Keresés

Részletes keresés

Makulata Creative Commons License 2008.10.24 0 0 47

Az mszp, ha tehetné, meg sem emlékezne róla,


Az MSZP-t - éppen Gyurcsány miatt - legfõbb ideje átkereszteni MSZP-nek: a Magyar Szabadelvû Párt-nak.


Aki megemékezés helyett legelõször gyalázkodott a temetõben - és az 56-os halálraitéltek akasztását követelte, az bizony Orbán Vityka fideszproli söpredéke volt.

Hallgassuk meg errõl a szörnyûségrõl magát az akkori miniszterelnököt: Orbán "miatyánk" Vitykát az ATV Napkelte műsorában 2001. november 10.-én:

==================================================
Bánó András: És az, amikor azt mondja a Mécs Imre, hogy fel kellett volna akasztani? Az nem olyan, ami?

Orbán Viktor: Bocsánat, bocsánat, bocsánat. Csak hadd ne törjük itt meg a beszélgetés nyugodt hangnemét. Az egy másik tészta. Nem mondom, hogy finom tészta, csak azt mondtam, hogy ez egy másik tészta, ami az MSZP-vel történt, és egészen más dolog ettöl egy 56-os halálraítéltnek a fogadtatása a régi bajtársai körében. Tehát én úgy érzem, hogy bánthatta Mécs Imrét, akár egyetlen szó is megbánthat egy embert. Söt, idönként egyetlen szó jobban megbántja, mint egy kórus kiabálása. De itt nem volt kórus kiabálása Mécs Imre esetében. Na most mit lehetett tenni ebben a helyzetben, ugye nem volt könnyü dolog ott, ahogy álltunk a köztársasági elnök úrral, a házelnök úrral. De szerencsére, tudják, az embereknek a reflexei azok idönként sokkal jobban és gyorsabban müködnek, mint ezt mi gondolnánk, vagy akár a sajátjaink, akikröl pedig azt gondolhatná az ember, hogy végül is az a dolgunk, hogy a miénk dolgozzon, a mi reflexeink müködjenek a leggyorsabban. És az emberek nagyon okosan és bölcsen reagáltak a helyzetre, és mi ennek részesei voltunk, tehát mi is azt tettük, mint az emberek többsége, beleértve a köztársasági elnök urat és magamat is.

Ugyanis, amikor Demszky Gábort kezdték kifütyülni, illetve ott kiabálni, akkor elkezdtük mondani a miatyánkot.

Amikor pedig az MSZP-t - hát valóban ott már skandálás-szerüen, nagyon sokan eröteljes kifejezésekkel illették -, akkor pedig onnan hátulról egyszer csak az emberek elkezdték énekelni a Boldogasszony Anyánkat, és az MSZP elnöke és küldöttsége a Boldogasszony Anyánk eröteljes hangjai mellett koszorúzta meg az 56-os áldozatok emlékmüvét, ami önmagában is egy beszédes kép volt.
======================================================

Ha Orbán Vitykában lenne egy szikrányi emberség, akkor odamegy a gyalázkodó fideszproli csõcselékhez, és csendre inti õket:
- Emberek, a temetõben ne gyalázkodjatok!


--
Ugyanis, amikor Demszky Gábort kezdték kifütyülni, illetve ott kiabálni, akkor elkezdtük mondani a miatyánkot. [Orbán "miatyánk" Vityka]

Előzmény: dinovercotti (43)
Makulata Creative Commons License 2008.10.24 0 0 46

Ha még kommunizmus lenne, Gyurcsánynak hívnák az MSZMP KB vezetőjét.


