Keresés

Részletes keresés

landdie Creative Commons License 2008.10.27 0 0 32
Ikonok síkbéli anyja, az Isten anyja, ki megszenteltetett Könyvjelző Madonnaként. Tán az anya kígyót ad gyermekének, ha az kér tőle valamit?
Tán tollseprűt kap az ember az angyaloknak hátrészéből, ha közbenjárásért esedezik?
Előzmény: landdie (30)
Turbó Paszkália Creative Commons License 2008.10.26 0 0 31

Letérdelt. Kezembe fekete pálcát adott. Azt akarta, hogy Istenig szálljon az ének. Talán az égben is egyszemélyes "kórus" értelmetlen vezényletének hatott volna, ha nem daloltnak volna velünk többszólamban, a minket körbe záró angyalok.

 

 

 

 

 

 

landdie Creative Commons License 2008.10.26 0 0 30
Szia!

Szép, új ökumenizált világunkban sokszor láthatjuk, hogy az angyalok, démonok, milyen szépen megférnek a Szent-parlagfű cuvée társaságában.

Az alábbi írás alcíme: " Küzdjünk együtt Gyércsók József puszintológussal és Dr. Aloe Vera asztrocsekkjeivel a Sátán ellen"

raspvera


Ökomenővé lett Csobánka második ütközete a Sátánnal
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 29
A transzcendens dolgokról beszélő embert egyedül a saját tapasztalat teszi hitelessé. A saját élmény, tudás, tapasztalat az, ami tartalommal tölti meg az írást. Mert akkor tudod, miről beszélsz. Amikor nem tudod, miről beszélsz, na akkor jönnek a frázisok, maszlagok, lózungok.

Kerülje az efféle üres állításokat. Jelölje meg a forrást, ahonnan az állítás származik, vagy mondja azt, hogy "úgy mondják", "a hívők többsége úgy tartja", "a papok úgy tanítják", stb.
Amiről pedig saját tapasztalata van, bármilyen apró, arról írhat nyugodtan. Ha pl. személyesen találkozott Jézussal, (vagy olyan élménye van, amelyről azt hiszi, hogy az Jézussal való találkozás,) arról nyugodtan írhat. Senki nincs e Földön, aki kétségbe vonhatná az igazát, és nála hitelesebben be tudna számolni Jézusról.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 28
A prófétát kéne ide meghíni, hátha bemásolna 10-20 oldalnyit :-)
Szerintem létezik valamilyen fogalmazó-tabletta, amitől a vallásos szerzők kellő pátosszal és emelkedettséggel tudnak puffogtatni. Bár az is igaz, hogy a legszebb gondolat is maszlaggá tud válni, ha a vízcsapból is az folyik. Valamelyik Eric Berne könyv elején áll a mottó, hogy "A legnagyobb dolog ami egy embernek adható, hogy békén hagyjuk" ... vagy valami ilyesmi. Háromezer-nyolszázadszor már a menyország ígérete is idegesítő cseppet, és csak annyit kívánnék, hogy ha eljön az ideje hagyjanak békében megdögleni.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 26
Amint látom, sokkal nehezebb lett volna a diákoknak egy olyan feladat, hogy puffogtassanak frázisokat és vallási maszlagokat. Itt is csak egyvalakinek sikerült igazán, pedig filozófiában és vallásban igen járatos széleskörűen művelt polihisztorokkal van teli a fórum, akiktől elvárható lenne ilyen apróság.
Előzmény: Kilkenny (20)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.10.21 0 0 25

Ja, hogy ez válasz volt? Egyfajta stílusparódia? Akkor rendben van. Annak brilliáns, köszönöm.

 

b

Előzmény: Kilkenny (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 22
Én is ebben reménykedem.
Előzmény: Kilkenny (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 21
És feltételezed, hogy aki nem vallásos, az nem ismerheti ezt az érzést?
Hát tévedsz.

