokam is abbol fog tanulni :-)

 

Szerencsere azert alapkonyvekbol meg eleg jol allunk  foleg ha a papanak megvan otthon ,min t nekemmegha aZ utolsot a hetvenes evekben is irtak de ezek azota sem valtoztak,mint Erdey Gruz elmeleti fizikai kemia, Bruckner 6 kotetes szerves kemiaja,de a matematikai analizis ,kolloidkemia , kemiai technologia es geptan ,klaszikus analitikai kemia es ugyanigy a fizikyusoknal biologusoknal matematikusoknal sem.

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 41

Nálunk nem szeretik csak úgy letölteni.

Némelyik miniszterelnökünk különgéppel jár ki ilyesmiért.

Mondta is,hogy még mobilja sincsen. (természetesen akkor sem hazudott.)

Előzmény: Derek (36)
carl solomon Creative Commons License 2008.10.29 0 0 40
Szumma cum laude. :-)
Előzmény: Derek (36)
Magic Horse Creative Commons License 2008.10.29 0 0 39
Hát pontosan ezt mondom. A pénzt sajnálom az ilyenre.
Előzmény: borzimorzi (38)
borzimorzi Creative Commons License 2008.10.29 0 0 38
Már ne is haragudj, de lassan a fél felsőoktatást ez teszi ki! Mi a fenének közpénzből eltartani ennyi majomképezdét rektorostul, főigazgatóstul, oktatóstul?

Alsó hangon a felét be kéne csukni, de legalábbis az összes olyat, amelyiket Magyar Bálint anno széles úri jókedvében engedélyezett, miután kitörölte a hátsóját az MTA Akkreditációs Bizottságának ezt ellenző szakmai állásfoglalásával.

Pláne, hogy a hambisütésből szezett jövedelme után a kis édes barbibirka netán még adózna is...

Csót:
b
Előzmény: Magic Horse (32)
carl solomon Creative Commons License 2008.10.29 0 0 37
Szvsz ez egy alaptalan kijelentés.
Előzmény: Hierro Nyh. (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!