Inkább Orbán Vitykának. Bizonyíték a Torgyán Jocó által összetákolt MSZMP-párttitkár kormány, amelyben Orbán Vityka bohóckodott a Szentkoronával - miniszterelnökként 1998-tól 2001-ig:


belügyminiszter: Pintér, MSZMP párttitkár;

pénzügyminiszter: Járai, MSZMP párttitkár;

kancellária-miniszter: Stumpf, MSZMP párttitkár, méghozzá a Ménesi-úti bolsevik elitkoleszben, ahol a vidéki MSZMP-párttikárok kölkei röffentek össze FIDESZ-nek;

egészségügy: Mikola István, MSZMP párttitkár, Stumpf-fal és Pozsgaival a proletárdiktatúra Népfrontjának országos elnöke;

külügyminiszter: Martonyi, MSZMP-tag 1989 februárjától, márciustól az MSZMP-KB privatizálási biztosa, jelenleg az Orbán Vitykát Országértékelésre Felkérõ Bizottság elnöke;

nemzetbiztpnsági miniszter: Kötél Laca, az MSZMP-KB Társadalomtudomány Intézetében kiképzett fideszbolsevik fõideológus
Előzmény: dinovercotti (43)
dinovercotti Creative Commons License 2008.10.24 0 0 45

Befejeztük.

 

Reménytelen a párbeszéd. Ennek az égvilágon semmi értelme. Ha alapvető összefüggéseket nem értesz meg, vagy szándékosan nem akarsz megérteni, akkor ennek csak felesleges szócséplés lesz a vége.

 

Nincs harag, de ez az egész csubakka.  

Előzmény: AliceCsodaországban (44)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 44
56-ot az oroszok verték le! Ha nem jönnek be, simán győzött volna.
És Magyarország orosz gyarmat volt.
No innen kezdjük ujragondolni.
Előzmény: dinovercotti (43)
dinovercotti Creative Commons License 2008.10.24 0 0 43

"állandóan a kommunistákkal meg az 56-os hősökkel jöttök, 56-ban ugyanannyi kommunista érzelmű ember harcolt mint nem."

 

Azért jövünk állandóan 56-tal, mert sajnos ez az esemény a mai magyar demokrácia állatorvosi lova. Az mszp, ha tehetné, meg sem emlékezne róla, ha tehetné, inkább hallgatna az eseményekről. De nem teheti, ezért inkább nagy, októberi szocialista forradalomnak hazudja. Feri szerepe ebben az egész színjátékban meg pont a családi kapcsolatai miatt hiteltelen.

 

Feri a túlélésre játszott már az átkosban is. Feri lett volna Kádárék közvetlen utódja, ha nem jön a rendszerváltás. Így várni kellett másfél évtizedet. Ha még kommunizmus lenne, Gyurcsánynak hívnák az MSZMP KB vezetőjét. És talán vígan ünnepelnék az ellenforradalom leverésének 52. évfordulóját.

 

Annyira, de annyira hiteltelen és cinikus, amit ez az ember művel.

Előzmény: AliceCsodaországban (42)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 42
Oszt eddig mégis megválasztotta őket a jónép 3-szor: ez azt mutatja, hogy az emberek többségének ez ma már nem számít.
Gyurcsánynak vannak hibái (az öszödi beszéd nem az! - az öszödi beszédben az a hibás aki a nylvánosság elé tárta, és éppen visszafelé sült el) , sőt ebben a mostani válságban kifejezetten elszabadult hajóágyúként viselkedik sajnos, lehet kritizálni a módszereit, de abból már elegem van, hogy állandóan a kommunistákkal meg az 56-os hősökkel jöttök, 56-ban ugyanannyi kommunista érzelmű ember harcolt mint nem. Ha győzött volna 56-ban a forradalom, utána kiderült volna, hogy tulajdonképpen mindenki mást akart utána, de ez nem derült ki csak 40 év mulva, ugyanis nem volt rá alkalom. Sajnos meggyőződésem, hogy attól maradt csak bennünk szép emlék erről az összefogásról, mert leverték.
Előzmény: dinovercotti (41)
dinovercotti Creative Commons License 2008.10.24 0 0 41

"Mi köze van két olyan embernek a Rákosi rendszer gyilkosságaihoz akkor, amikor mind a kettő még csak nem is élt, sőt jóval később született????"