A való életben mellesleg azt tapasztalom, hogy a hívők ugyanolyan emberek, mint bárki más, ugyanolyan hibákkal, gyarlóságokkal és erényekkel. Szép, szeretetre nevelő törvényeket követnek több-kevesebb sikerrel. De ezen törvények ismerete és betartása nem a vallás, és kiemelem: nem egyetlen vallás privilégiuma.
Előzmény: morr.isonj (12)
Kilkenny Creative Commons License 2008.10.21 0 0 20

Teljesen félreértettétek morr.isonj-t. Ő a topiknyitó kérdésre válaszolt, példákat hozva a vallásos maszlagra. Megjegyzem, szép és okos példákat.

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 19
Azt egyébként megmagyarázhatná valaki nekem, hogy hogyan fér össze a kereszténység a magyar ősvallással. Ha valakit utóbbi egyszerűen csak érdekel, az más, abban nincs semmi ellentmondás.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 18
Akkor nyilván azt is tudod, hogy az ortodox kereszténység is nagy esélyes volt... De királyunk - úgy tűnik, helyesen - úgy gondolta, hogy a nyugati kereszténységgel többre megyünk Európában.

Véleményt nyilvánítani pedig lehet bizonyos kereteken belül. Kissé képzavarszerűen megfogalmazva a kereszténység sem "szent és sérthetetlen", hogy ne lehetne kritikával illetni. Azok az idők már elmúltak, amikor máglyára vetették az ilyet.
Előzmény: morr.isonj (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 17
Ember, Magyarországon nincs államegyház.
Alkotmány 60. paragrafusa kimondja: „A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik.”
Vagy lemaradtam valamiről...?

Magyarság(tudat) egyenlő kereszténység? Mióta?
És a lelkiismereti szabadság?

A tanár eljárásában kifogásolható, hogy megfogalmazásával megsérthette a hívő diákokat, de álljon már meg a menet; senki számára nem kötelező a hit és a vallásgyakorlás, legalábbis ebben az országban nem, és nagyon remélem, hogy nem is lesz az...
A magyarságot és a kereszténységet nem ajánlatos összemosni. (A kereszténységet és "AZ" erkölcsöt sem.) Az téveszthet meg, hogy sok ember lelkében együtt jár a kettő, de ebből nem következik sem az, hogy azonosak, sem pedig az, hogy egyike szükséges feltétele a másikának.
Nemzet nem egyenlő vallás, és pont.
A vallási meggyőződést egy tanárnak is tiszteletben kell(ene) tartania, de ha mégsem teszi, az nem államügy, hanem az egyes embereké. Ez azt jelenti, hogy a tanárnak joga van a véleményéhez, melyet azonban - hivatásából adódóan is - úgy illik előadnia, hogy azzal ne sértse meg a diákokat.
Előzmény: morr.isonj (9)
morr.isonj Creative Commons License 2008.10.21 0 0 13
Magyarország ugy maradhatott meg ,és ugy menekülhetett meg a magyarság, hogy István királyunk ,felvette a keresztyénséget, és országunkat Máriának ajánlotta fel,nekünk a védöszentünk Szüz Mária Istennek szent anyja. Ezért ha valaki az egyházat becsmérli hazánkban az nemzetségünk ellen vét . Nem igen szokta szidni a magyar a hazáját, és föként nem az Istent, a vallást a keresztyánséget,mert ha valaki nem is vallásos akkor sem tesz ilyet csupán tiszteletböl.
Előzmény: Törölt nick (11)
morr.isonj Creative Commons License 2008.10.21 0 0 12
Aki nem jár Jézussal az nem tudja milyen öröm őt befogadni. Nincs szebb érzés ,mint amit Jézus hirdetett ,ez pedig igy hangzik :- a" Szeretet." Ez embereket lelkileg felemelö , szép ,és értékes érzés, ez az ami alapján az emberek barátságokat kötnek ,és tartós kapcsolatban is maradnak egymással, kiállnak embertársaikért, ez a szeretet vezet el két fiatalt ,egy fiut, és egy lányt az élet újra teremtéséhez a gyermekvállaláshoz, valamint az együttgondolkodáshoz a te, meg én azaz a mi gondolathoz ,a házassághoz, a szerelemhez.Ettöl nemesebb és elöremutató erö nincs a foldön több.
Előzmény: Báthory Ödönke (7)
morr.isonj Creative Commons License 2008.10.21 0 0 10
Szerintem ,meg tégedet kell kerülni mindenkinek,mert te a nézeteddel embereket botránkoztatsz meg.
Előzmény: ripők (8)
morr.isonj Creative Commons License 2008.10.21 0 0 9
Megmondom öszintén becsukatnám azt az iskolát ,ha van ilyen amelyik ilyen nemzetietlen feladatot ad a tanulóknak.Az ilyen fogalmazvány a magyarságnak ellentmondó ,és megszüntetendö feladat. Nem akarom elhinni ,hogy van ilyen iskola ahol az a feladat, hogy egyházellenes kifejezésekröl irjanak. Mert még a Hit -gyülekezetet is tisztelem annyira,hogy lejárató iskolai feladványt nem tüznék ki a diákoknak feladatul, pedig a Hit gyülekezet és az ott szent beszédnek hangzó misék, mind.mind szenmfényvesztés, is nincs hitele, ,de ha már van én akkor is tisztelem, mert sok embert sértene ha ellen kampányolnánk. És a másféleképpen meggyözött embereket is tisztelnünk,kell.Tehát nem az a jó ha nemzeti egységet még jobban szétziláljuk.
ripők Creative Commons License 2008.10.21 0 0 8

"Nem jutott eszembe egy se."

 

Nem tudom, hol élsz, de Budapesten pl. lehet látni olyan graffitikat, hogy "jézusszerettéged" meg "mérhalnálmegbűneidben". Na, ezeket kell kerülni, mert ez a nép ópiuma.

Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7
Nem tudom. Lehet, hogy arrafelé (felekezeti iskola) kialakult valamiféle szubkultúra, ahol az emberek így kommunikálnak, és ezt akarja egy kicsit farigcsálni a "tankérem". A hívek között valóban gyakori a vallásos süket duma. VAn egy ismerősöm, aki meglehetősen lelkibeteg. Egyszer a villamoson összefutottam egy másik valakivel. Elmeséltem neki az esetet (név nélkül), és megkértem, hogy segítsen az illetőnek. Erre jött a duma: Járjon gyülekezetbe, hallgassa a prédikát és töltekezzen be Szentlélekkel.
Ezt hallgatva nekem is eszembejutott, hogy a szükségben lévőnek nem lózungokra van szüksége, hanem segítségre. Az éhesnek kajára, a pucérnak ruhára, a szomorúnak vígasztalásra. Satöbbi. Totál megértem a tanárurat, ha valami ilyesmi volt a szándéka.

A téma kötetlen volt.

b
Előzmény: szanzaveronika (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 6

 

Vallásos élmény elérhető elektromos agystimuláción kívül droggal is.

Hiába, a Szent Szellemet nagyon sok minden közvetíti...  8)

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9183800&la=83803449

 

Dam-Ba Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5
mé nem acc neki pár kazettát?
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
malachy Creative Commons License 2008.10.20 0 0 4

például hogy a pápa (vagy éppen NS) azt mondta...

Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 3
... vagy gondolom olyasmi is, hogy "nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, ha nem a betegeknek", illetve "Krisztus mindenkiért meghalt" ... stb
Előzmény: Törölt nick (1)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.10.20 0 0 2

Na de miért írna ilyeneket bárki egy fogalmazásba?

Amúgy miről kell a fogalmazást írni?

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1
Talán olyasmire gondolt a tanár(?), mint az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" típusú bölcsesség, meg a "mindennek oka van". Nesze semmi, fogd meg jól.
locsemege Creative Commons License 2008.10.20 0 0 0
Ő vajon vallásos? Kérdezzük meg tőle!

0
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.10.20 0 0 topiknyitó
Tehát mi az, hogy vallásos maszlag? Mi a frázisok puffogatása,

b

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!