 

 

Akkor elmondom: Apró Antal a köze. Aki konkrétan lefasisztázta az 56-os felkelőket (ők ugye a mostani, szocialista fabula szerint reformszocialisták voltak). Ferenc ebből, a kommunista bűnökkel tarkított családból választott magának párt. Ferenc Tóni bácsi nagylelkű lányának millióival lépett a sikeres privatizálók útjára. Ferenc a 80-as években a KISZ legfőbb fejeként (nem mezei kisz-titkárként, hanem a Központi Bizottság agytrösztjeként) építette a kommunizmust. Míg Orbánt gumibotozták március 15-én, Feri azon gondolkodott a KISZ-központ bőrfoteljében, hogy hogyan lehetne valahogy túlélni ezt a rohadt rendszerváltást. Aztán beköltözött a rosszemlékű villába.  

 

A szocialisták (akik, mint tudjuk, jogutódjai az mszpnek vagyon és felelősség tekintetében is) nem tudtak 90 óta egy olyan miniszterelnök-jelöltet felmutatni, akit a pártállami múlt valamilyen módon ne terhelne.   

Előzmény: AliceCsodaországban (39)
GenYo Creative Commons License 2008.10.24 0 0 40

"Mogotte?  Kinyujtott nyelvvel? Ram ne szamits!"

 

Azt a tíz hónapot már guggolva is...

Nyitotta: lenndélen, 2005.06.23 19:16

 

lenndélen válasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.23 19:17:26 © (topiknyitó)

Centiméter vágásra előkészítve, bár lehetne rövidebb is.

 

A részleteket és a vállalásodat beszéld meg az elnök úrral... :DDD

Előzmény: KiforditottSuba (33)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 39
Mi köze van két olyan embernek a Rákosi rendszer gyilkosságaihoz akkor, amikor mind a kettő még csak nem is élt, sőt jóval később született????

Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a fel nem dolgozott gyűlöletüket nem tudták azokon levezetni akiken kellett, és helyette most más bűnbakokat keresnek.
Előzmény: KiforditottSuba (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 38
Senki nem vette rá, mondta amit mondott, (márpedig a mindenkori min. elnök. beszédjét általában ladják a tévék) de azért pici lepkefingnyi különbség mégis van: a hírtv direkt ennek a zakkant nőnek a szövegét tette a középpontba (esetleg előre megérdeklődte, hogy miért van ott, és direkt mögé tették a kamerát ugye...) , akkor amikor Gy. egy büdös szót sem szólt. De ha nem érted, mindegy, én nem rugózok tovább rajta.
Előzmény: Törölt nick (36)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.10.24 0 0 37
Szerintem is igaza van altalanossagban. Azonban az aldozatok nem igy gondoljak. A Rakosi terror aldozatai esetleg ugy gondoljak, hogy ne koszoruzzon ott senki, akinek barmi koze lehet a csaladtagja gyilkosaihoz.
Előzmény: Phat_Mammma (34)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 35
Ennek meg mi köze van a másikhoz?
Előzmény: Törölt nick (31)
Phat_Mammma Creative Commons License 2008.10.24 0 0 34

nevetséges generációk után a saját nagyanyáink vétkeiért a másik unokáján számonkérni a vétket

 

Tudod mit? Igazad van.

 

:-)

Előzmény: AliceCsodaországban (32)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.10.24 0 0 33

"Azt a tíz hónapot már guggolva is..."

 

Mogotte?  Kinyujtott nyelvvel? Ram ne szamits!

Előzmény: GenYo (6)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 32
Nem összeesküvés elmélet, hanem inkább, hogy úgymondjam kombinálás, csak a vak nem látta, hogy közvetlenül a hírtévés kamera előtt állott a hölgy.

(És miért is kellett volna neki letérdepelni, amikor jóval 56 után született? - de ez nem is lényeges, pusztán arra utalnék, hogy nevetséges generációk után a saját nagyanyáink vétkeiért a másik unokáján számonkérni a vétket.)
Előzmény: Phat_Mammma (30)
Phat_Mammma Creative Commons License 2008.10.24 0 0 30

Amit írsz, azt úgy hívják, hogy összeesküvés-elmélet. Persze, bizonyíték nélkül - lássuk be - elég szánalmas.

 

:-)

Előzmény: AliceCsodaországban (29)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.24 0 0 29
Tudtommal a hírtévén kívül más tv csatorna nem mutatta ezt a térgyejjé le epizódot. A hírtv kamerája meg közvetlenül a hölgy feje mellett volt. Nem beszélt hangosan, mégis tisztán lehetett minden szót hallani. Neked ez nem gyanús? Mert szvsz. a hírtv vitte be magával direkt, hogy megint azzal lehessen kezdeni a híreket, hogy "térdeplésre szólították fel Gyurcsány Ferencet". Olyan szánalmas... :-(
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.24 0 0 28

Ne félj te kis riadtan slattyogó kamásli!

Jó hírem van, érkezik a megoooooldáááás!

 

Jótündér segítségét kérte Gyurcsány

 

A miniszterelnök szerint abból nem lesz demokrácia, ha az egyik fél mindig le akarja győzni a másikat. Mint mondta, ha a magyarok változnak, megváltozik az ország is.

if(!window.goA)document.write(''); if(window.goA)goA.addZone(58647,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

Magyarország olyan lesz, amilyenné mi tesszük – ezzel az üzenettel fejezte be a Magyar Állami Operaházban megtartott ünnepi beszédét a kormányfő. Ez a gondolat tematizálta Gyurcsány Ferenc mondandóját akkor is, amikor Nagy Imrét méltatva az mondta: képes volt átlépni önmagán, és megváltozni a forradalom alatt.

Mi a forradalom igazi titka? Tette fel a kérdést a miniszterelnök, és meg is válaszolta. Szerinte az, hogy 1956 hőseit a közös akarat, és egy másik világról alkotott álom mozgatta. Rájöttek, hogy ha a magyarok változnak, akkor változik az ország is. A szónok bírálta a magyarságot kisajátítókat, mert – mint mondta – Magyarország akkor lesz a történelem nyertese, ha polgárai nem akarják legyőzni a másikat.

A pénzügyi válságra utalva Gyurcsány Ferenc azt mondta, Magyarország nem menekül, nem akar elbújni a világ elől, hanem „megcsinálja”, mert a krízis „csekélység ahhoz képest, amit 56-ban kellett tenni”. Nagy Imre hagyatéka nem abból áll, hogy minden évben meghajtjuk a fejünket a szobra előtt és megkoszorúzzuk, hanem abból, hogy átlépjük saját árnyékunkat, és jobbá tesszük Magyarországot – zárta beszédét a miniszterelnök.

zoom

Előzmény: sattyogó kamásli (26)
ninive_8 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 27

most, hogy nem voltak zavargások, mire fogja a válság további mélyülését?

 

se spekulánsok, se zavargók...

 

kik vannak még a listán? a kulákok?

Előzmény: AAAaaa (-)
sattyogó kamásli Creative Commons License 2008.10.24 0 0 26
Szakértelem,......na ja, aztán megmondaná a Kárpátok géniusza, honnan venné azt az irdatlan beigért Eurót, amivel egyszerre megmentené a vállalkozókat, a szegényeket és mindenkit, aki él és mozog. 5 milliárt készenléti eurót kapott az MNB. És a másik - Orbán által beigért - 5 milliárdot  honnan venné ez a paprikajancsi. És nincs újságíró, aki megkérdezné ezt a bohócot, hogy mégis ...honnan...kiktől?
Előzmény: Törölt nick (23)
sattyogó kamásli Creative Commons License 2008.10.24 0 0 25

Feri lehet történelmi mélyponton, sőt, még az alatt is, amíg Orbán olyan beszédeket mond, amilyet mondott tetgnap.

 

Az valami penetráns ostobaságok gyüjteménye volt. Elképersztő. Ez a pasas nem az afrikai törzsi villongások színtjén van, hanem az elmegyógyintézetek udvari szónokait is túlszárnyalja.

 

Az a szomorú, hogy a jelenlévők nem figyeltek, hanem lelkesedtek, s ezzek mintegy magukat is minősítették.

Minden Orbán-beszéd után azt gondolom, ennél már nincs ostobább,nincs lejjebb.

De van. Mindig lerjjebb és ostobábban.

Ha nem Magyarországon lenne, hangosan röhögnék ezen a beteg elmén, de itthon.....hát nincs kedvem vidulni.

orpheline Creative Commons License 2008.10.24 0 0 24
Hmm..

"Beindulni" sokkal könnyebb, ha rombolni kell..... építkezni macerás, - és nem a hiperaktív alakok jellemzője - és már gyerekkorában sem a legó volt az erőssége......
Előzmény: Törölt nick (23)
Dua Creative Commons License 2008.10.24 0 0 22
Nagy Imréról is ez a véleményed?
Előzmény: de Saint Preux (13)
Dua Creative Commons License 2008.10.24 0 0 21
Azok már nem kiabálnak, oda legalább halálbüntetés kellett, hogy valaki megkapja a beutalót.
Előzmény: Szopránszabó (19)
Szopránszabó Creative Commons License 2008.10.23 0 0 19
A temetőt is kiürttetnétek?  És akinek meg van váltva a sirja?
Előzmény: Törölt nick (17)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.10.23 0 0 18

"Mert egy magáról megfeletkezett hölgy butaságokat kiabált "

 

Hogyan hihet neked barki is, aki keptelen megkulonboztetni a kiabalast a nyugodt, megfontolt beszedtol?

Előzmény: Törölt nick (17)
péterkém Creative Commons License 2008.10.23 0 0 16

Sajnálatos módon Te bizonyára hiányoztál annak idején az irodalomórákról, amikor a "metafora" nevű képződmény értelmét kellett volna megtanulnod.

Felvilágosítalak, ha nem értetted volna Kósa L. említett célzását: ui. GYF, miniszter-elnökként hívta össze ezt a "Nemzeti Csúcs"-ot! Így KL kiváló érzékkel használta ki az alkalmat ennek a közismert szólásnak a felidézésére! Megjegyzésének kettős jelentése valóban csak a vájtfülűek számára mosolyra fakasztóan találó. "Hic Rhodus, hic salta" jelentése is lehet, ha érted, mire utal ez a (másik) szállóige!?

Mindamellett - a "csúcs"-on lét nem csupán (pl. népszerűségi) magaslatot tud jelenteni, hanem bizony negatív tartományban (pl. népszerűtlenség terén, hogy ne mondjam, közutálatban) elért mélységi rekordot is!

Előzmény: bogel (7)
Szopránszabó Creative Commons License 2008.10.23 0 0 15

A temetőben még a halottak is fütyültek.  Mások nem lehettek, mert a civileket nem engedték oda...

KiforditottSuba Creative Commons License 2008.10.23 0 0 14

"Csoda hogy most a vaskefénél nem térgyelt le."

 

Valoszinu megfajdult a terde a sok bermalkozastol.

Előzmény: de Saint Preux (13)
de Saint Preux Creative Commons License 2008.10.23 0 0 13
Komenista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Ezeknek otthon tutira ellenforradalom 56. Csak eljátszák az örökséget, butaferike meg igencsak ripacs módon teszi. Csoda hogy most a vaskefénél nem térgyelt le.
Előzmény: KiforditottSuba (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!